Draško Stanivuković

Post Reply
Zeleni most

#2001 Re: Draško Stanivuković

Post by Zeleni most »

............. tamo treba da ode Senad sa FACE TV.
Last edited by Zeleni most on 28/11/2020 23:34, edited 2 times in total.
LBVIEW

#2002 Re: Draško Stanivuković

Post by LBVIEW »

General War wrote: 28/11/2020 22:52
LBVIEW wrote: 28/11/2020 22:49
exliberal-ex wrote: 28/11/2020 22:36

a koji se onda kurko javljas na ovoj temi ?

ugusit ces se u dimu svoje mrznje....izadji malo , prosetaj ...fina je svedska :mrgreen:
Kontekst Exliberal, prati malo sta se pise.
Cuj mrznja, a ovo cetnicko stene je valjda dete cveca?
Doduse, tamo daleko u Torontu, za vas u rasejanju mozda i jeste.
:lol: :lol: :lol:
Kod smo to postali dio sveCke? :D
Cini se kako je pad s Dubajicevog kamiona ostavio traga, pa ni ironiju ne kontas. :lol:
Kikibombona

#2003 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

apsidejzi wrote: 28/11/2020 22:23Ja evo upravo gledam (tj gledao, ne mogu vise) FACE sa Draskom. Ocigledno je da se lik lagano pokazuje svoje pravo lice i pravo lice srpskog naroda. On deklarativno kaze da su svi dobrodosli, da ce se postovati prava i slobode svakoga itd, ali kad krenes o konkretnim stvarima onda uvidis da to svakoga zapravo znaci "Onaj ko njemu odgovara". Evo ociti primjer sa LGBT populacijom. Ako je svakoga, onda su i oni to SVAKOGA. Ali ne, oni nisu u duhu srpskog naroda i oni eto ne spadaju u SVAKOGA grupu.

Sta da sada zakljuce sve ostale grupacije poput hrvata, bosnjaka i sl? Ni oni nisu u duhu srpskog naroda.

Nazalost, RS je izrodila novu generaciju teskih nacionalista. Drasko je teski desnicar. Mnogo gori od Dodika. Dodik je desnicar za pare. On moze biti i ljevicar i desnicar, i centar. Sta god. Interes ga vodi. Ovaj lik je zadojen nacionalizmom a to ne valja za BiH jer ce samo nastaviti trenutnu politiku. Drasko je mlad i sto bude vise stario sve ce gori nacionalista postajati. Podsjeca me na Milosevica iz mladjih dana...
Ma on ovakve stavove ima od samog početka. I ne samo on vec svaki srpski politicar iz RS. Cak ako neko ne misli tako, on tako mora nastupati.

I tako ce biti u narednih najmanje 20 godina. Najmanje.

...

Drasko se moze pokazati kao dobar ako se zaista obracuna sa kriminalom i korupcijom. Danas je onako drsko rekao da ce ganjati ubice Vukelica i Krunica cime je sam priznaje sebi nacrtao metu. Pomenute je ubila vlast i sa vlastima povezane tajkunske i kriminalne strukture. Mali ima muda i ne boji se za zivot. A to je velika promjena u BiH. Slicnu hrabrost demonstrira jos Konakovic.

Korupcija razara drustvo. Ja ne znam nikoga da je otisao iz Zenice radi Dodika i Stanivukovica, ali znam veliki broj da je otisao zbog korupcije, lose ekonomije, zagadjenje itd.

U tome se moramo udruziti, u ekonomiji, ili nas nece biti. Svi ce iseliti, a nakon toga je sve nebitno - i zastava, i drzava, i entitet, i himna, i...
General War

#2004 Re: Draško Stanivuković

Post by General War »

LBVIEW wrote: 28/11/2020 23:14
General War wrote: 28/11/2020 22:51
LBVIEW wrote: 28/11/2020 22:44
Bilo bi pravo cudo kad ti ne bi podrzavao svakolike relativizatore negatora genocida. Sa prizemnom i jadnom paralelom: "sta je, ni vi ne bi priznali". :oops: .
A znas kmecati za traktorijadom.
Pa i ti si otraktorisao prema zapadu, pa se poceo baviti pravdom sa sigurne ekonomsko-politicke distance...tebe kad strefi korona nece te prikljucivati na fadilove respiratore vec na erixonove, sto je priznant ces kud i kamo sigurnije. :zzzz:
Ti si mao si srece sto su te, nakon pada s Dubajicevog kamiona, prihvatli ljudi, za razliku od onih koji su bili u milosti smradova koje ovaj mali cetnik pravda.
Da bi im se danas oduzio tako sto istog branis.
Dok kmecis za onima sto.su dosli na tenkovima, a vratili se na traktorima. :izet:
:-)
Koji si ti odron, ja se ovim putem izvinjavam Svedjanima ako ti ikakve veze imas sa Bosnom...izvinite jos jednom. :roll:
cimara

#2005 Re: Draško Stanivuković

Post by cimara »

banjaluka078 wrote: 28/11/2020 23:00
Osim_13 wrote: 28/11/2020 21:31 Bilo kako bilo, ponoviću se, nadam se da će proći ta Dodikova priča o smanjivanju ovlasti gradonačelnika. Kroz 4 godine da zaboravimo da postoji.

Hoće.

https://www.capital.ba/zakon-o-lokalnoj ... -komisiju/
Konačno neko iz Banjaluke osim ako nelaže :D Kroz priču s nekim banjalučanima zadnjih godina stekao sam dojam da je Igor bio u najmanju ruku bio korektan načelnik.Ovo je sad je bio bunt protiv Dodika ili...?Lično smatram da je Banjaluka spala s konja na magarca.
bunk

#2006 Re: Draško Stanivuković

Post by bunk »

Kikibombona wrote: 28/11/2020 23:11
drogon2 wrote: 28/11/2020 22:44
Kikibombona wrote: 28/11/2020 22:39

Jarane, ako u Sarajevu, Tuzli i Zenici ne mozes napraviti normalna mjesta za zivot, bez kriminala, korupcije, nepotizma i mita... pitanje da li uopste zasluzujes drzavu, da li imas sposobnost da je gradis na cvrstim temeljima.

Drzava ne pada sa neba. Mnogi narodi nemaju drzavu, a mnogi narodi su nestali. Sve u skladu sa voljom i sposobnostima.
Da se hoce moze se.Al je vec poznato da i nasim politicirama odgovara ovakvo stanje iz ociglednih razloga pa ne vrijedi bas otvarat tu pricu na ovoj temi.
Pogledaj kako Albanci dobise drugu drzavu u Evropi. To je sada jedini narod na starom kontinentu sa dvije drzave. Mislis da su dobili zato sto ih neko voli? Apsolutno ne. Dobili su zato sto su DECENIJAMA ulagali u americke centre moci. Da nisu decenijama ulagali, niko ne bi ni trepnuo dok ih Srbi sele u Albaniju.

S druge strane, pogledaj nesretne i siromasna Jezide, nikoga nije briga sto stradaju. Dozivise genocid a cijelom svijetu SVEJEDNO. Dali Nadii Murad Nobelovu nagradu za mir i aj zdravo. To sto su Jezidi unisteni za sva vremena, koga briga? Ili Rohinje? Ili Armeni nedavno? Ili Ujguri? Nikoga ne zanima.

Ako se ne izboris za sebe niko ti nece pomoci. Ako Bosnjaci budu cekali da se Srbi smiluju, onda fakat ne znam. Svako se vodi svojim interesima.

Ili, recimo, Crna Gora. Pobijedili su srpski nacionalizam i odvojili se. Onda su se opustili i pomislili: nacionalno pitanje je rijeseno, sada mozemo krasti i dilati kokain. I sta je bilo, Srbi se vratite jer su iskoristili nezadovoljstvo siromasnog naroda. I ko je tu kriv, crnogorska elita koja je potkradala narod ili srpska elita koja je iskoristila nezadovoljstvo pokradenog naroda?

Bosnjaci kao najveci narod trebaju preuzeti odgovornost i graditi drzavu na teritoriju gdje imaju moc. Sta mislis da su Nijemci odustali i rekli: necemo nista raditi dok nam Rusi ne vrate pola drzave, samo cemo krasti do tada. Ne, oni su radili i radom ujedinili drzavu. Nisu kukali. Niko ne brani Bosnjacima da od Sarajeva, Zenice i Tuzle stvore evropske gradove. Onda bi mozda neko u Americi i Evropi rekao: vidi, ovi iz Sarajeva su na nasem putu, hajmo im pomoci. Umjesto toga, danas Bakir govori da je Erdogana Allah poslao, brani Asimovo pravo da krade jer se Borio u ratu itd.
Ti si izgubljen slucaj.
Bosnjaci i jesu od Tuzle,Sarajeva,Zenice napravili moderne gradove.
U kojima se odrzala i parada ponosa.
Gradove u kojima su zahvaljujuci glasovima Bosnjaka gradonacelnici iz raznih partija i rsznih nacionalnosti.
I ni jedan od njih bilo da je sda bilo nip bili sdp bilo ns nikad nije i nece negirati genocid ili presude Haaskog suda.
Bacas prasinu u oci srecom neuspjesno.
Neka glupa frekvencija rezonovanja kao kod onog djikana " ja cu da se protiv korupcije borim tako sto cu lojave cetnike na vlast dovesti".
Doduse i ovaj je nogiran iz CG zbog podrske cetnicima.
horkesh

#2007 Re: Draško Stanivuković

Post by horkesh »

cimara wrote: 28/11/2020 23:23
banjaluka078 wrote: 28/11/2020 23:00
Osim_13 wrote: 28/11/2020 21:31 Bilo kako bilo, ponoviću se, nadam se da će proći ta Dodikova priča o smanjivanju ovlasti gradonačelnika. Kroz 4 godine da zaboravimo da postoji.

Hoće.

https://www.capital.ba/zakon-o-lokalnoj ... -komisiju/
Konačno neko iz Banjaluke osim ako nelaže :D Kroz priču s nekim banjalučanima zadnjih godina stekao sam dojam da je Igor bio u najmanju ruku bio korektan načelnik.Ovo je sad je bio bunt protiv Dodika ili...?Lično smatram da je Banjaluka spala s konja na magarca.
Otprilike tako. Kad gledaš iz ugla gledanja Bošnjaka, Igor je bio dobar onoliko koliko se od njega moglo očekivati, s obzirom na sve okolnosti. Draško bi, u najboljem slučaju, mogao biti jednako dobar, ali sumnjam, tim prije što on nema nikakvog uloga u entitetskoj vlasti.

Draško je i ksenofob, i nacionalista, i četnik.

Ali, eto, unaprijedit će ekonomiju Banje Luke pa će ovima u Zenici biti dobro :lol: :lol:

Koliko smo naivni, dobro da smo živi ikako.
Point.

#2008 Re: Draško Stanivuković

Post by Point. »

General War wrote: 28/11/2020 23:22
Pa i ti si otraktorisao prema zapadu, pa se poceo baviti pravdom sa sigurne ekonomsko-politicke distance...tebe kad strefi korona nece te prikljucivati na fadilove respiratore vec na erixonove, sto je priznant ces kud i kamo sigurnije. :zzzz:
Ti si mao si srece sto su te, nakon pada s Dubajicevog kamiona, prihvatli ljudi, za razliku od onih koji su bili u milosti smradova koje ovaj mali cetnik pravda.
Dok kmecis za onima sto.su dosli na tenkovima, a vratili se na traktorima. :izet:
Koji si ti odron, ja se ovim putem izvinjavam Svedjanima ako ti ikakve veze imas sa Bosnom...izvinite jos jednom. :roll:
Ima veće veze sa Bosnom nego ti. Tebi je, sudeći prema postovima, Srbija majka i mati.
Kikibombona

#2009 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

bunk wrote: 28/11/2020 23:25Ti si izgubljen slucaj.
Gradove u kojima su zahvaljujuci glasovima Bosnjaka gradonacelnici iz raznih partija i rsznih nacionalnosti.
I ni jedan od njih bilo da je sda bilo nip bili sdp bilo ns nikad nije i nece negirati genocid ili presude Haaskog suda.
Neka glupa frekvencija rezonovanja kao kod onog djikana " ja cu da se protiv korupcije borim tako sto cu lojave cetnike na vlast dovesti".
:lol:

U Zenicu, grad od 120 000 stanovnika, 20 godina nije dosla nijedna firma. Toliko je dobro da ne mozes naci mladog covjeka koji ne razmislja o odlasku. Uzasno nezadovoljstvo. Pola mojih drugova je po Njemackoj, Francuskoj, Svedskoj... I sto je narocito porazno, kada ljudi odu zakljucak je sljedeci: jebote, nisam bio svjestan u kakvoj sam rupi zivio.

A ti ako si sa sela pa te odusevljava nova cesta i fasada u Zenici, gradu gdje su mrtvi kultura, sport i umjetnost, gdje nema novih firmi, onda ne znam....

Mozda se druzis iskljucivo sa SDA uhljebima i poltronima pa nisi svjestan raspolozenja naroda. Jedino je to logicno objasnjenje za nebuloze koje pises.
Last edited by Kikibombona on 28/11/2020 23:34, edited 1 time in total.
Bonaventura

#2010 Re: Draško Stanivuković

Post by Bonaventura »

bunk wrote: 28/11/2020 23:25

Da se hoce moze se.Al je vec poznato da i nasim politicirama odgovara ovakvo stanje iz ociglednih razloga pa ne vrijedi bas otvarat tu pricu na ovoj temi.
Pogledaj kako Albanci dobise drugu drzavu u Evropi. To je sada jedini narod na starom kontinentu sa dvije drzave. Mislis da su dobili zato sto ih neko voli? Apsolutno ne. Dobili su zato sto su DECENIJAMA ulagali u americke centre moci. Da nisu decenijama ulagali, niko ne bi ni trepnuo dok ih Srbi sele u Albaniju.

S druge strane, pogledaj nesretne i siromasna Jezide, nikoga nije briga sto stradaju. Dozivise genocid a cijelom svijetu SVEJEDNO. Dali Nadii Murad Nobelovu nagradu za mir i aj zdravo. To sto su Jezidi unisteni za sva vremena, koga briga? Ili Rohinje? Ili Armeni nedavno? Ili Ujguri? Nikoga ne zanima.

Ako se ne izboris za sebe niko ti nece pomoci. Ako Bosnjaci budu cekali da se Srbi smiluju, onda fakat ne znam. Svako se vodi svojim interesima.

Ili, recimo, Crna Gora. Pobijedili su srpski nacionalizam i odvojili se. Onda su se opustili i pomislili: nacionalno pitanje je rijeseno, sada mozemo krasti i dilati kokain. I sta je bilo, Srbi se vratite jer su iskoristili nezadovoljstvo siromasnog naroda. I ko je tu kriv, crnogorska elita koja je potkradala narod ili srpska elita koja je iskoristila nezadovoljstvo pokradenog naroda?

Bosnjaci kao najveci narod trebaju preuzeti odgovornost i graditi drzavu na teritoriju gdje imaju moc. Sta mislis da su Nijemci odustali i rekli: necemo nista raditi dok nam Rusi ne vrate pola drzave, samo cemo krasti do tada. Ne, oni su radili i radom ujedinili drzavu. Nisu kukali. Niko ne brani Bosnjacima da od Sarajeva, Zenice i Tuzle stvore evropske gradove. Onda bi mozda neko u Americi i Evropi rekao: vidi, ovi iz Sarajeva su na nasem putu, hajmo im pomoci. Umjesto toga, danas Bakir govori da je Erdogana Allah poslao, brani Asimovo pravo da krade jer se Borio u ratu itd.
Ti si izgubljen slucaj.
Pa dobro i Erdogan je negator genocida ali je omiljen među Bošnjacima.
bunk

#2011 Re: Draško Stanivuković

Post by bunk »

Bonaventura wrote: 28/11/2020 23:34

Ti si izgubljen slucaj.
Pa dobro i Erdogan je negator genocida pa je omiljen lik među Bošnjacima.
Hej vase specijalne veze sa Turskom i visevijekovnu ljubav ne petljaj u ova desavanja danas..
Kad se sjetim kako je mali Ivica zapjevao i zaplesao..
Ni jedan Bosnjak nema takvu ljubav ptema turcima.
LBVIEW

#2012 Re: Draško Stanivuković

Post by LBVIEW »

Ma svakako, kad ti se natrlja nos, nakon sto, prvo ustanes u odbranu relativizatora genocida, a onda krenes na licnoj osnovi vrijedjati sa "otraktorisati", "Svedjanin" i sl, kmecis.
Uz to si i licemjeran, u svojoj zemlji pravdas ovakve, dok u susjednoj kmecis zbog traktorijade.
suspect_zero

#2013 Re: Draško Stanivuković

Post by suspect_zero »

Nije on dorastao svemu ovome :oops: slab, tanak, nekarizmatičan, lahotan.....nedovoljno iskustva i diplomatske mudrosti, kako došao tako će i otići.
DonieBrasco

#2014 Re: Draško Stanivuković

Post by DonieBrasco »

Najjace mi je kada kaze nije u duhu pravoslavlja i srpskog naroda parada, a da u njihovom duhu je genocid, etniko ciscenje, netrpljeviost prema drugima.

A onda se pitaju sto im je Rusija jedini i to na zalost interesni prijatelj na ovoj planeti.
General War

#2015 Re: Draško Stanivuković

Post by General War »

Point. wrote: 28/11/2020 23:33

Ima veće veze sa Bosnom nego ti. Tebi je, sudeći prema postovima, Srbija majka i mati.
Sta fali srbiji? Najvise izvoze ovamo, preCednik nam postovalac Srbije i stremi prema ujedinjenju, Predsjedavajuci vijeca ministara Binasr, Glavni tuzliac...evo sad cemo u mali sengen sa njima...sta je problem? :D
tvojkomsija

#2016 Re: Draško Stanivuković

Post by tvojkomsija »

Moze li mi neko reci je li kod najpopularnijeg novinara, na jakoj tv stanici, u Izraelu npr. gostuju Nijemci koji negiraju genocid nad Jevrejima (Holokaust)? Kad ih pitas za Ausvic da kazu "cica mica gotova je prica"? Bas me to zanima.. ili samo nas puca Stockholm sindrom?

Za Draska me ne cudi, ne mozes dobiti glasove u RS ako pricas realno i objektivno, ali me nervira Senad sto uporno dovodi Dodika, Draska, jednom i onog zlocinca Momcila Krajisnika. Zasto to radi? Zasto ponizava bosnjacki narod trazeci od ovih debila da pricaju pozitivno o nama? Je li nas, realno govoreci, stvarno zanima sta Srbi misle o nama?

Evo mene ne zanima. Zivo me zaboli hoce li Dodik ili Drasko priznati genocid, to umrle nece vratiti u zivot niti ce nama biti lakse. Ja s njima ne zelim ni ulaziti u komunikaciju. I daj prestanite vise pravit narod-zrtvu od nas. Nase novinare i medije kad o ratu slusas reklo bi se, Srbi nas klali a mi bjezali u patikama. Zasto se ne prica o vojnom napretku 1995, o blizini Banjaluke prije zavrsetka rata, o pobjedi na Vozucoj, Vlasicu itd. Otkud pobijenih 20 hiljada vojnika VRS? Izvrsili samoubistvo mozda?

Yebo vas vise kompleks manjka vrijednosti. Nije ovo vise Jugoslavija da koga zaboli kurac sta Srbi misle. Imamo mi stosta nauciti od Albanaca, a i Hrvata takodjer. Nezreo narod totalno.
LBVIEW

#2017 Re: Draško Stanivuković

Post by LBVIEW »

DonieBrasco wrote: 28/11/2020 23:59 Najjace mi je kada kaze nije u duhu pravoslavlja i srpskog naroda parada, a da u njihovom duhu je genocid, etniko ciscenje, netrpljeviost prema drugima.

A onda se pitaju sto im je Rusija jedini i to na zalost interesni prijatelj na ovoj planeti.
Ono manji entitet samo srpski i pravoslavni, a Bosnjaci(Hrvate i ne spominje jer su zalaganjem ovih koje brani svedeni na nivo statistise greske :oops: ), kako rece, u rangu Rumuna. :oops:
No, jebo to, ne dotice to forumske ekonomske eksperte koji bi razvijali ekonomske odnose. :-)
LBVIEW

#2018 Re: Draško Stanivuković

Post by LBVIEW »

bunk wrote: 28/11/2020 23:37
Bonaventura wrote: 28/11/2020 23:34
Ti si izgubljen slucaj.
Pa dobro i Erdogan je negator genocida pa je omiljen lik među Bošnjacima.
Hej vase specijalne veze sa Turskom i visevijekovnu ljubav ne petljaj u ova desavanja danas..
Kad se sjetim kako je mali Ivica zapjevao i zaplesao..
Ni jedan Bosnjak nema takvu ljubav ptema turcima.
Khm, u te specijalne veze ulaze i princeze Olivera i Mara. :D
Bonaventura

#2019 Re: Draško Stanivuković

Post by Bonaventura »

suspect_zero wrote: 28/11/2020 23:56 Nije on dorastao svemu ovome :oops: slab, tanak, nekarizmatičan, lahotan.....nedovoljno iskustva i diplomatske mudrosti, kako došao tako će i otići.
Precizno zapažanje :thumbup:
General War

#2020 Re: Draško Stanivuković

Post by General War »

tvojkomsija wrote: 29/11/2020 00:12 Moze li mi neko reci je li kod najpopularnijeg novinara, na jakoj tv stanici, u Izraelu npr. gostuju Nijemci koji negiraju genocid nad Jevrejima (Holokaust)? Kad ih pitas za Ausvic da kazu "cica mica gotova je prica"? Bas me to zanima.. ili samo nas puca Stockholm sindrom?

Za Draska me ne cudi, ne mozes dobiti glasove u RS ako pricas realno i objektivno, ali me nervira Senad sto uporno dovodi Dodika, Draska, jednom i onog zlocinca Momcila Krajisnika. Zasto to radi? Zasto ponizava bosnjacki narod trazeci od ovih debila da pricaju pozitivno o nama? Je li nas, realno govoreci, stvarno zanima sta Srbi misle o nama?

Evo mene ne zanima. Zivo me zaboli hoce li Dodik ili Drasko priznati genocid, to umrle nece vratiti u zivot niti ce nama biti lakse. Ja s njima ne zelim ni ulaziti u komunikaciju. I daj prestanite vise pravit narod-zrtvu od nas. Nase novinare i medije kad o ratu slusas reklo bi se, Srbi nas klali a mi bjezali u patikama. Zasto se ne prica o vojnom napretku 1995, o blizini Banjaluke prije zavrsetka rata, o pobjedi na Vozucoj, Vlasicu itd. Otkud pobijenih 20 hiljada vojnika VRS? Izvrsili samoubistvo mozda?

Yebo vas vise kompleks manjka vrijednosti. Nije ovo vise Jugoslavija da koga zaboli kurac sta Srbi misle. Imamo mi stosta nauciti od Albanaca, a i Hrvata takodjer. Nezreo narod totalno.
:shock:
Ja ne znam gdje ti zivis, BiH je srpskija nego sto je ikad to mogla jugoslavija biti...ili pod BiH racunas Sarajevo sa pridodatim gradovima.
A ne znam sta imas nauciti od Albanaca kad i oni imaju svoju PC, a ni hrvati nisu neki relevantan parametar jer pored srba ako se sjecas prilicno su i bosnjaka pocistili...ili?
Kaligrafija

#2021 Re: Draško Stanivuković

Post by Kaligrafija »

Kikibombona wrote: 28/11/2020 22:39

Jarane, ako u Sarajevu, Tuzli i Zenici ne mozes napraviti normalna mjesta za zivot, bez kriminala, korupcije, nepotizma i mita... pitanje da li uopste zasluzujes drzavu, da li imas sposobnost da je gradis na cvrstim temeljima.

Drzava ne pada sa neba. Mnogi narodi nemaju drzavu, a mnogi narodi su nestali. Sve u skladu sa voljom i sposobnostima.

Ili, recimo, Crna Gora. Pobijedili su srpski nacionalizam i odvojili se. Onda su se opustili i pomislili: nacionalno pitanje je rijeseno sada mozemo krasti i dilati kokain I sta je bilo, Srbi se vratite jer su iskoristili nezadovoljstvo siromasnog naroda. I ko je tu kriv, crnogorska elita koja je potkradala narod ili srpska elita koja je iskoristila nezadovoljstvo pokradenog naroda?

Kakvo banalizovanje, nevjerovatno... Sve komplet je odron, a ovo boldano blago receno smijesno... Jedan narod svede na lopove i dilere... :lol: :lol:
Vitezanin

#2022 Re: Draško Stanivuković

Post by Vitezanin »

Dosad u ovim gostovanjima nije pokazao da se po bilo čemu razlikuje od starijih kolega iz drugih stranaka u RSu. Klasični desno populistički stavovi koji su dakako u skladu s onim što prosječan birač ovdje i hoće. Ukratko, nikakva promjena osim što je uljudniji i što (i dalje) nema problem doći u Sa.

Neki dan je na intervjuu na RTSu rekao da je Beograd i Srbija matica Srbima u RSu. Ja mislim da je takav stav ponižavanje Srba u BIH i zapravo suptilno odricanje od vlastitog identiteta. Kako je Srbinu iz RSa Srbija matica, kako?! Razumijem i da za BIH neko u RSu nema nikakav osjećaj i da voli Srbiju..., ali kako je to matica zaboga kad su ti svi tvoji Srbi rođeni i odrasli u Prnjavoru, Doboju, Nevesinju, a ne u Beogradu?
tvojkomsija

#2023 Re: Draško Stanivuković

Post by tvojkomsija »

General War wrote: 29/11/2020 00:21
tvojkomsija wrote: 29/11/2020 00:12 Moze li mi neko reci je li kod najpopularnijeg novinara, na jakoj tv stanici, u Izraelu npr. gostuju Nijemci koji negiraju genocid nad Jevrejima (Holokaust)? Kad ih pitas za Ausvic da kazu "cica mica gotova je prica"? Bas me to zanima.. ili samo nas puca Stockholm sindrom?

:shock:
Ja ne znam gdje ti zivis, BiH je srpskija nego sto je ikad to mogla jugoslavija biti...ili pod BiH racunas Sarajevo sa pridodatim gradovima.
A ne znam sta imas nauciti od Albanaca kad i oni imaju svoju PC, a ni hrvati nisu neki relevantan parametar jer pored srba ako se sjecas prilicno su i bosnjaka pocistili...ili?
Ma mislim generalno u odnosu prema Srbima. Zasto uopce raditi intervju sa neprijateljima tvog naroda i negatorima genocida. Ne razumijem.
Sad veceras ovo ljudi gledaju i govore "gledaj cetnika majku li mu", kao da su ocekivali nesto drukcije?

Sta Senad ocekuje? Da ce nakon razgovora s njim oni postati "osvijesteni"? Mektica je dovodio isto stotinu puta, a nikad nije rekao "a" protiv stvaraoca njegove stranke, ratnog zlocinca Radovana Karadzica. Jadno mi sve to nekako. Kao da narod zivi za to da se Srbi izvine za sve. Ne moraju nikad priznati nijedan zlocin, sekunde me ne zanima. Gori su mi ovi nasi sto se "zijane" njihovim izjavama. Zive u iluziji.
Kikibombona

#2024 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

Kaligrafija wrote: 29/11/2020 00:22Kakvo banalizovanje, nevjerovatno... Sve komplet je odron, a ovo boldano blago receno smijesno... Jedan narod svede na lopove i dilere... :lol: :lol:
Ne jedan narod vec jednu vlast. Uvijek govorim o vlasti a nikad o narodu.
Kikibombona

#2025 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

Vitezanin wrote: 29/11/2020 00:23 Dosad u ovim gostovanjima nije pokazao da se po bilo čemu razlikuje od starijih kolega iz drugih stranaka u RSu. Klasični desno populistički stavovi koji su dakako u skladu s onim što prosječan birač ovdje i hoće. Ukratko, nikakva promjena osim što je uljudniji i što (i dalje) nema problem doći u Sa.

Neki dan je na intervjuu na RTSu rekao da je Beograd i Srbija matica Srbima u RSu. Ja mislim da je takav stav ponižavanje Srba u BIH i zapravo suptilno odricanje od vlastitog identiteta. Kako je Srbinu iz RSa Srbija matica, kako?! Razumijem i da za BIH neko u RSu nema nikakav osjećaj i da voli Srbiju..., ali kako je to matica zaboga kad su ti svi tvoji Srbi rođeni i odrasli u Prnjavoru, Doboju, Nevesinju, a ne u Beogradu?
Pa to je najmanje sporno u svemu. I Bosnjak iz Sandzaka ce reci da mu je Bosna matica. Svaki ce tako reci.

Druge stvari su problematične, blago receno.
Post Reply