Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
-
Ci-Nick
#10226 Re: Bitcoins
Nema tog gledanja u budućnost koje opravdava tržišnu vrijednost Tesle pogotovo u poređenju sa Toyotom, VW-om, Daimlerom i BMW-om.
Sabereš njihovu tržišnu i usporediš sa tržišnom Tesle i ne mogu dobaciti do 30%.
A onda pogledaš tradiciju, prihode, dobit,.. i vidiš da je Tesla smiješan.
A znaju i oni praviti elektroauta.
Znaće praviti i auta na vodonik koja će eliminisati skupu, tešku i ekološki neprihvatljivu bateriju.
Tako da se stvari mogu gledati i dalje od elektro.
Sabereš njihovu tržišnu i usporediš sa tržišnom Tesle i ne mogu dobaciti do 30%.
Znaće praviti i auta na vodonik koja će eliminisati skupu, tešku i ekološki neprihvatljivu bateriju.
- bunk
#10227 Re: Bitcoins
Naseljavanje Marsa ili bilo koje planete pogodne za to i posljedicno preseljenje milijardi ljudi tamo(nije vajda da ce se probrat par stotina a nas ostale ko ybe) bi u nekoj hipotetskoj buducnosti cijelu ljudsku zajednicu kostalo milijarde puta vise nego da se svi zajedno usredostrocimo na npr. smanjene zagadjenja i da pokusamo za zivota popraviti makar djelic onoga sto smo mi u zadnjih 100 godina zagadili na planeti (co2,pvc) plus da se uloze sredstva u pronalazak "univerzalnog" cjepiva za sve viruse i bakterije plus da se oformi planetarna odbrana od asteroida ili kometa ili kojeg vec vraga koji moze iz svemira ugroziti opstanak zivota na Zemlji.
Sva ova tri koraka kostaju milijarde puta manje nego pronalazak,prilagodjavanje pronadjenje planete i onda preseljenje..
Ali ...ljudska vrsta..
Sva ova tri koraka kostaju milijarde puta manje nego pronalazak,prilagodjavanje pronadjenje planete i onda preseljenje..
Ali ...ljudska vrsta..
Last edited by bunk on 11/12/2020 18:29, edited 1 time in total.
-
Horcrux
#10228 Re: Bitcoins
Naseljavanje Marsa je prica za siroke narodne mase. Naseljavanje i nije cilj, nego nusprodkut. Pravi cilje je eksploatacija resursa, kao i obicno, samo treba pogledati historiju covjecanstva. Da se razumijemo, nema nista lose u tome.
- bunk
#10229 Re: Bitcoins
Apsolutno se slazem glede trazenja resursa...
Negdje na milijarde kilometara od Zemlje jedan od svemirskih teleskopa je uocio asteroid ..sastavljen iskljucivo od zlata,platine i mislim nikla i zeljeza..oko 200Km dug i nazvali su ga Psyche-16..njegova eksploatacija bi cijenu tih metala obescijenilo na Zemlji..
-
detroit-mercy
#10230 Re: Bitcoins
Kad znaju sto ih ne prave onda, jednostavno puno vece kompanije sa kao sto ti kazes puno vecom tradicijom ali nikako ne mogu jos uvijek dobacti do Tesle a kamo li prebaciti Teslu. Sta znaci prihodi, dobit, tradicija, gdje je danas Nokia, gdje je danas BlackberryCi-Nick wrote: ↑11/12/2020 18:18 Nema tog gledanja u budućnost koje opravdava tržišnu vrijednost Tesle pogotovo u poređenju sa Toyotom, VW-om, Daimlerom i BMW-om.
Neki dan onaj glavni cova iz VW kaze ili cemo se promijeniti ili nestati sa trzista i to u veoma kratkom roku, to on onako izasao samo da kaze nesto. Kad smo vece kod Tesle to nije samo elektricno auto, to je citav system integrisanih softwarea, autonomne voznje i mnogih drugih stvari.
Masa drzava vec postavlja rokove za napustanje vozila sa tradicionalnim pogonom, ko je u ovoj trci ahead of the game
I sto je najiluzornije, pricamo o tradiciji na temi o cryptocurrency (digitalni novac) a takvo nesto je bilo nezmaislivo prije 10tak godina.
-
Ci-Nick
#10231 Re: Bitcoins
Vidjet ćemo za 5 godina gdje će ko da bude..detroit-mercy wrote: ↑11/12/2020 19:10Kad znaju sto ih ne prave onda, jednostavno puno vece kompanije sa kao sto ti kazes puno vecom tradicijom ali nikako ne mogu jos uvijek dobacti do Tesle a kamo li prebaciti Teslu. Sta znaci prihodi, dobit, tradicija, gdje je danas Nokia, gdje je danas BlackberryCi-Nick wrote: ↑11/12/2020 18:18 Nema tog gledanja u budućnost koje opravdava tržišnu vrijednost Tesle pogotovo u poređenju sa Toyotom, VW-om, Daimlerom i BMW-om.
Tako da se stvari mogu gledati i dalje od elektro.. Najvece kompanije danas, kolika je njihovas tradicija. Kolika je tradicija Applea, Google, Alibaba-e, Tesle, nekadasnja perjanice Dow Jones industrijskog indexa GE je prosle godine dobila nogu u guzicu iako je tu sjedila preko 100 godina.
Neki dan onaj glavni cova iz VW kaze ili cemo se promijeniti ili nestati sa trzista i to u veoma kratkom roku, to on onako izasao samo da kaze nesto. Kad smo vece kod Tesle to nije samo elektricno auto, to je citav system integrisanih softwarea, autonomne voznje i mnogih drugih stvari.
Masa drzava vec postavlja rokove za napustanje vozila sa tradicionalnim pogonom, ko je u ovoj trci ahead of the gameFiat ili Tesla.
I sto je najiluzornije, pricamo o tradiciji na temi o cryptocurrency (digitalni novac) a takvo nesto je bilo nezmaislivo prije 10tak godina.

----------------------------Tesla------------ VW
tržišna.....................490............74 milijarde eura
Knjigovodstvena...........8............110 milijardi eura
prihodi.....................21............250 milijardi eura
dobit........................0.............13 milijardi eura
Brojevi se toliko razlikuju da nikakva očekivanja ne mogu opravdati trenutnu tržišnu vrijednost Tesle.
Da trebam uložiti u jednu ili drugu ne bi bilo dvoumljenja.
Isto tako se ne bi dvoumio između zlata i BTC-a.
Zlato je zlato,..
P.S.
A evo i podatak o broju čistih elektroauta bez hibrida,..
Tesla u 2019. proizveo 367.000 a dva najveća kineska proizvođača 390.000,.. BMW 128.000,... VW 84.000,..
- vee-jay
#10232 Re: Bitcoins
Drugi prave automobile.
Tesla pravi mobilnost.
Usporedbe se mogu traziti i u drugim oblastima ekonomije.
VW nek bude IBM, Tesla je Apple.
VW nek bude Forum, Tesla je Facebook.
Hype Tesle na trzistu jeste preuvelican ali nije bubble.
Trenutno jedna od najinteresantnijih stvari u vezi Tesle je njhova brutalno agresivna ekspanzija na trzista van Amerike.
Ne znam da li je moguce pokoriti Kinu jer je nezamislivo koliko oni ulazu u Nio, ali im je Evropa vec u rukama.
Ova STATISTA usporedba nije realna jer u sebi ima i udio hibrida - a sve druge firme imaju puno veci udio hibrida od cistih elektricnih automobila (a statistike govore da PHEV auta nit su jeftinija nit su ekoloski bolja od "normalnih").
PS.
Ja ustvari dosao da vidim da li ima novosti u vezi Bitcoina.
Da li da prodajem ili da HODLam?
Tesla pravi mobilnost.
Trenutno jedna od najinteresantnijih stvari u vezi Tesle je njhova brutalno agresivna ekspanzija na trzista van Amerike.
Ne znam da li je moguce pokoriti Kinu jer je nezamislivo koliko oni ulazu u Nio, ali im je Evropa vec u rukama.
Ova STATISTA usporedba nije realna jer u sebi ima i udio hibrida - a sve druge firme imaju puno veci udio hibrida od cistih elektricnih automobila (a statistike govore da PHEV auta nit su jeftinija nit su ekoloski bolja od "normalnih").
PS.
- victom
#10233 Re: Bitcoins
KOREKCIJA:
Bitcoin ide ispod 14.000$ do 31.Januara.2021, a ne do nove godine, kako sam napisao prethodno. Razlika je u dodatnih mjesec dana.
Vaš Victom
Bitcoin ide ispod 14.000$ do 31.Januara.2021, a ne do nove godine, kako sam napisao prethodno. Razlika je u dodatnih mjesec dana.
Vaš Victom
Last edited by victom on 01/03/2021 03:49, edited 3 times in total.
-
detroit-mercy
#10234 Re: Bitcoins
Teslu ne gledaju kao cisto auto kompaniju nego vise kao tehnolosku/inovativnu kompaniju. I dobra ti je usporedba IBM-Apple, mada i Apple od smrti Steve Jobsa se vise krece ka tome da postane IBM a manje Teslavee-jay wrote: ↑13/12/2020 15:45 Drugi prave automobile.
Tesla pravi mobilnost.
PS.
- phillie
#10235 Re: Bitcoins
@Dozer
Ima li kakvih vijesti za XRP, jel ovo dno il idemo do rudara i penzionera
Ima li kakvih vijesti za XRP, jel ovo dno il idemo do rudara i penzionera
- phillie
#10237 Re: Bitcoins
Jel slijecemo a mozda i necemo ?

Licno zelja mi je da ode na 0.3 pa onda polako opet uz planinu
Licno zelja mi je da ode na 0.3 pa onda polako opet uz planinu
-
Pirija
#10238 Re: Bitcoins
ja ne znam sta vi vidit u XRP-u... i niste bolje ni zasluzili nego da padne na 0.000001$
- victom
- victom
#10240 Re: Bitcoins
pa šta je ovo ?
šta god ja prognoziram, počne kontra... ali ima jos 45 dana.. ne može ovo vako
šta god ja prognoziram, počne kontra... ali ima jos 45 dana.. ne može ovo vako
- Dozer
#10241 Re: Bitcoins
Ici ce XRP gore, polako.
Sad je na +90% od startne prije mjesec.
Sad je na +90% od startne prije mjesec.
- victom
#10242 Re: Bitcoins
treba sad dokupiti.... ide BTC na 100.000... FOMO
- victom
#10243 Re: Bitcoins
danas sam na pijaci prodo kravu i traktor,
i odmah je počeo da raste BTC faktor...
i odmah je počeo da raste BTC faktor...
Last edited by victom on 01/03/2021 03:49, edited 4 times in total.
- victom
#10244 Re: Bitcoins
ne sam Safete
- victom
#10245 Re: Bitcoins
na kripto sceni svima sunce sija,
što ne bi par coina kupio i ja...
što ne bi par coina kupio i ja...
- Dozer
#10246 Re: Bitcoins
Ste ba ovo...crypto ili stihoklepna tema 
Eto ga, krecw i XRP lagano gore
Eto ga, krecw i XRP lagano gore
-
lissics
#10248 Re: Bitcoins
Lijepo ga vidjeti preko 20k. Idemo lagano, opušteno
- Dozer
#10249 Re: Bitcoins
21.300 
Novi rekord.
Novi rekord.
- victom
#10250 Re: Bitcoins
ovo je totalna suprotnost, od onoga šta sam ja prognozirao i šta bi bilo logično....čak i kripto zagovornici su prognozirali korekciju na dole...
ovo je defitivno pumpanje , jer i sami znate da NN korisnik nema 100 milijardi u džepu.
Samo je pitanje, ko i zašto pumpa..
ovo je defitivno pumpanje , jer i sami znate da NN korisnik nema 100 milijardi u džepu.
Samo je pitanje, ko i zašto pumpa..