SDP

Lopez1981

#63626 Re: SDP

Post by Lopez1981 »

spreca wrote: 01/12/2020 20:20
Lopez1981 wrote: 01/12/2020 20:17
spreca wrote: 01/12/2020 20:13

Da SDA nije krala donacije nego da ih je koristila za povratak u Srebrenicu, danas bi Bosnjaci bili vecina i bilo bi ih mozda 5-6 hiljada sto znaci uvijek bi imali nacelnicko mjesto,a Bakir jede govna i nekoga osudjuje, Bar on i kamarila bandita u SDA bi morali da cute ,oni su prodali Srebrenicu zauvijek
Bosnjaci su i danas vecina u Srebrenici.
Ne takva kakva bi mogli biti vecina,da se je SDA potrudio oko pvratka i da bi uvijek mogli imati 65% najmanje,ali preduboki dzepovi u SDAovaca
Povratak u Srebrenici je bio na pristojnom nivou. 1995 su naumili da zatru trag Bosnjacima, danas imamo preko 60% ucenika Bosnjaka u Srebrenickim skolama. To je veliki samar zlocinackoj politici genocidasa.

Koliko je SDA kriminalna i lopovska politika ojadila narod ne treba ni pominjati, ali isto tako ne smijemo zaboraviti ulogu SDP izdajnicke politike koji su zakonom o prebivalistu zajedno sa SNSD i HDZ unistili Bosnjake iz tzv rs.
sumirprimus

#63627 Re: SDP

Post by sumirprimus »

:lol: izdaja
last mohicans

#63628 Re: SDP

Post by last mohicans »

Chmoljo wrote: 01/12/2020 19:13
last mohicans wrote: 01/12/2020 18:51 Pregoni se malo, sramota i ljaga jeste, ali se ne moze vrh stranke optuziti da je znao o ovome. Treba povjerovati ovom ezdeašu koji to tvrdi i koji je jedva dočekao da se nacija ne bavi samo njihovim aferama, vec i SDPovim. Afera za aferom, Asim, Fadil, Fikret, Rumenko i tako u krug. Naravno, SDP se ne smiju događati tvari koje SDA sebi moze priuštiti, da ih takve afere ne oćešu previše. Sasvim korektna reakcija SDPa, uradili sta su mogli, izbacili konja, raspustali odbor, mogu se do Sudnjeg dana izvinjavati, neko ce uvaziti, neki nikad. Ne znam sta mogu više. Pizivanje na Niksicevu smjenu je smiješno kad nema ni jednog dokaza da je vrh stranke to znao. Bakiru se moze hiljadu i jedna afera halaliti, opet ce biti; Ja,i?
Ponavljam, odlična situacija za korumpiranu SDA da spinom skrene paznju sa sebe. SDP treba da trpi i da malo bolje ljude biraju i kontroliraju ko su im predsjednici opcinskih organizacija.
Zasto je smijesno?

Taj liknije bio izabran,.bio je povjerenik stranke.
Zato što do sada ja nigdje ne pročitah i ne vidjeh da je vrh stranke znao za to. Ima samo izjava Ramića iz SDA, on mi je baš relevantan i poziv na ostavku od strane njegove partije koja je najkorumpranije stranka u državi od njenog postanka. Drugima se mnogobrojne afere halale,a SDP neće i ne trebaju. Ako neko dokaže sa razgovorima, transkriptima, porukama, da je vrh znao za ovo i ništa nije poduzeo, tad ima smisla pozivati na ostavke. Ali ne da se natječu govnari iz SDA u pozivanju na ostavke i odgovornost.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#63629 Re: SDP

Post by malakh »

"svjetla" je budućnost sdpa dok god njihovi stovaoci i glasači njihov kriminal porede sa kriminalom sda.

to ti je onaj sindrom od djetinjstva. dobiješ keca i kući se pravdaš svojima kako je još neko dobio keca. :lol:
ZukSan

#63630 Re: SDP

Post by ZukSan »

Nisam siguran da hard-core fanovi SDP ili SDA će me moći razumjeti...
Narod zaboli vaša nadmetanja koja stranka nas je više zajebala dali SDP ili SDA... i jedni i drugi sa ovakvim načinom razmisljanja idete u historiju
BTW narod nije baš toliko glup da ga neko zajebava (blago rečeno što su ove "stare" partije radile do sada)... Momci ako se ne promijenite, promijenit će vas narod
A da što bolje razumijete napisat ću vam ovu pjesmu... pa je polako i detljno pročitajte:

Padaj, silo i nepravdo,
narod ti je sudit zvan;
bjež'te od nas noćne tmine,
svanuo je i naš dan.

Pravo naše ugrabljeno
amo natrag dajte nam,
ne date li, ne molimo,
uzet će ga narod sam...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#63631 Re: SDP

Post by malakh »

i najjače od svega je saopćenje sdpa u kojem govore da su podržali zajedničkog kandidata, jer se denis becirovic par puta osvrtao na važnost izbora u srebrenici.

izmedju ostalog, zbog toga su ga baš na ovom forumu prozvali sda spavacem.
sumirprimus

#63632 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Nema potrebe s sda ic bilo gdje zajedno. Nek uzme izbore ko god.
ZukSan

#63633 Re: SDP

Post by ZukSan »

sumirprimus wrote: 01/12/2020 21:00 Nema potrebe s sda ic bilo gdje zajedno. Nek uzme izbore ko god.
Eh ovo razmišljanje je socijal-demokratiju dovelo do nestanka u BiH... znači neka uzmu izbori četnici al samo nemoj sa SDA ići...
Bravo momci... ko zadnji ostane neka ugasi svjetla u prostorijama partije
escobar__

#63634 Re: SDP

Post by escobar__ »

sumirprimus wrote: 01/12/2020 21:00 Nema potrebe s sda ic bilo gdje zajedno. Nek uzme izbore ko god.
Dakle pristao bi da izbore u nekom bosanskom mjestu uzme i otvoreni neprijatelj ove zemlje, neko ko je negira, ko našoj djeci zabranjuje učenje bosanskog jezika, negira genocid i općenito se ponaša kao da Bosna ne postoji, samo da se ne ide sa SDA?
sumirprimus

#63635 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Kmece za srebrenicu na kraju ni tih 20ak glasova nije presudilo nego oni koji glasaju i zive u tuzli zivinicama vogosci ilijasu. I svi vam krivi osim vi sami sebi realno.pricamo za izbore.da neko ne podmetne sad i rat i stradanja.
Vanjsku dijasporu ne mogu prozivat njima zavidim pobjegli iz ove zabokrecine.pametni :thumbup:
Dakle nikad sa sda pa ni u srebrenici. Odete li s njima gubite moj glas. Princip je princip. :bih:
sumirprimus

#63636 Re: SDP

Post by sumirprimus »

escobar__ wrote: 01/12/2020 21:07
Dakle pristao bi da izbore u nekom bosanskom mjestu uzme i otvoreni neprijatelj ove zemlje, neko ko je negira, ko našoj djeci zabranjuje učenje bosanskog jezika, negira genocid i općenito se ponaša kao da Bosna ne postoji, samo da se ne ide sa SDA?
Na lokalnim izborima samo tuzlu gledam. Iskreno kako ce ko glasat i izabrat nekog ni brige me nije.
Pun mi krqc lqznog patriotizma i te price.
escobar__

#63637 Re: SDP

Post by escobar__ »

sumirprimus wrote: 01/12/2020 21:10
Na lokalnim izborima samo tuzlu gledam. Iskreno kako ce ko glasat i izabrat nekog ni brige me nije.
Interesi Bosne i Hercegovine nisu lažni patriotizam i bezvezna priča. U trenutku kad smo (opet) izloženi poduhvatima komšija da se obesmisli ova zemlja, a nas prikaže kao terorističke divljake, najmanje što se može uraditi je probosanska koalicija tamo gdje za tim ima potrebe, a to su obično mjesta u genocidnoj prčiji.

Glođite se vi u Federaciji do mile volje ali tamo jok.

edit: Ako ništa učite od komšija, oni se međusobno mogu i poklat ako treba ali kad je interes velikosrpstva u pitanju tu su svi k'o jedan.
don vito

#63638 Re: SDP

Post by don vito »

Ali da SDA-ovski ološ poziva Nermina Nikšića na ostavku, nema dalje :lol:

Kad bi iste aršine primijenili na predsjednika svoje stranke, EL Baketa ne bi trebali pozivati na ostavku nego da, u najmanju ruku, počini harakiri :D

Da ne pričam da nikome iz stranaka Četvorke nije palo napamet da pozivaju vrh SDA na ostavke zbog respiratora, asima, raspada zdravstva... Onako intimno, mislim da svi u sebi priželjkuju da Bake i Sebija ostanu što duže u sedlu. :izet:

Dobro je što su Dino, a evo vidim i Lejla Brčić iz Naše stranke podržali vrh SDP-a u odlukama koje su donijeli. Svi zajedno, idu (idemo) dalje u razbijanju zločinačke organizacije SDA, sateliti (DF) su već ugašeni. :bih:

Inače je afera unutrašnja stvar SDP-a kao što je i njihova stvar ko će ih voditi. A SDP-u se svašta može prigovoriti, ali imaju najdemokratskiji mogući izbor rukovodstva partije na svim nivoima, i to prema principu “JEDAN ČLAN – JEDAN GLAS”.
To znači da svaki član SDP-a direktno bira predsjednika ili predsjednicu osnovne, općinske/gradske, kantonalne/regionalne organizacije, kao i predsjednika ili predsjednicu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.
Znači, maksuz selam SDA-botovima i savjet da, umjesto trolanja na forumima i SDA medijima, imaju mnogo efikasniji način da natjeraju SDP u "smrtonosni zagrljaj SDA", kako je to pravilno ocijenio Nermin Nikšić. Samo se masovno (džematile) učlanite u SDP i svojim glasovima progurajte nekog novog SDP Komšića ili Bijedića (svakako su "originali" potrošena roba). Onda je samo nebo granica.

Ova afera sa srebreničkim SDP-om ne samo da je iz mišjih rupa izvukla SDA botove nego i njihove medije koji su se posakrivali u zadnje dvije sedmice. Pored javnog servisa (FTV), ponovo je u SDA-elementu vrlo aktivno Oslobođenje, valjda "nezavisna" Vildana još nije Bakiru otplatila zaposlenje sina u Bh Telekom, a Selimović još dužan SDA-u štampanje glasačkih listića.
Last edited by don vito on 01/12/2020 21:41, edited 5 times in total.
ZukSan

#63639 Re: SDP

Post by ZukSan »

sumirprimus wrote: 01/12/2020 21:10
Nema smisla te komentarisati više... sam si se ograničio na Tuzlu.
Nisi ni svjestan koliko je tragično po cijelu državu što se SDP sveo na lokalnu stranku... hajd zdravo
sumirprimus

#63640 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Ma kakva bosna samo imt. Nek svi ostali dokazu suprotno pa cu i ja promijenit misljenje.
Da odu svi tamo odakle su e onda bi i ja podrzo.ovako odlucuju i ovde a da je i tamo.e ne moze tako.
Evo podrska :bih: et :lol:
sumirprimus

#63641 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Inace za bilo sta 2022ge uslovit svoju podrsku vrqcanjem centrale elektroprivrede gdje joj je i mjesto u tuzlu :bih:
A drugi nek bistre visoke politike :bih:
malakh

#63642 Re: SDP

Post by malakh »

https://klix.ba/fotografije-otkrivaju ... -genocida/

Fotografije otkrivaju bliskost: Kako je Bego Bektić od preživjele žrtve genocida došao do pomoćnika negatora genocida

ono da mu nikada niti jedan član sdpa nije posjetio facebook profil.

znali su svi sve od početka. znali su da će raditi za grujicica.

što se tiče sdaovog poziva na ostavku, prije bih rekao da su pomogli sdpu, nego odmogli, jer su dali odličan argument za obranu od napada. možda i dogovoreno. ništa me ne bi moglo iznenaditi.
herzegowac

#63643 Re: SDP

Post by herzegowac »

Nije cudno nista, SDP je uvijek bila stranka uhljeba koji ne biraju puno sa kime ce ako im moze omoguciti uhljebljenja. I ja se jos pitam tko je danas glasac ove stranke, a da nije komunisticka gerijatrija koja jos stafete nosi i donosi cvijece na partizanske spomenike? Niksic je inace jedan od losijih celnih ljudi stranke, a da ne spominjem one mladje uhljebe poput Becirovica, Masica i slicnih, sto dana u realnom sektoru nemaju nego direktno iz srednje i fakulteta na javnu sisu.

SDA je naravno zadnja koja moze nekome bilo sta prigovoriti, bolje da sute.
JThomas

#63644 Re: SDP

Post by JThomas »

i kako tačno liku koje je preživio to što jeste kažeš, ej, znaš, mi sumnjamo da ti radiš sa četnicima? ne bismo da se uvrijediš, ali je li to tačno?
sumirprimus

#63645 Re: SDP

Post by sumirprimus »

herzegowac wrote: 01/12/2020 21:51 Nije cudno nista, SDP je uvijek bila stranka uhljeba koji ne biraju puno sa kime ce ako im moze omoguciti uhljebljenja. I ja se jos pitam tko je danas glasac ove stranke, a da nije komunisticka gerijatrija koja jos stafete nosi i donosi cvijece na partizanske spomenike? Niksic je inace jedan od losijih celnih ljudi stranke, a da ne spominjem one mladje uhljebe poput Becirovica, Masica i slicnih, sto dana u realnom sektoru nemaju nego direktno iz srednje i fakulteta na javnu sisu.

SDA je naravno zadnja koja moze nekome bilo sta prigovoriti, bolje da sute.
To care :bih: :lol:
Sve uhljebi :lol:
Komunkarska gerijtrija :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#63646 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

Je li prijatelj ili neprijatelj zemlje neko ko koalira sa takvim iz opisa tvog, neko ko im daje bezrezervnu podrsku?
Je li prijatelj ili neprijatelj zemlje neko ko da glas nekom ko je otvoreni neprijatelj ove zemlje, neko ko je negira, ko našoj djeci zabranjuje učenje bosanskog jezika, negira genocid i općenito se ponaša kao da Bosna ne postoji, samo da se ne ide sa SDP i NS?
sumirprimus

#63647 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Ma smijesna prica u zemlji gdje svi samo gledaju svoj interes. Lovu od drzave tendera poso za clana familije drzavni poticaj i slicno
exliberal-ex

#63648 Re: SDP

Post by exliberal-ex »

Rekao sam ja davno da je SDP izgubio svoj smisao...od privatizacije stranke koju je ZL napravio pa nadalje.
Cijelo vrijeme su kao lafo sa SDA na probosanskoj linij a protiv nje na politckoj a u sustini su samo ofarbana SDA filijala.

Neznam zasto vas sad ovo cudi.
malakh

#63649 Re: SDP

Post by malakh »

JThomas wrote: 01/12/2020 21:55 i kako tačno liku koje je preživio to što jeste kažeš, ej, znaš, mi sumnjamo da ti radiš sa četnicima? ne bismo da se uvrijediš, ali je li to tačno?
ono nazove camil iz srebrenice i kaže ljudima iz vrha sdpa da bektic slavi deveti januar sa grujicicem, a oni prst u uho kao da ništa čuli nisu. i camil je potvrdio da su znali za begu i za njegove odnose sa grujicicem i ništa nisu učinili.

Image

ne mogu potvrditi autentičnost ličnosti, ali liči na begu.
ZukSan

#63650 Re: SDP

Post by ZukSan »

sumirprimus wrote: 01/12/2020 22:04 Ma smijesna prica u zemlji gdje svi samo gledaju svoj interes. Lovu od drzave tendera poso za clana familije drzavni poticaj i slicno
ma da lokalno prvenstvo "Pišanja po sirotinji"...
a kad se na izborima narod popiša po zelenim ili crvenim, onda je narod "hirovit" kako jednom reče jedan papučar
Post Reply