Za prosjecnog vozaca (koji nije automehanicar) ovo i nije dilema. Neodrzavan primjerak za male pare znaci upoznavanje sa majstorima svih esnafa. Izadje te skuplje na kraju, a opet nemas auto.preludezalude wrote: ↑18/12/2020 22:04 Bilo je borbi i dilema Dizel vs Benzin, Novo vs Polovno a sad jedna nova koja, cini mi se nije spominjana...
Sta izabrati od polovnog?
U losijem stanju i zapusteno za male pare ili ocuvano za velike pare? Da li ici na neodrzavan primjerak za male pare ili ici na odrzavan primjerak za velike pare? Kad je polovno u pitanju onda je uvijek macak u vreci cak i ako izgleda super. A opet s druge strane kad se ulozi 4-5 tisucica u neodrzavan primjerak makar se zna da je dosta toga novo.
Nova dilema i sta izabrati
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#76 Re: Nova dilema i sta izabrati
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#77 Re: Nova dilema i sta izabrati
Pa sto ne kupi u kompletu, imati 10 ili 11 mjenjaca nije neka drasticna razlika. Znas kako je kad bosanski inat proradi,bitanga_sa_otesa wrote: ↑22/12/2020 23:17pa tako jedan smetljar 1999.nije htio prodat motor iz meditarana 1300,kae ne razdvajam.koji ce mi q mjenjac imam 10Rockefeller wrote: ↑22/12/2020 23:15
Hljeba na pogacuTo su ti majstori koji imaju neke anamo razloge koji se kose sa zdravim razumom ali mogu mislit kad to neko cuje tipa tebe
Fraz cojka strefi.
![]()
![]()
.reko neka ti ih onda spojenih u garazi .cuvao ga je do 2005. i na kraju bacio u zeljezo i dobio 20 maraka umjesto 200
![]()
nema te sile i novca.
Ja sam davno ima i 10 godina, kupio neki ludo jeftin set, diskovi, pakne i krajnice, diskovi pasu, ostalo, mogu bacit.
Sto su krajnice bile u setu, to je enigma, jos ih imam. Pakne nisu odgovarale, rasule se cim sam otpakovao, odlomio
se na jednoj komad metala.
Nije bilo moguce naci jeftinije diskove od ovih u ovom setu. Diskovi su posluzili svrsi, savrsena simbioza sa
ferodo paknama koje su odgovarale.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#78 Re: Nova dilema i sta izabrati
Spominjano jeste u temi novo vs. polovno. Novo je novo,a polovno moze biti bolje ocuvano ili grob._BataZiv_0809 wrote: ↑23/12/2020 00:10Za prosjecnog vozaca (koji nije automehanicar) ovo i nije dilema. Neodrzavan primjerak za male pare znaci upoznavanje sa majstorima svih esnafa. Izadje te skuplje na kraju, a opet nemas auto.preludezalude wrote: ↑18/12/2020 22:04 Bilo je borbi i dilema Dizel vs Benzin, Novo vs Polovno a sad jedna nova koja, cini mi se nije spominjana...
U losijem stanju i zapusteno za male pare ili ocuvano za velike pare? Da li ici na neodrzavan primjerak za male pare ili ici na odrzavan primjerak za velike pare? Kad je polovno u pitanju onda je uvijek macak u vreci cak i ako izgleda super. A opet s druge strane kad se ulozi 4-5 tisucica u neodrzavan primjerak makar se zna da je dosta toga novo.
- nepass1
#79 Re: Nova dilema i sta izabrati
Upravo, sama zajebancija sa majstorima ne vrijedi_BataZiv_0809 wrote: ↑23/12/2020 00:10Za prosjecnog vozaca (koji nije automehanicar) ovo i nije dilema. Neodrzavan primjerak za male pare znaci upoznavanje sa majstorima svih esnafa. Izadje te skuplje na kraju, a opet nemas auto.preludezalude wrote: ↑18/12/2020 22:04 Bilo je borbi i dilema Dizel vs Benzin, Novo vs Polovno a sad jedna nova koja, cini mi se nije spominjana...
-
tempuser
#80 Re: Nova dilema i sta izabrati
I gdje je tu računica?preludezalude wrote: ↑22/12/2020 23:27 Ovo si dobro rekao: "popravljan auto vs auto na kojem nije ništa trebalo raditi!". Ali to je trenutno stanje na oba auta. Imas ispravan popravljen auto sa gomilom novih dijelova, a drugi je auto na kojem nije nista trebalo raditi bez ijednog novog dijela.
Moze se i ovako posmatrati.
Grob sa gomilom novih kvalitetnih dijelova će te izaći skuplje nego da na dobrom autu promjeniš sav potrošni materijal.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#81 Re: Nova dilema i sta izabrati
cijeli taj auto je placen 300 maraka ,kupio mi ga je ispred nosa,stanje je bilo upitno,jer je stajao cijeli rat na parkingu,nije upaljen od 1992.
a nesto mi se nije davalo 150 maraka za mjenjac sa sjebanim sinhronima...
-
ado-nekad-sampion
#82 Re: Nova dilema i sta izabrati
Tempuser ti je odgovorio dijelom.preludezalude wrote: ↑22/12/2020 19:39Ti nebi vozilo u koje je ulozeno 5000 maraka novih dijelova nazvao odrzavano vozilo ili vozilo u jako dobrom stanju?ado-nekad-sampion wrote: ↑22/12/2020 12:45 Odgovor puno zavisi od toga kolika je cijena u pitanju. Sto manje para vece sanse da svakako kupis groba, sto vise para vece sanse da se neko nece zajebavati i racunati na opciju popravljanja, jer ocekujes da sanse da kupis groba nisu toliko velike.
Vecina ljudi koje znam da ima te "dileme" kupi jefitnije i nada se da ce biti ok. Da neko svjesno kupi auto od 5 k koje treba 4 k ulaganja, cisto sumnjam. I nije to tako jednostavno. Auto od 9 k koje je u "dobrom" stanju ima dijelove koji su jos dobri i polovni. Npr. neko je spomenuo parking senzore, koliko kostaju novi parking senzori koji na autu od 9 k rade a u onom od 5 k ne rade? Ili ces tu ici na polovne koji ce mozda raditi a mozda ne? Kako odrediti to stanje? Da ce s dodatnih 4 k ono od 5 k biti bolje od onog od 9 k? Isto ima sanse da se nesto dodatno pokvari na onom od 4 k u kojem uvalis 5 k isto kao na onom koje platis 9 k, cak i vise, ako uzmes u obzir da je ovo od 9 k "uredno", sto znaci da je odrzavano, dok ovo drugo to ocigledno nije.
Ako jedan primjerak kosta 9 k, a drugi 5 k, tvoja polazna tacna, razlika samo stanje, onda logicno da je ovaj od 9 k odrzavan a ovaj od 5 k nije. Ako ovom jeftinijem treba 4 k novih dijelova da bi bio "odrzavan i u dobrom stanju", sta ti garantuje da oni dijelovi koji naprvu djeluju "ispravni" nisu isto pri kraju? Mislim, dva ista auta jedno skoro duplo jeftinije od drugog, zar je moguce da je samo ono sto vidis naprvu to i da nema nista vise? Sve je tip top, osim ovih stvari za koje treba 4 k da se poprave.
Stanje koje je "jako dobro" nekad ne podrazumijeva samo da je auto ispravno i da se ne kvari, nego i generalno stanje auta, unutrasnjost, koliko je rasklimano itd. Auto sa 300 k km na ledjima nikad nece biti isto kao sa 100 k taman bio BMW ili Mercedes, bez obzira sto u njega stavis dosta novih dijelova. Da ne govirim ovi poluproizvodi sto nakon 100 k po losim putevima zvone ko im ispadaju dijelovi.
-
Juka Jebach
#83 Re: Nova dilema i sta izabrati
A sta ako su mehanicki identicno odrzavani ali razlika je u kozmetici. Npr ovom od 9k unutrasnjost je ok dok ovom od 5k sjedsista su malo pocjepana ili ovaj od 9k ima malu ogrebotinu dok ovaj od 5k ima problem sa pragovima. Sta onda?ado-nekad-sampion wrote: ↑23/12/2020 11:47Tempuser ti je odgovorio dijelom.preludezalude wrote: ↑22/12/2020 19:39Ti nebi vozilo u koje je ulozeno 5000 maraka novih dijelova nazvao odrzavano vozilo ili vozilo u jako dobrom stanju?ado-nekad-sampion wrote: ↑22/12/2020 12:45 Odgovor puno zavisi od toga kolika je cijena u pitanju. Sto manje para vece sanse da svakako kupis groba, sto vise para vece sanse da se neko nece zajebavati i racunati na opciju popravljanja, jer ocekujes da sanse da kupis groba nisu toliko velike.
Vecina ljudi koje znam da ima te "dileme" kupi jefitnije i nada se da ce biti ok. Da neko svjesno kupi auto od 5 k koje treba 4 k ulaganja, cisto sumnjam. I nije to tako jednostavno. Auto od 9 k koje je u "dobrom" stanju ima dijelove koji su jos dobri i polovni. Npr. neko je spomenuo parking senzore, koliko kostaju novi parking senzori koji na autu od 9 k rade a u onom od 5 k ne rade? Ili ces tu ici na polovne koji ce mozda raditi a mozda ne? Kako odrediti to stanje? Da ce s dodatnih 4 k ono od 5 k biti bolje od onog od 9 k? Isto ima sanse da se nesto dodatno pokvari na onom od 4 k u kojem uvalis 5 k isto kao na onom koje platis 9 k, cak i vise, ako uzmes u obzir da je ovo od 9 k "uredno", sto znaci da je odrzavano, dok ovo drugo to ocigledno nije.
Ako jedan primjerak kosta 9 k, a drugi 5 k, tvoja polazna tacna, razlika samo stanje, onda logicno da je ovaj od 9 k odrzavan a ovaj od 5 k nije. Ako ovom jeftinijem treba 4 k novih dijelova da bi bio "odrzavan i u dobrom stanju", sta ti garantuje da oni dijelovi koji naprvu djeluju "ispravni" nisu isto pri kraju? Mislim, dva ista auta jedno skoro duplo jeftinije od drugog, zar je moguce da je samo ono sto vidis naprvu to i da nema nista vise? Sve je tip top, osim ovih stvari za koje treba 4 k da se poprave.Na autu od 9 k realne vrijednosti.
![]()
Stanje koje je "jako dobro" nekad ne podrazumijeva samo da je auto ispravno i da se ne kvari, nego i generalno stanje auta, unutrasnjost, koliko je rasklimano itd. Auto sa 300 k km na ledjima nikad nece biti isto kao sa 100 k taman bio BMW ili Mercedes, bez obzira sto u njega stavis dosta novih dijelova. Da ne govirim ovi poluproizvodi sto nakon 100 k po losim putevima zvone ko im ispadaju dijelovi.
-
artur morgan
#84 Re: Nova dilema i sta izabrati
Teorija i praksa. Teoretski polemisat o svemu je moguće...Teoretski možeš misliti da sve znaš o autima, vožnji, popravcima, ulaganjima, saobraćajnim propisima,....a u praksi ??? google majstor ???
U praksi, tražiti i kupit zapušteno vozilo pa u njega uložiti velike pare, malo ko da radi. Rijetki su takvi.
Ja to ne bih nikada radio.
To samo rade rijetki, neko ko želi drugo auto koji se vozi samo ponekad, koje ima posebnu subjektivnu vrijednost za njega, pa ga za svoj gušt sređuje, i u tome uživa. Ima i takvih ali jako malo, barem kod nas. Ne što ne žele, već što finansijski to ne mogu, ne znaju, nemaju kad, ili nemaju gdje, ili misle da im je to pogrešna investicija, da ima preči stvari za potrošiti pare.
Kupovati kao prvo auto krš za svaki dan, a moći kupiti skuplji očuvan primjerak sa manje ulaganja, pa u krš svjesno uložiti veću sumu....može samo u teoriji
U praksi, tražiti i kupit zapušteno vozilo pa u njega uložiti velike pare, malo ko da radi. Rijetki su takvi.
To samo rade rijetki, neko ko želi drugo auto koji se vozi samo ponekad, koje ima posebnu subjektivnu vrijednost za njega, pa ga za svoj gušt sređuje, i u tome uživa. Ima i takvih ali jako malo, barem kod nas. Ne što ne žele, već što finansijski to ne mogu, ne znaju, nemaju kad, ili nemaju gdje, ili misle da im je to pogrešna investicija, da ima preči stvari za potrošiti pare.
Kupovati kao prvo auto krš za svaki dan, a moći kupiti skuplji očuvan primjerak sa manje ulaganja, pa u krš svjesno uložiti veću sumu....može samo u teoriji
-
ado-nekad-sampion
#85 Re: Nova dilema i sta izabrati
Opet je neko bio brzi od mene.Juka Jebach wrote: ↑23/12/2020 11:58
A sta ako su mehanicki identicno odrzavani ali razlika je u kozmetici. Npr ovom od 9k unutrasnjost je ok dok ovom od 5k sjedsista su malo pocjepana ili ovaj od 9k ima malu ogrebotinu dok ovaj od 5k ima problem sa pragovima. Sta onda?
-
artur morgan
#86 Re: Nova dilema i sta izabrati
Teoretski moguće, praktično taj od 5k ima na satu 2x kilometraže od ovog od 9kJuka Jebach wrote: ↑23/12/2020 11:58
A sta ako su mehanicki identicno odrzavani ali razlika je u kozmetici. Npr ovom od 9k unutrasnjost je ok dok ovom od 5k sjedsista su malo pocjepana ili ovaj od 9k ima malu ogrebotinu dok ovaj od 5k ima problem sa pragovima. Sta onda?
-
Seyfo
#87 Re: Nova dilema i sta izabrati
Iz iskustva mogu reći da se gro dijelova i to onih skupih mijenja između 120 do 140.000 kilometara do 200.000, ako je kilometraža realna. Znači vozio sam auto 10 g i na toj kilometraži sam sve živo zamijenio usred dotrajalosti, od dizni, španera,senzora za ovo i za ono,zamajaca itd. Nakon pređenih 200.000 km narednih 100.000 je bio samo veliki servis. Novi vlasnik gazi 350.000 i ne žali se.
Hoću reći da većina auta iz uvoza ima 150.000 na satu (aBd realnih) i taman u narednih 50.000-100.000 dolazi na red mijenjanje svih originalnih sklopova. To stigne sretnika koji je "prvi vlasnik od uvoza".
Hoću reći da većina auta iz uvoza ima 150.000 na satu (aBd realnih) i taman u narednih 50.000-100.000 dolazi na red mijenjanje svih originalnih sklopova. To stigne sretnika koji je "prvi vlasnik od uvoza".
-
tempuser
#88 Re: Nova dilema i sta izabrati
Onda neće biti toliko jeftiniji od ovoga u dobro stanju.Juka Jebach wrote: ↑23/12/2020 11:58 A sta ako su mehanicki identicno odrzavani ali razlika je u kozmetici. Npr ovom od 9k unutrasnjost je ok dok ovom od 5k sjedsista su malo pocjepana ili ovaj od 9k ima malu ogrebotinu dok ovaj od 5k ima problem sa pragovima. Sta onda?
Kad mu zamjeniš sjedala (neka malo bolja ali polovna) i popraviš limariju onda ćeš imati auto sa zamjenjenim sjedialima i varenim zamjenskim pragovima koji te je košta malo manje nego auto u dobrom stanju i original sjedalima.
-
tempuser
#89 Re: Nova dilema i sta izabrati
To rade oni koji ga poprave na najjeftiniji način i sa najjeftinijim dijelovima i strovale ga nekom pod dobar i utegnut!artur morgan wrote: ↑23/12/2020 12:13 Teorija i praksa. Teoretski polemisat o svemu je moguće...Teoretski možeš misliti da sve znaš o autima, vožnji, popravcima, ulaganjima, saobraćajnim propisima,....a u praksi ??? google majstor ???![]()
To samo rade rijetki...
Ja ne znam nikog ko je išao na tu varijantu da je ostavio auto sebi!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#90 Re: Nova dilema i sta izabrati
I ovo je tacno. Obicno drugog vlasnika zapadne veliki servis, zamjena kvacila i ostalo. I moje iskustvo je takvoSeyfo wrote: ↑23/12/2020 12:21 Iz iskustva mogu reći da se gro dijelova i to onih skupih mijenja između 120 do 140.000 kilometara do 200.000, ako je kilometraža realna. Znači vozio sam auto 10 g i na toj kilometraži sam sve živo zamijenio usred dotrajalosti, od dizni, španera,senzora za ovo i za ono,zamajaca itd. Nakon pređenih 200.000 km narednih 100.000 je bio samo veliki servis. Novi vlasnik gazi 350.000 i ne žali se.
Sto se tice dileme iz naslovog posta, naumpade mi jedna analogija-sredjivanje zapustenog auta je kao renoviranje stana. Nikad ne kosta i ne traje kao sto je planirano, uvijek se otvore neplanirane rupe.
- nivla
#91 Re: Nova dilema i sta izabrati
auta koja se uvoze kod nas i imaju to sto vi pisete 120-200000 uglavnom imaju preko 350000 i stara su do 5 godina_BataZiv_0809 wrote: ↑23/12/2020 13:41I ovo je tacno. Obicno drugog vlasnika zapadne veliki servis, zamjena kvacila i ostalo. I moje iskustvo je takvoSeyfo wrote: ↑23/12/2020 12:21 Iz iskustva mogu reći da se gro dijelova i to onih skupih mijenja između 120 do 140.000 kilometara do 200.000, ako je kilometraža realna. Znači vozio sam auto 10 g i na toj kilometraži sam sve živo zamijenio usred dotrajalosti, od dizni, španera,senzora za ovo i za ono,zamajaca itd. Nakon pređenih 200.000 km narednih 100.000 je bio samo veliki servis. Novi vlasnik gazi 350.000 i ne žali se.
Hoću reći da većina auta iz uvoza ima 150.000 na satu (aBd realnih) i taman u narednih 50.000-100.000 dolazi na red mijenjanje svih originalnih sklopova. To stigne sretnika koji je "prvi vlasnik od uvoza".![]()
Sto se tice dileme iz naslovog posta, naumpade mi jedna analogija-sredjivanje zapustenog auta je kao renoviranje stana. Nikad ne kosta i ne traje kao sto je planirano, uvijek se otvore neplanirane rupe.
sto se tice tih “skupljih” dijelova oni u vecini slucajeva tad pocnu otkazivati
vozio sam auto koje je bilo staro 10g pri kupovini i 380000 pravih na satu i do 470000 sam zamijenio, pored dva velika servisa (pri kupovini i nakon 60000 od kupovine) fabricke amortizere, fabricke selene, fabricku bregastu i fabricki jedan zadnji lezaj, s bregastom sam presao bio preko 70000 po bih kad je stradala, turbina kao i motor nikad problema i sve suho bilo
mijenjao sam i set kvacila sa zamajcem iz razloga sto me nerviralo lupkanje s kojim sam bez kvara mogao preci dok ga nisam prodao, ali nije mi se dalo zajebavati, prije nego sam kupio to auto prodavac je stavio polovan set koji je bogzna koliko presao
ukratko kupujemo auta koja su trebala pod presu ali se po uvozu vratila kilometraza na prihvatljivu brojku, nema sanse ako je sve vozeno kako treba i mijenjano ulje redovno da turbo crkne na 150000, sto se tice kvacila to je do stila voznje i znam vozaca kojim je u super stanju i nakon 300000
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#92 Re: Nova dilema i sta izabrati
Generalizujes previse. Uvozi se, tj.uvozilo se do zabrane sve i svasta, to je opcepoznato. Da je tu bilo usminkanih leseva, ma naravno da je bilo. Ali bilo je itekako korektnih auta kojih su se ljudi siti navozali.
Koje god sam auto kupio iz uvoza, dobro me sluzilo. Ima niz faktora zasto je to tako, bilo je srece jer ti ona uvijek treba kad kupujes macka u vreci, a bilo je i do mog ne-zalijetanja i ne-nasjedanja (pise se zajedno ali je ruzno) na masne price, kao i do cinjenice da pri kupovini ostavim 1000 do 1500 maraka za servise i popravke.
Kupio sam i zapusteno auto koje je na izgled uz malo ulaganja moglo biti tip top i skrsio ogromnu lovu da bih ga na kraju zamalo prodao ciganima samo da ga se rijesim.
Puno je tu faktora u igri, a sustinski zajeb nastaje zbog zelje ovdasnjeg covjeka da kupi dobro a jeftino i pri tome gleda samo kilometrazu i potpuno zanemaruje cinjenicu da godinama dolazi do zamora materijala.
Ko vjeruje da je npr. dizelcina iz 2006. u Italiji presla 170 000 km ili je lud ili zeli da tako vjeruje.
Koje god sam auto kupio iz uvoza, dobro me sluzilo. Ima niz faktora zasto je to tako, bilo je srece jer ti ona uvijek treba kad kupujes macka u vreci, a bilo je i do mog ne-zalijetanja i ne-nasjedanja (pise se zajedno ali je ruzno) na masne price, kao i do cinjenice da pri kupovini ostavim 1000 do 1500 maraka za servise i popravke.
Kupio sam i zapusteno auto koje je na izgled uz malo ulaganja moglo biti tip top i skrsio ogromnu lovu da bih ga na kraju zamalo prodao ciganima samo da ga se rijesim.
Puno je tu faktora u igri, a sustinski zajeb nastaje zbog zelje ovdasnjeg covjeka da kupi dobro a jeftino i pri tome gleda samo kilometrazu i potpuno zanemaruje cinjenicu da godinama dolazi do zamora materijala.
Ko vjeruje da je npr. dizelcina iz 2006. u Italiji presla 170 000 km ili je lud ili zeli da tako vjeruje.
- Rockefeller
#93 Re: Nova dilema i sta izabrati
bitanga_sa_otesa wrote: ↑22/12/2020 23:28to je samo jedan slucaj od jedno 20 slicnih u zivotu...Rockefeller wrote: ↑22/12/2020 23:24
Hahahaha e ja frajera. Jesu nekad ljudi teski na stvarima vela havle.
Tacno da se roknes.
- madner
#94 Re: Nova dilema i sta izabrati
Ljudi smo, nismo trgovci. Nece covjek da razbije set, konta ko ce mu kupiti sam mjenac.
Moze turbina crknuti i na 100 000, desava se to ljudima vani sa novim vozilima.
Ima i korektnih kilometraza, ja sam svoje uvezao sam sa 100 000 i neko ce stvarno dobiti auto sa 260 000.
Moze turbina crknuti i na 100 000, desava se to ljudima vani sa novim vozilima.
Ima i korektnih kilometraza, ja sam svoje uvezao sam sa 100 000 i neko ce stvarno dobiti auto sa 260 000.
-
citroen xm
#95 Re: Nova dilema i sta izabrati
Bata je 100% u pravu. U BiH se uvozi svašta, a zajebaćeš se onoliko koliko si sklon zajebu, ili drukčije rečeno podoban da te zajebu.
Naravno, uvijek ima rizika da bez obzira na kontrolu nešto krene naopak, ali ta vjerovatnoća nije velika.
Odgovarao sam ovde na neka pitanja, ali mislim da se malo gađate brojkama. Hajde na OLX-u nađite jedan model realne tržišne cijene oko 10000 KM. Zatim pokušajte naći isti model, ista motorizacija, isto godište(ne mora u godinu) 4000 KM povoljniji. Pa... nema ga. Isto auto 40% jeftinije se ne nalazi, a ako se nađe pa to nije par ogrebotina više ili generalka motora, to je leš oko koga možeš oblijetati 3 dana a da ne znaš odakle bi krenuo sa sređivanjem.
Znaš, kod nas kada neko uloži više od 2000 u auto i prodaje ga, on fino navede da je auto RESTAURIRANO.
E pošto su auta od 10-ak hiljada mahom mlađa, sramota je reći da je restaurirano jer nije oldtajmer, a bio je krš. 
Odgovarao sam ovde na neka pitanja, ali mislim da se malo gađate brojkama. Hajde na OLX-u nađite jedan model realne tržišne cijene oko 10000 KM. Zatim pokušajte naći isti model, ista motorizacija, isto godište(ne mora u godinu) 4000 KM povoljniji. Pa... nema ga. Isto auto 40% jeftinije se ne nalazi, a ako se nađe pa to nije par ogrebotina više ili generalka motora, to je leš oko koga možeš oblijetati 3 dana a da ne znaš odakle bi krenuo sa sređivanjem.
Znaš, kod nas kada neko uloži više od 2000 u auto i prodaje ga, on fino navede da je auto RESTAURIRANO.
- bitanga_sa_otesa
#96 Re: Nova dilema i sta izabrati
debili smo,nismo ljudi..
eto zamisli ti dodjes na otpad da kupis turbinu ,on ti kaze ne razdvajam ja nju od glave,a glavu ne razdvajam od bloka...ako razdvojim sve ce explodirat i izginucemo...
- madner
#98 Re: Nova dilema i sta izabrati
Ma smjesna mi logika, ali ima gorih. Lik zacrto za stan 150000 i tako mu stoji 8 godina. Ne benda puno trzisnu cijenubitanga_sa_otesa wrote: ↑23/12/2020 16:21debili smo,nismo ljudi..
eto zamisli ti dodjes na otpad da kupis turbinu ,on ti kaze ne razdvajam ja nju od glave,a glavu ne razdvajam od bloka...ako razdvojim sve ce explodirat i izginucemo...
- bitanga_sa_otesa
-
preludezalude
#100 Re: Nova dilema i sta izabrati
"Hajde na OLX-u nađite jedan model realne tržišne cijene oko 10000 KM. Zatim pokušajte naći isti model, ista motorizacija, isto godište(ne mora u godinu) 4000 KM povoljniji. Pa... nema ga. Isto auto 40% jeftinije se ne nalazi, "citroen xm wrote: ↑23/12/2020 16:14 Bata je 100% u pravu. U BiH se uvozi svašta, a zajebaćeš se onoliko koliko si sklon zajebu, ili drukčije rečeno podoban da te zajebu.Naravno, uvijek ima rizika da bez obzira na kontrolu nešto krene naopak, ali ta vjerovatnoća nije velika.
Znaš, kod nas kada neko uloži više od 2000 u auto i prodaje ga, on fino navede da je auto RESTAURIRANO.E pošto su auta od 10-ak hiljada mahom mlađa, sramota je reći da je restaurirano jer nije oldtajmer, a bio je krš.
![]()
Ima toga, ima. Samo ja bih rekao da te vece cijene su mozda prenapuhane i da su ove nize mozda blize realnoj vrijednosti.