Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
victom wrote: ↑12/12/2020 09:01
kupim :
bešumno napajanje
bešumni CPU cooler
bešumno kućište
bešumni hard disk
i onda cvrči neki trafo na grafičkoj...
neaaa smisla.
A koja je konkretno graficka tj. koji model i koji proizvodjac znas li?
Znam. nova Gigabyte RX580
FPS ograničen na 142 FPS cim sam je uzeo
Moje jedino logiko objašnjenje je da sam prije igranja ima one zvucno-izolirajuce slušalice na ušima, pa nisam nikada čuo ili obraćao pažnju.
U Desktop radu je sve bešumno.
Uglavnom uradio sam šta sam mogao. Manje buke ne može.
Aktiviranje v-sync u setingzima igrice, ne pomaze.
Pogledaj na oficijelnoj stranici praizvodaca ima li mozda noviji VBIOS za tu graficku, ako ima flashuj ga, nece skoditi, ali budi oprezan, nadji bas koji je model graficke, koja je memorija na kartici (SKHYNIX, MICRON ili Samsung) i da budes siguran da je to ta graficka.
To mozes vidjeti sa GPU-Z. https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-gpu-z/
febo_acm wrote: ↑12/12/2020 14:01
Ma gdje cu uzeti iz USA grafiku... sve bih mogao, ali grafiku i monitor nikad. Da placem ako joj nesto bude
razumijem te, iako imaš opciju dodatnog osiguranja u transportu, ali kartica može doći neispravna out of the box tako da to jesu sve rizici...iako maleni, ali postoje..mislim šanse za takvo šta su male a ne rizici
Bolje rade 4 plocice ako je single ranked ram, ako je dual rank onda 2kom najbolje. U sustini, trenutno je najbolje 2x16GB dual ranked, jer kad su popunjena sva 4 slota ne mogu se postici tolike brzine rama kao sa 2 popunjena slota.
Za povratak cijena u neku normalu, sanse su nikakve ili minimalne da se to desi prije aprila. Ni Nvidia, ni Amd nemaju mogucnosti da povecaju proizvodnju, jer su svi proizvodni kapaciteti 100% popunjeni unaprijed.
Online kupovina iz drugih zemalja je OK prica, posebno kada su akcije u pitanju - sve dok nesto ne stigne DOA.
A to se moze desiti za apsolutno svaki proizvod. Nama je nedavno u radnju stigao i9 10900K koji je bio DOA. Ako ista ima najmanji moguci promil sanse da dodje DOA, to bi bio Intel cpu. A desilo se.
typeOnegative wrote: ↑11/12/2020 19:48
Jbga ja kontam ovaj svoj prodavat, ali isključivo u paketu 2x8GB 3000 cl15 Corsairov. 8 GB mi nije opcija,možda neki drugi forumas bude imao tako.
Je li ovaj model cmk16gx4m2b3000c15 ?
Nisam siguran, pogledam kad dođem doma pa javim
Je , ista je oznaka , samo ovaj moj ima "R" na kraju
Nemaju proizvođači vremena, a ni volje da provjere svaki božji memory kit koji postoji
Memory support lista je više kao referenca. Ako je memorija tipa one koja je navedena, šanse su 99% da će raditi.
Podrška za memoriju više zavisi od CPUa odnosno memory controllera na njemu,koji procesor koristiš? Mislim raditi ce obje memorije ali je svakako za ryzen must have sto brzi dual channel kit, jedino ako ti je Ryzen 2### onda ce max brzina odnosno XMP biti 2933 MHz a Ryzen 3#### 3600mhz+