SDA-All about

Horcrux

#54276 Re: SDA-All about

Post by Horcrux »

Da se i ovo ne zaboravi...
Svijet šokiran brutalnim ubistvom novinara, samo bivši reis Cerić nije: "Ovo je pakosna kampanja protiv Saudijske Arabije"
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ije-402676
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#54277 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Horcrux wrote: 10/12/2020 18:11 Da se i ovo ne zaboravi...
Svijet šokiran brutalnim ubistvom novinara, samo bivši reis Cerić nije: "Ovo je pakosna kampanja protiv Saudijske Arabije"
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ije-402676
uhhhhhhh kakav dronjak :roll:

ovaj sam mu ljudski sunovrat propustio, al ko da je ikad od njeg čoek bio
DonieBrasco

#54278 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Vezano za ovaj sastanak SDA/HDZ i Amarikanaca jucer valjda to bude neka nada da SDA nece ovim dopustiti zakon po mjeri Zagreba i hrvata nego za buducu građansku BiH. Tu nadu temeljim samo zbog prisustva stranaca inace SDA ce sve dati za red licnog interesa davno su oni drzavu prekrizili.
last mohicans

#54279 Re: SDA-All about

Post by last mohicans »

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... edu/399459
Evo, Riđem je to malo, daj sad i odlikovanja. Sta me briga koga je skupština RS odlikovala,jebe mi se, umjesto da pohvale čin,kazu da je to primjer napredka i odbacivanja retrogradne politike,on doljeva ulje i stalno izaziva neke konlfikte. Agresivnost i radikalnost Dodika treba traziti u Bakirovoj politici. Nigde drugdje.
drug_profi

#54280 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Veigar wrote: 10/12/2020 17:21
drug_profi wrote: 10/12/2020 15:41 Eto o tom ti pričam.
Trebaće Bošnjacima emancipacije da se mentalno odvoje od bivših okupatora.
I edukacije da shvate da im Turska nije nikakav prijatelj.
Tako kad posmatramo stvari nije ni brisel nikakav prijatelj, mi u stvari i nemamo prijatelja. Opet ponavljam nećemo mi nikad odjebat bosfor kao što nećemo odjebati ni brisel. Pomiri se stim.
Nemam se ja šta sa tim miriti. Jebe mi se.
Volite svog okupatora jer vam je brat po vjeri?
Nikakav problem, ali ima to i svoje ime.
Horke

#54281 Re: SDA-All about

Post by Horke »

bunk wrote: 10/12/2020 15:09 Haj ba me se prodji.
Laki je malo nervozan.
tempuser

#54282 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Veigar wrote: 10/12/2020 15:36 Nećemo mi nikad okrenuti leđa Bosforu to da znaš, ali ćemo ih postaviti tamo gdje i pripadaju u aziju.
Nećemo zato što nismo dovoljno mudri da prepoznamo osvajača i čisti interes ex kolonijalne velesile da nas izmuze i iskoristi kao i prije 500 godina. Klanjaj se i ljubi stope babi Erdoganu, ostvio mu Alija Bosnu u amanet da ti nameće jezik, uzima poslove, uvaljuje robu, a babo Ergodan pare ulaže preko Drine kod pitckoustog! Puši ga Bošnjo kad si glup i ćorav, bolje nismo ni zaslužili! Doduše, neki glasajzu da ih isti kradu i *ebu 25 godina tako da ništa ne čudi!
tempuser

#54283 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

last mohicans wrote: 10/12/2020 19:02 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... edu/399459
Evo, Riđem je to malo, daj sad i odlikovanja. Sta me briga koga je skupština RS odlikovala,jebe mi se, umjesto da pohvale čin,kazu da je to primjer napredka i odbacivanja retrogradne politike,on doljeva ulje i stalno izaziva neke konlfikte. Agresivnost i radikalnost Dodika treba traziti u Bakirovoj politici. Nigde drugdje.
SDA Classic, šatro brane nacionale inrerese ovakvim lajanjem na zvijezde, a to što pokradoše boga oca od istog to naroda nema veze!
Kad ovi što ih brane krenu srat' samo ih pitaš je li odbrana nacionalnih interesa dugi klik mladomuslimanske elite i šerijatko-patriotskih ugostitelja iz vakufskih prostor u krugu od 100m od Vječne vatre. Tu sva priča prestaje i kreće bacanje pogleda u dalj!
putokaz1

#54284 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

SDA je ipak pobjednik izbora iako su izgubili samo Centar Novo Sarajevo Ilidžu Čelić manje nego 2016
hillbill

#54285 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

tempuser wrote: 10/12/2020 15:23
hillbill wrote: 10/12/2020 14:03 Cericu ....sta si cekao do sada....i ti si sudionik ovog sunovrata bosnjaka,i bosne......zar se ovako nije trebalo nastupati prije 25 godina.....Cericu ....zakasnio si,.....cericu...kao da si posenilio, jer si do juce svaku dobronamjernu kritiku svrstavao u napad na bosnjacke prvake........cericu....je li ti zao ....cericu.......nisi se borio za narod koga si predstavljao

sjedi...... jedan...... obrazlozenje....... 25 godina zakasenja
Da je on prije 25 godina ovako javno izjednačavao Bošnjake i Bosance, cijelu Bosnu sa (jednom) vjerom i sve branioce koji su nosili ljiljane sa članovima SDA danas bi bili ko Palestina.
on je bio reis.....samim tim je trebao da stiti interese bosnjackog naroda...to mu je bilo u opisu radnog mjesta.....i sada se sjetio da kritikuje ,a nije kad je trebalo.

iskreno .....ne kontam sta si htio reci..........covjeku je posao bio, da u ime bosnjaka, kritikuje sve ono sto ne valja .....prije svega kod bosnjaka
uglavnomja

#54286 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

hillbill wrote: 10/12/2020 21:18
hillbill wrote: 10/12/2020 14:03 Cericu ....sta si cekao do sada....i ti si sudionik ovog sunovrata bosnjaka,i bosne......zar se ovako nije trebalo nastupati prije 25 godina.....Cericu ....zakasnio si,.....cericu...kao da si posenilio, jer si do juce svaku dobronamjernu kritiku svrstavao u napad na bosnjacke prvake........cericu....je li ti zao ....cericu.......nisi se borio za narod koga si predstavljao

sjedi...... jedan...... obrazlozenje....... 25 godina zakasenja
Da je on prije 25 godina ovako javno izjednačavao Bošnjake i Bosance, cijelu Bosnu sa (jednom) vjerom i sve branioce koji su nosili ljiljane sa članovima SDA danas bi bili ko Palestina.
on je bio reis.....samim tim je trebao da stiti interese bosnjackog naroda...to mu je bilo u opisu radnog mjesta.....i sada se sjetio da kritikuje ,a nije kad je trebalo.

iskreno .....ne kontam sta si htio reci..........covjeku je posao bio, da u ime bosnjaka, kritikuje sve ono sto ne valja .....prije svega kod bosnjaka
reis formalno, inace biznismen, i to prototip ratnog profitera. vjera mu je samo davala imunitet.
on je kritikivao samo one koji su mu smetali u apsolutnoj vlasti i pljackanju svega cega se dotakao. debelo je on naplatio sve dzamijske glasove.
lik koji je svaki ukazivanje na pljacku nazivao napadom na muslimane.
dustaban

#54287 Re: SDA-All about

Post by dustaban »

Kakav ba Ceric, otisao Semiru na noge i osokolio ga u onom mahnitluku bosnjackih piramida u visokom
hillbill

#54288 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

drug_profi wrote: 10/12/2020 15:41 Eto o tom ti pričam.
Trebaće Bošnjacima emancipacije da se mentalno odvoje od bivših okupatora.
I edukacije da shvate da im Turska nije nikakav prijatelj.
nije bosnjacima problem turska ...prije svega;bosnjacima su problem bosnjaci,to jest kriminalne strukture na vlasti
ultima_palabra

#54289 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Ceric je pukovnik, ali ne vojni :mrgreen:
Veigar

#54290 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

tempuser wrote: 10/12/2020 19:36
Veigar wrote: 10/12/2020 15:36 Nećemo mi nikad okrenuti leđa Bosforu to da znaš, ali ćemo ih postaviti tamo gdje i pripadaju u aziju.
Nećemo zato što nismo dovoljno mudri da prepoznamo osvajača i čisti interes ex kolonijalne velesile da nas izmuze i iskoristi kao i prije 500 godina. Klanjaj se i ljubi stope babi Erdoganu, ostvio mu Alija Bosnu u amanet da ti nameće jezik, uzima poslove, uvaljuje robu, a babo Ergodan pare ulaže preko Drine kod pitckoustog! Puši ga Bošnjo kad si glup i ćorav, bolje nismo ni zaslužili! Doduše, neki glasajzu da ih isti kradu i *ebu 25 godina tako da ništa ne čudi!
Pa iuAustrija nas je kolonizirala pa ne vidim nešto da niko neće u Austriju. Površno gledate na stvari.
hillbill

#54291 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

uglavnomja wrote: 10/12/2020 21:26

reis formalno, inace biznismen, i to prototip ratnog profitera. vjera mu je samo davala imunitet.
on je kritikivao samo one koji su mu smetali u apsolutnoj vlasti i pljackanju svega cega se dotakao. debelo je on naplatio sve dzamijske glasove.
lik koji je svaki ukazivanje na pljacku nazivao napadom na muslimane.
to isto radi i kavazovic.......prvi je stao da brani kriminal FFF......izgleda da su oni stvarno odlucili da potope brod
uglavnomja

#54292 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

dustaban wrote: 10/12/2020 21:29 Kakav ba Ceric, otisao Semiru na noge i osokolio ga u onom mahnitluku bosnjackih piramida u visokom
pa iskreno - realnije su piramide od vjerske akademije nauka i umjetnosti :lol:

i tu lova kapa, ne nesto puno kao kad je grabio iz 2 budzeta, svjetovnog i vjerskog, ali dje je lova - tu je reis :oops:
i jos na domacem terenu
uglavnomja

#54293 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

hillbill wrote: 10/12/2020 21:40

to isto radi i kavazovic.......prvi je stao da brani kriminal FFF......izgleda da su oni stvarno odlucili da potope brod
zadnje koprcanje ... apsolutna netransparentnost prihoda i rashoda, kontrola nad ogromnim sredstvima, uzajmno potrebni jedni drugim. mislim sda i iz. nema jednog bez drugog, iz obezbjedjuje glasove, a sda izmislja poslove za hiljade leziljebovica sa diplomom if.

zamisli da se uvede fiskalizacija dzenaza, samo sa racunom :mrgreen:
da se hodzicama uzmu xxx hiljada crne love mjesecno, i jos se to uplati u budzet koji ne kontrolise sda 8-)
hillbill

#54294 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

malo je naivno ocekivati da neko ulaze pare u kriminalnu hobotnicu....ko je pokusao da ulozi...naguzen je.....pare je sigurnije uloziti u srbiju.....turci to znaju i tamo ulazu....sto bi rekli;nista personalno...to je biznis
hillbill

#54295 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

uglavnomja wrote: 10/12/2020 21:46
hillbill wrote: 10/12/2020 21:40

zadnje koprcanje ... apsolutna netransparentnost prihoda i rashoda, kontrola nad ogromnim sredstvima, uzajmno potrebni jedni drugim. mislim sda i iz. nema jednog bez drugog, iz obezbjedjuje glasove, a sda izmislja poslove za hiljade leziljebovica sa diplomom if.

zamisli da se uvede fiskalizacija dzenaza, samo sa racunom :mrgreen:
da se hodzicama uzmu xxx hiljada crne love mjesecno, i jos se to uplati u budzet koji ne kontrolise sda 8-)
ma......ne moraju placati porez........ali moraju da se ne mjesaju u politiku,i treba im ostaviti da se bave vjerom i moralom.....ne smiju se baviti politikom
uglavnomja

#54296 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

hillbill wrote: 10/12/2020 21:56
ma......ne moraju placati porez........ali moraju da se ne mjesaju u politiku,i treba im ostaviti da se bave vjerom i moralom.....ne smiju se baviti politikom

sa ovim mozemo samo u saudiju ili tako nedje, ne znam kakav je porezni sistem u vjerskim drzavam

u eu, da citiram jednu poznanicu: mozes zgaziti covjeka i izvuci se, ali ako ne platis porez - ili zatvor ili ostanes bez gaca, bukvalno
ko zaradjuje pare na teritoriji jedne zemlje mora placati porez. ne pricam o 100 maraka mjesecno neki crni poslic nego gomili para.
organizovano pljackanje drzave.
lijanovic je zbog poreza zavrsio u zatvoru, a od neplacenog poreza je pravio firme i otvarao nova radna mjesta, a ovi iz koverte u svoj dzep.
(lijanovic formalno zbog poreza, u biti zzato sto je igrao za bih i nije htio biti niciji tj. adezeov)
tempuser

#54297 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

tempuser wrote: 10/12/2020 15:23 Da je on prije 25 godina ovako javno izjednačavao Bošnjake i Bosance, cijelu Bosnu sa (jednom) vjerom i sve branioce koji su nosili ljiljane sa članovima SDA danas bi bili ko Palestina.

Štiti interese bošnjačkog naroda je jedno, a zagovarati teokratski unitarizam nešto sasvim drugom!

Ne kontaš? Citiraću idiota ponvo:
"Najprije, ko smo mi - Bošnjaci/Bosanci? Mi smo narod; nacija; država; jezik; kultura; vjera; moral; običaj; narav; politika; žrtva genocida!"
"Nisi ti, Bakire, sâm kriv što iz „pobjedničkog pehara“ Es-de-a curi čisti duh od bosanskih šehida, koji su ginuli s ljiljanima na prsima za bosansku slobodu"

Da je Reis prije 25 godina ovako javno zagovarao stvarnu SDA agendu, unitarističko poistovjećivanje jednog naroda i jedne vjere sa cijelom državom i zetu da je SDA = ARBiH, stranci, koji su zavrtali ruke na sve 3 strane da BiH u kKvoj-takvoj formi opstane (da bi ovi danas imali šta krast) bi spakovali kofere, ugasili svjetlo i pustili nas da odumremo na frtalj teritorije!
Kontaš sad?
tempuser

#54298 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Veigar wrote: 10/12/2020 21:36
Pa iuAustrija nas je kolonizirala pa ne vidim nešto da niko neće u Austriju. Površno gledate na stvari.
Da ne ulazimo u tok kakav je odnos prema Bosni bio jednih, a kakav drugih, niko Kutrza ne ljubi u šupak kad dođe kao što ljube babu Erdogana, a Austrija nas je pogurala što Turska neće za nardnih 300 godina.
tempuser

#54299 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

hillbill wrote: 10/12/2020 21:49
malo je naivno ocekivati da neko ulaze pare u kriminalnu hobotnicu....ko je pokusao da ulozi...naguzen je.....pare je sigurnije uloziti u srbiju.....turci to znaju i tamo ulazu....sto bi rekli;nista personalno...to je biznis
Šupalj argument!
Ako mogu u kriminalnu hobitnicu mogu ulagati Austrijanac, Hrvat, Nijemac, mrski SLovenac itd, onda je mogao i Turčin, pogotovo što im je Alija ostavio Bosnu u amanet.
Investicije 1994 - 2019 u molijardama KM.
Image

"Braće" Turaka ni u prvih 10. I onda mi vrijeđaju inteligenciju priče kako su Turci naša braća i kako ne ulažu u kriminal. Muzu nas k'o ovce a glupani to nerazumiju nego i dalje svršavaju na njh!
uglavnomja

#54300 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

tempuser wrote: 10/12/2020 22:34
"Najprije, ko smo mi - Bošnjaci/Bosanci? Mi smo narod; nacija; država; jezik; kultura; vjera; moral; običaj; narav; politika; žrtva genocida!"
"Nisi ti, Bakire, sâm kriv što iz „pobjedničkog pehara“ Es-de-a curi čisti duh od bosanskih šehida, koji su ginuli s ljiljanima na prsima za bosansku slobodu"

odrednica jedne nacije je "zrtva genocida"???? halo, jezik, kultura, obicaji - i zrtva :-)
i politika :oops:
trebao je reci jedna stranka, narod zna koja

povracotine, gluposti, besmislice, nabacane floskule... arogancija do sljepila

ovaj prespavao zadnji mjesec?
Post Reply