Sretno, da krene silaznom putanjom sto se simptoma tice
Iskustva sa koronavirusom
Moderator: O'zone
-
adsubzero
#2352 Re: Iskustva sa koronavirusom
-
epik
#2353 Re: Iskustva sa koronavirusom
Dan 6. Mjerim temperaturu i opet mjerim 36.1 .... Nema cula mirisa... Nema bolova, normalno disem, ne probada. Izgleda da sam imao srece...
-
Mogy87
-
Ci-Nick
#2355 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ne znam da li sam pozitivan,.. pretpostavljam da jesam.
Supruga prije 9 dana dobila groznicu, glavobolja, temperatura 38,2 i preznojavanje dvije noći.
I još jedan specifičan simptom, bolna koža leđa kao kad se izgori na suncu.
Kćerka 3 dana kasnije 37,5 uz glavobolju i isti taj simptom.
Ja u petak imao 37,5 al bukvalno samo sat vremena.
Ustao da se obrijem i okupam da sam čist ako zaglavim bolnice.
I ode temperatura i nije se više vratila.
Uglavnom svi smo dobro
, niti kud idemo, niti koga zovemo. Trošimo zalihe hrane i vitamina.
Supruga dobro, cijelo vrijeme radi od kuće, kćerka još taj osjećaj izgorene kože a ja samo problem u sinusima, uz povremeno kihanje.
Ako je to korona, a ne sjećam se da je u kući nekad bilo ni dvoje bolesnih a ne troje, onda smo mi (nadam se) super prošli.
Supruga prije 9 dana dobila groznicu, glavobolja, temperatura 38,2 i preznojavanje dvije noći.
I još jedan specifičan simptom, bolna koža leđa kao kad se izgori na suncu.
Kćerka 3 dana kasnije 37,5 uz glavobolju i isti taj simptom.
Ja u petak imao 37,5 al bukvalno samo sat vremena.
Ustao da se obrijem i okupam da sam čist ako zaglavim bolnice.
I ode temperatura i nije se više vratila.
Uglavnom svi smo dobro
Supruga dobro, cijelo vrijeme radi od kuće, kćerka još taj osjećaj izgorene kože a ja samo problem u sinusima, uz povremeno kihanje.
Ako je to korona, a ne sjećam se da je u kući nekad bilo ni dvoje bolesnih a ne troje, onda smo mi (nadam se) super prošli.
-
epik
#2356 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nadam se, al pocinjem da sumnjam... Ne znam koliko brzo organizam moze razviti antitjela...
-
Mogy87
#2357 Re: Iskustva sa koronavirusom
-
daddy-kool
#2358 Re: Iskustva sa koronavirusom
- ovo_malo_duse
#2359 Re: Iskustva sa koronavirusom
Obavezno RTG pluca da uradis. Nema veze ako ne kasljes i nema veceg pritiska u plucima. To se promjeni od danas do sutra
- red evil
#2360 Re: Iskustva sa koronavirusom
Kupite i pijte Rain Soul i Orthomol Immun. Rain Soul se pije ujutru na prazan stomak (to je vrlo bitno) a Orthomol nekad poslije ručka. Kod mene je otac bio lošije jučer, saturacija mu bila pala na 87% ali zbog bolje situacije sa plućima nije otišao u bolnicu i pije to dvoje već dva dana i evo ga danas mnogo bolje, saturacija 94% i mnogo se manje umara. Jest da su obe stavke ko žara skupe ali život je najskuplji.
Brz oporavak svima, samo pozitivno razmišljajte i sve će biti dobro, šta god da bude to nije kraj i iz svih situacija se može izvući bez veći problema.
Brz oporavak svima, samo pozitivno razmišljajte i sve će biti dobro, šta god da bude to nije kraj i iz svih situacija se može izvući bez veći problema.
- zubi
#2361 Re: Iskustva sa koronavirusom
daddy-kool wrote: ↑08/12/2020 12:31
Na forumu još malo pa kolektivni imunitet.
Sretno, brzo ozrdavljenje!![]()
Hvala vam svima
Ja radila privatno onaj brzi antigenski test, pozitivan
Ulazim li ja u statistiku zarazenih, broji li me iko?
-
splinter
#2362 Re: Iskustva sa koronavirusom
Boga pitaj. Koja je klinika tačno?zubi wrote: ↑08/12/2020 12:44daddy-kool wrote: ↑08/12/2020 12:31
![]()
Hvala vam svima![]()
Ja radila privatno onaj brzi antigenski test, pozitivan![]()
Ali ako ćeš otvarati bolovanje vjerojatno ćeš biti evidentirana u dokumentaciji kao pozitivna.
-
adsubzero
#2363 Re: Iskustva sa koronavirusom
Haha tako je. Hvaladaddy-kool wrote: ↑08/12/2020 12:31Na forumu još malo pa kolektivni imunitet.
Hocu otici cu, danas cu zvati svoju doktoricu u drugoj smjeni da me uputi. Bolje biti siguran, iako su mi vec poslusali plucaovo_malo_duse wrote: ↑08/12/2020 12:35Obavezno RTG pluca da uradis. Nema veze ako ne kasljes i nema veceg pritiska u plucima. To se promjeni od danas do sutra
-
Ci-Nick
#2364 Re: Iskustva sa koronavirusom
Po zakonu postoji obaveza prijave kod zaraznih bolesti.zubi wrote: ↑08/12/2020 12:44daddy-kool wrote: ↑08/12/2020 12:31
![]()
Hvala vam svima![]()
Ja radila privatno onaj brzi antigenski test, pozitivan![]()
E sad da li je to tvoja obaveza ili obaveza liječnika u privatnoj to ne znam.
Da li oni imaju pravo na zaštitu informacija o pacijentu, ni to ne znam.
Možda bi nam splinter mogao odgovoriti.
- zubi
#2365 Re: Iskustva sa koronavirusom
BioLab u Vilsonovom... Zvala sam svoju doktoricu iz ambulante, rekla mi da lezim, vitamini, caj i paracetamol... rano je za PCR test... i tako, nista nalazi, nista sumamed....
-
splinter
#2366 Re: Iskustva sa koronavirusom
Vjerovatno sve privatne poliklinike su dužne prijaviti HES-u pozitivan rezultat. Ali kako su kod nas antigen testovi tek ušli upotrebu, ne znam da li će se pozitivni slučajevi automatski zavoditi u statistiku pozitivnih ili će samo služiti kao indikacija za PCR.zubi wrote: ↑08/12/2020 13:06BioLab u Vilsonovom... Zvala sam svoju doktoricu iz ambulante, rekla mi da lezim, vitamini, caj i paracetamol... rano je za PCR test... i tako, nista nalazi, nista sumamed....
I za PCR testove su tek prije par mjeseci uvezali sistem privatnih poliklinika koje su postale verificirane od strane Fed. Ministarstva zdravstva i čiji su se nalazi prihvatili u potpunosti.
Sad ti to toliko nije ni bitno. Doktorica će valjda znati kako dalje da postupa. Ali traži joj uputnicu za Covid ambulantu, tamo će ti uraditi sve nalaze, od PCR-a , krvne slike, RTGa a više nisu ni neke gužve. I ja sam tražio tu upitnicu i otišao povaditi nešto nalaza, a prethodno sam test PCR radio u ovlaštenoj privatnoj poliklinici i bio pozitiva.
Obavezno ti insistiraj na uputnici jer doktorica se vjerovatno neće nešto plaho zahmetiti.
- zubi
#2367 Re: Iskustva sa koronavirusom
Je li Omer Maslic Covid ambulanta?splinter wrote: ↑08/12/2020 13:27 Vjerovatno sve privatne poliklinike su dužne prijaviti HES-u pozitivan rezultat. Ali kako su kod nas antigen testovi tek ušli upotrebu, ne znam da li će se pozitivni slučajevi automatski zavoditi u statistiku pozitivnih ili će samo služiti kao indikacija za PCR.
I za PCR testove su tek prije par mjeseci uvezali sistem privatnih poliklinika koje su postale verificirane od strane Fed. Ministarstva zdravstva i čiji su se nalazi prihvatili u potpunosti.
Sad ti to toliko nije ni bitno. Doktorica će valjda znati kako dalje da postupa. Ali traži joj uputnicu za Covid ambulantu, tamo će ti uraditi sve nalaze, od PCR-a , krvne slike, RTGa a više nisu ni neke gužve. I ja sam tražio tu upitnicu i otišao povaditi nešto nalaza, a prethodno sam test PCR radio u ovlaštenoj privatnoj poliklinici i bio pozitiva.
Obavezno ti insistiraj na uputnici jer doktorica se vjerovatno neće nešto plaho zahmetiti.
- zubi
-
splinter
#2370 Re: Iskustva sa koronavirusom
Eto odgovorio je kolega već.
-
adsubzero
#2371 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ne znam sad da li to ima veze sa terminologijom ili sta vec, ali kada sam razgovarao sa sestrom u svojoj ambulanti pitala me gdje sam radio testiranje. Pa rekoh u covid ambulanti u Omer Maslic, kaze "nije to dole covid ambulanta, vec je samo za uzimanje brisa".zubi wrote: ↑08/12/2020 13:34Je li Omer Maslic Covid ambulanta?splinter wrote: ↑08/12/2020 13:27 Vjerovatno sve privatne poliklinike su dužne prijaviti HES-u pozitivan rezultat. Ali kako su kod nas antigen testovi tek ušli upotrebu, ne znam da li će se pozitivni slučajevi automatski zavoditi u statistiku pozitivnih ili će samo služiti kao indikacija za PCR.
- ovo_malo_duse
#2372 Re: Iskustva sa koronavirusom
Koji Rain Soul. Ima 3 razlicita . Crveno, Lilla i Zeleno pakovanje?red evil wrote: ↑08/12/2020 12:37 Kupite i pijte Rain Soul i Orthomol Immun. Rain Soul se pije ujutru na prazan stomak (to je vrlo bitno) a Orthomol nekad poslije ručka. Kod mene je otac bio lošije jučer, saturacija mu bila pala na 87% ali zbog bolje situacije sa plućima nije otišao u bolnicu i pije to dvoje već dva dana i evo ga danas mnogo bolje, saturacija 94% i mnogo se manje umara. Jest da su obe stavke ko žara skupe ali život je najskuplji.
- red evil
#2373 Re: Iskustva sa koronavirusom
Kod mene je bijela kesica. Ne bih ti znao reći kakav je, nisam ni znao da ih ima više.ovo_malo_duse wrote: ↑08/12/2020 14:53Koji Rain Soul. Ima 3 razlicita . Crveno, Lilla i Zeleno pakovanje?red evil wrote: ↑08/12/2020 12:37 Kupite i pijte Rain Soul i Orthomol Immun. Rain Soul se pije ujutru na prazan stomak (to je vrlo bitno) a Orthomol nekad poslije ručka. Kod mene je otac bio lošije jučer, saturacija mu bila pala na 87% ali zbog bolje situacije sa plućima nije otišao u bolnicu i pije to dvoje već dva dana i evo ga danas mnogo bolje, saturacija 94% i mnogo se manje umara. Jest da su obe stavke ko žara skupe ali život je najskuplji.
-
smijesni_ste
#2374 Re: Iskustva sa koronavirusom
Da li koristite nešto za mučninu ako neko još ima problema sa tim? 
- ovo_malo_duse
#2375 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ma nije samo bijela ima na njoj zamazano ili crveno ili lilla ili zeleno. Tako bar na reklami izgledared evil wrote: ↑08/12/2020 14:56Kod mene je bijela kesica. Ne bih ti znao reći kakav je, nisam ni znao da ih ima više.ovo_malo_duse wrote: ↑08/12/2020 14:53Koji Rain Soul. Ima 3 razlicita . Crveno, Lilla i Zeleno pakovanje?red evil wrote: ↑08/12/2020 12:37 Kupite i pijte Rain Soul i Orthomol Immun. Rain Soul se pije ujutru na prazan stomak (to je vrlo bitno) a Orthomol nekad poslije ručka. Kod mene je otac bio lošije jučer, saturacija mu bila pala na 87% ali zbog bolje situacije sa plućima nije otišao u bolnicu i pije to dvoje već dva dana i evo ga danas mnogo bolje, saturacija 94% i mnogo se manje umara. Jest da su obe stavke ko žara skupe ali život je najskuplji.
Brz oporavak svima, samo pozitivno razmišljajte i sve će biti dobro, šta god da bude to nije kraj i iz svih situacija se može izvući bez veći problema.![]()