Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote: ↑04/12/2020 20:27
Ne, ovo je dokaz da bi vecina grida bila brza u jednom krugu u W11. Sve su to brzi vozaci, nema sumnje. Hamilton nije dominantan i sampion jer je brz u jednom krugu. Hamilton je sampion jer najbolje koristi to auto kad je najpotrebnije.
Hamilton koristi ono što mu bolid i tim omogući, u tome je kvaka...mercedes je savrsen bolid u svakom pogledu. Motor, sasija, aerodinamika,....
Daj Hamiltina u wiliams nek odvozi koji krug i trku, pa onda da damo ocjenu....ovako samo:zzzz:
Prezvakane su to price. I za Schumachera se govorilo sto ne sjedne u Arrows, za Vettela sto ne sjedne u Caterham....Najpostenije bi bilo da tokom sezone vozaci mijenjaju ekipe, kad vec ne mogu bolidi biti isti.
problemnatravunu wrote: ↑04/12/2020 22:33
Trening vamo ili tamo, vidjećemo sutra kvalifikacije, tu se već vozi za ozbiljno, pa ćemo pričati
Ma ne ocekujem ja da ce Russel sutra uzeti kvalifikacije, ili da ce pobijediti u nedelju, to bi zaista bilo veliko iznenadjenje, ali je ovaj momenat sa zamjenom bolida potvrdio one sve price od ranije, za koje i laici znaju da je merc superioran bolid u odnosu na sve druge, i da neki drugi vozaci mogu biti jednako brzi u njemu k'o i Hamilton.
_BataZiv_0809 wrote: ↑04/12/2020 20:27
Ne, ovo je dokaz da bi vecina grida bila brza u jednom krugu u W11. Sve su to brzi vozaci, nema sumnje. Hamilton nije dominantan i sampion jer je brz u jednom krugu. Hamilton je sampion jer najbolje koristi to auto kad je najpotrebnije.
Baš suprotno Bato! Hamilton je najbolji upravo zato što je najbrži u jednom krugu.
meni ovi u Hasu nisu jasni. ja bih dao šansu Šumaheru ili Mazepinu da se štele svakako če voziti za njih slijedeče sezone, ovako dovlačiti vozača samo zbog dvije trke.
El_comadante wrote: ↑05/12/2020 08:18
meni ovi u Hasu nisu jasni. ja bih dao šansu Šumaheru ili Mazepinu da se štele svakako če voziti za njih slijedeče sezone, ovako dovlačiti vozača samo zbog dvije trke.
Voze F2.
konektovan wrote: ↑04/12/2020 23:05
Moze li verstapen imati brzinu i tempo kroz vise krugova, leclerc, vetel, raikonen, riciardo, perez?? Ovi bi hladno uzimali prvenstvo sa mercedesom...
To ne mozemo znati. Vjerovatno bi, ali nije se jednom desilo da vozac koji je bio top u jednoj ekipi u drugoj ne bude ni svoja sjena. I druga vazna stvar, da li u toj postavci stvari voze protiv Hamiltona ili ne?
Nijednom od nabrojanih ne bih dao vece sanse protiv Hamiltona.
Voze F2.
Moze li verstapen imati brzinu i tempo kroz vise krugova, leclerc, vetel, raikonen, riciardo, perez?? Ovi bi hladno uzimali prvenstvo sa mercedesom...
To ne mozemo znati. Vjerovatno bi, ali nije se jednom desilo da vozac koji je bio top u jednoj ekipi u drugoj ne bude ni svoja sjena. I druga vazna stvar, da li u toj postavci stvari voze protiv Hamiltona ili ne?
e to onda ima smisla, samo sam ja mislio da je sezona u f2 ranije završena. gdje ovog nađoše? koju katekoriju on vozi?
Voze F2.
e to onda ima smisla, samo sam ja mislio da je sezona u f2 ranije završena. gdje ovog nađoše? koju katekoriju on vozi?
Ono sto bi moglo biti interesantno i drugacije u Bahreinu je konf.staze koja je mozda najbliza starom Silverstonu, kamara brzine pretezno, sa pokojom sikanom pa puno puta tako... Necu reci kao oval, ali po prosjeku brzine bi to kogla biti nepiznanica svima, pa i prilagodjavanje tome moze imati uticaja na trku. I na trci neki dan su puno mijenjali gume svi, sada ocekujem jos i vise izmjena.
Sad pogledah prvu cijelu trku F2 odavno. Ima svakakvih deckiju.
Ono sto mi je danas za vrijeme trke bilo jasno u barem 3 slucaja, je da je HAAS opet pojeo govno i to veliko.
Ne mislim na Mick-a ovaj put. Tu cemo vidjeti svega, i talenta i gresaka. Sve u svoje vrijeme.
Mazepin je s druge strane potpuno novi Magnusen u HAASu, pa ce im biti vesela sezona. I neka ce, ko na psiholozima i psihijatrima stedi, neka trosi na logistici... Ono je kompletan IDIOT uz knjige zemljaka mu Dostojevskog... 1x moze biti zar borbe i mladost, 2x je razmazeno deriste, 3x je IDIOT, i to promisljeni.
Ono sto mi nije jasno mada su i oni ODAVNO prnuli u shishu, je FIA. Ja se sjecam vremena kada nije bilo 449 kamera, interneta i senzora oko staze, nego 30-ak sudija, radio i tekefonska veza, i u takvim uslovima je CRNA zastava mogla ici i nekada isla u roku 1-2 kruga, onome ko je pravio sranja na stazi. To je svima jos od Formule Ford bilo znano. Danas je valjda trebao nekoga u zid zabiti da neko skonta, i opet nakon 3x slucaja u 5 krugova, nista. Bice istrazeno nakon trke...?! WTF?
drndalo wrote: ↑05/12/2020 15:03
Sad pogledah prvu cijelu trku F2 odavno. Ima svakakvih deckiju.
Ono sto mi je danas za vrijeme trke bilo jasno u barem 3 slucaja, je da je HAAS opet pojeo govno i to veliko.
Ne mislim na Mick-a ovaj put. Tu cemo vidjeti svega, i talenta i gresaka. Sve u svoje vrijeme.
Mazepin je s druge strane potpuno novi Magnusen u HAASu, pa ce im biti vesela sezona. I neka ce, ko na psiholozima i psihijatrima stedi, neka trosi na logistici... Ono je kompletan IDIOT uz knjige zemljaka mu Dostojevskog... 1x moze biti zar borbe i mladost, 2x je razmazeno deriste, 3x je IDIOT, i to promisljeni.
Ono sto mi nije jasno mada su i oni ODAVNO prnuli u shishu, je FIA. Ja se sjecam vremena kada nije bilo 449 kamera, interneta i senzora oko staze, nego 30-ak sudija, radio i tekefonska veza, i u takvim uslovima je CRNA zastava mogla ici i nekada isla u roku 1-2 kruga, onome ko je pravio sranja na stazi. To je svima jos od Formule Ford bilo znano. Danas je valjda trebao nekoga u zid zabiti da neko skonta, i opet nakon 3x slucaja u 5 krugova, nista. Bice istrazeno nakon trke...?! WTF?
I ja sam gledao i onaj Mazepin je očito ogroman idiot i tatin sinček, uostalom prije par godina je prebio Ilota nakon treninga a izukao se sa mizernom kaznom. Frajer tri puta baca ljude u zid i jos jednom je sa staze izgurao covjeka. U Formuli 1 on će biti kolosalna opasnost na stazi ako se ne sabere. Sramotna je ono danas bila vožnja.
Slazem se, mada ce on tamo imati sudare sa vecim egoasima od sebe. Jebo to. Ali odsustvo pravovremene kazne, a crna zastava je ismisljena prije >100 god. je u stvari sramotno