Toliko isključivosti, unbilivbl, sam sebi naporan postanem. Ne kažem da, na žalost, nema ljudi koje je korona odnijela. Ima, ljudi sa komorbiditetima pogotovo. Al da se brojke pumpaju, pumpaju.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
biglebovski
- zubi
#37127 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Aha, zlokobne sile su na djelu...biglebovski wrote: ↑21/12/2020 18:38Toliko isključivosti, unbilivbl, sam sebi naporan postanem. Ne kažem da, na žalost, nema ljudi koje je korona odnijela. Ima, ljudi sa komorbiditetima pogotovo. Al da se brojke pumpaju, pumpaju.
-
BadBoy
#37128 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zubi dolaziš li večeras na Teams sastanak sa šefom Gejcom da malo modifikujemo strategiju, vidiš da su nas sve skontalizubi wrote: ↑21/12/2020 18:47Aha, zlokobne sile su na djelu...biglebovski wrote: ↑21/12/2020 18:38Toliko isključivosti, unbilivbl, sam sebi naporan postanem. Ne kažem da, na žalost, nema ljudi koje je korona odnijela. Ima, ljudi sa komorbiditetima pogotovo. Al da se brojke pumpaju, pumpaju.
- zubi
#37129 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Obavezno... valjda ce biti kakva BozicnicaBadBoy wrote: ↑21/12/2020 19:10Zubi dolaziš li večeras na Teams sastanak sa šefom Gejcom da malo modifikujemo strategiju, vidiš da su nas sve skontalizubi wrote: ↑21/12/2020 18:47Aha, zlokobne sile su na djelu...biglebovski wrote: ↑21/12/2020 18:38
Toliko isključivosti, unbilivbl, sam sebi naporan postanem. Ne kažem da, na žalost, nema ljudi koje je korona odnijela. Ima, ljudi sa komorbiditetima pogotovo. Al da se brojke pumpaju, pumpaju.
Last edited by zubi on 21/12/2020 19:22, edited 1 time in total.
-
biglebovski
#37130 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kažeš ljudima u Bakijama, jel?Mogy87 wrote: ↑21/12/2020 18:36Lijepo. Kazes ljudima u Bakijama da je preminuli pozitivan. S obzirom da je to skuplja varijanta, a manje posla ne pitaju bas previse.biglebovski wrote: ↑21/12/2020 18:18Kako će narediti posebne mjere za pogreb ako na nekom dokumentu ne piše covid-19?
Ja tvrdim da se bilo ko, ko umre, od bilo kog uzroka, a bude pozitivan, ili je bio pozitivan na covid ubraja u umrle od kovida kako nam ih prikazuju mediji. Primjera je kamara, doktori u BiH su javno govorili o tome, ja stvarno ne znam šta ti tu imaš spinovati.
Evo u Engleskoj kako je bilo i kako je sada:
Preračun se temelji na novoj definiciji ko je umro od Covida.
Ranije su u brojeve ubrojani ljudi u Engleskoj koji su umrli u bilo kojem trenutku nakon pozitivnog testa, bez obzira na uzrok.
Ali sada će uslijediti određivanje od 28 dana, pružajući precizniju sliku epidemije.
Ovo mjeru Engleska usklađuje s ostalim britanskim zemljama.
https://www.bbc.com/news/health-53722711
Znači, bez obzira na uzrok, ubraja se. Eto i u Hrvatskoj, predozirao se, glavni uzrok smrti predoziranje, bio pozitivan, trpaj u dnevno izvješće o umrlim od kovida.
Ili BBC laže, ili smo mi u drugom nekom svemiru sedam planeta od Hrvatske i Engleske? Da ti probam nacrtati, ako imaš problema sa razumijevanjem?
Gdje je dio koji si editovao gdje si tvrdio da se ne zaokruzuje vrsta smrti?
Da, zaokruzuje se. Kao i obicno pojma nemas. Ali barem si svjestan koliko si supalj![]()
Ali nema veze. Da ponovim pitanje: kako se od nasilne smrti reklasificira u prirodnu od zarazne bolesti?
Svaka drzava ima svoja pravila. I molim te imaj u vidu da optuzujes ljekare za krivicno djelo.
Taj dio koji sam obrisao se odnosio na medicinski dio potvrde o smrti. Strana 12.
Ama uopšte nije bitno od čega je neko umro, bitno je da li je pozitivan u trenutku smrti ili je li bio pozitivan na virus u periodu unazad mjesec dana. Ko i gripa.
Bez autopsije se i ne može odrediti 100% tačan uzrok smrti, sve bez obdukcije je u najboljoj vjeri i procjeni doktora koji procjenu donosi na osnovu simptoma, liječenja, historije bolesti i drugih parametara. Koliko su naši patolozi uradili obdukcija ljudi umrlih od kovida?
Medicinski dio potvrde o smrti predstavlja ljekarsko mišljenje, koje se može razlikovati od ljekara do ljekara.
Ispravno popunjeni dio potvrde o smrti koji se odnosi na uzrok smrti (vidi Okvir 4.) daje etiološko
obrazloženje toka, vrste i povezanosti događaja koji su rezultirali smrću. Pri utvrđivanju uzroka smrti treba
zabilježiti svaku bolest, anomaliju, povredu ili otrovanje za koje se smatra da su pridonijeli smrti. Ako se
smatra da su konzumacija alkohola i/ili drugih tvari, pušenje, nedavna trudnoća, operacija (vidi Okvir 8,
uzročnici iz okoliša, kao što su izloženost otrovnim plinovima, rad u rudniku itd., pridonijeli smrti, sve te
okolnosti treba zabilježiti u II. dio medicinskog dijela (vidi dio 2.7. “Dodatne informacije”).
Opis procesa koji su doveli do smrti katkad je složen; u takvim slučajevima uzroke smrti na koje se
sumnja treba selektirati i na kraju definirati riječima kao što su “vjerojatan” ili “pretpostavlja se”
kako bi se naznačilo da opis nije posve pouzdan.
Detaljne upute o popunjavanju medicinskog dijela potvrde o smrti nalaze se u sljedećim poglavljima.
Primjeri pravilno popunjenih potvrda nalaze se u 4. poglavlju i služe prikazu izvještavanja uzroka smrti
te rješavanju uobičajenih problema.
Last edited by biglebovski on 21/12/2020 19:26, edited 1 time in total.
-
Mogy87
#37131 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Imas kakav dokaz za boldirano?biglebovski wrote: ↑21/12/2020 19:22Kažeš ljudima u Bakijama, jel?Mogy87 wrote: ↑21/12/2020 18:36Lijepo. Kazes ljudima u Bakijama da je preminuli pozitivan. S obzirom da je to skuplja varijanta, a manje posla ne pitaju bas previse.biglebovski wrote: ↑21/12/2020 18:18
Kako će narediti posebne mjere za pogreb ako na nekom dokumentu ne piše covid-19?
Ja tvrdim da se bilo ko, ko umre, od bilo kog uzroka, a bude pozitivan, ili je bio pozitivan na covid ubraja u umrle od kovida kako nam ih prikazuju mediji. Primjera je kamara, doktori u BiH su javno govorili o tome, ja stvarno ne znam šta ti tu imaš spinovati.
Evo u Engleskoj kako je bilo i kako je sada:
Preračun se temelji na novoj definiciji ko je umro od Covida.
Ranije su u brojeve ubrojani ljudi u Engleskoj koji su umrli u bilo kojem trenutku nakon pozitivnog testa, bez obzira na uzrok.
Ali sada će uslijediti određivanje od 28 dana, pružajući precizniju sliku epidemije.
Ovo mjeru Engleska usklađuje s ostalim britanskim zemljama.
https://www.bbc.com/news/health-53722711
Znači, bez obzira na uzrok, ubraja se. Eto i u Hrvatskoj, predozirao se, glavni uzrok smrti predoziranje, bio pozitivan, trpaj u dnevno izvješće o umrlim od kovida.
Ili BBC laže, ili smo mi u drugom nekom svemiru sedam planeta od Hrvatske i Engleske? Da ti probam nacrtati, ako imaš problema sa razumijevanjem?
Da, zaokruzuje se. Kao i obicno pojma nemas. Ali barem si svjestan koliko si supalj![]()
Ali nema veze. Da ponovim pitanje: kako se od nasilne smrti reklasificira u prirodnu od zarazne bolesti?
Svaka drzava ima svoja pravila. I molim te imaj u vidu da optuzujes ljekare za krivicno djelo.![]()
![]()
Optužujem ljekare za krivično djelo?
![]()
![]()
![]()
Taj dio koji sam obrisao se odnosio na medicinski dio potvrde o smrti. Strana 12.
Ama uopšte nije bitno od čega je neko umro, bitno je da li je pozitivan u trenutku smrti ili je li bio pozitivan na virus u periodu unazad mjesec dana. Ko i gripa.
Bez autopsije se i ne može odrediti 100% tačan uzrok smrti, sve bez obdukcije je u najboljoj vjeri i procjeni doktora koji procjenu donosi na osnovu historije bolesti i drugih parametara. Koliko su naši patolozi uradili obdukcija ljudi umrlih od kovida?
Medicinski dio potvrde o smrti predstavlja ljekarsko mišljenje, koje se može razlikovati od ljekara do ljekara.
Ispravno popunjeni dio potvrde o smrti koji se odnosi na uzrok smrti (vidi Okvir 4.) daje etiološko
obrazloženje toka, vrste i povezanosti događaja koji su rezultirali smrću. Pri utvrđivanju uzroka smrti treba
zabilježiti svaku bolest, anomaliju, povredu ili otrovanje za koje se smatra da su pridonijeli smrti. Ako se
smatra da su konzumacija alkohola i/ili drugih tvari, pušenje, nedavna trudnoća, operacija (vidi Okvir 8,
uzročnici iz okoliša, kao što su izloženost otrovnim plinovima, rad u rudniku itd., pridonijeli smrti, sve te
okolnosti treba zabilježiti u II. dio medicinskog dijela (vidi dio 2.7. “Dodatne informacije”).
Opis procesa koji su doveli do smrti katkad je složen; u takvim slučajevima uzroke smrti na koje se
sumnja treba selektirati i na kraju definirati riječima kao što su “vjerojatan” ili “pretpostavlja se”
Detaljne upute o popunjavanju medicinskog dijela potvrde o smrti nalaze se u sljedećim poglavljima.
Primjeri pravilno popunjenih potvrda nalaze se u 4. poglavlju i služe prikazu izvještavanja uzroka smrti
Zasto ne zelis da mi odgovoris na jasno postavljeno pitanje? Kako nasilna smrt postaje prirodna od zarazne bolesti?
-
laik1981
#37132 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vjerujte struci, pogotovo onoj koja je na prvoj liniji od pocetka..
-
Mogy87
#37133 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A ne znam...Fadil je uplatio u zadnji cas. Ne voli Gazda kad kasne
-
Mogy87
-
biglebovski
#37135 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne, ona ostaje nasilna, ali se osoba ubraja u umrle sa kovidom na osnovu PCR testa.Mogy87 wrote: ↑21/12/2020 19:25Imas kakav dokaz za boldirano?biglebovski wrote: ↑21/12/2020 19:22Kažeš ljudima u Bakijama, jel?Mogy87 wrote: ↑21/12/2020 18:36
Lijepo. Kazes ljudima u Bakijama da je preminuli pozitivan. S obzirom da je to skuplja varijanta, a manje posla ne pitaju bas previse.
Svaka drzava ima svoja pravila. I molim te imaj u vidu da optuzujes ljekare za krivicno djelo.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bez autopsije se i ne može odrediti 100% tačan uzrok smrti, sve bez obdukcije je u najboljoj vjeri i procjeni doktora koji procjenu donosi na osnovu historije bolesti i drugih parametara. Koliko su naši patolozi uradili obdukcija ljudi umrlih od kovida?
Zasto ne zelis da mi odgovoris na jasno postavljeno pitanje? Kako nasilna smrt postaje prirodna od zarazne bolesti?
-
Mogy87
#37136 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
biglebovski wrote: ↑21/12/2020 19:30Ne, ona ostaje nasilna, ali se osoba ubraja u umrle sa kovidom na osnovu PCR testa.Mogy87 wrote: ↑21/12/2020 19:25Imas kakav dokaz za boldirano?biglebovski wrote: ↑21/12/2020 19:22
Kažeš ljudima u Bakijama, jel?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Znaci nasilna smrt prirodnim putem od zarazne bolesti
-
laik1981
#37137 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Osim tebe.
Vjerujem da po tebi Hosic nije relevantan, jer kako bi i bio kada se suprostavlja necijim unaprijed formiranim stavovima. Za mene je relevantiji od svih vas ovdje koji tvrdite suprotno..
-
Mogy87
#37138 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da li dr. Hosic radi u Domu zdravlja?
Da li ljudi umiru od COVIDA u domovima zdravlja?
Zasto ne zelis odgovoriti na jasno postavljeno pitanje za koje je odgovor da ili ne?
-
laik1981
#37139 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Covjek radi u sistemu citav zivot i naravno da zna kako sistem funkcionise, a mi smo anonimusi s foruma..
Ako imas izjavu nekog naseg patologa ili ljekara koji tvrdi suprotno daj te izjave.. Koliko ja znam niko ga nije demantovao..
Ako imas izjavu nekog naseg patologa ili ljekara koji tvrdi suprotno daj te izjave.. Koliko ja znam niko ga nije demantovao..
Last edited by laik1981 on 21/12/2020 19:45, edited 1 time in total.
-
biglebovski
#37140 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa niko nikad nije ni od virusa HIVa umro, ali imamo statistike umrlih od HIV-a. Ni od virusa gripe, a imamo ih svake godine umrli od gripe? Ili nemamo? Pokušaji dikreditacije su ti jadni, kao i obično.Mogy87 wrote: ↑21/12/2020 19:32biglebovski wrote: ↑21/12/2020 19:30Ne, ona ostaje nasilna, ali se osoba ubraja u umrle sa kovidom na osnovu PCR testa.![]()
![]()
![]()
Znaci nasilna smrt prirodnim putem od zarazne bolesti![]()
-
Mogy87
#37141 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kakve veze to ima sa evidentiranjem uzroka smrti kod bolesti koja se pojavila ove (ili prosle, za ovu diskusiju nebitno) godine? “Sistem” i iskustvo su ga naucili kako se nova bolest klasificira? A on nije ukljucen u lijecenje umirucih pacijenata.
Zasto ne zelis da mi odgovoris na jednostavna pitanja?
-
Mogy87
#37142 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hajde mi molim te objasni kako smrt moze biti istovremeno i prirodna i nasilnabiglebovski wrote: ↑21/12/2020 19:45Pa niko nikad nije ni od virusa HIVa umro, ali imamo statistike umrlih od HIV-a. Ni od virusa gripe, a imamo ih svake godine umrli od gripe? Ili nemamo? Pokušaji dikreditacije su ti jadni, kao i obično.Mogy87 wrote: ↑21/12/2020 19:32biglebovski wrote: ↑21/12/2020 19:30
Ne, ona ostaje nasilna, ali se osoba ubraja u umrle sa kovidom na osnovu PCR testa.![]()
![]()
![]()
Znaci nasilna smrt prirodnim putem od zarazne bolesti![]()
-
laik1981
#37143 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A evo ti i ovaj iz bolnice. Naravno da bolje znas i od njega..
https://hayat.ba/infektolog-drljevic-mi ... 19/277375/
https://hayat.ba/infektolog-drljevic-mi ... 19/277375/
To je tačno, jer mi ne znamo ko je umro od COVID-19, a ko sa COVID-19, znači ko je bio samo pozitivan na testu i da to ništa ne znači, a umro je, primjera radi, od infarkta ili moždanog udara. No, mi smo u takvoj situaciji da sve to pripisujemo COVID-19, što ni medicinski ni stručno nije opravdano. Upravo zbog toga su sve statistike o broju umrlih od COVID-19 izgubile na značaju – kaže Drljević.
-
Mogy87
#37144 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Drljevic “smrtnost gripe je 7%”? Taj?laik1981 wrote: ↑21/12/2020 19:51 A evo ti i ovaj iz bolnice. Naravno da bolje znas i od njega..
https://hayat.ba/infektolog-drljevic-mi ... 19/277375/To je tačno, jer mi ne znamo ko je umro od COVID-19, a ko sa COVID-19, znači ko je bio samo pozitivan na testu i da to ništa ne znači, a umro je, primjera radi, od infarkta ili moždanog udara. No, mi smo u takvoj situaciji da sve to pripisujemo COVID-19, što ni medicinski ni stručno nije opravdano. Upravo zbog toga su sve statistike o broju umrlih od COVID-19 izgubile na značaju – kaže Drljević.
Iz istog intervjua:
Postotak smrtnosti od Covid-infekcije u BiH kreće se oko tri posto i on i nije tako visok, kaže Drljević, ako se uzme u obzir da svake godine procenat preminulih od sezonske gripe iznosi sedam posto. No, COVID-19 je, dodaje naš sagovornik, problematičan zbog toga što su brzina širenja i broj zaraženih ogromni i do sada neviđeni u infektologiji i epidemiologiji.
Zovite CDC ovo je necuveno!!!
Mada tek sad vidjeh ovu izjavu da brzina sirenja je necuvena u epidemiologiji
Sve sami biseri.
-
laik1981
#37145 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kakvi jadni pokusaji..
Spusti se na zemlju i slusaj sta struka prica.. Ako imas izjave patologa ili ljekara koji tvrde suprotno stavi te izjave da ih procitamo.. Do tada mozes lupati glavom u zid koliko hoces..
-
biglebovski
#37146 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Prema smjernicama SZO-a, sve je moguće...Mogy87 wrote: ↑21/12/2020 19:48Hajde mi molim te objasni kako smrt moze biti istovremeno i prirodna i nasilnabiglebovski wrote: ↑21/12/2020 19:45Pa niko nikad nije ni od virusa HIVa umro, ali imamo statistike umrlih od HIV-a. Ni od virusa gripe, a imamo ih svake godine umrli od gripe? Ili nemamo? Pokušaji dikreditacije su ti jadni, kao i obično.![]()
Koronavirus je zapravo ubio građevinskog radnika koji je umro nakon što je u Hrvatskoj pao sa 10-metarskih ljestvi, rekli su liječnici u izvještaju.
Neimenovani 51-godišnjak pao je u dvorište dok je gradio dom ranije ove godine i zadobio posjekotine i modrice na glavi, navodi Journal of Forensic Pathology.
Graditelj je na mjestu događaja proglašen mrtvim, ali obdukcija je kasnije otkrila da je COVID-19 neizravno izazvao nesreću jer su posljedice bolesti bile dezorijentirajuće, napominje časopis.
Tokom obdukcije, ljekari su ustanovili da su muškarci blokirali velika područja pluća. Nalaz je naučnike zaključio da je bolovao od akutnog respiratornog distres sindroma (ARDS) - stanja opasnog po život koje može biti uzrokovano COVID-19.
"Na osnovu svih nalaza, smrt je presuđena kao prirodna, uzrokovana COVID-19", napominje se u izvještaju. Čovjek je takođe bio pozitivan na virus.
Doktori su kasnije utvrdili da je bolest, koja sprečava protok zraka u pluća, vjerovatno uzrokovala njegov pad, navodi časopis. Konačno, smrt se mora evidentirati kao smrtni slučaj od COVID-19 prema smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije, rekli su naučnici.
Lokacija muškarca i datum nesreće nisu bili odmah jasni.
https://nypost.com/2020/11/18/croatian- ... -covid-19/
-
Mogy87
#37147 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
“struka” koja izvaljuje da je smrtnost od gripe 7%?
Neka hvala.
Nego zasto ne zelis da odgovoris na vrlo jednostavna pitanja?
-
Mogy87
#37148 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne ne. Objasni mi kako na izvjestaju o smrti moze pisati da je uzrok smrti COVID, a smrt biti klasificirana kao nasilna.biglebovski wrote: ↑21/12/2020 19:59Prema smjernicama SZO-a, sve je moguće...Mogy87 wrote: ↑21/12/2020 19:48Hajde mi molim te objasni kako smrt moze biti istovremeno i prirodna i nasilnabiglebovski wrote: ↑21/12/2020 19:45
Pa niko nikad nije ni od virusa HIVa umro, ali imamo statistike umrlih od HIV-a. Ni od virusa gripe, a imamo ih svake godine umrli od gripe? Ili nemamo? Pokušaji dikreditacije su ti jadni, kao i obično.![]()
Koronavirus je zapravo ubio građevinskog radnika koji je umro nakon što je u Hrvatskoj pao sa 10-metarskih ljestvi, rekli su liječnici u izvještaju.
Neimenovani 51-godišnjak pao je u dvorište dok je gradio dom ranije ove godine i zadobio posjekotine i modrice na glavi, navodi Journal of Forensic Pathology.
Graditelj je na mjestu događaja proglašen mrtvim, ali obdukcija je kasnije otkrila da je COVID-19 neizravno izazvao nesreću jer su posljedice bolesti bile dezorijentirajuće, napominje časopis.
Tokom obdukcije, ljekari su ustanovili da su muškarci blokirali velika područja pluća. Nalaz je naučnike zaključio da je bolovao od akutnog respiratornog distres sindroma (ARDS) - stanja opasnog po život koje može biti uzrokovano COVID-19.
"Na osnovu svih nalaza, smrt je presuđena kao prirodna, uzrokovana COVID-19", napominje se u izvještaju. Čovjek je takođe bio pozitivan na virus.
Doktori su kasnije utvrdili da je bolest, koja sprečava protok zraka u pluća, vjerovatno uzrokovala njegov pad, navodi časopis. Konačno, smrt se mora evidentirati kao smrtni slučaj od COVID-19 prema smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije, rekli su naučnici.
Lokacija muškarca i datum nesreće nisu bili odmah jasni.
https://nypost.com/2020/11/18/croatian- ... -covid-19/
U BiH. Jer BiH je tema.
A to je tvoja izjava.
-
laik1981
#37149 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Odgovaracu tebi onda kada ti pocnes odgovarati, a ne zaobilaziti pitanja koja mogu poljuljati tvoje unaprijed formirane stavove.. Moram se malo spustiti na tvoj nivo komunikacije 
-
Mogy87
#37150 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A zasto ne zelis odgovoriti na tako jednostavna pitanja. Vidis ti donosis neke izjave kao ultimativne dokaze, a zaista nisu ni blizu toga. I ti si toga svjestan. Zato i ne zelis odgovoriti.
Imas izjavu doktora iz DZ koji nije ukljucen u proces i infektologa koji daje sulude izjave i tako sam sebe diskredituje.
I onda govoris o unaprijed formiranom misljenju