Pa mogu naci nekog pocetnika koji je tek sa fakulteta ako je i zavrsio uopce, i naci ce
Ozbiljnog covjeka nece dobiti za te pare niti im treba neko ko zna da ih zajebava u njihovim naumima (npr nece da odgovori na mail u 02:00)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Isto, samo kod mene bio 1.6drug_profi wrote: ↑07/12/2020 21:49Imao F model FL. 1,4 16V. lijepo islo, malo trosilo, samo mu klima falila.
Početna je to priča, može se tu puno bolji deal napraviti samo da se čovjek dokaže na poslu. Na zapadu niko nije lud da odmah daje veliku platu. Pokažeš šta znaš, ako znaš, i napreduješ.
Svejedno imas ustedu, bez obzira na potrosnju. Plin.drug_profi wrote: ↑07/12/2020 21:47Sta da ti kazem. Ja ga gazim. Ne gledam potrosnju. Volim pritisnuti pedalu.
Plin sam ugradio, prosjek za ovih 40.000 na plinu je 1,535 benzina i 9,646 plina na 100 km (Fuelio app)
Bord kaze da bi to bilo dapace 8,3 litra benzina.
citas li ti,placen smjestaj,placen prevoz do tamo i palcen prevoz/troskovi za odlazak kuci 2x u mjesecu
Me_again wrote: ↑08/12/2020 20:59
Pazi, nisu ni Hrvati cvječke, ali tu postoji neki minimum rešpekta i civilizacijske tolerancije. Ovo kod nas je dno dna. Sve neki priučeni "manageri" uskih i kratkih pantalona, sakoa koje ne mogu zakopčati, bradica kojima bi i Muhamed pozavidio, nekakve tablete pod znojnim pazuhima nosaju .....
Vokabular vrlo skroman, glavna poštapalica "aBd" itd itd... Mogao bih roman napisati o tim skorojevičima.
Jeste, dobro si upratio, montaza guma bilo koje dimenzije sa podesavanjem geometrije kompletnog ovjesa, prednja i zadnja špura iznosi 40 KM.nivla wrote: ↑08/12/2020 11:23 mislim da je covjek mislio da je puno 85km za tigar gumu sa montazom jer je za isti set dao 300km sa montazom(i navodno umjesto 70% azota stavio 100% azot)
nokian kod aldina nije skup jer za 340 km dobijes montazu balansiranje i provjeru i podesavamje optike trapa
inace, ako sam dobro upratio aldin bi za montazu i balans 4 gume te provjeru spure naplatio 40km ako dodjes sa gumama kupljenim na drugom mjestu, odnosno montazu i balansiranje 20km
Nemas ti pojma_BataZiv_0809 wrote: ↑08/12/2020 14:40A ovi sa Nokianom ne ubjedjuju? Nek vozi ko sta hoce, samo nemojte tudji izbor predstavljat ko herezu, na to sam reagovao. Dabogda mi svi vozili Goodyear sto se mene ticeOptimist wrote: ↑08/12/2020 14:36Vidjas Savu podjednako ako ne i vise, pa si ti opet uzeo Tigar. Tako da tvoja kupovina tvoj izbor. Nemoj druge ubjedjivati da je tvoje jedino ispravno._BataZiv_0809 wrote: ↑08/12/2020 12:45 Jeste zapeli, kakav vas Nokian spopao vise, kad ga budem vidjao na autima ljudi kojima je voznja hljeb, tad cu ga i ja kupiti.![]()
Navozao sam se ja Save sasvim dovoljno i opet bih, sasvim korektna guma za ono sto mi treba.
Ali da dolazi na Cayenne, Macan, Golf 8, Dodge, Fiat, Jeep, itd itd dolazi...tako su i vodeci poceli da se guraju na trziste.
Valjda znas da se proizvodjaci guma nameCu sa sto nizom cijenom i sto boljom ponudom proizvodjacu automobila u vidu reklame.. koju ti radis
Nisu, meĆu jos, neki i ćelave
mazda 3 X180 dolazi na Michelin Pilot Sportu 4STARx wrote: ↑08/12/2020 23:33Valjda znas da se proizvodjaci guma nameCu sa sto nizom cijenom i sto boljom ponudom proizvodjacu automobila u vidu reklame.. koju ti radisSvako ima svoj brand koji preferira, ne kazem da su nexen lose gume, nego da su daleko od ranga gdje su velikani. To je neka zlatna sredina i svakako da su bolje od ponude nize klase.
Dolaze i mercedesi, skoro svi, na premium gumamaEvolution_IV wrote: ↑08/12/2020 23:37mazda 3 X180 dolazi na Michelin Pilot Sportu 4STARx wrote: ↑08/12/2020 23:33Valjda znas da se proizvodjaci guma nameCu sa sto nizom cijenom i sto boljom ponudom proizvodjacu automobila u vidu reklame.. koju ti radisSvako ima svoj brand koji preferira, ne kazem da su nexen lose gume, nego da su daleko od ranga gdje su velikani. To je neka zlatna sredina i svakako da su bolje od ponude nize klase.
![]()
STARx wrote: ↑08/12/2020 23:39Dolaze i mercedesi, skoro svi, na premium gumamaEvolution_IV wrote: ↑08/12/2020 23:37mazda 3 X180 dolazi na Michelin Pilot Sportu 4STARx wrote: ↑08/12/2020 23:33
Valjda znas da se proizvodjaci guma nameCu sa sto nizom cijenom i sto boljom ponudom proizvodjacu automobila u vidu reklame.. koju ti radisSvako ima svoj brand koji preferira, ne kazem da su nexen lose gume, nego da su daleko od ranga gdje su velikani. To je neka zlatna sredina i svakako da su bolje od ponude nize klase.
![]()
Premium auto, premium guma, premium vlasnik jel..
![]()
Naravno, jasna mi je tvoja prica, i to veoma zaistaSTARx wrote: ↑08/12/2020 23:33Valjda znas da se proizvodjaci guma nameCu sa sto nizom cijenom i sto boljom ponudom proizvodjacu automobila u vidu reklame.. koju ti radisSvako ima svoj brand koji preferira, ne kazem da su nexen lose gume, nego da su daleko od ranga gdje su velikani. To je neka zlatna sredina i svakako da su bolje od ponude nize klase.
Slazemo se u potpunosti, samo sto sam ja sa one strane kase, od ovoga zivim i kao bistar decko trudim se da to radim na najbolji moguci nacin._BataZiv_0809 wrote: ↑08/12/2020 23:37 @Al'din
Sve je stvar prioriteta u zivotu. Ako za manje para mogu dobiti ono sto zelim, iskoristit cu tu opciju. Pare na ime ne dam nikome.
Nikad npr. necu kupiti VOX tv jer smatram da nije doboljno dobar za obo sto ja ocekujem od televizora, tu cu uvijek ici na Sony, LG ili Philips, ali cu kupiti VOX mikrovalnu jer smatram da ce ona isto ispucati kokice i ugrijati mi tarhanu kao i ona 3x skuplja Electroluxova. Mislim da ti je jasna analogija, bistar si decko.
O Nokianu i Nexenu ne znam skoro nista, a ne smatram ih brendovima kojima mogu a priori vjerovati. Nisam to smatrao cak ni za BF Gudric. Neposredno iskustvo mi je veci reper od imena brenda.