Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Maharadza

#118001 Re: Premijer liga BiH

Post by Maharadza »

luckylaka wrote: 13/12/2020 19:20
mirza_15 wrote: 13/12/2020 17:23
hrasno38 wrote: 13/12/2020 17:09 Sta kazu filozfi "svako igranje rukom u kaznenom prostru se svira penal" :lol: :lol: :lol: :lol: Pa sto ga sad ne svira za Siroki
Bio je ono penal. Ruka odmaknuta od tijela. Mislim da glavni nije ono vidio.
Kako bi vam svanulo sad da je prekinu :-D
A vama ne bi sa osiguranom evropom?! Ovako vam pušu za vratom i velež, svinjski, lištica, borac a evo i city se uključio u borbu za evropski keš, kuku lele brkaneee.
Crvena Tifoza

#118002 Re: Premijer liga BiH

Post by Crvena Tifoza »

plain vanilla wrote: 13/12/2020 18:39
Crvena Tifoza wrote: 13/12/2020 18:21 Velež :izet: :bih: :thumbup:
Bravo :thumbup:
Rekoh ja da cete ko plitak potok :mrgreen:
Hvala :thumbup:
Bilo je onih koji su nagovještavali drugačiji ishod, ali dobro smo odradili. Sad odmor i spremanje za burno proljeće. :bih:
mirza_15

#118003 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

Kako god okreneš treba da se desi pravo čudo da mi ne osvojimo. Da se sada prekine najviše bi odgovaralo drugima jer se titula može dodijeliti tek nakon 22 odigrana kola. A kada bi se prekinulo i nakon još 3 odigrana kola opet bi se drugi, treći i četvrti najviše radovali zbog Evrope, a mogli bi i pričati kako smo mi osvojili još jednu korona titulu.

Za 19 odigranih kola Sarajevo je prosulo 12 bodova (6 remija). Prednost nad prvim pratiocem je 9, a ostalo je da se odigra još 14 kola. Da bi Sarajevo izgubilo titulu prvi pratilac bi morao da odigra skoro perfektno (svih 14 pobjeda), a da Sarajevo odigra lošije nego ovu jesen. Realnost je takva da je Sarajevo daleko kvalitetnije od konkurencije i da se na proljeće krene od nule opet bi bilo prvi favorit za titulu, a kamoli sa ovih +9.

Sarajevo ima najbolji napad, najbolju odbranu, najveći posjed, najviše šuteva prema golu protivnika, najviše bodova ikad od kada se igra po ovom sistemu. Prvi put od kada se igra zajednička liga neko ima +9 na polusezoni (prije je maksimalno bilo +6). Jedini klub koji je polusezonu završio bez poraza u istoriji premijer lige. Prvi klub koji je godinu dana bez poraza. Ostao je još jedan rekord da se obori, a za to treba ne izgubiti sljedeće tri utakmice. Željo ima 26 u nizu bez poraza. Imamo i 117 utakmica provedenih na prvom mjestu, isto kao i Zrinjski, ali imamo 9 bodova prednosti što znači da sa prvom utakmicom na proljeće ostajemo sami na vrhu i po toj statistici. A ako Bog da, kada završi sezona, postajemo i najtrofejniji klub u BiH. Već sada imamo isto trofeja kao i Željo. Ima negdje i ona ukupna tabela premijer lige od kada se igra. I tu smo mislim prvi. Ako se uzme period od prije rata tu smo pogotovo. Najbolji rezultati u Evropi poslije rata. Definitivno i trenutno i istorijski najbolji klub u BiH. Želji ostaje bolji međusobni omjer i polufinale kupa UEFA.
0038733

#118004 Re: Premijer liga BiH

Post by 0038733 »

I imaju bolji stadion... Nemoj biti bezze. Nemoj ljudima umanjivati... :D
luckylaka

#118005 Re: Premijer liga BiH

Post by luckylaka »

Maharadza wrote: 13/12/2020 19:26
luckylaka wrote: 13/12/2020 19:20
mirza_15 wrote: 13/12/2020 17:23

Bio je ono penal. Ruka odmaknuta od tijela. Mislim da glavni nije ono vidio.
Kako bi vam svanulo sad da je prekinu :-D
A vama ne bi sa osiguranom evropom?! Ovako vam pušu za vratom i velež, svinjski, lištica, borac a evo i city se uključio u borbu za evropski keš, kuku lele brkaneee.
Sta ce nama kesh mi ne znamo sa njim,razgrabise.Bolje ovako,ima za prezivljavanje a i Merhamet i Caritas pomognu
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#118006 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Kako ce skociti kurcenje na nos..... :izet:
Logovan

#118007 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

luckylaka wrote: 13/12/2020 19:20 Kako bi vam svanulo sad da je prekinu :-D
Ma jok, ne bi nam svanulo.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#118008 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

hrasno38 wrote: 13/12/2020 20:41 Kako ce skociti kurcenje na nos..... :izet:
To ste pisali pred derbi, pa ste slavili bod.

Generalno i slabo se kurcimo za ostvareni rezultat.

Da nas Husref vodi rekao bih da nije neka razlika. Ali Vinko, covjek koji ne slavi pobjede jer automatski pocinje razmisljati o narednoj utakmici, ovih 9 je bas golemo i treba bas bas da se mnogo stvari pojebu pa da ispushimo titulu.

Sada vec izvjesno prvo mjesto u doigravanju nam garantuje prejebenih prvih 9 (3 +6) kola na proljece. Osim duela s posljednje plasiranim ostalo sve derbi do derbija. 2 x sa komsijama jednom na Grbavici jednom na Kosevu. Iskreno se nadam s publikom.

Najbolji ce biti ko bude najmanje mijenjao na pauzi.
Analiticarr

#118009 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

Nasi navijaci su sretni zbog poprilicno uspjesne godine ali se ne kofrce. Uzivaju u pobjedama naseg kluba i stanju na tabeli ali ostaje zal za izgubljenom Europom i propustenom sansom da se konacno kvalifikujemo u grupnu fazu. Mislim da je SD tu najveci krivac jer nije se smjelo desiti da sezona pocne sa samo jednim bekom i bez napadaca. Cak i da se Merso nije povrijedio, morao se dovesti spic bolji od njega, sto je i bio plan ali eto desila se ta ruzna stvar zbog koje se ja licno stidim i ostali smo samo na Handzicu koji nije dovoljno kvalitetan da nosi dres naseg najveceg kluba. Ali gotovo je sada, sta je tu je.
mirza_15

#118010 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

F&N wrote: 13/12/2020 20:50
To ste pisali pred derbi, pa ste slavili bod.

Generalno i slabo se kurcimo za ostvareni rezultat.

Da nas Husref vodi rekao bih da nije neka razlika. Ali Vinko, covjek koji ne slavi pobjede jer automatski pocinje razmisljati o narednoj utakmici, ovih 9 je bas golemo i treba bas bas da se mnogo stvari pojebu pa da ispushimo titulu.

Sada vec izvjesno prvo mjesto u doigravanju nam garantuje prejebenih prvih 9 (3 +6) kola na proljece. Osim duela s posljednje plasiranim ostalo sve derbi do derbija. 2 x sa komsijama jednom na Grbavici jednom na Kosevu. Iskreno se nadam s publikom.

Najbolji ce biti ko bude najmanje mijenjao na pauzi.
Nije još sigurno da će druga biti na Koševu. Zavisi od ta preostala tri kola. Nama bi svakako odgovaralo da završe treći pa da na Grbavici igramo taj derbi. Tako bi 4 zaredom imali u Sarajevu. U svakom slučaju nas čeka 2x sa Željom, Zrinjskim i Široki, plus po jedna sa Borcem i Veležom u prvih 9 kola, plus će tu biti utakmice kupa. Ali i deugima valja sa svakim još po jednom. Kako god, u pravu si za ovo da bi baš puno toga trebalo da se nakrivo nasadi pa da ne uzmemo titulu. U svakom slučaju, ne treba se opustiti i vjerujem da u klubu to neće dozvoliti. Dobar dio ovih što sada igraju se sjećaju sezone od prije dvije godine kada je poslije +11 na 12 kola do kraja ušla voda u uši poslije poraza protiv Zrinjskog na Koševu i samo +4. Kasnije onaj poraz od Slobode, ali u istom kolu poraz Zrinjskog od Širokog. Vjerujem da je to svima škola i da neće krenuti sa proslavom prije nego i matematički osiguraju titulu.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#118011 Re: Premijer liga BiH

Post by Faruk »

Hoće hoće :lol: :lol: :lol:
Maharadza

#118012 Re: Premijer liga BiH

Post by Maharadza »

To brkane maši dok im svu imovinu ne "aktiviraš". :izet:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#118013 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

E cuj qrcenje sto smo prepisali ligu!?
E jbt ne smijes ni ne izgubiti da te ne prozivaju!? :lol:
armin071

#118014 Re: Premijer liga BiH

Post by armin071 »

Maharadza wrote: 13/12/2020 21:46

To brkane maši dok im svu imovinu ne "aktiviraš". :izet:
Što bi rek’o hrasno hoće to ko se kurči :izet:
emigrazione

#118015 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

Fakat gdje on vidi kurčenje
Logovan

#118016 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Pa šta ima veze i da je kurčenje? :D Završiš godinu bez poraza, imaš prednost od devet nad drugoplasiranim, o prednosti nad drugim ekipama da ne govorim, a 14 kola je do kraja, smiješi ti se treća titula zaredom, a osma ukupno, dobro si igrao u Europi, itd i da ne nabrajam dalje, mogu ovako do sutra pisati. Milion stvari zbog kojih imamo pravo da se kurčimo, iako to ne radimo koliko bi trebali. :-D

Mislim šta treba nakon ovakvih rezultata, možda da šutimo i pravimo se da ništa nismo napravili. :D Sve i kada nas neko pobijedi, npr. zabije nam tri golova, uništi nas, to neće biti zbog našeg kurčenja jer nekada se moraš i osramotiti. :D
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#118017 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Pa i treba da slavite, jer ste postigli veliku stvar. Na stranu devet bodova, veci je uspjeh odigrati polusezonu bez poraza.
Pored svega ja sam nasim plasmanom zadovoljan. Igrom manje, a nekim utakmicama koje smo trebali dobiti najmanje. Drugi na tabeli, u situaciji u kakvoj je klub je veliko. Korona, nema navijača, korona medju igracima, priliv sredstava minimalan, sponzori zbog korone prevrcu svaku marku prije nego je daju, predsjednik preselio :(
Idemo dalje. Jednom Zeljeznicar, uvijek Zeljeznicar.
East_side

#118018 Re: Premijer liga BiH

Post by East_side »

Ovo je isto zanimljivo za pogledati. Tabela kući:

Image

I tabela u gostima:

Image
LSD

#118019 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

Sunce ti kalajisano, i raspala Sloboda bolja od Želje kod kuće :skoljka: :run:
Analiticarr

#118020 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

1. FK Sarajevo- ocekivano prvo mjesto, mada sam bio ubjedjen da ce bodovna razlika biri dvocifrena, ali nije lose ni ovako.
2. FK Željezničar- iznenadjujuce visok plasman rekao bih najvise zahvaljujuci ostatku lige koji je katastrofalan.
3. NK Široki Brijeg- ocekivao sam ih otprilike na ovoj poziciji.
4. FK Velež- veliko iznenadjenje, otprilike sve isto kao i Zeljo.
5. FK Borac- podbacili su, najvise zahvaljujuci losem treneru.
6. HŠK Zrinjski- negativno iznenadjenje, najgori trener u ligi.
7. FK Tuzla City- ocekivano u donjem dijelu tabele, nista sto je vjestacko ne moze da opstane pa tako nece ni oni.
8. FK Sloboda- rade odlican posao sa podmladjivanjem ekipe i mislim da ce i zavrsiti otprilike na 6, 7 mjestu.
9. FK Mladost Doboj- sve dok su pod nasom palicom, opstanak im nece doci u pitanje.
10. FK Radnik Bijeljina- ocekivano.
11. FK Krupa FK Krupa13- ocekivano.
12. FK Olimpik FK Olimpi-ocekivano.
Crvena Tifoza

#118021 Re: Premijer liga BiH

Post by Crvena Tifoza »

@Analiticar

Misliš da je Široki jači od Zrinjskog? Ja sam očekivao obrnute pozicije na kraju jesenjeg dijela prvenstva. Čak sam očekivao Široki na sredini tabele.

Mene je najviše iznenadio Borac na kraju. Očekivao sam makar drugu poziciju koliki su bili hype napravili na početku prvenstva. Čak su pričali kako će se boriti za titulu i na kraju ništa od tog. Možda na proljeće naprave neki zalet da se makar osigura Evropa.
sumirprimus

#118022 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

sarajevo zasluzeno prvo na polusezoni nema tu plaho price. najjaci na terenu bili i .najbolji roster imaju sigurno.
cestitam i zeljeznicaru na zaista dobroj polusezoni u kakvoj su frci bili. dobro bilo malo padova al realno za ekpiu koja je kvalitetom na 4 5 mjestu u ligi izgurali su i vise no sto su objektvino trebali :thumbup: lsd cestitke :thumbup: :D
sloboda bio sam skeptik, i po pitanju ekipe i po pitanju trenera, s obzirom na svu situaciju, dobro smo prosli, kako je moglo biti bolno.
juniori u prvih 11 su najveci dobitak.
velez se digao bio je u padu sad vec opet mirise evropa.
najveca razocarena po meni su zrinjski, ipak mislim da zizovic nije trener za njih i sloga simin han. koliko je ulozeno trebali su vec biti na poziciji za evropu.a zrinjski mnogo manje bodova prosut.
do prosljeca, lijepo bi bilo obnovit teren na tusnju, pola pola a nek traze sta i od saveza. ono onako vise ne ide definitivno. i trebalo bi biti prioritet.
do proljeca i vracanja najjace kokuruz lige ko ziv ko mrtav, pozz :bih:
lider

#118023 Re: Premijer liga BiH

Post by lider »

Bit će zanimljiv i prelazni rok. Puno toga će se dati nagovijestiti već kad krenu pripreme..

Što se tiče Sarajeva ja samo želim jednog napadača i to je to. U obzir dolaze i Nedim Hadžić, Vojo Ubiparip i slično, jer sam ubijeđen da bi s jednim od njih dvojice naš bodovni saldo bio osjetno veći sada.. Ostalo ne bih dirao osim u slučaju da se dovede neki "kapitalac" koji će odmah uskočiti u prvih 11. Ako ne to, radije davati momcima iz akademije šansu na proljeće što više
tovarish

#118024 Re: Premijer liga BiH

Post by tovarish »

lider wrote: 14/12/2020 11:25 Bit će zanimljiv i prelazni rok. Puno toga će se dati nagovijestiti već kad krenu pripreme..

Što se tiče Sarajeva ja samo želim jednog napadača i to je to. U obzir dolaze i Nedim Hadžić, Vojo Ubiparip i slično, jer sam ubijeđen da bi s jednim od njih dvojice naš bodovni saldo bio osjetno veći sada.. Ostalo ne bih dirao osim u slučaju da se dovede neki "kapitalac" koji će odmah uskočiti u prvih 11. Ako ne to, radije davati momcima iz akademije šansu na proljeće što više
Moraju dva napadača doći, s obzirom da je Merso upitan do kraja sezone.

Po mom mišljenju trebaju ganjati jednog mlađeg i jednog iskusnijeg ili jednu jeftiniju i jednu skuplju opciju.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#118025 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

i nama bi dobro dosao jos koji igrac, ali vidjet cemo

a sto se tice Sarajeva, bas me zanima kakvi su planovi vaseg sefa
ono, ok, uzet cete titulu, dva kola u jurop i cao
ima li kakvih naznaka da cete krenuti put Dinama i Zvezde ili cete ostati da zarite i palite premijer ligom?
Locked