Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
madner

#9926 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

JThomas wrote: 30/11/2020 16:20 :| meni sad nije jasno je li trebao prešutiti, ili izričito i priznati da je ovaj u pravu iako tvrdi da je ranije napustio klub.

:| volio bih da mi neko širih pogleda i vidika otkloni dilemu.
Trebao se izvinuti u svakom slucaju. :D
madner

#9927 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Juka i jeste pravi SDA kadar. Takve je i Bakir trazio za urbane sredine. :D
Aida_Beba

#9928 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Aida_Beba »

SDA, BIsera Turkovic, diplomatski pasoš od tada se mali rumenko promangupisao :izet:
JThomas

#9929 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

inače ne pratim politiku i stranke me ne zanimaju, ali kad sam saznao za helikopter...

:mrgreen: deja vu od prošle godine, samo se ipak nešto i promijenilo.
Osim_13

#9930 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Osim_13 »

Prpa.ba wrote: 30/11/2020 18:08 Preganja se ovdje sa obje strane.

Vidi se da Nurkic ne podnosi Kiflu jer cim ga je malo protrljao, izletise STAVovi iz Juke, "Dinokio", helikopteri, 600.000 KM, jedino se nije referirao na DIF, ali su ga kolege sa STAVom dopunili. S druge strane, Kifla redovno pati od potrebe da se dokaze kao nevin sta god ga neko optuzi ili prozove, pa vidim i kako se mogao dovesti u situaciju da ovo ne presuti. Opet, konacno je priznao da je pogrijesio oko podjele novca sa pozicije u Skupstini KS i da to vise ne bi radio, sto znaci da ga je prije pogodilo sto ga neko iz svijeta kosarke proziva, nego sto je potrcao da se pravda.

Po napisanom, ja bih rekao da je za Kiflu ovo sportsko, a za Nurkica politicko-sportsko razracunavanje, u svakom slucaju bespotrebno se dizu tenzije dok se SDA koprca, cekamo formiranje Vlade KS i preuzimanje opstina. :mrgreen:
:thumbup:

Haman su kolege sa STAVom počele i fejk profile Kifline praviti i komentarisati sa njih Nurkićeve statuse :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#9931 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

znaci danas zvanicno ne ide vlada ks, vec nastavlja raditi u tehnickom mandatu?

ja ovo nista nisam skontao. zeznute ove procedure. ocekivao sam njihovo obracanje, kao kada je padala vlada sestorke.

sta je sada na redu?

p.s. neka netko od vas kaze dini da povuce rucnu u ovim prepucavanjima sa jukom. ne treba mu to, jer je on tu najmanji krivac, a na njega se udara. najvise je tu zasrao stojanovic, a poslije mahmutovic.
Last edited by malakh on 30/11/2020 18:21, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#9932 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

JThomas wrote: 30/11/2020 18:16 inače ne pratim politiku i stranke me ne zanimaju, ali kad sam saznao za helikopter...

:lol: :lol: :lol:

Meni je najtuznije sto su SDA i SBB napravili postapalicu od ozbiljne teme, moramo rentati helikoptere od Helikoperskog servisa Republike Srpske, ali patrioticama puna usta blacenja ljudi koji su pokrenuli projekat obuke pilota, gradnje infrastrukture i nabave visenamjenskog helikoptera koji bi sluzio i za civilnu zastitu, i hitnu pomoc, i gorsku sluzbu spasavanja i kao srednji prst RS-u u slucaju problema.

I imaju obraza reci cetnici preuzeli Sarajevo, izdaja, prodace sve Dodiku i Covicu. :roll:
Prpa.ba

#9933 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

malakh wrote: 30/11/2020 18:20 znaci danas zvanicno ne ide vlada ks, vec nastavlja raditi u tehnickom mandatu?

ja ovo nista nisam skontao. zeznute ove procedure. ocekivao sam njihovo obracanje, kao kada je padala vlada sestorke.

sta je sada na redu?
Ovo danas je bilo samo prihvatanje i potvrdjivanje ostavke Nenadica. Tehnicki mandat do imenovanja nove Vlade KS. Program ce biti spreman ovih dana, imenovanje nove Vlade KS sredinom decembra, najkasnije do 25.12.
Osim_13

#9934 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Osim_13 »

malakh wrote: 30/11/2020 18:20 znaci danas zvanicno ne ide vlada ks, vec nastavlja raditi u tehnickom mandatu?
Danas se samo glasala ostavka premijera i Man of steela. Sad će novi predsjedavajući zakazati novu sjednicu gdje ide nova vlada. Ne bi trebalo dugo čekati do tada, ali evo, večeras na Polisu (TVSA) gostuju Vibor, Vedra i Damir pa ćemo saznati sve.
Kikibombona

#9935 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

madner wrote: 30/11/2020 18:10 Juka i jeste pravi SDA kadar. Takve je i Bakir trazio za urbane sredine. :D
Je li Juka najurbanije sto EZDEA moze ponuditi? :lol:
madner

#9936 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Nikad niko od nasih nije lazirao nalaz da ne dodje na okupljanje selekcije. :D
joint union

#9937 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by joint union »

Da li u TK ima neki bilten koji izvještava isključivo o SK?
Neki SDA bilten gdje u svakom broju pišu o helikopteru, dinokiu, zukorlicu, 600 hiljada? I džaba se dijeli sportistima i SDA fokumasima sa TK?

Sad ozbiljno, ovo Jukino zadnje "saopstenje" meni liči kao da mu je neko rekao, Juka, daj meni matere ti da mu ja odgovorim, sa's vidjeti kako ću ga ja nareziliti... Nesto čisto sumnjam da čovjek iz NBA prati lokalnu politiku jednog od deset kantona iz svoje domovine. I te ne onog iz kojeg je, što bih mogao i razumjeti. Ne upratih nesto njegove političke objave, je li ih ikad imao? Mislim ako ga politika i dobrobit njegovog naroda zanima, spomenu li ikad nesto drugo, nije da nije imao materijala?
Styling

#9938 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

madner wrote: 30/11/2020 18:10 Juka i jeste pravi SDA kadar. Takve je i Bakir trazio za urbane sredine. :D
A i tajming su mu ugajgulili. Savrseno. Samo previse ofirno.

Moze seljak iz sela ali selo iz seljaka nikada. Ima ego k’o Staples centar.
madner

#9939 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Styling wrote: 30/11/2020 18:35

Smjesni su oba. Drag je meni Juka, samo kada vidim koliko Jokic igra za repku a koliko on, znam sto ga zove Dinokio.
Ma.Le.Na

#9940 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ma.Le.Na »

Styling wrote: 30/11/2020 18:35

To i ja rekoh
Koji papak ispade ovaj Nurkic...bljakica..
Djaba sve pare
statixx

#9941 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Juka se zrtvuje da narod prodise, a 20 godina nas gusi SDA.
Muhamed Đakmić

#9942 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Muhamed Đakmić »

A palermo brate, je li treba Dino reći da je pogriješio, ili Jusuf, onako realno? :D

Ono za 2007. godinu i to.
armin071

#9943 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by armin071 »

Jebote život imaš milione i dozvoliš da te babin koristi da ga vadiš iz govana u vrijeme kad mu i kućni prijatelji leđa okreću. Ali nije ovo samo sukob Dine i Juke. Ovo je sukob urbanog i ruralnog baš kao što su to ovi izbori i pokazali. Jedan sportista pogotovo jedna NBA zvijezda ne bi trebala sebi da dozvoli da te jedan trezoraš koristi za svoje dnevno političke potrebe.... Ako to nisi “ponio” iz kuće mogao si pitati nekoga.... Juka nastranu Dino ali ko se god stavi na stranu ove pogani od SDA za mene je rahmetlija. Možeš nas jarane i do prvaka Evrope voditi ali ogadio si mi malo je reći.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#9944 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Prpa.ba wrote: 30/11/2020 18:24

sta je sada na redu?
Ovo danas je bilo samo prihvatanje i potvrdjivanje ostavke Nenadica. Tehnicki mandat do imenovanja nove Vlade KS. Program ce biti spreman ovih dana, imenovanje nove Vlade KS sredinom decembra, najkasnije do 25.12.
nadam se da ce to brzo ici. pregovori ce oduzeti najvise vremena.
drug_profi

#9945 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ja sam davno juku prekrizio kad je napustio reprezentaciju radi nekog svog ega. Imao je i u novinama tad nekih izjava koje su janso pokazivale da je pobjegao.
Dino Kifla sa druge strane ima svojih aferima, ali je dovoljno pametan da im niko ne može u trag ući. Samo oni koji ga blisko poznaju, znaju i sheme.
Ne zavaravamo se valjda da u politici ima neko ko nije med lizao?

Ono sto je sada bitno, to je da je Juka za mene nista. Nula. Seljak koji je pod reflektorima i u svijetu stvara totalno pogresan stereotip o nama.
Borat jebeni. Humanitarac. Hvala mu, ako ce se time mahati i isturati ispred sebe kao stit.
Sta je Juka za ovu zemlju uradio?

Dino sta je uradio?
Evo bar za sad vratio nadu da se ovdje mozda nesto moze promijeniti da ne moramo svi bjezati odavde. Dok Juka to pokusava sprijeciti toliko providno sinhroniziranim buđenjem politicke svijesti kod sebe.

Dođi mangupe da igras. A znamo svi da neces doci.
Patton44

#9946 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

ABH017 wrote: 30/11/2020 14:49
Patton44 wrote: 28/11/2020 20:00
video wrote: 28/11/2020 10:28
Bunkice, taj modus operandi sa SV u KS je sda mogla uraditi poodavno i sa DN u FBiH kao i sa DN na nivou BiH(dvije rucice)
Sve po zakonu!
A zasto nisu bunkice?
SDA je htjela, al maticne im stranke nisu dale.Nije lijepo kupovat zastupnike i od njih pravit papke,pa jel tako.
Evo i kiflu predlazu za mandatara,kaze nece jer se sve osusi sto SDA predlozi.
Cudi me kako se dosad nije osusio, a mozda je tajna u necem cudnom, sto jede i pije.
Kad treba pokazat strucnost u ovoj krizi kaze jok. Boji se pickica da se ne osusi. :lol: :lol: :lol:
Dino Konaković, ili kifla kako ga vi SDA botovi volite zvati (a preuzeli ste to od drugih) jer mu ne možete ništa drugo, se može nazvati bilo čime, ali pi*ka nije sigurno. Ima veća muda od svih drugih i to je više puta dokazao u posljednjih 3 godine.
Ako je neko pi*ka, to je Bakir Izetbegović, ili riđi el-bake, kako ga vole zvati oni koji ga ne vole. Sebija ima veća muda od njega. Samo što ona ima psihološke poremećaje, pa je sve upitno.
Nadimak mu dao Pedja Kojovic. :lol: :lol:
A svi ti drugi, od kojih smo to preuzeli, su mu koalicioni partneri. :izet:
Muhamed Đakmić

#9947 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Muhamed Đakmić »

Nije vala dobro antagoniziranje lika i djela Jusufa Nurkića, ali to je očito neminovnost do koje je moralo doći.

Ipak, ne treba ga izrgavati ruglu, korektno mu je odgovoreno i to je to, a te antagonizacije da je seljačina i ostalo ne vode ničemu dobrom, niti nečije porijeklo i muzičke preferencije trebaju dati za pravo da se sudi o tome kakva je osoba.

Ali ne može odnos prema njemu ići u fazonu, Juka rekao si da smo krivi i krivi smo. Između te krajnosti i krajnosti seljačino, vidi ti glave, postoji sasvim lijep spektar.

Jusufe, nisi u pravu, kraj priče. Nemaš argumente i to je to.

Ja živim za dan kad će se u našoj državi procesi početi voditi na bazi istine, i četvorka i jeste uspješna jer pokušava uspostaviti takvu kulturu dijaloga. Od toga ne treba odstupati ni za koga i ni zbog čega. Vjerujem da je Dino toga svjestan.
dale cooper

#9948 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dale cooper »

Realno, koga boli kurac šta Nurkić misli? :mrgreen: Nebitno sad da li je ovaj njegov potez dirigiran ili ne, ali ako hoće da se bavi politikom
neka brate napusti NBA, vrati se kući, uđe i politiku i izađe na megdan Konakoviću ili bilo kome drugome za koga smatra da vodi grad/kanton/
državu u pogrešnom smjeru. Otherwise...odjebi. :mrgreen:
palermo

#9949 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote: 30/11/2020 18:53 A palermo brate, je li treba Dino reći da je pogriješio, ili Jusuf, onako realno? :D

Ono za 2007. godinu i to.
Dino je trebao reći, drug moj, ja se bogami toga ne sjećam, ali čak i ako je tako bilo drago mi je što sam se sefio i ti postade to što jesi......

đes'ba Džakma
palermo

#9950 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Nike af1 white wrote: 30/11/2020 18:01
palermo wrote: 30/11/2020 17:58
Ne znam sta bih ti mogao odgovoriti na ovaj post....zapravo nista
ali on ja patriota al on podrzava jedinu stranku koja čuva bosnjake ali on ce glasati za nastavak tardicije u Mostaru ali i ti si sda bot pa te niko ne shvata vise ozbiljno :mrgreen:
vallahi bilahi drug moj, ima ovdje finih ljudi pa ne mogu reći da me je potpuno briga jel me neko shvata ozbiljno, al bogami ima i halaše za koje me stvarno nije briga (da ne kažem....)
Post Reply