USA - Izbori za predsjednika 2020

Post Reply
ultima_palabra

#10226 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 15/12/2020 19:39
"The electoral college has spoken," McConnell said in remarks from the Senate floor in the US Capitol, adding, "Today I want to congratulate President-elect Joe Biden
MAGA ekipa se sjetila da mu je zena Kineskinja, pa udarili po zavjerama. Samo su zaboravili ko ju je imenovao za Transportation Secretary...
jeza u ledja

#10227 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Meni je bolja teorija da je "Moscow Mitch" cekao da mu Putin da zeleno svjetlo da prizna rezultate. :D

Al pazi situacije u koju su se doveli. Sad ih uhvatila prpa da ce bit drama 6. januara na zajednickom zasjedanju Kongresa. Izgleda da je dovoljno da samo jedna budala iz HoR nadje 1 budalu iz Senata da bi se rezultati izbora doveli u pitanje. Onda bi valjda dva doma odvojeno zasjedala par sati i na kraju glasali da li da prihvate primjedbe te dvojice kongresmena.
S obzirom da u Senatu imaju tek tijesnu vecinu, a u HoR vladaju Demokrate, ovakav scenario je unaprijed osudjen na propast (likes of Romney, Collins, Murkowski, itd sigurno nece glasati da se zapocnu gradjanski rat, kao ni veliki broj senatora, siguran sam). Uglavnom, takav jedan scenarij bi bio unaprijed osudjen na propast, a samo bi proizveo debele podjele medju Republikancima i sto je bitnije - primorao ih da stave ime na papir i biraju stranu.
Kao sto sam i ranije govorio, glupani Republikanci ne shvataju da ce pravljenjem da su mutavi primorati sebe da biraju strane. Cijelo vrijeme ostavljaju low level apartcikima da rade njihov posao, dok se oni zajebavaju. Naravno Trump to vjesto koristi. Svi bi da jebu, a da im ne udje.

Eto, sad smo saznali i da je ta zajednicka sjednica Kongresa, gdje VP otvara paketice sa elektorskim glasovima, sto bi trebala biti formalnost, mogucnost da se nesto zajebaje. Mislim bilo je o tome rijeci u onim clancima iz Atlantica i prije izbora. Nisam siguran sta kazu pravila u slucaju da Kongres izbaci neke glasove. :-)

Helem, McConnell je skonto da mora poceti samarati svoje, da ne bi slucajno kakav pajac u vidu Ted Cruza ili Lindsay Grahama izletio i uhvatio se za ruke sa nekom budalom iz HoR (a ima ih tamo pregrst). Ili pametnjakovic tipa Rand Paul. Mozda mu je vec kasno, jer su ovakve ideje vec pocele hvatati korijenje kod Trumpovih lojalista. Sad dosla maca na vratanca. Cica na kolica. I to.'

Kakav ce to biti spektakl ako dodje do ovakve rasprave 6. januara. Bas za kokica. :D Jos ako Pence odluci da se napravi pametan pa odbije izvristi konstitutivnu duznost. :oops:
eltroxin

#10228 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by eltroxin »

jeza u ledja wrote: 16/12/2020 16:59 Meni je bolja teorija da je "Moscow Mitch" cekao da mu Putin da zeleno svjetlo da prizna rezultate. :D

Al pazi situacije u koju su se doveli. Sad ih uhvatila prpa da ce bit drama 6. januara na zajednickom zasjedanju Kongresa. Izgleda da je dovoljno da samo jedna budala iz HoR nadje 1 budalu iz Senata da bi se rezultati izbora doveli u pitanje. Onda bi valjda dva doma odvojeno zasjedala par sati i na kraju glasali da li da prihvate primjedbe te dvojice kongresmena.
S obzirom da u Senatu imaju tek tijesnu vecinu, a u HoR vladaju Demokrate, ovakav scenario je unaprijed osudjen na propast (likes of Romney, Collins, Murkowski, itd sigurno nece glasati da se zapocnu gradjanski rat, kao ni veliki broj senatora, siguran sam). Uglavnom, takav jedan scenarij bi bio unaprijed osudjen na propast, a samo bi proizveo debele podjele medju Republikancima i sto je bitnije - primorao ih da stave ime na papir i biraju stranu.
Kao sto sam i ranije govorio, glupani Republikanci ne shvataju da ce pravljenjem da su mutavi primorati sebe da biraju strane. Cijelo vrijeme ostavljaju low level apartcikima da rade njihov posao, dok se oni zajebavaju. Naravno Trump to vjesto koristi. Svi bi da jebu, a da im ne udje.

Eto, sad smo saznali i da je ta zajednicka sjednica Kongresa, gdje VP otvara paketice sa elektorskim glasovima, sto bi trebala biti formalnost, mogucnost da se nesto zajebaje. Mislim bilo je o tome rijeci u onim clancima iz Atlantica i prije izbora. Nisam siguran sta kazu pravila u slucaju da Kongres izbaci neke glasove. :-)

Helem, McConnell je skonto da mora poceti samarati svoje, da ne bi slucajno kakav pajac u vidu Ted Cruza ili Lindsay Grahama izletio i uhvatio se za ruke sa nekom budalom iz HoR (a ima ih tamo pregrst). Ili pametnjakovic tipa Rand Paul. Mozda mu je vec kasno, jer su ovakve ideje vec pocele hvatati korijenje kod Trumpovih lojalista. Sad dosla maca na vratanca. Cica na kolica. I to.'

Kakav ce to biti spektakl ako dodje do ovakve rasprave 6. januara. Bas za kokica. :D Jos ako Pence odluci da se napravi pametan pa odbije izvristi konstitutivnu duznost. :oops:
Ma gotovo je sve, Putin je priznao :lol:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#10229 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Challenger_ »

Juče, kasne čestitke iz Brazila i Meksika
Brazil and Mexico presidents recognize Biden's victory after facing criticism

Jair Bolsonaro and Andrés Manuel López Obrador both acknowledged Democrat’s win after six-week hesitation
:arrow: LINK
Point.

#10230 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

Skontali bjelosvjetski miševi da Trump puca iz praznog pištolja pa sad ko će drugi ja ću prvi čestitaju Bidenu. Da sam na Bidenovom mjestu, napisao bih u teku sve ove papke što su čekali 5 do 12 da čestitaju i priznaju legalnu izbornu pobjedu i onda ih redom slao u pm. Sve po zasluzi bajo moj.
insaneinthebrain

#10231 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by insaneinthebrain »

yo fired :izet:

&list=WL&index=4
ultima_palabra

#10232 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 16/12/2020 16:59 Meni je bolja teorija da je "Moscow Mitch" cekao da mu Putin da zeleno svjetlo da prizna rezultate. :D

Izgleda da je nasao bekana, taj novi iz Alabame, football coach :lol: Ovo ima potencijal za dobru svadju i podjelu... kupiti zalihe kokica :zoka:
ovo_malo_duse

#10233 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ovo_malo_duse »

Citam ovi iz Trumpove administracije opstruiraju a kao i neki se otvoreno protive tranziciji.
Jeli moguce da Biden sad kad je potvrdjen ne izadje javno i kaze svi koji opstruiraju procese propisane zakonom ce biti krivicno gonjeni. Jel fakat moguce da postoje mamlazi da misle da Zuchko moze ostat.? I da ce morat primjenit “silu”. da preuzmu neke institucije.
Mislim on zna sad ih samo uzima lopatom.
Jeli mu cilj da ovo zavrsi “silom”?
sinuhe

#10234 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by sinuhe »

Zar ovo jos neko prati? Normalno ce doci do promjene vlasti.
Rob_Atl

#10235 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Rob_Atl »

ovo_malo_duse wrote: 19/12/2020 08:33 Citam ovi iz Trumpove administracije opstruiraju a kao i neki se otvoreno protive tranziciji.
Jeli moguce da Biden sad kad je potvrdjen ne izadje javno i kaze svi koji opstruiraju procese propisane zakonom ce biti krivicno gonjeni. Jel fakat moguce da postoje mamlazi da misle da Zuchko moze ostat.? I da ce morat primjenit “silu”. da preuzmu neke institucije.
Mogu jos lajat do 6 januara kada congres i zvanicno potvrdi rezultate, poslije toga ce biti mirni ko bubica.
zilog

#10236 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by zilog »

Rob_Atl wrote: 19/12/2020 19:29
ovo_malo_duse wrote: 19/12/2020 08:33 Citam ovi iz Trumpove administracije opstruiraju a kao i neki se otvoreno protive tranziciji.
Mogu jos lajat do 6 januara kada congres i zvanicno potvrdi rezultate, poslije toga ce biti mirni ko bubica.
Imam osjecaj da ce u Kongresu ici na beskonacne price... :roll:
jeza u ledja

#10237 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Svejedno. Ako hoce palamudit morat ce glasati. A znamo kako ce to zavrsiti, s tim sto se mora stavit na papir ko je bio za diktat.

Evo citam sad Trump razmislja da uvede martial law. Flynn ga nagovara. Bas me zanima na sta bi to licilo.

Helem ili ces mirno otic ili ces sigurno u zatvoru zavrsiti. A i ovako ce mozda u zatvor. Teske muke. :oops: :D
jeza u ledja

#10239 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

vet wrote: 21/12/2020 09:36 .

Belaj u Americi počinje 6. januara!?

..
Dok je pak belaj u tvojoj glavi poceo poodavno, jelde?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#10240 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by corolla02 »

potpiso cova :mrgreen:

Image
ultima_palabra

#10241 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

Potpisao je, ali kao podvuci ce on Kongresu sta treba izbaciti :lol: I trazit ce cekove od 2000, koje je njegova stranka vec odbila.

A njegova administracija predlaze godisnji budzet i Mnuchin ucestvovao u izradi Covid zakona. Ali dzaba, sad pitaj one njegove, reci ce ti da se Trump bori za obicne gradjane.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#10242 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by corolla02 »

potpiso cova kapitulaciju, njegovo je proslo ocigledno :mrgreen:
Ja_Ja

#10243 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Ja_Ja »

Morao je potpisati. Mitch bi ga pojeo do nove godine da nije potpisao. Dva senatorska mjesta su u pitanju.
jeza u ledja

#10244 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Ah taj strasni Mitch. Pojeo bi ga ko list salate.

Debil se glupira jer je razmazeno deriste. Moze mu se jos malo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10245 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Velkoski »

:o
Ja_Ja

#10246 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Ja_Ja »

Prca ih Trump samo tako. Ako ovako nastave slijedeci utorak gube oba senatorska mjesta.
ultima_palabra

#10247 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

Gospodja karma je kurva :mrgreen: Raspadaju se na nekoliko frakcija... ako Mitch ovo odrzi na okupu, stvarno je nenadmasan.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10248 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Velkoski »

Kakvo pucanje Republikanaca po šavovima :lol:
ultima_palabra

#10249 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

Mitch je uvijek vodio igru, a Trumpu iskljucio dzojstik pustajuci ga da misli da je on glavni. Izvukao je od njega sve sto mu treba i sad ga pusta niz vodu, a definitivno ce ga pustiti poslije izbora u GA.

Zanimljivo ce biti izmedju Mitcha i Hawleya, ovaj mu sad ide u kontru po svim aktuelnim pitanjima. Vjerovatno misli da se moze nametnuti kao nova zvijezda tog populistickog krila stranke dok Trump bude zabavljen pravnim problemima.
jeza u ledja

#10250 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Da, otprilike tako. U sustini ova igra oko 6. januara nije toliko skandalozna jer koliko vidim vrlo je cesta pojava. Ali eto malo da se politicari poigraju, a glup narod dobije zabavu.

Smijesno mi je da svi osim zadrtih Trumpovaca znaju da je sve ovo samo igrica za kupljenje politickih poena (i $$$), a priglup narod vec debelo udaren u mozak sada jos vise biva jeban.

Cruz, Graham, Hawley i svi ostali, osim dvorskih luda u HoR, znaju da lazu narod, i znaju da vecina Amerike zna da lazu narod, i nikom nista. Bez trunke obraza. Mi svi gledamo zajedno kako okrecu bezlicnu masu lopatom.

Otprilike ko Jerry Springer Show, ili tako nesto. Ono, jedna osoba zna da je u pitanju shit show za glup narod, a svi ostali u studiju upijaju i pjene. Ko narkomanu kad dajes dozu i gledas kako mu trune mozak, a njemu dobro iako mu je lose. Hoce jos. A tebi para kapa.

I mi to sve pratimo ko kakav reality show. Bolest nas sviji zahvatila izgleda. Jedva cekam da kreten ode da se iskljucim iz ovakvih budalastina.
Post Reply