pesoto.ba
Moderator: anex
- spree
#626 Re: pesoto.ba
Ne treba prepakiranje na takvim paketicima.
- pepeljara
- stachu
#629 Re: pesoto.ba
Samo ti naznaci prepakiranje, ako stranica sa koje narucujes i posalje u onoj "koverti", nece Pesoto ni dirat
- spree
#630 Re: pesoto.ba
Ja sam samo jednom stavio prepakiranje, ostalo sve bilo manje. Nikakvih problema. Neki dan mi dosao miš u onoj onom Amazon primeu bublewrap kesi/vrećici. Sve uredno naplaceno po tezini.
-
7y93r
-
Giancarlo
#633 Re: pesoto.ba
Bas sam zato trazio slike po netu kako izgleda pakovanje i nasao sam i kazem vam, velicine je kao da dvije kutije Drine stavis jednu na drugu
- spree
#634 Re: pesoto.ba
Kad li ce ovaj BA17? Krenuo je ima par dana, ali nigdje ocekivanog datuma 
-
Bega_TM
-
freelancerBIH
#636 Re: pesoto.ba
Ja danas preuzeo svoj. Pakovanje od USPS-a netaknuto i naknadno stavljeno u bubble wrap. Malo jesu sporiji ali je nista fakat nije osteceno.

- spree
- stachu
#638 Re: pesoto.ba
Nisi skontao, jesu slusalice u kutijici velicine "2 kutije drine", ali fazon prepakiranja je dostavna ambalaza/kutija, npr. amazon ti posalje u kutiji koja je i po 4-5 puta veca od kutijice slusalica, i ti ne naznacis prepakiranje i dodje ti u BiH ta velika kutija, i naplate ti "zrak" jer nisi naznacio prepakiranje.
Originalna ambalaza slusalica se ne dira, nece ti izvadit slusalice iz kutije velicine "2 kutije drine" i tako dostaviti.
- CikCikCikPogodi
#639 Re: pesoto.ba
Koliko bi bilo sigurno neke starine da mi ovi salju?
- diablobih
-
Nanox7
-
emirolini
#642 Re: pesoto.ba
Kazem ja tebi... nemas brige.freelancerBIH wrote: ↑15/12/2020 12:52 Ja danas preuzeo svoj. Pakovanje od USPS-a netaknuto i naknadno stavljeno u bubble wrap. Malo jesu sporiji ali je nista fakat nije osteceno.![]()
![]()
-
Naslovnica
#643 Re: pesoto.ba
Može li se otići u Pesoto na Skenderiji i naručiti tu sa njihovog kompjutera, uz njihovu pomoć, korak po korak?
- pepeljara
#644 Re: pesoto.ba
bas takoemirolini wrote: ↑15/12/2020 20:27Kazem ja tebi... nemas brige.freelancerBIH wrote: ↑15/12/2020 12:52 Ja danas preuzeo svoj. Pakovanje od USPS-a netaknuto i naknadno stavljeno u bubble wrap. Malo jesu sporiji ali je nista fakat nije osteceno.![]()
![]()
samo da potraje
-
hd2000
#645 Re: pesoto.ba
-
VChen09
#646 Re: pesoto.ba
Mislim da je super ovo sa Pesotom. Nadam se dugovjecnosti, sta vise, nekako mi se cini i previse dobro
Covjece, Samsung Pro 980 od 500 giga na Amazonu za 220 KM ukljucujuci šiping. 100 maraka je skuplji onaj najjeftiniji na Piku sto sam vidio.. Sve razumijem, americko trziste za koje se i pravi, porezi, carine, transport, bla, bla... ali opet...
Bas zato mislim kako ce se neko od nasih 'dragih vođa' ili njihovih vijernih sluga, kad-tad tako genijalno dosjetiti, kao i za mnoge slicne stvari - tipa, online kladjenje - ili kako su to nazvali 'fri-ransRanje' vrsenje poslovnih aktivnosti preko interneta - koje, ni da su mogli, ne bi nam htjeli pruziti, sto je vec prakticno dokazana stvar, al' kad je porez skupit, eto ih odmah na ho-ruk - ti strucni ljudi iz nama krajnje posvecenih institucija vlasti, i koji ce ipak i na kraju, za nadasve dobro i dobrobit nase posrnule privrede, koju sami tako sistematski i ciljano unistavaju vec vise od dvije decenije svojim malicioznim i u najboljem slucaju negligentnim radnjama kako cinjenja tako dakle i necinjenja, na kraju krajeva i to za nas same i nase dobro, kakva privreda, ipak, 'dohakati' necemu ovakvom, kakvim lijepim i pravnim zargonom receno 'pravicnim' i 'pravednim' zakonskim ili podzakonskim aktom ili jednostavno direktivom bankama - ko ce sad jos pa zakone krojit, nemaju zakonodavci vremena za to - tako da ukratko, slobodno trziste zivi svugdje gdje nismo mi i nasi zakoni, odnosno direktive, odnosno nase crne rupe (ne)postojanja.
Oprostite na digresiji bilo je jace od mene. A sada pitanje vezano za temu; vidim da mnogi imaju iskustva, pa me interesuje kojom kompanijom salju i da li bolje upuceni smatraju da ce biti potrebno prepakiranje za navedeni SSD? Hvala!
Bas zato mislim kako ce se neko od nasih 'dragih vođa' ili njihovih vijernih sluga, kad-tad tako genijalno dosjetiti, kao i za mnoge slicne stvari - tipa, online kladjenje - ili kako su to nazvali 'fri-ransRanje' vrsenje poslovnih aktivnosti preko interneta - koje, ni da su mogli, ne bi nam htjeli pruziti, sto je vec prakticno dokazana stvar, al' kad je porez skupit, eto ih odmah na ho-ruk - ti strucni ljudi iz nama krajnje posvecenih institucija vlasti, i koji ce ipak i na kraju, za nadasve dobro i dobrobit nase posrnule privrede, koju sami tako sistematski i ciljano unistavaju vec vise od dvije decenije svojim malicioznim i u najboljem slucaju negligentnim radnjama kako cinjenja tako dakle i necinjenja, na kraju krajeva i to za nas same i nase dobro, kakva privreda, ipak, 'dohakati' necemu ovakvom, kakvim lijepim i pravnim zargonom receno 'pravicnim' i 'pravednim' zakonskim ili podzakonskim aktom ili jednostavno direktivom bankama - ko ce sad jos pa zakone krojit, nemaju zakonodavci vremena za to - tako da ukratko, slobodno trziste zivi svugdje gdje nismo mi i nasi zakoni, odnosno direktive, odnosno nase crne rupe (ne)postojanja.
Oprostite na digresiji bilo je jace od mene. A sada pitanje vezano za temu; vidim da mnogi imaju iskustva, pa me interesuje kojom kompanijom salju i da li bolje upuceni smatraju da ce biti potrebno prepakiranje za navedeni SSD? Hvala!
-
luxferre
#647 Re: pesoto.ba
Malo tržište sa još slabijom kupovnom moći, dugoročno ne očekujem nikakve promjene u ovom smjeru, naprotivVChen09 wrote: ↑15/12/2020 22:46 Mislim da je super ovo sa Pesotom. Nadam se dugovjecnosti, sta vise, nekako mi se cini i previse dobroCovjece, Samsung Pro 980 od 500 giga na Amazonu za 220 KM ukljucujuci šiping. 100 maraka je skuplji onaj najjeftiniji na Piku sto sam vidio.. Sve razumijem, americko trziste za koje se i pravi, porezi, carine, transport, bla, bla... ali opet...
-
RandomUserName
#648 Re: pesoto.ba
Ne znam koliko je kvalitetan ovaj nvme m.2 1TB ssd ali je na akciji sa 150$ na 110$ pa ko zeli nek izvoli.VChen09 wrote: ↑15/12/2020 22:46 Mislim da je super ovo sa Pesotom. Nadam se dugovjecnosti, sta vise, nekako mi se cini i previse dobroCovjece, Samsung Pro 980 od 500 giga na Amazonu za 220 KM ukljucujuci šiping. 100 maraka je skuplji onaj najjeftiniji na Piku sto sam vidio.. Sve razumijem, americko trziste za koje se i pravi, porezi, carine, transport, bla, bla... ali opet...
Ima i sata ssd
https://www.newegg.com/team-group-1tb-t ... 6820331555
Za prepakiranje ce ti neko drugi odgovorit.
- diablobih
#649 Re: pesoto.ba
Mislim da ne shvataju mnogi sta prepakiranje znaci. To znaci da izvade kutiju iz amazon, newegg itd kutije i stave u manju. Originalna kutija bilo cega sto narucujete ostaje. Samo smanje kilazu time sto ukinu ogromnu kutiju sto salje npr. amazon.
- spree
#650 Re: pesoto.ba
Za male stvari je nebitno, jedino ako neki prodavac stavi npr. nvme disk u ogromnu kutijetinu, a niko nije tolika budala da trosi prostor i pakuje u bas ogromne kutije, mnogo vece od orginalnih. Ukoliko narucujete nesto lomljivo i osjetljivo uopste nije lose ostaviti kako su oni zapakovali, jer je sigurnije.