Pravit cemo mi Dodika od blata
Draško Stanivuković
- Herr Flick
#2151 Re: Draško Stanivuković
Pravit cemo mi Dodika od blata
-
Bonaventura
#2152 Re: Draško Stanivuković
U "rsu" kako kažeš uvijek ćete imati susjednu prijateljsku zemlju i ne samo vi Bošnjaci nego i Hrvati Federacije BiH.Mi smo tu jedni drugima najbliži.Najvažniji susjedi da tako kažem .A jednog dana opet ćemo kao i svi drugi Evropljani biti ujedinjeni kroz EU.Herr Flick wrote: ↑29/11/2020 15:26 Mi Bosnjaci,odnosno mediji i politicka elita su preoptereceni rsom,mislim da bi bilo bolje se skoncentrisar na izgradnju i poboljsanje zivota u federaciji jer to prostor BIH kojim mi upravljamo
- spreca
-
Nebozemlja
#2154 Re: Draško Stanivuković
Ni ja... Ovako umjesto kolektivne odgovornosti preuzimaju kolektivnu krivicu.MUNAFIK wrote: ↑29/11/2020 15:13Naravno da nije...exliberal-ex wrote: ↑29/11/2020 15:11 Da sumiramo pricu...samo srbi iz federacije su dobri svi ostali su u cetnici....
Ali meni nije jasno zasto srbi zele da nose na svojim plećima terete ratnih zlikivaca... To nikako necu razumjeti.
-
Bonaventura
#2155 Re: Draško Stanivuković
A to je kao ono za danak u krvi ? U tom fazonu ?Nebozemlja wrote: ↑29/11/2020 15:44Ni ja... Ovako umjesto kolektivne odgovornosti preuzimaju kolektivnu krivicu.MUNAFIK wrote: ↑29/11/2020 15:13Naravno da nije...exliberal-ex wrote: ↑29/11/2020 15:11 Da sumiramo pricu...samo srbi iz federacije su dobri svi ostali su u cetnici....
Ali meni nije jasno zasto srbi zele da nose na svojim plećima terete ratnih zlikivaca... To nikako necu razumjeti.
-
Nebozemlja
#2156 Re: Draško Stanivuković
Ne.Bonaventura wrote: ↑29/11/2020 15:52A to je kao ono za danak u krvi ? U tom fazonu ?Nebozemlja wrote: ↑29/11/2020 15:44Ni ja... Ovako umjesto kolektivne odgovornosti preuzimaju kolektivnu krivicu.
-
Bonaventura
#2157 Re: Draško Stanivuković
Dobro,onda je nešto drugoNebozemlja wrote: ↑29/11/2020 15:53Ne.Bonaventura wrote: ↑29/11/2020 15:52A to je kao ono za danak u krvi ? U tom fazonu ?Nebozemlja wrote: ↑29/11/2020 15:44
Ni ja... Ovako umjesto kolektivne odgovornosti preuzimaju kolektivnu krivicu.
- LBVIEW
#2158 Re: Draško Stanivuković
Mani se spina, sam se svojim izjavama svrstao u negatore genocida.exliberal-ex wrote: ↑29/11/2020 15:11 Da sumiramo pricu...samo srbi iz federacije su dobri svi ostali su u cetnici....
-
zrakomlat
#2159 Re: Draško Stanivuković
Ma ne može ovaj influenser pera odbit gvardijanu.
- vatrogasac
#2160 Re: Draško Stanivuković
Stanivuković je brzo uzletio, a ko brzo uzleti isto tako zna brzo pasti posebno kada se stranci ponovo planiraju aktivirati u BiH. Može i on na crne liste sa Dodikom u najblažoj verziji mada Inzko traži povratak Bonskih ovlasti, a onda su mogući razni scenariji ....
Poplašen je u ožujku 1999. pokušao smijeniti Dodika pozivajući se na ustavne ovlasti, zbog čega je Westendorp zaprijetio Poplašenu da će ga suspendirati, što je 5. ožujka i učinio, optuživši ga za rušenje Daytonskog sporazuma. Westendorpovu odluku Poplašen je ocijenio "nedemokratskom i nedejtonskom" te je nije prihvatio, dok ju je Dodik podržao objašnjenjem da Poplašen je ugrožavao instituciju predsjednika, te da ju je Westendorp zaštitio. U to vrijeme trajala je i arbitraža oko Brčkog koje je na isti dan proglašeno distriktom, a kako je Dodik prethodno obećao dati ostavku ako ne pripadne Republici Srpskoj, to je i učinio. Međutim, Westendorp je zamolio Dodika da promijeni odluku, pa je ovaj dva dana kasnije i najavio takvu mogućnost. Tog dana je Narodna skupština Republike Srpske podržala Poplašena i glasovala protiv Westendorpove odluke o smjeni, a Poplašena su podržali i Dodikovi koalicijski partneri. Westendorp je, međutim, ignorirao odluku Narodne skupštine i 8. ožujka proglasio odluku konačnom. Zahvaljujući Westendorpovoj odluci, Dodik je ostao predsjednik Vlade do siječnja 2001.
- exliberal-ex
#2161 Re: Draško Stanivuković
De ba mani se patetike....nije ni Turska usvojila deklaraciju o genocidu pa se to preskace.LBVIEW wrote: ↑29/11/2020 16:02Mani se spina, sam se svojim izjavama svrstao u negatore genocida.exliberal-ex wrote: ↑29/11/2020 15:11 Da sumiramo pricu...samo srbi iz federacije su dobri svi ostali su u cetnici....
Ja sam davno rekao da su srbi krivi sto nisu samo uhvatili i objesili Mladica i co na sred Srebrenice kad se saznalo za masovna ubistva.
Svojom ludoscu se posrao na sve ono sto je kroz istoriju srpska vojska uradila.
- Henry Chinaski
#2162 Re: Draško Stanivuković
Od dodika niko nije gori.
Draško je dijete entiteta sa kulturom, obrazovanjem i kompletnom atmosferom pa je od toga teško pobjeći. Realno gledajući, tamo ne može pobijediti niko ko govori drugačije od uobičajenog srbovanja.
S druge strane, Draško je dobar materijal za pritiske MZ koji se uskoro spremaju i on će lakše pristati na zakon o zabrani negiranja genocida. Ne može se ništa uraditi brzo ali zamjena dodicka je jedan mali koračić naprijed.
Prognoza je da će Draško promijeniti priču ili će postati prošlost vrlo brzo. Pozitivni procesi se najviše dešavaju na teritoriji gdje su Bošnjaci većina, a to će donijeti napredak. Sa retrogradnim idejama, teže će ići i ekonomski napredak ali čim se priča malo relaksira, mijenjaće se i način razmišljanja u entitetu.
Kad ambasador USA odluči da će u BL biti parada, onda će biti, a Draško će da nosi zastavu sa duginim bojama na čelu. Ipak mislim da se to neće desini nego će se od Draška tražiti drugi ustupci, na koje će on pristajati.
Draško je dijete entiteta sa kulturom, obrazovanjem i kompletnom atmosferom pa je od toga teško pobjeći. Realno gledajući, tamo ne može pobijediti niko ko govori drugačije od uobičajenog srbovanja.
S druge strane, Draško je dobar materijal za pritiske MZ koji se uskoro spremaju i on će lakše pristati na zakon o zabrani negiranja genocida. Ne može se ništa uraditi brzo ali zamjena dodicka je jedan mali koračić naprijed.
Prognoza je da će Draško promijeniti priču ili će postati prošlost vrlo brzo. Pozitivni procesi se najviše dešavaju na teritoriji gdje su Bošnjaci većina, a to će donijeti napredak. Sa retrogradnim idejama, teže će ići i ekonomski napredak ali čim se priča malo relaksira, mijenjaće se i način razmišljanja u entitetu.
Kad ambasador USA odluči da će u BL biti parada, onda će biti, a Draško će da nosi zastavu sa duginim bojama na čelu. Ipak mislim da se to neće desini nego će se od Draška tražiti drugi ustupci, na koje će on pristajati.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#2163 Re: Draško Stanivuković
Da ali to znaći da trebamo da nešto radimo, a ne samo da palamudamo i pridikujemo. Treba izvadit ruke iz gaća.Herr Flick wrote: ↑29/11/2020 15:26 Mi Bosnjaci,odnosno mediji i politicka elita su preoptereceni rsom,mislim da bi bilo bolje se skoncentrisar na izgradnju i poboljsanje zivota u federaciji jer to prostor BIH kojim mi upravljamo
Prije par godina sam kupio malo jači računar i nekoliko me likova pitalo šta od igara mogu pokrenuti, da li mi trza kad gledam online filmove i sl. Na tom računaru nemam ni solitare a sveukupno sam pogledao 2 filma (Passangers i Arivals).
-
Bonaventura
#2164 Re: Draško Stanivuković
Kakvi pozitivni procesi se na teritoriji gdje su Bošnjaci većina ? Odustajanje od velikobošnjačkog ekspanzionizma ?Henry Chinaski wrote: ↑29/11/2020 17:23 Od dodika niko nije gori.
Last edited by Bonaventura on 29/11/2020 17:27, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#2165 Re: Draško Stanivuković
Je li ova ATV Dodikova?banjaluka078 wrote: ↑29/11/2020 13:41 Malo ga prozivaju ovdašnji mediji danas.
https://www.atvbl.com/vijesti/republika ... 29-11-2020
-
Bonaventura
#2166 Re: Draško Stanivuković
Da ali postoje i mediji u Srpskoj koji nisu Dodikovi što znači da nema diktature.Kikibombona wrote: ↑29/11/2020 17:26Je li ova ATV Dodikova?banjaluka078 wrote: ↑29/11/2020 13:41 Malo ga prozivaju ovdašnji mediji danas.
https://www.atvbl.com/vijesti/republika ... 29-11-2020
- Henry Chinaski
#2167 Re: Draško Stanivuković
Odustajanje od stranaka koje su dokazano korumpirane i spremne na saradnju sa sličnima. Ovdje je pobjeđivala i socijaldemokratija i svašta se dešavalo. Nebošnjaci imaju veće prava nego u obrnutoj situaciji, a na vodećim pozicijama mogu biti nebošnjaci. Postoji li to na mjestima gdje su srbi i hrvati većina?Bonaventura wrote: ↑29/11/2020 17:26Kakvi pozitivni procesi se na teritoriji gdje su Bošnjaci većina ? Odustajanje od velikobošnjačkog ekspanzionizma ?Henry Chinaski wrote: ↑29/11/2020 17:23 Od dodika niko nije gori.
- Point.
#2168 Re: Draško Stanivuković
Pusti me se te šuplje ko biva dijaspora nacionalisti i svojom nacionalističkom retorikom iz daleka nedaju građanima u BiH, koji su ko biva tu nacionalističku priču prebolovali, i živjeli bi normalno i u prosperitetu da ih zla dijaspora ne koči. To guslaj nekom drugom.General War wrote: ↑29/11/2020 11:28Koji drugi, nekoliko vas koji ste na "budjetima" druge zemlje pa nemorate se handrit sa Fadilom i Co...i fule famelije izetbegovic...i sto je najsmjesnije na drugim temama na istom forumu imate isti stav pa i gori kao i ja...ali na ovom nesto guras nacional patriotizam, ko da ce promjeniti sta. Ako kritiku smatras ceTnikovanjem, tu ti se nemoze pomoci, a meni ne pada na pamet da nekome zanosim muda u krivinu da bi se on bolje osjecao na forumu.Point. wrote: ↑29/11/2020 11:10Nemoš ti biti u pravu a svi drugi u krivu. Raja te proziva sa razlogom. Zapitaj se, k vragu, zašto.General War wrote: ↑29/11/2020 11:05
Ta raja je i zasrala ili brani sto su zasrali bez ikakvog argumenta, pa im sad svi krivi i naravno ceTnici...a u stvari obratna prica.
-
Škobo Habu
#2169 Re: Draško Stanivuković
Osim BN-a, koji su to mediji?Bonaventura wrote: ↑29/11/2020 17:28
Da ali postoje i mediji u Srpskoj koji nisu Dodikovi što znači da nema diktature.
- LBVIEW
#2170 Re: Draško Stanivuković
Turska nije tema, s toga mani se relativizacije.exliberal-ex wrote: ↑29/11/2020 17:23De ba mani se patetike....nije ni Turska usvojila deklaraciju o genocidu pa se to preskace.LBVIEW wrote: ↑29/11/2020 16:02Mani se spina, sam se svojim izjavama svrstao u negatore genocida.exliberal-ex wrote: ↑29/11/2020 15:11 Da sumiramo pricu...samo srbi iz federacije su dobri svi ostali su u cetnici....
Ja sam davno rekao da su srbi krivi sto nisu samo uhvatili i objesili Mladica i co na sred Srebrenice kad se saznalo za masovna ubistva.
Svojom ludoscu se posrao na sve ono sto je kroz istoriju srpska vojska uradila.
Cuj, "kad se saznalo", pa od pocetka je vodjen genocidni rat protiv Bosnjaka, od Prijedora do Foce, itekako se znalo, samo je to radjeno za visi cilj.
A nije ni prvi put, od ulaska u Beograd u Srpskim ustanku, preko bune 1878-e, Balkanskih ratova, I i II Svjetskog, pa do 90-tih, uvijek je stradavalo muslimanskog stanovnistvo.
S toga, mani me pateticne price o nekoj casti srpske vojske.
Last edited by LBVIEW on 29/11/2020 18:00, edited 2 times in total.
- LBVIEW
#2171 Re: Draško Stanivuković
Ali strogo selektivno, oni "iz Chicaga moji, znas ti koji", su udure.Point. wrote: ↑29/11/2020 17:33Pusti me se te šuplje ko biva dijaspora nacionalisti i svojom nacionalističkom retorikom iz daleka nedaju građanima u BiH, koji su ko biva tu nacionalističku priču prebolovali, i živjeli bi normalno i u prosperitetu da ih zla dijaspora ne koči. To guslaj nekom drugom.General War wrote: ↑29/11/2020 11:28Koji drugi, nekoliko vas koji ste na "budjetima" druge zemlje pa nemorate se handrit sa Fadilom i Co...i fule famelije izetbegovic...i sto je najsmjesnije na drugim temama na istom forumu imate isti stav pa i gori kao i ja...ali na ovom nesto guras nacional patriotizam, ko da ce promjeniti sta. Ako kritiku smatras ceTnikovanjem, tu ti se nemoze pomoci, a meni ne pada na pamet da nekome zanosim muda u krivinu da bi se on bolje osjecao na forumu.
- LBVIEW
#2172 Re: Draško Stanivuković
Pises pripadnku poskok- bojne.Henry Chinaski wrote: ↑29/11/2020 17:29Odustajanje od stranaka koje su dokazano korumpirane i spremne na saradnju sa sličnima. Ovdje je pobjeđivala i socijaldemokratija i svašta se dešavalo. Nebošnjaci imaju veće prava nego u obrnutoj situaciji, a na vodećim pozicijama mogu biti nebošnjaci. Postoji li to na mjestima gdje su srbi i hrvati većina?Bonaventura wrote: ↑29/11/2020 17:26Kakvi pozitivni procesi se na teritoriji gdje su Bošnjaci većina ? Odustajanje od velikobošnjačkog ekspanzionizma ?Henry Chinaski wrote: ↑29/11/2020 17:23 Od dodika niko nije gori.
-
Hakiz
#2173 Re: Draško Stanivuković
E ovo treba prestati.
Kada BiH bude država svih njenih državljana, a pripadnost narodu ne bude imalo veze sa državom, tada će biti OK.
- Edin H.
#2174 Re: Draško Stanivuković
-
Hakiz
#2175 Re: Draško Stanivuković
U svakom slučaju ih ima više nego na terotorijama osvojenim UZP-om.Bonaventura wrote: ↑29/11/2020 17:26Kakvi pozitivni procesi se na teritoriji gdje su Bošnjaci većina ? Odustajanje od velikobošnjačkog ekspanzionizma ?Henry Chinaski wrote: ↑29/11/2020 17:23 Od dodika niko nije gori.