Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Maja The Bee

#6626 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Maja The Bee »

Edin H. wrote: 04/12/2020 01:51 Jok kad zagrmi na tribinama Sergej, Sergej, Sergej Barbarez... :izet:
Ranije sam te čitala i mislila sam da si kul lik, kad ono hoćeš kockara na čelo reprezentacije...
Melbourne_Australia

#6627 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Melbourne_Australia »

hrasno38 wrote: 03/12/2020 22:46
Point. wrote: 03/12/2020 22:37 Sergej i Sergej. :bih:
Ma Sergej moze samo kao pomocni trener....covjek se uopste ne bavi fudbalom, nikoga nikada nije trenirao..mislim on je ljudina za 10 ali onda mozes takvu ljudinu naci i na ulici i dovest na klupu reprezenetacije.....a mislim i da moras imati nekakve licence da bi sjeo na klupu A reprezentacije a nisam siguran da je Sergej to ikada ganjao. Ali svakako bi sad u savez trebalo dovesti te ljude ili ih posloziti u omladinskim selkecijama kao sto je to nekada davno i Hrvatska uradila i napravila generaciju za vicepravaka svijeta
Znas li ti sta igraci reprez u fudbalu rade na okupljanju??Recimo imaju 2 ili 3 treninga prije tekme?Igraju seve, zagrijavaju se, trckaraju i pokusavaju da se uigraju.Gattuso nije bio trener nikad nije ni Shevcenko i odmah su na klupu sjeli ..Poenta je da je motivacija kljuc uz posten i tacan izbor igraca..Murinjo je davno rekao da nikad ne bi bio selektor reprez jer ti nista ne mozes da radis za par dana treninga pog sto ti dobijas gotovog igraca.Susic ispade trener a fora je da je imao dobar tim na vrhuncu.A u klupskom fudbalu ne moze vise nikoga da trenira.Motivacija je kljuc selekt u repr fudbalu.Sta trener moze Pjanicu ili Dzeki pokazati??Snagu im ne mozes nabiti a ne mozes imati zestoke treninge.Zato i igraci svi vole okupljanja jer je opusteno skroz.
Point.

#6628 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

hrasno38 wrote: 04/12/2020 00:57
Point. wrote: 04/12/2020 00:54
Logovan wrote: 04/12/2020 00:41
Da, ni Pirlo, a ni Barbarez nemaju nikakvog trenerskog iskustva, ali prvi je prije 2-3 godine završio karijeru, a drugi prije više od 10 godina. Fudbal se promijenio, ne znam sad koliko je Barbarez uopšte pratio fudbal. :-)

Kodro je otpao, tako da ništa od tog tandema. :D
Nije se toliko promijenio da u 10 godina postaneš fudbalski duduk. No jedno je biti trener kluba i svakodnevno biti sa igračima i imati utakmice svako 3 dana a drugo je biti selektor i odraditi 15-20 treninga godišnje i 3 utakmice.
Pirlo je prije preuzimanja prve ekipe trenirao U23 tim Juventusa
Nije. Pirlo nije trenirao dana ni U23 ni drugu U ekipu, potpisao je za U23 ali nije odradio ni jedan trening jer je u meduvremenu prekomandovan kao trener seniorskog tima.

Ni Ševšenko nije bio nikad nigdje trener pa je dobio mjesto selektora Ukrajine i evo već 4 godine je tu. Gattuso je također direkt postao trener.

Mislim, imaš ovih primjera na tone. Ne znam šta ste se toliko ufatili na to neko iskustvo, jer selektorsko mjesto nije isto kao biti trener nekog kluba. Nemaš kao selektor puno vremena da nešto izvodiš, par okupljanja godišnje i treninga i to je to. A fudbal ili razumiješ ili ne, par treninga sa nekim U timom ti neće baš puno pomoći.

Za selektora je najvažnije da može nabrijati igrače, da ih motiviše, da ima neki pondus i autoritet. A toga Sergej ima na pretek.
N.N.

#6629 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by N.N. »

Samo Sergej Barbarez...
Vratiti repku u Zenicu i polako ispocetka...
Svakako ovi svenci menci navijaci su se oprostili, bojkotuju haman istu...sto je cak odlicno.
:mrgreen:

'Vako treba, nenadjebivo;
https://youtu.be/YP5-a77_E5I
LSD

#6630 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Opet o Barbarezu :lol:

Ali postaje pomalo otužno koliko se prosjecni bošnjo grčevito veže sa tog covjeka i u njega polaže sve svoje nade :( a njegov zadnji dodir sa svijetom fudbala nakon igracke karijere je bio:

Image
kudrilo

#6631 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by kudrilo »

Pošto vidim i Barbarez objavljuje neke motive oko repke na instagramu, vidim stavio Alena Halilovića uz pjesmu "za nas".

Ima li onaj novim FIFA pravilima pravo na promjenu sportskog državljanstva? Odigrao je 2 oficijelne tekme (ne uključujem prijateljske) za Hrvatsku, nije igrao u zadnje 3 godine...
chino

#6632 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by chino »

Da valja igrao bi za Hr i imao stabilnu ekipu a ne svakih 6 mjeseci nova
LSD

#6633 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Još prije 8 godina, Sejo Halilović nekadašnji BH reprezentativac je rekao za svog sina Alena:
''Alen je rođen u Zagrebu, a ne kao ja u Kokotnici kraj Doboja i on ovdje gradi svoju karijeru. On nije neki bezimeni klinac kojeg je neko primjetio, a za kojeg će kad se ne pojavi na okupljanju reći - on ne želi igrati za Bosnu. Hrvatska je zemlja u kojoj sam se fudbalski afirmisao, u toj zemlji zarađujem kruh i radujem se sportskom uspjehu hrvatskih sportaša. Prema tome gospodo iz Sarajeva, Alen se neće odazvati na Jagodićev poziv i doći na okupljanje u Vogošću 12. novembra'', konstatuje Halilović.
https://radiosarajevo.ba/sport/nogomet/ ... -bih/93766

Tada 2012 se nadao da ce biti neki novi Modrić ili Rakitić. S lakoćom odjebo BiH.

I sad kad je jasno svima da je postao još jedan propali talenat, sad bi da mijenja mišljenje, sad bi ko biva mogao zaigrati za BiH.
Sikter :!:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6634 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Melbourne_Australia wrote: 04/12/2020 10:30
Point. wrote: 03/12/2020 22:37 Sergej i Sergej. :bih:
Ma Sergej moze samo kao pomocni trener....covjek se uopste ne bavi fudbalom, nikoga nikada nije trenirao..mislim on je ljudina za 10 ali onda mozes takvu ljudinu naci i na ulici i dovest na klupu reprezenetacije.....a mislim i da moras imati nekakve licence da bi sjeo na klupu A reprezentacije a nisam siguran da je Sergej to ikada ganjao. Ali svakako bi sad u savez trebalo dovesti te ljude ili ih posloziti u omladinskim selkecijama kao sto je to nekada davno i Hrvatska uradila i napravila generaciju za vicepravaka svijeta
Znas li ti sta igraci reprez u fudbalu rade na okupljanju??Recimo imaju 2 ili 3 treninga prije tekme?Igraju seve, zagrijavaju se, trckaraju i pokusavaju da se uigraju.Gattuso nije bio trener nikad nije ni Shevcenko i odmah su na klupu sjeli ..Poenta je da je motivacija kljuc uz posten i tacan izbor igraca..Murinjo je davno rekao da nikad ne bi bio selektor reprez jer ti nista ne mozes da radis za par dana treninga pog sto ti dobijas gotovog igraca.Susic ispade trener a fora je da je imao dobar tim na vrhuncu.A u klupskom fudbalu ne moze vise nikoga da trenira.Motivacija je kljuc selekt u repr fudbalu.Sta trener moze Pjanicu ili Dzeki pokazati??Snagu im ne mozes nabiti a ne mozes imati zestoke treninge.Zato i igraci svi vole okupljanja jer je opusteno skroz.
Bolan nebio Gatusso je odmah nakon sto je zavrsio karijeru malte ne sjeo na trenersku stolicu, Shevceniko isto tako i nisu imali pauzu od 12 godina bez fudbalskog terena. Pa majku mu to je nesto sto se mora pratiti, sto je zivo, postoje skole za trenere...mogli smo tom logikom onda dobesti i Bracu Gumenu glavu jer on je najbolji motivator na svijetu!!! Mislim stvarno me strasno cudi da ti koji kazes da si bilo fudbaler tako razmisljas. Da covjeka koji je 12 godina iskljucivo kockao i nije bio ni blizu fudbala smatras kao dobro rjesenje za selektora. Ja bih Barbareza stavi za predsjednika drzave koliko ga volim i postujem ali kad nesto ne ide onda ne ide. OK za pocetak kao pomocni trener 100% se slazem ali kao selektor moje misljenje je da ne bi trebao i msilim da ni jedan od ove trojice nije rjesenje.
hrasno38

#6635 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

LSD wrote: 04/12/2020 12:52 Još prije 8 godina, Sejo Halilović nekadašnji BH reprezentativac je rekao za svog sina Alena:
''Alen je rođen u Zagrebu, a ne kao ja u Kokotnici kraj Doboja i on ovdje gradi svoju karijeru. On nije neki bezimeni klinac kojeg je neko primjetio, a za kojeg će kad se ne pojavi na okupljanju reći - on ne želi igrati za Bosnu. Hrvatska je zemlja u kojoj sam se fudbalski afirmisao, u toj zemlji zarađujem kruh i radujem se sportskom uspjehu hrvatskih sportaša. Prema tome gospodo iz Sarajeva, Alen se neće odazvati na Jagodićev poziv i doći na okupljanje u Vogošću 12. novembra'', konstatuje Halilović.
https://radiosarajevo.ba/sport/nogomet/ ... -bih/93766

Tada 2012 se nadao da ce biti neki novi Modrić ili Rakitić. S lakoćom odjebo BiH.

I sad kad je jasno svima da je postao još jedan propali talenat, sad bi da mijenja mišljenje, sad bi ko biva mogao zaigrati za BiH.
Sikter :!:
100% se slazem za reprezentaciju treba da igraju oni koji nikada nisu imali dilemu.
Melbourne_Australia

#6636 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Melbourne_Australia »

hrasno38 wrote: 04/12/2020 12:55

Bolan nebio Gatusso je odmah nakon sto je zavrsio karijeru malte ne sjeo na trenersku stolicu, Shevceniko isto tako i nisu imali pauzu od 12 godina bez fudbalskog terena. Pa majku mu to je nesto sto se mora pratiti, sto je zivo, postoje skole za trenere...mogli smo tom logikom onda dobesti i Bracu Gumenu glavu jer on je najbolji motivator na svijetu!!! Mislim stvarno me strasno cudi da ti koji kazes da si bilo fudbaler tako razmisljas. Da covjeka koji je 12 godina iskljucivo kockao i nije bio ni blizu fudbala smatras kao dobro rjesenje za selektora. Ja bih Barbareza stavi za predsjednika drzave koliko ga volim i postujem ali kad nesto ne ide onda ne ide. OK za pocetak kao pomocni trener 100% se slazem ali kao selektor moje misljenje je da ne bi trebao i msilim da ni jedan od ove trojice nije rjesenje.
Ti ne kontas poentu ..U zadnje vrijeme bas nikako da skontas sta ja hocu da kazem..Iskustvo nista ne znaci ako nemas karizmu..Ti svako drugo koliko za Osima pricas otkaz a lik u trci za titulu. :-) Sergej nista ne bi bio slabiji od zutog ili Bajevica a oni su treneri sa iskustvom.Kontas li sad poentu?Iskustvo nista ne znaci ako nemas karizmu i srecu.I nije garant rezultata.A sta ako imas pauzu ?Zaboravis sta znas o fudbalu?Cudna si u zadnje vrijeme :lol: Da ti nije profil hakovan :D
hrasno38

#6637 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Melbourne_Australia wrote: 04/12/2020 13:23

Ti ne kontas poentu ..U zadnje vrijeme bas nikako da skontas sta ja hocu da kazem..Iskustvo nista ne znaci ako nemas karizmu..Ti svako drugo koliko za Osima pricas otkaz a lik u trci za titulu. :-) Sergej nista ne bi bio slabiji od zutog ili Bajevica a oni su treneri sa iskustvom.Kontas li sad poentu?Iskustvo nista ne znaci ako nemas karizmu i srecu.I nije garant rezultata.A sta ako imas pauzu ?Zaboravis sta znas o fudbalu?Cudna si u zadnje vrijeme :lol: Da ti nije profil hakovan :D
Ma coovjece dzaba ti karizma ako nemas znanje...znanje otvara sva vrata a ne karizma. Nigdje karizma nije napravila uspjesnu firmu nego kombinacija znanja i karizme. Pogledaj kako je Murinjo poceo svoju karijeru...

1990. – 1991. Estrela Amadora (asistent)
1993. – 1994. Porto (asistent)
1996. – 2000. Barcelona (asistent)
2000. Benfica
2001. – 2002. União de Leiria
2002. – 2004. Porto
2004. – 2007. Chelsea
2007. – 2010. Inter Milan
2010. – 2013. Real Madrid
2013. – 2015. Chelsea
2016. – 2018. Manchester United
2019. – Tottenham Hotspur

To je zanat koji moras ispeci da bi bio dobar kao i svaki drugi zanat koji se uci uz dobre majstore ili fakultet koji ti daje znanje kroz dobre profesore. Ogromna vecina najjacih evropksih trenera su krenuli od mladjih selekcija ili kao asistenti nekim ozbiljnijim trenerima a usput se edukovali, sticali licence i fudbalsko obrazovanje. Barbarez ima karzimu i to karizmu prema mladjim igracima i to je sve. Ima 12 godina igranja pokera u kojem ne znam da li je uopste redvno i gledao utakmice a kamo li se bavio fudbalom. Barbarez bi bio fantasican izbor umjesto Begica ili ponavljam na klupi ali kao asistent ili pomocni trener nekom bas pravom znalcu. Ja bih radije iako ima 80 i kusur godina na klupu stavio Ciru sa pomocnicima Barbarezom i Spahicem nego Barbareza ili bilo kojeg od ove trojice. Ciro em ima karizmu nevidjenu, em iza sebe ima predugu trenersku karijeru, em vec jednom je postavio temelje reprezentacije koja je otisla na SP em ne bi morao skakati i ludovati na klupi jer bi imao ovu dvojicu pravih ratnika za takve stvari ili Baku ili Papeta koji nas je svidjalo se to nama ili ne jedini odveo na SP. Zasto niko nije pitao Nenada Bjelicu koji ima fantasticne rezultate gdje god ode. Oni nadju bugarina kojeg nece ni vlastita zemlja za selektora ili Jakirovica koji je trenirao Dugo Selo, Radnik Sesvete, Sesvete, Goricu i Maribor. Ovo je totalna lakrdija ako je ista od ovoga tacno.
kudrilo

#6638 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by kudrilo »

Nisam ja rekao da treba, nego ima li pravo?
Point.

#6639 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

hrasno38 wrote: 04/12/2020 13:55
Melbourne_Australia wrote: 04/12/2020 13:23

Ma coovjece dzaba ti karizma ako nemas znanje...znanje otvara sva vrata a ne karizma. Nigdje karizma nije napravila uspjesnu firmu nego kombinacija znanja i karizme. Pogledaj kako je Murinjo poceo svoju karijeru...

1990. – 1991. Estrela Amadora (asistent)
1993. – 1994. Porto (asistent)
1996. – 2000. Barcelona (asistent)
2000. Benfica
2001. – 2002. União de Leiria
2002. – 2004. Porto
2004. – 2007. Chelsea
2007. – 2010. Inter Milan
2010. – 2013. Real Madrid
2013. – 2015. Chelsea
2016. – 2018. Manchester United
2019. – Tottenham Hotspur

To je zanat koji moras ispeci da bi bio dobar kao i svaki drugi zanat koji se uci uz dobre majstore ili fakultet koji ti daje znanje kroz dobre profesore. Ogromna vecina najjacih evropksih trenera su krenuli od mladjih selekcija ili kao asistenti nekim ozbiljnijim trenerima a usput se edukovali, sticali licence i fudbalsko obrazovanje. Barbarez ima karzimu i to karizmu prema mladjim igracima i to je sve. Ima 12 godina igranja pokera u kojem ne znam da li je uopste redvno i gledao utakmice a kamo li se bavio fudbalom. Barbarez bi bio fantasican izbor umjesto Begica ili ponavljam na klupi ali kao asistent ili pomocni trener nekom bas pravom znalcu. Ja bih radije iako ima 80 i kusur godina na klupu stavio Ciru sa pomocnicima Barbarezom i Spahicem nego Barbareza ili bilo kojeg od ove trojice. Ciro em ima karizmu nevidjenu, em iza sebe ima predugu trenersku karijeru, em vec jednom je postavio temelje reprezentacije koja je otisla na SP em ne bi morao skakati i ludovati na klupi jer bi imao ovu dvojicu pravih ratnika za takve stvari ili Baku ili Papeta koji nas je svidjalo se to nama ili ne jedini odveo na SP. Zasto niko nije pitao Nenada Bjelicu koji ima fantasticne rezultate gdje god ode. Oni nadju bugarina kojeg nece ni vlastita zemlja za selektora ili Jakirovica koji je trenirao Dugo Selo, Radnik Sesvete, Sesvete, Goricu i Maribor. Ovo je totalna lakrdija ako je ista od ovoga tacno.
Pojedini prave trenerski zanat ko da je biohemija ili izucavanje svemirskih struna i kvantne fizike. Fudbalski zanat ili znas ili ne znas. Dzaba ti sve license svijeta kada si tanak kao trener, odnosno selektor. Po tebi zvuci kao da je Sergej zadnjih godina zivio u pecinama Bore Bore i nije imao pristup vanjskom svijetu a fudbal se toliko promijenio da je to skroz drugi sport u odnosu na 2010 godinu. Kao selektor ti nemas ni vremena ni prostora da treniras igrace, ti ih prvenstveno selektujes i motivises. A to, sa ogromnim fudbalskim iskustvom kakav posjeduje Sergej, sigurno moze.

U vezi Jakirovica, pa ni Zlatko Dalic nije vodio nista bolje klubove od njega pa je postao selektor Hrvatske i odveo ih u finale SP.
Point.

#6640 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

kudrilo wrote: 04/12/2020 14:19 Nisam ja rekao da treba, nego ima li pravo?
Nema. Odigrao je za Hrvatsku te dvije oficijelne i to je to.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6641 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Barbarez igra poker ba. :D
kudrilo

#6642 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by kudrilo »

Point. wrote: 04/12/2020 14:40
kudrilo wrote: 04/12/2020 14:19 Nisam ja rekao da treba, nego ima li pravo?
Nema. Odigrao je za Hrvatsku te dvije oficijelne i to je to.
https://reprezentacija.ba/309118-fifa-j ... -fudbalera

Zato pitam!
Blixen

#6643 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Blixen »

dok se Begic ne skloni iz bilo kojeg procesa odlucivanja, nema tu srece
Edin H.

#6644 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Maja The Bee wrote: 04/12/2020 09:44
Edin H. wrote: 04/12/2020 01:51 Jok kad zagrmi na tribinama Sergej, Sergej, Sergej Barbarez... :izet:
Ranije sam te čitala i mislila sam da si kul lik, kad ono hoćeš kockara na čelo reprezentacije...
Moraju se i igraci necim zabaviti dok su na pripremama, a dobro i za Sergeja da nadje nove zrtve i potkozi :oops:

A ti si ono da Amar bude trener Zelje i reprezentacije? :D
Maja The Bee

#6645 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Maja The Bee »

Edin H. wrote: 04/12/2020 19:00
Moraju se i igraci necim zabaviti dok su na pripremama, a dobro i za Sergeja da nadje nove zrtve i potkozi :oops:

Nisam ja ništa, ja samo čitam vijesti.

Nas plave cure reprezentacija nikad nije interesovala.
Osim_13

#6646 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Osim_13 »

Nadam se da Sergej neće doći i tako spasiti sebe ovog mulja.
Point.

#6647 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Maja The Bee wrote: 04/12/2020 19:57
Edin H. wrote: 04/12/2020 19:00

Nisam ja ništa, ja samo čitam vijesti.

Nas plave cure reprezentacija nikad nije interesovala.
Pa šta ćeš na ovoj temi i zašto omlažavaš nekoga koji nema dodirnih tačaka sa tvojom zanimacijom?
Maja The Bee

#6648 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Maja The Bee »

Point. wrote: 05/12/2020 08:26
Pa šta ćeš na ovoj temi i zašto omlažavaš nekoga koji nema dodirnih tačaka sa tvojom zanimacijom?

Interesantno mi je da vidim koliko nisko možemo pasti da čak i kockara spominjemo.

Slavko Petrović je bolji izbor od njega.
Point.

#6649 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Maja The Bee wrote: 05/12/2020 09:15
Point. wrote: 05/12/2020 08:26

Interesantno mi je da vidim koliko nisko možemo pasti da čak i kockara spominjemo.

Slavko Petrović je bolji izbor od njega.
Primljeno k znanju.

Sad adio.
LSD

#6650 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Dati Barbarezu da vodi ni manje ni više nego A državnu selekciju (bez dana trenerskog staža) je otprilike kao sutra dati Elviru Baljiću da vodi Real Madrid :nargila: Pošto je i on nekad igrao tamo.
Locked