Pa nekolicina ovih ljudi koji imaju 'znanje' samo imaju te argumente. Nemaju ni jedan odgovor na bilo šta, pa im ostaje da se blesave i imitiraju 'pamet'.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Lao Ce
#35976 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Lao Ce
#35977 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je stara vijest, ali ovog su još više 'pomeli' nego Luc-a. Maltene morao nešto izmišljati i ispričavati se.Dozer wrote: ↑30/11/2020 20:15 Pih...evo jos 1 nobelovski teoreticar zavjere...
https://croativ.net/jos-jedan-nobelovac ... odan-8934/
- Dozer
#35978 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dzaba je to pricati...
Luca proglasili budalom, senilnim starcem, blabla, i ukinuli mu sav moguci medijski prostor nakon onoga. Niko ga vise nije smio nista ni upitati, a ne prikazati na ekranu ili mu pustiti glas negdje...
Ovoga natjerali da sam sebe demantuje...
Ono direktora spanske bolnice st ose sklapio s onim urednikom TV stanice koji nije htio prihvatiti ono sto ovaj iz bolnic prica - takodjer vise ni na mapi...
Ostale se uredno cenzurise, sto poznate, sto nepoznate...
A niko ziv niti pita, a niti daje odgovore na pitanja kakva postavih iznad...
Luca proglasili budalom, senilnim starcem, blabla, i ukinuli mu sav moguci medijski prostor nakon onoga. Niko ga vise nije smio nista ni upitati, a ne prikazati na ekranu ili mu pustiti glas negdje...
Ono direktora spanske bolnice st ose sklapio s onim urednikom TV stanice koji nije htio prihvatiti ono sto ovaj iz bolnic prica - takodjer vise ni na mapi...
Ostale se uredno cenzurise, sto poznate, sto nepoznate...
Last edited by Dozer on 30/11/2020 21:56, edited 1 time in total.
- zubi
- Dozer
- zubi
#35981 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja bih brate da ovaj japanac sjedne na avion, tebi dodje na minder i lagano ti rijeci po rijec sve objasni... nema druge. Mada, ko zna, mozda bi i nakon toga ustvrdio da je on zapravo pod kontrolom 5G i Zvijeri, pa zato tako prica...Dozer wrote: ↑30/11/2020 21:52 Dzaba je to pricati...
Ostale se uredno cenzurise...
Last edited by zubi on 30/11/2020 22:00, edited 1 time in total.
- Dozer
#35982 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja bih rekao da ti nemas pojma kako svijet zaista funkcionise, al' hajd'...
- zubi
-
BadBoy
#35984 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sve na stranu ali kako možeš reći da "nemaju izolovan virus". Kako onda dalje pričati i o čemu kad ti je to polazna tačka?Dozer wrote: ↑30/11/2020 20:17Niti imaju izolovan virus, niti znaju koliko traje imunitet... Ali imaju vakcinu... Protiv cega tacno....?
A sad najavljuju i 4-ti talas (kad je uopste bio treci?!)... Jos samo da nam konacno kazu i odakle stizu ti talasi, i zasto... jer, ako znaju da stize, onda valjda znaju i zasto i odakle....
-
Prebranac2
#35985 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sve ove firme koje koje prave vakcinu su u proslosti imale velike afere i isplacivale milionske stete a sada pojedinci u njih gledaju ko u bogove. Isto ko kad cetvorka sjebe pa cemo boga moliti da se bakir vrati 
- Dozer
#35986 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tako sto nemaju. Sve sto imaju su neki djelici, a koji kada se ubace u bazu podataka virusa i bakterija, ispadne da su ti djelici 100% podudarni s gomilom drugih virusa i bakterija. Dakle, uopste nemaju kompletan virus, kao zaseban. I ovo mozes i sam provjeriti, dao sam link s drugim linkovima na kojima je sve ovo provjerljivo.BadBoy wrote: ↑30/11/2020 22:34Sve na stranu ali kako možeš reći da "nemaju izolovan virus". Kako onda dalje pričati i o čemu kad ti je to polazna tačka?Dozer wrote: ↑30/11/2020 20:17Niti imaju izolovan virus, niti znaju koliko traje imunitet... Ali imaju vakcinu... Protiv cega tacno....?
A sad najavljuju i 4-ti talas (kad je uopste bio treci?!)... Jos samo da nam konacno kazu i odakle stizu ti talasi, i zasto... jer, ako znaju da stize, onda valjda znaju i zasto i odakle....
Naravno, ne pada ti na pamet da to uradis, zar ne...? Ja sam odvojio 2h da sve to pretrkeljam, i ispalo je da je sve u onom clanku tacno.
- CikCikCikPogodi
#35987 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U Valenciji protesti cak se i policija pridruzila
- Dozer
#35988 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ima malo drame, ali ima i kvalitetnih podataka. Koga zanima - https://cdn.lbryplayer.xyz/api/v3/strea ... 3b1/031553
-
kakavdanakneiskustvu
-
BadBoy
#35990 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam kako drugačije da dokažem, ne samo da ga imaju izolovanog nego ga vide golim okom:Dozer wrote: ↑01/12/2020 10:52Tako sto nemaju. Sve sto imaju su neki djelici, a koji kada se ubace u bazu podataka virusa i bakterija, ispadne da su ti djelici 100% podudarni s gomilom drugih virusa i bakterija. Dakle, uopste nemaju kompletan virus, kao zaseban. I ovo mozes i sam provjeriti, dao sam link s drugim linkovima na kojima je sve ovo provjerljivo.BadBoy wrote: ↑30/11/2020 22:34Sve na stranu ali kako možeš reći da "nemaju izolovan virus". Kako onda dalje pričati i o čemu kad ti je to polazna tačka?Dozer wrote: ↑30/11/2020 20:17
Niti imaju izolovan virus, niti znaju koliko traje imunitet... Ali imaju vakcinu... Protiv cega tacno....?
Naravno, ne pada ti na pamet da to uradis, zar ne...? Ja sam odvojio 2h da sve to pretrkeljam, i ispalo je da je sve u onom clanku tacno.

This transmission electron microscope image shows SARS-CoV-2—also known as 2019-nCoV, the virus that causes COVID-19—isolated from a patient in the U.S. Virus particles are shown emerging from the surface of cells cultured in the lab. The spikes on the outer edge of the virus particles give coronaviruses their name, crown-like. Credit: NIAID-RML
-
adsubzero
#35991 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa nije golim okom nego kroz mikroskop. Znaci lazes kolega. Pametnom dosta.BadBoy wrote: ↑01/12/2020 12:18Ne znam kako drugačije da dokažem, ne samo da ga imaju izolovanog nego ga vide golim okom:Dozer wrote: ↑01/12/2020 10:52Tako sto nemaju. Sve sto imaju su neki djelici, a koji kada se ubace u bazu podataka virusa i bakterija, ispadne da su ti djelici 100% podudarni s gomilom drugih virusa i bakterija. Dakle, uopste nemaju kompletan virus, kao zaseban. I ovo mozes i sam provjeriti, dao sam link s drugim linkovima na kojima je sve ovo provjerljivo.
This transmission electron microscope image shows SARS-CoV-2—also known as 2019-nCoV, the virus that causes COVID-19—isolated from a patient in the U.S. Virus particles are shown emerging from the surface of cells cultured in the lab. The spikes on the outer edge of the virus particles give coronaviruses their name, crown-like. Credit: NIAID-RML
-
AmirBaa
#35992 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hrvati i "strucne" epidemioloske mjere: "Velika promjena režima na granici je to da kod utvrđivanja uvjeta za ulazak u Hrvatsku graničnim policajcima više nije presudno državljanstvo putnika, nego epidemiološka situacija područja odnosno regije iz koje putnik dolazi"
-
AmirBaa
#35993 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Sta kazu forumski svjetski priznati strucnjaci, Svedska najgora na svijetu, ubice svojih penzionera, fasisti itd. itd.
-
Mogy87
#35994 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kazu 2 stvari:
1. Zeznuli su stvar na proljece, o tome smo diskutovali, a ovi podaci ne prikazuju te brojke. U tom periodu jedno vrijeme je Svedska imala najvisu smrtnost na svijetu.
2. Posteno je mjeriti Svedsku s komsijama (Danska, Finska, Norveska oznacene zutom bojom na grafiku), a ne s drzavama s drugacijim mentalitetom. Po tim pokazateljima, Svedska daleko najgora. Nauciti ne mjesati kruske i jabuke.

-
hladan.preminger
#35995 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Na kraju ce se sve svesti na istu ravan, procenti ce biti ujednačeni.
Jer je do sada jasno da nema razlike koja je zemlja u pitanju i koji dio planete.
-
Medobrundo25
#35996 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
hladan.preminger wrote: ↑01/12/2020 13:14
Na kraju ce se sve svesti na istu ravan, procenti ce biti ujednačeni.
Jer je do sada jasno da nema razlike koja je zemlja u pitanju i koji dio planete.
Naravno, ja to govorim citavo vrijeme, na kraju ce sve biti u par promila, cisto i uskljucivo vezano za ekonomsku moc drzave, tj jednostavno receno "koliko je ko bogat". A ova mogy87 i dalje lupeta o mentalitetu
-
AmirBaa
#35997 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Epidemiolosko mjerilo: mentalitet

-
Mogy87
#35998 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jeste ovaj Igor Rudan bas debil sto prica o mentalitetu
Jos ko su ove budale koje njega citiraju u naucnim radovima
Profesor Rudan je prije svoje 45 navršene godine života autor i koautor više od 400 znanstvenih radova s područja biomedicine i zdravstva te sedam znanstvenih knjiga. Taj hrvatski znanstveni genijalac citiran je više od 30.000 puta, a uz njegovo ime stoji vrlo visok H indeks, 81, koji kaže da je po broju citata naš znanstvenik trenutno vodeći na svjetskoj top listi najcitiranijih znanstvenika na svijetu.
“Iduća stvar koju treba razumjeti o Šveđanima jest da, prema podacima World Values Surveya, oni iskazuju jedinstvenu kombinaciju povjerenja u javne institucije i ekstremni individualizam. To je važno zapamtiti, jer značajno određuje njihov epidemiološki kontekst. “
Kao posljedica svog sustava vrijednosti, Šveđani imaju iznimno visok udio kućanstava u kojima živi samo jedna osoba, čak oko 40%. Uz pridodanu, već postojeću kulturološku distancu među ljudima, to je značilo da je velik dio Švedskog naroda već bio u određenoj vrsti karantene. Vlada ih je dodatno pozvala na oprez i sugerirala održavanje udaljenosti. Stanovništvo Švedske ima i jednu od najviših razina osobne higijene u svijetu. Dakle, u Švedskoj se virusu nije bilo lako širiti. U drugim zemljama EU, većina slučajeva širenja virusa događala se u zatvorenim prostorima i unutar obitelji. Tu je Švedska bila u velikoj prednosti.“
https://www.vecernji.hr/vijesti/igor-ru ... 19-1398552
Jos ko su ove budale koje njega citiraju u naucnim radovima
Profesor Rudan je prije svoje 45 navršene godine života autor i koautor više od 400 znanstvenih radova s područja biomedicine i zdravstva te sedam znanstvenih knjiga. Taj hrvatski znanstveni genijalac citiran je više od 30.000 puta, a uz njegovo ime stoji vrlo visok H indeks, 81, koji kaže da je po broju citata naš znanstvenik trenutno vodeći na svjetskoj top listi najcitiranijih znanstvenika na svijetu.
“Iduća stvar koju treba razumjeti o Šveđanima jest da, prema podacima World Values Surveya, oni iskazuju jedinstvenu kombinaciju povjerenja u javne institucije i ekstremni individualizam. To je važno zapamtiti, jer značajno određuje njihov epidemiološki kontekst. “
Kao posljedica svog sustava vrijednosti, Šveđani imaju iznimno visok udio kućanstava u kojima živi samo jedna osoba, čak oko 40%. Uz pridodanu, već postojeću kulturološku distancu među ljudima, to je značilo da je velik dio Švedskog naroda već bio u određenoj vrsti karantene. Vlada ih je dodatno pozvala na oprez i sugerirala održavanje udaljenosti. Stanovništvo Švedske ima i jednu od najviših razina osobne higijene u svijetu. Dakle, u Švedskoj se virusu nije bilo lako širiti. U drugim zemljama EU, većina slučajeva širenja virusa događala se u zatvorenim prostorima i unutar obitelji. Tu je Švedska bila u velikoj prednosti.“
https://www.vecernji.hr/vijesti/igor-ru ... 19-1398552
-
Prebranac2
#35999 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
sve to sto pises je u domenu nagađanja.
-
Mogy87
#36000 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne pisem ja vec Igor Rudan. Slobodno proguglaj o kome se radi.