Jasno mi je
Ja se barem ne sjećam da sam igdje vidio !
Jasno mi je
isto kao sto je sandzaklijama matica bosna.Vitezanin wrote: ↑29/11/2020 00:23 Dosad u ovim gostovanjima nije pokazao da se po bilo čemu razlikuje od starijih kolega iz drugih stranaka u RSu. Klasični desno populistički stavovi koji su dakako u skladu s onim što prosječan birač ovdje i hoće. Ukratko, nikakva promjena osim što je uljudniji i što (i dalje) nema problem doći u Sa.
Neki dan je na intervjuu na RTSu rekao da je Beograd i Srbija matica Srbima u RSu. Ja mislim da je takav stav ponižavanje Srba u BIH i zapravo suptilno odricanje od vlastitog identiteta. Kako je Srbinu iz RSa Srbija matica, kako?! Razumijem i da za BIH neko u RSu nema nikakav osjećaj i da voli Srbiju..., ali kako je to matica zaboga kad su ti svi tvoji Srbi rođeni i odrasli u Prnjavoru, Doboju, Nevesinju, a ne u Beogradu?
Njegova politicka karijera se i temelji na tome. Poceo je tako i nastavio je na tom putu.
Ovo je nažalost tačno, i još ona: kod nas su pobijedili Srbi, kad će kod vas Bošnjaci? Vodaju Srđana i Bogića ko cirkuske životinje...izvrsni direktor wrote: ↑29/11/2020 08:41Njegova politicka karijera se i temelji na tome. Poceo je tako i nastavio je na tom putu.
Zalosno je vidjeti koliko su sarajevski mediji propali u kaljuzu nacionalizma, dovode ga po dnevnicima i interjuima samo da ga ispituju o cetnicima, drazi, ratu, rs-u....niko ne zeli ni pricati sa njim o ekonomiji i idejama na kojima se temelji njegpva citava politicka karijera.
Ali nije to samo rijec o stanivukovicu, citava prica o cetvorci, konakovicu, kojovicu...se svodi na busuladzica, gdje je ko bio u ratu, koje je ko nacipnalnosti, ko je kako obiljezio koji praznik...mediji su nasi ogromno zlo i najveci trovaci drustva
izvrsni direktor wrote: ↑29/11/2020 08:41Njegova politicka karijera se i temelji na tome. Poceo je tako i nastavio je na tom putu.
Zalosno je vidjeti koliko su sarajevski mediji propali u kaljuzu nacionalizma, dovode ga po dnevnicima i interjuima samo da ga ispituju o cetnicima, drazi, ratu, rs-u....niko ne zeli ni pricati sa njim o ekonomiji i idejama na kojima se temelji njegpva citava politicka karijera.
Ali nije to samo rijec o stanivukovicu, citava prica o cetvorci, konakovicu, kojovicu...se svodi na busuladzica, gdje je ko bio u ratu, koje je ko nacipnalnosti, ko je kako obiljezio koji praznik...mediji su nasi ogromno zlo i najveci trovaci drustva
Daj mu jos par godina da se ustolici i zamijeni Dodika, i vidjeces da nema nista od njegove price o ekonomiji, sve sto ce pricati ce biti isto sto i Dodik - politicko Sarajevo, muslimansi entitet, srpska zemlja itd. Nije od nista drugaciji. Da jeste, lako mu je i medijima reci da odjebu sa tom pricom i posvete se ekonomskim pitanjima. Ali zna i ovaj pocetnik ko mu je glasacka baza.izvrsni direktor wrote: ↑29/11/2020 08:41Njegova politicka karijera se i temelji na tome. Poceo je tako i nastavio je na tom putu.
Ima tu istineJa_Ja wrote: ↑29/11/2020 04:43 Mali je interesantan samo onoliko koliko parira Dodiku. Na drugu stranu ne trebaju se graditi normalna ocekivanja od bilo kog politicara koji dolazi iz RS-a. Nije to samo do Draska, to je uveliko do naroda koji jos uvijek nema svijesti. Dijelom svojom krivicom, a dijelom zbog politike kojom su udarani poslijednjih 25 godina.
Bosnjacki politicar a i narod moraju da znaju i da se pomire s tim da je to profil politicara koji ce jos dugo predstavljati Srpski narod. Nad tim ljudima se mora voditi ofanzivnija politika, ali za ofanzivniju politiku mi moramo imati prvo mnogo uredjenije kantone sa Bosnjackom vecinom, pa onda i federaciju pa tek tada da se koncentrisemo na oslabljivanje ovih retrogradnih snaga u RS-u.
Prije ili kasnije ce se pojaviti pametniji politicar na sceni u RS koji ce biti dovoljno pametan da prisvaja ne samo RS sebi vec da tvrdi da je citava BiH srpska, od Bihaca do Gorazda, od Odzaka do Neuma. S tim ljudima ce se moci pricati o ekonomiji, javnoj upravi, zakonima koji mogu poboljsati zivot obicnih ljudi.
Nije Draško samo neobrazovan.Draško je i glup a i u sferi emocionalnog razvoja uočljiva je infantilnost.
Jedno si u pravu, ostaje zapisano na forumu. Dosta raje te proziva za te tvoje prosrpske, da ne kažem pročetničkeGeneral War wrote: ↑29/11/2020 01:04Pa nije samo kokardu, i sahovnice i U su prelazile u petokrake sto se tice historije, a nisam ja ljiljane promjenio u kokardu, nego je neko drugi promjenio ljiljane u vartu...pa sad dreka i vika...ne glupiraj se, ili ne koristi droge kad pises po forumu ostaje zapisano pa ce neko normalan se za glavu hvatati sta ti na pamet padne i tvoji prenosiPoint. wrote: ↑29/11/2020 00:56Tebi očigledno nije nikakav. Znaš kako su u drugom svjetskom ratu kokardu četnici mijenjali za petokraku, tako i ti šest ljiljana za kokardu. Je li te stid?General War wrote: ↑29/11/2020 00:06
Sta fali srbiji? Najvise izvoze ovamo, preCednik nam postovalac Srbije i stremi prema ujedinjenju, Predsjedavajuci vijeca ministara Binasr, Glavni tuzliac...evo sad cemo u mali sengen sa njima...sta je problem?![]()
Ovo bas i ne stoji jer u ''Sarajevu'' imas takvih politicara. Svi, osim SDA, idu sa pricom da je BiH jedna drzava. Potpuno je pogresno izjednavacati separatisticku politiku politicara iz RS sa bilo cim.BrziGonzales wrote: ↑29/11/2020 09:51Ima tu istineJa_Ja wrote: ↑29/11/2020 04:43 Mali je interesantan samo onoliko koliko parira Dodiku. Na drugu stranu ne trebaju se graditi normalna ocekivanja od bilo kog politicara koji dolazi iz RS-a. Nije to samo do Draska, to je uveliko do naroda koji jos uvijek nema svijesti. Dijelom svojom krivicom, a dijelom zbog politike kojom su udarani poslijednjih 25 godina.
Bosnjacki politicar a i narod moraju da znaju i da se pomire s tim da je to profil politicara koji ce jos dugo predstavljati Srpski narod. Nad tim ljudima se mora voditi ofanzivnija politika, ali za ofanzivniju politiku mi moramo imati prvo mnogo uredjenije kantone sa Bosnjackom vecinom, pa onda i federaciju pa tek tada da se koncentrisemo na oslabljivanje ovih retrogradnih snaga u RS-u.
Prije ili kasnije ce se pojaviti pametniji politicar na sceni u RS koji ce biti dovoljno pametan da prisvaja ne samo RS sebi vec da tvrdi da je citava BiH srpska, od Bihaca do Gorazda, od Odzaka do Neuma. S tim ljudima ce se moci pricati o ekonomiji, javnoj upravi, zakonima koji mogu poboljsati zivot obicnih ljudi.
Pazi sad ovo:
XY je interesantan samo onoliko koliko parira Bakiru. Na drugu stranu ne trebaju se graditi normalna ocekivanja od bilo kog politicara koji dolazi iz Sarajeva. Nije to samo do Bakira, to je uveliko do naroda koji jos uvijek nema svijesti. Dijelom svojom krivicom, a dijelom zbog politike kojom su udarani poslijednjih 25 godina.
XY politicar a i narod moraju da znaju i da se pomire s tim da je to profil politicara koji ce jos dugo predstavljati Bošnjački narod. Nad tim ljudima se mora voditi ofanzivnija politika, ali za ofanzivniju politiku mi moramo imati prvo mnogo uredjenije sredine sa XY vecinom.
Prije ili kasnije ce se pojaviti pametniji politicar na sceni u Sarajevu koji ce biti dovoljno pametan da prisvaja ne samo Federaciju sebi vec da tvrdi da je citava BiH i srpska i bošnjačka i hrvatska, od Bihaca do Gorazda, od Odzaka do Neuma. S tim ljudima ce se moci pricati o ekonomiji, javnoj upravi, zakonima koji mogu poboljsati zivot obicnih ljudi.
Apsolutno me drasko ne zanima. Srbi ce srbovati , to smo naucili, al' se nismo prilagodili, il' se bojimo . Meni ide na milokliz pesinkura koja mi 11. Jula zaspama fb zid desetinama pateticnih citata, slika i ono 'proklet bio ko oprosti i zaboravi', a onda joj drasko cetalj sav sexy i sladak.
Ako su oni sto pitaju potonuli u "kaljuzu" nacionalizma, gdje se nalazi onaj koji odgovara na ovakav nacin?izvrsni direktor wrote: ↑29/11/2020 08:41Njegova politicka karijera se i temelji na tome. Poceo je tako i nastavio je na tom putu.