Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nakon odlicnih Nervous Conditions and This Mournable Body od spisateljice Tsitsi Dangarembga o zivotu djevojcice i zene u Zimbabveu, beskrajno sam uzivala u pripovjetkama Krik? Krak! haicanske spisateljice Edwige Danticat koja me uvela u svijet uzasne istorije Haitija. Prelijepe price, cita se u dahu.
Put i BBC su me odveli do A Kick in the Belly: Women, Slavery and Resistance od spisateljice Stelle Dadzie. Odlicno stivo.
''O važnom pitanju da li uzeti ili ne uzeti Banja Luku, Tuđman je bio neodređen, iako je dao neobičan i neugodan prijedlog,-da Banja Luku trampimo za Tuzlu, grad sa najviše Muslimana u Bosni.Galbraith se nagnuo prema meni i šapnuo:''Ovo je jedna od njegovih opsesija.Niko drugi se sa tim ne slaže.'' Odgovorio sam mu da to ne dolazi u obzir, i to više nikad nije spomenuo-ali je za trenutak obasjalo njegovo srce.
Tuđmanov prijedlog je odražavao njegovu duboku mržnju prema Muslimanima i njegov san da sve Hrvate ujedini u jednu državu, pod jednu zastavu-pod njegovim vođstvom.''
dobar osjecaj wrote: ↑11/11/2020 14:08
Nakon odlicnih Nervous Conditions and This Mournable Body od spisateljice Tsitsi Dangarembga o zivotu djevojcice i zene u Zimbabveu, beskrajno sam uzivala u pripovjetkama Krik? Krak! haicanske spisateljice Edwige Danticat koja me uvela u svijet uzasne istorije Haitija. Prelijepe price, cita se u dahu. Put i BBC su me odveli do A Kick in the Belly: Women, Slavery and Resistance od spisateljice Stelle Dadzie. Odlicno stivo.
Ne znam jesam li jedini kojem se ovo dešava, ali u zadnje vrijeme sam jedno 5-6 knjiga otvorio, pročitao po 100tinjak stranica i onda odustao. Ne znam zašto.
dobar osjecaj wrote: ↑17/12/2020 17:42
Novo štivo - jer mi se dopao intervju s autorom. Djeluje zanimljivo.
ovo djeluje interesantno bas
stavljam na spisak knjiga koje trazim
off T: tako sam zeljela da do kraja godine skupim sve knjige sa spiska zeljenih. i skoro sam uspjela - ostale mi samo 3, a onda sam pocela dodavati i sad je to opet otislo u vraga...
dobar osjecaj wrote: ↑17/12/2020 17:42
Novo štivo - jer mi se dopao intervju s autorom. Djeluje zanimljivo.
ovo djeluje interesantno bas
stavljam na spisak knjiga koje trazim
off T: tako sam zeljela da do kraja godine skupim sve knjige sa spiska zeljenih. i skoro sam uspjela - ostale mi samo 3, a onda sam pocela dodavati i sad je to opet otislo u vraga...