Cestitke za jesenju a aBd da ponovimo duplu krunu na kraju.
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Cienfuegos
#117901 Re: Premijer liga BiH
Giganti!
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#117902 Re: Premijer liga BiH
A sad', redovna rubrika...

- Raigor Stonehoof
#117903 Re: Premijer liga BiH
Meanwhile at Novo Sarajevo

- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#117904 Re: Premijer liga BiH
Pa njemu je ugovor istekao 30.09.2020. zar nije otišao 
Bio i Konkurs za izbor novog.
Bio i Konkurs za izbor novog.
Last edited by sime_cipol on 12/12/2020 20:15, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#117905 Re: Premijer liga BiH
Ovu godinu jedino nas feynord moze ugroziti.
-
The 51st State
#117906 Re: Premijer liga BiH
Prve posljedice zaostatka zeljeznicara od 9 boba vec su tu. Direktor kluba podnio ostavku jer je bio izlozen divljackim verbalnim napadima od strane futbol lika.
- luckylaka
-
lider
#117908 Re: Premijer liga BiH
Amare puna podrška
Sloboda danas bila sasvim ok, finog potencijala imaju definitivno i nadam se da će se kroz koju godinu ravnopravno boriti za evropu.
- armin071
#117909 Re: Premijer liga BiH
Onaj mali Beganović ne ono govno od Želje je svakako vrijedan pažnje. Hadžija baci oko...
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#117910 Re: Premijer liga BiH
Ma bez veze prave dramu. Mi smo tri puta izgubili od
Celtika pa nismo nikoga tjerali...
Kvazi navijaci....
Celtika pa nismo nikoga tjerali...
Kvazi navijaci....
- GandalfSivi
#117911 Re: Premijer liga BiH
Bit ce ovo duga i hladna zima, minus devet jebote... Kod nas vec proljece 
- animus
#117912 Re: Premijer liga BiH
Sloboda ocekivano dobro i hrabro odigrala. Šteta samo sto su na momente grubo igrali. Mogli su bam povrijefiti igrace sto se srecom nije dogodilo. Mi pruzili onoliko koliko treba bez previse rizika i bez kartona. Sreca pa Amar nije ulazio jer nakon one objave bi vjerovatno udarali na njega.
Široka klupa nas je dovela ove sezone na ovu poziciju. Šteta što Handzic nije proradio jer je imao idealnu priliku kao jedini napadac. Morat cemo se rastati nazalost jer smo mi jedini klub u ligi koji je prakticno igrao bez napadaca. Na proljece dolazi sasvim sigurno još jače Sarajevo i niz bez poraza se nastavlja. Barem do kraja sezone.
A za kone mogu samo reci da nisu svjesni koliko su uspjesni u odnosu na kvalitet. Sa ovim timom se tjerati sa Sarajevom nebi uspjelo nikom drugom osim Osimu junioru. Ako ga otjerate tek cete vidjeti sta je propast. Na drugu stranu finansije. Tu ste realno katastrofa.
Široka klupa nas je dovela ove sezone na ovu poziciju. Šteta što Handzic nije proradio jer je imao idealnu priliku kao jedini napadac. Morat cemo se rastati nazalost jer smo mi jedini klub u ligi koji je prakticno igrao bez napadaca. Na proljece dolazi sasvim sigurno još jače Sarajevo i niz bez poraza se nastavlja. Barem do kraja sezone.
A za kone mogu samo reci da nisu svjesni koliko su uspjesni u odnosu na kvalitet. Sa ovim timom se tjerati sa Sarajevom nebi uspjelo nikom drugom osim Osimu junioru. Ako ga otjerate tek cete vidjeti sta je propast. Na drugu stranu finansije. Tu ste realno katastrofa.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#117913 Re: Premijer liga BiH
I ja isto ovo mislim za zelju.
Amar im vedri i oblaci i klub nema ekonomske buducnosti s takvim nacinom rada.. Ali da je bilo ko drugi trener ove iste ekipe, zeljo bio bio na -9 od evrope a ne titule.
Od njih necemo biti ugrozeni dok god i njima ne dodje jedan gazda koji ce klub voditi kao firmu, a ne ovaj jalijasko-pilicarski mentalitet tipican za BiH. Upravo ta razlika u pristupu je bitna - firma ima strategiju i plan za sljedecih 5 godina da postane profitabilna (ne moze preko noci), dok pilicari gledaju samo sta da cvaknu danas. Maksimalni domet su povremeni bljeskovi, ali nece biti temelja za dugorocnu dominaciju.
Ako cemo realno, i FKS je imao isti takav bh seljacki menadzment, onda dobili gazdu pa opet nam je trebalo 3-4 godine da nahodamo na ovo danas... A oni nisu ni krenuli pravim putem, nego se i dalje bakcu oko sitnog plijena dok im uefini milioni prolaze neopazeno. I akobogda nastavit ce se tako bar jos sljedecih 5 godina. Govorim to s ekonomske perspektive, ne navijacke.
Amar im vedri i oblaci i klub nema ekonomske buducnosti s takvim nacinom rada.. Ali da je bilo ko drugi trener ove iste ekipe, zeljo bio bio na -9 od evrope a ne titule.
Od njih necemo biti ugrozeni dok god i njima ne dodje jedan gazda koji ce klub voditi kao firmu, a ne ovaj jalijasko-pilicarski mentalitet tipican za BiH. Upravo ta razlika u pristupu je bitna - firma ima strategiju i plan za sljedecih 5 godina da postane profitabilna (ne moze preko noci), dok pilicari gledaju samo sta da cvaknu danas. Maksimalni domet su povremeni bljeskovi, ali nece biti temelja za dugorocnu dominaciju.
Ako cemo realno, i FKS je imao isti takav bh seljacki menadzment, onda dobili gazdu pa opet nam je trebalo 3-4 godine da nahodamo na ovo danas... A oni nisu ni krenuli pravim putem, nego se i dalje bakcu oko sitnog plijena dok im uefini milioni prolaze neopazeno. I akobogda nastavit ce se tako bar jos sljedecih 5 godina. Govorim to s ekonomske perspektive, ne navijacke.
- Logovan
#117914 Re: Premijer liga BiH
Tatar se vratio na svoju prirodnu poziciju.
Najbolji strijelci:
Tatar, Bilbija - 10 golova
Mulić - 9 golova
Lukić, Zakarić - 8 golova
Cvijanović - 7 golova
Najbolji strijelci:
Tatar, Bilbija - 10 golova
Mulić - 9 golova
Lukić, Zakarić - 8 golova
Cvijanović - 7 golova
- Logovan
#117915 Re: Premijer liga BiH
Pobjedom nad ekipom Slobode rezultatom 2:1, FK Sarajevo nastavio je sa fenomenalnim rezultatima ove sezone. Sarajevu je to bila ukupno 13. pobjeda u Premijer ligi BiH ove sezone, te uz još šest remija, Sarajevo je jedini neporaženi tim u Premijer ligi BiH.
Posljednji poraz Sarajevo je doživjelo još u novembru prošle godine od Željezničara u susretu 18. kola Premijer lige BiH za sezonu 2019/2020, a otad ima 23 ligaška meča bez poraza.
Ipak, pravi uspjeh Sarajeva ogleda se u činjenici da nikad nijedan tim nije zimsku pauzu u našem fudbalu dočekao sa devet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca. Prethodno je od sezone 2002/2003 do ove najveća prednost bila šest bodova.
Također, otkad je liga skraćena na 12 klubova, te se na jesen igra 18 ili 19 kola, Sarajevo je jedini tim koji je na odmor otišao sa 45 bodova. Bordo tim je oborio upravo vlastiti rekord iz sezone 2018/2019. Tada su izabranici Husrefa Musemića skupili 43 boda.
-
Plunkett
#117916 Re: Premijer liga BiH
Dodje obični zaposlenik u firmi.
Izvrijedja direktora. Direktor da otkaz
AO>zeljeznicar
- Raigor Stonehoof
#117917 Re: Premijer liga BiH
Evo jedan post bez zajebancije 
volio bih da mi neko od komsija sto i dalje podrzavaju Amara Osima objasni, kako su to oni napredovali u odnosu na period sa Misimovicem, i kako im je sad, haman dvije godine nakon toga, bolje?
Ono sto ja vidim, na terenu imate iste rezultate, zavrsavate drugi, samo sto je tad titule uzimao Zrinjski, a sad najveci rival. Cini mi se, u klubu vam je finansijski katastrofalna situacija. Ne sjecam se za Misimovicevo vrijeme da je bilo prica o krahu kluba i kasnjenju plata. Ali ste imali euforiju u i oko kluba, gradili ste stadion, i uzimali ponajbolje igrace lige iz ostalih klubova (sjecam se prelaznog roka kad ste uzeli Crnova i Zakarica). Sad imate vjerovatno najstariju ekipu u ligi u kojoj igra samo ko mora.
Eh sad, i Misimovic je imao losih strana, zavadio se sa svima, mijesao se i gdje treba i gdje ne treba (sto i Amar radi), mijenjao trenere kao carape... ali ukupno gledajuci, sve je to izgledalo mnogo ozbiljnije nego sad. Ono, kao pitar, jedini period u novijoj historiji kad sam bio "zabrinut" zbog Zelje je dok vas je on vodio. Sto se mene licno tice, najiskrenije zelim da Amar sto duze ostane u Zelji
Helem, da se vratim na pocetak, volio bih cuti koji su to argumenti zbog kojih vam je sad bolje nego u Misimovicevom periodu?
volio bih da mi neko od komsija sto i dalje podrzavaju Amara Osima objasni, kako su to oni napredovali u odnosu na period sa Misimovicem, i kako im je sad, haman dvije godine nakon toga, bolje?
Ono sto ja vidim, na terenu imate iste rezultate, zavrsavate drugi, samo sto je tad titule uzimao Zrinjski, a sad najveci rival. Cini mi se, u klubu vam je finansijski katastrofalna situacija. Ne sjecam se za Misimovicevo vrijeme da je bilo prica o krahu kluba i kasnjenju plata. Ali ste imali euforiju u i oko kluba, gradili ste stadion, i uzimali ponajbolje igrace lige iz ostalih klubova (sjecam se prelaznog roka kad ste uzeli Crnova i Zakarica). Sad imate vjerovatno najstariju ekipu u ligi u kojoj igra samo ko mora.
Eh sad, i Misimovic je imao losih strana, zavadio se sa svima, mijesao se i gdje treba i gdje ne treba (sto i Amar radi), mijenjao trenere kao carape... ali ukupno gledajuci, sve je to izgledalo mnogo ozbiljnije nego sad. Ono, kao pitar, jedini period u novijoj historiji kad sam bio "zabrinut" zbog Zelje je dok vas je on vodio. Sto se mene licno tice, najiskrenije zelim da Amar sto duze ostane u Zelji
Helem, da se vratim na pocetak, volio bih cuti koji su to argumenti zbog kojih vam je sad bolje nego u Misimovicevom periodu?
- avetinja
#117918 Re: Premijer liga BiH
Čestitke komšijama na jesenjoj tituli. Zasluženo, nema šta.
- luckylaka
- Koshpa
#117920 Re: Premijer liga BiH
Mulic dao 5 golova iz penala i sad on nekakav napadac, panjina i to zesca.
- Logovan
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#117922 Re: Premijer liga BiH
Jeste vi Pitari dosadni
hajte na svoju temu pa se hvalite

-
sumirprimus
#117923 Re: Premijer liga BiH
Rahmanovicu picko jedna prodana. Tipicni primjer prodane duse bez glave i repa. Pupa hava u glavi. Ni sekunde se ne izdvajas od supljih politicara kojo predju karaulu sitna duso jedna. makar bio glavni igrac ekipe imas li obraza supljoglvac jedan? Kakve picke nekarakterne poluljudi, gojimi.
Nikad od tebe covjeka nece biti. Pu za sva vremena.
Dabogda sve propalo i savez i liga i reprezentqcija a vi ljigavci o nadnici ovisili.
Nikad od tebe covjeka nece biti. Pu za sva vremena.
Dabogda sve propalo i savez i liga i reprezentqcija a vi ljigavci o nadnici ovisili.
- ANamelessGhoul
#117924 Re: Premijer liga BiH
Sta bi s Rahmanovicem, ne kontam ?
- Ultraviolent
#117925 Re: Premijer liga BiH
@sumirprimus
sta ti je