Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#2076 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Ali_G wrote: 25/11/2020 15:32 Nema svrhe diskutovati kad se postavlja pitanje kako bolnica nema jace antikoagulanse. To isto da su u pitanju zacepljene cijevi, pa naspi kakvog sredstva.
Pricate o stvarima o kojima pojma nemate. Pominjete nekakve prikrivene upale pluca kojih ispade svake godine ima hiljade. Pojma nemate kako izgledaju pacijenti koji imaju srednje tesku i tesku klinicku sliku. Ne znate kako im izgleda RTG pluca.
Mudrujete o zdravstvenom sistemu, a pojma nemate ko je za koga zaduzen i gdje ko treba da se javi. Citav sistem ne valja, jedino ovdje vas par zna kako se vode statistike i ko je gripa, ko nije, ko ima upalu pluca.
I tako na X tema se diskutuje i dijele savjeti o stvarima o kojima se nesto procitalo ili pogledalo preko youtube, fb i on line kurseva.
Drug.... to sto si ti (najvjerovatnije) nedavno zavrsio medicinu i poceo raditi, ne znaci da niko drugi nema pojma ni o cemu. Svi mogu procitati sve kao i ti sto si citao, a ocjena nikad nije bila mjerilo znanja.

Svake godine i ima na hiljade upala pluca, uzrokovanih ko zna cime, i masu ih ljudi prehodaju bez javljanja doktorima.

Da, znam kako izgleda RTG pluca oboljelog od ovoga. I onog s laksom, i onog sa srednjom i onog s teskom klinickom slikom.

Ko je za koga i kako zaduzen, kao i sta ima na raspolaganju da radi svoj posao - to se obrati Sebiji, ne nama ovdje.

Postoji i nesto sto se, pored formalnog obrazovanja, zove i zivotno iskustvo. Polako, nadoci ces.
red evil

#2077 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by red evil »

Činjenica je da minimalno 90% nas ovdje nema pojma o medicini. To što neko pročita 10ak radova o medicini ne znači da nešto i zna o njoj i da postaje doktor, godine i godine rada i učenja su potrebne da bi se to postiglo.
Ali_G

#2078 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Ali_G »

E ne ide to tako. Da se svi mozemo baviti necim tako sto iscitamo par knjiga svi bi bili strucnjaci za sve. Sama tvoja recenica zar nemaju jace antikoagulante govori da pojma nemas o materiji.
Koji je to izvor informacija da hiljade ljudi prehodaju upale pluca? Koja refernca?
Pa jbt u Kantonu lezi 300 ljudi sa upalama pluca, a vi ovdje gurate pricu da je to zato sto se testira.
O kakvom zivotnom iskustvu mi pricamo ovdje? Jel tema koji posao odabrati, koga ozeniti, sta kupiti?
Ljudi koji su zivot posvetili infektivnim bolestima i intenzivnoj njezi se hvataju za glavu, a vas par ovdje do te mjere banalizuje stvari da je to strasno.
Lao Ce

#2079 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

‘No evidence’ that asymptomatic Covid-19 cases were infectious, analysis of post-lockdown Wuhan concludes

https://www.rt.com/news/507402-wuhan-as ... -at82o6O-c
Previous studies have shown that asymptomatic individuals
infected with SARS-CoV-2 virus were infectious3, and might
subsequently become symptomatic4. Compared with symptomatic patients, asymptomatic infected persons generally have low
quantity of viral loads and a short duration of viral shedding,
which decrease the transmission risk of SARS-CoV-25. In the
present study, virus culture was carried out on samples from
asymptomatic positive cases, and found no viable SARS-CoV-2
virus. All close contacts of the asymptomatic positive cases tested
negative, indicating that the asymptomatic positive cases detected
in this study were unlikely to be infectious.
Last edited by Lao Ce on 25/11/2020 16:55, edited 1 time in total.
Medobrundo25

#2080 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Medobrundo25 »

Dozer wrote: 25/11/2020 15:58
Ali_G wrote: 25/11/2020 15:32 Nema svrhe diskutovati kad se postavlja pitanje kako bolnica nema jace antikoagulanse. To isto da su u pitanju zacepljene cijevi, pa naspi kakvog sredstva.
Pricate o stvarima o kojima pojma nemate. Pominjete nekakve prikrivene upale pluca kojih ispade svake godine ima hiljade. Pojma nemate kako izgledaju pacijenti koji imaju srednje tesku i tesku klinicku sliku. Ne znate kako im izgleda RTG pluca.
Mudrujete o zdravstvenom sistemu, a pojma nemate ko je za koga zaduzen i gdje ko treba da se javi. Citav sistem ne valja, jedino ovdje vas par zna kako se vode statistike i ko je gripa, ko nije, ko ima upalu pluca.
I tako na X tema se diskutuje i dijele savjeti o stvarima o kojima se nesto procitalo ili pogledalo preko youtube, fb i on line kurseva.
Drug.... to sto si ti (najvjerovatnije) nedavno zavrsio medicinu i poceo raditi, ne znaci da niko drugi nema pojma ni o cemu. Svi mogu procitati sve kao i ti sto si citao, a ocjena nikad nije bila mjerilo znanja.

Svake godine i ima na hiljade upala pluca, uzrokovanih ko zna cime, i masu ih ljudi prehodaju bez javljanja doktorima.

Da, znam kako izgleda RTG pluca oboljelog od ovoga. I onog s laksom, i onog sa srednjom i onog s teskom klinickom slikom.

Ko je za koga i kako zaduzen, kao i sta ima na raspolaganju da radi svoj posao - to se obrati Sebiji, ne nama ovdje.

Postoji i nesto sto se, pored formalnog obrazovanja, zove i zivotno iskustvo. Polako, nadoci ces.
I ovome lezi citav problem BIH. Omalovazavanje fornalnog obrazovanja, prica kako ja imam zivotno iskustvo bla bla bla. Svi sve znaju a u principu su jedva srednju skolu zavrsili. Zato nam i jeste kako jeste, i uvijek ce biti isto. Zbog ove retorike (pogotovo odredjenih generacija) biroi za zapisljavanje su nam puni ekonomista, pravnika, i svih struka jer boze svako moze procitati "par knjiga". Svi vi sa "zivotnim" iskustvom, evo imali ste 30 godina da pokazete svo svoje znanje i "iskustvo" i gdje smo? Mislim da je vrijeme da sada sjasete konacno, priznate da nemate pojma i da pustite mlade, fornalno obrazovane ljude da pricaju o stvarima o kojima su mukotrpno ucili, istrazivali i potrosili svoje najbolje godine zivota. :roll: isti takvi koje ste vi proglasavali neznalicama uzivaju postovanje i u ogromnoj mjeri doprinosi daljem razvoju Europe i svijeta, a mi se i dalje valjamo u blatu.
Lao Ce

#2081 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Lao Ce wrote: 25/11/2020 16:23 ‘No evidence’ that asymptomatic Covid-19 cases were infectious, analysis of post-lockdown Wuhan concludes

https://www.rt.com/news/507402-wuhan-as ... -at82o6O-c
Previous studies have shown that asymptomatic individuals
infected with SARS-CoV-2 virus were infectious3, and might
subsequently become symptomatic4. Compared with symptomatic patients, asymptomatic infected persons generally have low
quantity of viral loads and a short duration of viral shedding,
which decrease the transmission risk of SARS-CoV-25. In the
present study, virus culture was carried out on samples from
asymptomatic positive cases, and found no viable SARS-CoV-2
virus. All close contacts of the asymptomatic positive cases tested
negative, indicating that the asymptomatic positive cases detected
in this study were unlikely to be infectious.
Treba nositi maske i pored toga. Nikad se ne zna....
Lao Ce

#2082 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Isto tako nema veze što se nekako usput 'zagubila' činjenica, isto kao što je zabačena priča o vještačkom virusu, s početka epidemija da se prenosi bliskim kontaktom koji mora biti najmanje 15 minuta. Kako bi nam onda uvalili maske dok nisu izmislili stvar sa 'asimptomačnim', koji po logici korona klera i projekta šire virus pogledom, šetnjom po prirodi, na ulici, namigivanjem, ako se očeše o tebe u prolazu, ako ako ako ....prava plaNdemija
Lao Ce

#2083 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Cilj čitave operacije nazvane Covid 19, ovog projekta je da se ljudi vakcinišu. Od početka se ide ka tome. Ide se ka vakcini a ne na lijeku i liječenje i insistira se na njoj. Šta se hoće i šta hoće sa vakcinama i zašto žele da nas vakcinišu je još uvijek u domenu špekulacije.

Napravili su virus isključivo da bi nas vakcinisali.
GAU8

#2084 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Dozer wrote: 25/11/2020 15:58

Moras na kraju: "pametnom dosta" :mrgreen: :mrgreen:
GAU8

#2085 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Ali_G wrote: 25/11/2020 16:07 E ne ide to tako. Da se svi mozemo baviti necim tako sto iscitamo par knjiga svi bi bili strucnjaci za sve. Sama tvoja recenica zar nemaju jace antikoagulante govori da pojma nemas o materiji.
Koji je to izvor informacija da hiljade ljudi prehodaju upale pluca? Koja refernca?
Pa jbt u Kantonu lezi 300 ljudi sa upalama pluca, a vi ovdje gurate pricu da je to zato sto se testira.
O kakvom zivotnom iskustvu mi pricamo ovdje? Jel tema koji posao odabrati, koga ozeniti, sta kupiti?
Ljudi koji su zivot posvetili infektivnim bolestima i intenzivnoj njezi se hvataju za glavu, a vas par ovdje do te mjere banalizuje stvari da je to strasno.
Naspes antikoagulans i protreses dobro... nema tu nikake mudrosti.
I Trump je bio na dobrom tragu sa ispijanjem sredstava za dezinfekciju, ali ga usutkase ovi...
GAU8

#2086 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Lao Ce wrote: 25/11/2020 17:34 Cilj čitave operacije nazvane Covid 19, ovog projekta je da se ljudi vakcinišu. Od početka se ide ka tome. Ide se ka vakcini a ne na lijeku i liječenje i insistira se na njoj. Šta se hoće i šta hoće sa vakcinama i zašto žele da nas vakcinišu je još uvijek u domenu špekulacije.

Eh tu sam te cekao.. :run:
Dozer

#2087 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Medobrundo wrote: I ovome lezi citav problem BIH. Omalovazavanje fornalnog obrazovanja, prica kako ja imam zivotno iskustvo bla bla bla. Svi sve znaju a u principu su jedva srednju skolu zavrsili. Zato nam i jeste kako jeste, i uvijek ce biti isto. Zbog ove retorike (pogotovo odredjenih generacija) biroi za zapisljavanje su nam puni ekonomista, pravnika, i svih struka jer boze svako moze procitati "par knjiga". Svi vi sa "zivotnim" iskustvom, evo imali ste 30 godina da pokazete svo svoje znanje i "iskustvo" i gdje smo? Mislim da je vrijeme da sada sjasete konacno, priznate da nemate pojma i da pustite mlade, fornalno obrazovane ljude da pricaju o stvarima o kojima su mukotrpno ucili, istrazivali i potrosili svoje najbolje godine zivota. :roll: isti takvi koje ste vi proglasavali neznalicama uzivaju postovanje i u ogromnoj mjeri doprinosi daljem razvoju Europe i svijeta, a mi se i dalje valjamo u blatu.
Prije nego nekome napises ovakve gliposti, trebao bi bar malo znati o onome kome ih upucujes.
Za pocetak, imam i formalno obrazovanje. A i zivotnog iskustva kakvo ti i tvoje generacije necete imati nikad. I ne, ne mislim samo na rat.

A ovako nam je upravo radi vas, tih abuzenze pametnih generacija, koje s 20 godina samo gledate da se prikacite na drzavnu sisu (budzet), pa ako to ne uspijete onda se uhvatite noge.
Ni na pamet vam ne padne da se organizujete, izadjete na izbore, i tako sebi pokusate napraviti bolje. Ako izbori ne piju vode, pa...postoje i druge demokratsje metode, zar ne?
Ali...lakse je otici, znam.
Ili sjediti u kuci i kukati.
grickoo

#2088 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by grickoo »

Mogu li vaxeri odgovoriti sta je problem sto antivaxeri nece da se vakcinisu
GAU8

#2089 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Dozer wrote: 25/11/2020 19:55
Medobrundo wrote: I ovome lezi citav problem BIH. Omalovazavanje fornalnog obrazovanja, prica kako ja imam zivotno iskustvo bla bla bla. Svi sve znaju a u principu su jedva srednju skolu zavrsili. Zato nam i jeste kako jeste, i uvijek ce biti isto. Zbog ove retorike (pogotovo odredjenih generacija) biroi za zapisljavanje su nam puni ekonomista, pravnika, i svih struka jer boze svako moze procitati "par knjiga". Svi vi sa "zivotnim" iskustvom, evo imali ste 30 godina da pokazete svo svoje znanje i "iskustvo" i gdje smo? Mislim da je vrijeme da sada sjasete konacno, priznate da nemate pojma i da pustite mlade, fornalno obrazovane ljude da pricaju o stvarima o kojima su mukotrpno ucili, istrazivali i potrosili svoje najbolje godine zivota. :roll: isti takvi koje ste vi proglasavali neznalicama uzivaju postovanje i u ogromnoj mjeri doprinosi daljem razvoju Europe i svijeta, a mi se i dalje valjamo u blatu.
Prije nego nekome napises ovakve gliposti, trebao bi bar malo znati o onome kome ih upucujes.
Za pocetak, imam i formalno obrazovanje. A i zivotnog iskustva kakvo ti i tvoje generacije necete imati nikad. I ne, ne mislim samo na rat.

A ovako nam je upravo radi vas, tih abuzenze pametnih generacija, koje s 20 godina samo gledate da se prikacite na drzavnu sisu (budzet), pa ako to ne uspijete onda se uhvatite noge.
Ni na pamet vam ne padne da se organizujete, izadjete na izbore, i tako sebi pokusate napraviti bolje. Ako izbori ne piju vode, pa...postoje i druge demokratsje metode, zar ne?
Ali...lakse je otici, znam.
Ili sjediti u kuci i kukati.
Svakome od nas su oni drugi krivi za sve :)
Dozer

#2090 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Meni u zivotu ne fali nista. Tebi?

Ali, vrlo dobro.znam ko je najodgovorniji za svo ovo stanje, tacnije sranje. I, iako mi nista ne fali, opet se na sve raspolozive nacine bar pokusavam boriti protiv njih, a kako bi i tebi bilo bolje.
Ti?
Lao Ce

#2091 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

GAU8 wrote: 25/11/2020 18:09
Lao Ce wrote: 25/11/2020 17:34 Cilj čitave operacije nazvane Covid 19, ovog projekta je da se ljudi vakcinišu. Od početka se ide ka tome. Ide se ka vakcini a ne na lijeku i liječenje i insistira se na njoj. Šta se hoće i šta hoće sa vakcinama i zašto žele da nas vakcinišu je još uvijek u domenu špekulacije.

Ne znam u čemu je problem? Upravo je ovo taj stav o kojem govorim stalno kojima vi koji držite stranu zvanične verziej svega ovoga s visoka i sa osjećajem nadmenosti i posjedovanja istine nastupate prema drugima koji ne msile kao vi. I zbog toga nisam ni odgovorio na tvoje pitanje u šta vjerujem , baš zbog tog arogantnog stava.

I da ponovim. Da, virus je napravljen samo da bi nas sve vakcinisali. Koji je cilj toga? Možemo špekulisati ali sigurno nije zbog skrbi i dobrobiti ljudi, mene i tebe i svih drugih. Iza ovoga stoje čudovišta, veća od Hitlera, Staljina i svega drugog što je civilizacija vidjela prije. Pravi zločin nad čovječanstvom. Vrijeme će reći i pokazati istinu i ko je bio u pravu.
GAU8

#2092 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Lao Ce wrote: 25/11/2020 21:06
GAU8 wrote: 25/11/2020 18:09

Ne znam u čemu je problem? Upravo je ovo taj stav o kojem govorim stalno kojima vi koji držite stranu zvanične verziej svega ovoga s visoka i sa osjećajem nadmenosti i posjedovanja istine nastupate prema drugima koji ne msile kao vi. I zbog toga nisam ni odgovorio na tvoje pitanje u šta vjerujem , baš zbog tog arogantnog stava.

I da ponovim. Da, virus je napravljen samo da bi nas sve vakcinisali. Koji je cilj toga? Možemo špekulisati ali sigurno nije zbog skrbi i dobrobiti ljudi, mene i tebe i svih drugih. Iza ovoga stoje čudovišta, veća od Hitlera, Staljina i svega drugog što je civilizacija vidjela prije. Pravi zločin nad čovječanstvom. Vrijeme će reći i pokazati istinu i ko je bio u pravu.
Slažem se.
grickoo

#2093 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by grickoo »

Vakcina moze samo opciono kao za gripu. Ko se smatra ugrozenim neka se bode. Ako krenu ucjene kao oni u australiji nema leta avionom bez vakcine to nece proci jer su to teska krsenja ljudskih prava.
Dozer

#2094 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

A, iskreno, sarajevskih doktora...pardon - "doktora" mi je odavno pun klinac. Osim rijetkih casnih izuzetaka koji su zaista strucni i znaju raditi posao, sve ostalo je go nadobudni napuhani curan/curka, koji nemaju pojma ni o cemu.

Pa dovoljno je samo pogledati kakve nalaze krvi traze da urade pozitivni na ovaj famozni virus... osnova osnove. Minimum iz kojeg ne mogu zakljuciti nista. Jbt, kad pogledam sta i kako rade ljudi u Tuzli, dobro je ovdje iko ziv...
Lao Ce

#2095 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Je li vam sada malo jasnije da se netko zeza sa vama i da nešto u zdrav mozak:

AstraZeneca i Oxford priznali grešku: Rezultati efikasnosti vakcine dovedeni u pitanje

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/astr ... /201126028
vet

#2096 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

Postoji dosta indikacija koje ukazuju na to da se u vakcinama nalaze nano-čestice ili nano-botovi („smart dust“), slično kao i u kemtrejlsima koji će imati funkciju interfejsa u ljudskom tijelu a koji će biti povezan sa centralnim kompjuterom preko frekvencija iz 5G spektra (milimetarski talasi 30-300 GHz).

Dakle:

1. Nano-čestice
2. 5G frekvencije
3. Centralni kompjuter („kvantni kompjuter“ ili „beast“/“zvijer“)

Tako bi čovjek bio pretvoren u daljinski kontrolisanog bio-hemijskog robota/drona/zombija.

(Mada, prema gnostičkim izvorima, mi to već vijekovima jesmo, tako da bi se ovdje radilo o nekoj vrsti „dvostrukog krštenja“.)

Veći dio 5G infrastrukture je već uspostavljen a izgleda da je stvar već odavno testirana na tzv. „targeted individuals“ – TIs ?!

Na primjer, u knjizi Dangerous Imagination, Silent Assimilation, na temu sadržaja „kemtrejlsa“, autori H.K. Vella i C. StLouse, tvrde da nano-kristali barijum-stroncijum-titanata (BaTiO3) a takođe i morgelonska vlakna, koje sada skoro svi imamo u našim tijelima, nakon nekih 20 godina zaprašivanja, mogu da igraju različite uloge na nivou ćelije čovjekovog organizma, odnosno, DNK, nakon što se aktiviraju uz pomoć određenih vanjskih frekvencija. Od kontrole svijesti čovjeka, preko uzrokovanja raznih psiho-somatskih poremećaja, pa do likvidacije.

Znači, odgovarajuća tehnologija za totalno porobljavanje čovječanstva (uz depopulaciju) već odavno postoji. Sada bi se radilo samo o njenoj - globalnoj implementaciji pod plaštom „pandemije opasnog virusa“.

Nije toliki problem vidjeti šta se dešava, koliki je problem poduzeti nešto efikasno u vezi s tim. Neki minerali kao što je šungit (eng: shungite), ili smjese organske i neorganske materije u omjeru 1:1 kao što je orgonit (eng: orgonite), mogu pomoći kod neutralisanja štetnog EM polja kojem je neko izložen, međutim, to nije krajnje rješenje problema a zveknuti hobotnicu koja vijekovima manipuliše čovječanstvo uz pomoć bezbroj pipaka, čekićem direktno u čelo, nije nimalo lako. S druge strane, ukoliko bi to nekome i pošlo za rukom, ishod bi opet bio katastrofalan jer bi se tada našli u situaciji koju je opisao Kastaneda u knjizi Aktivna strana beskraja u smislu da – „od tog momenta ne bi više bilo nikoga ili ničega ko bi nam nalagao šta da mislimo i šta da radimo“. A šta ćemo onda? Tu bi opstali, vjerovatno, samo oni koji su razumjeli poruku Eckharta Tolle-a koju je predočio u knjigama Tišina govori, Moć sadašnjeg trenutka i Nova zemlja ili istočno-gnostičko učenje (preneseno preko Guđijeva, Uspenskog i Moravjeva.) Znači, kako god da okrenemo, dupe nam dođe otpozada ili što reče Mujo-borac-protiv-matriksa:
Popušili smo ga... multidimenzionalno.

..
Point.

#2097 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Point. »

vet wrote: 26/11/2020 11:17

Postoji dosta indikacija koje ukazuju na to da se u vakcinama nalaze nano-čestice ili nano-botovi („smart dust“), slično kao i u kemtrejlsima koji će imati funkciju interfejsa u ljudskom tijelu a koji će biti povezan sa centralnim kompjuterom preko frekvencija iz 5G spektra (milimetarski talasi 30-300 GHz).

Dakle:

1. Nano-čestice
2. 5G frekvencije
3. Centralni kompjuter („kvantni kompjuter“ ili „beast“/“zvijer“)

Tako bi čovjek bio pretvoren u daljinski kontrolisanog bio-hemijskog robota/drona/zombija.

(Mada, prema gnostičkim izvorima, mi to već vijekovima jesmo, tako da bi se ovdje radilo o nekoj vrsti „dvostrukog krštenja“.)

Veći dio 5G infrastrukture je već uspostavljen a izgleda da je stvar već odavno testirana na tzv. „targeted individuals“ – TIs ?!

Na primjer, u knjizi Dangerous Imagination, Silent Assimilation, na temu sadržaja „kemtrejlsa“, autori H.K. Vella i C. StLouse, tvrde da nano-kristali barijum-stroncijum-titanata (BaTiO3) a takođe i morgelonska vlakna, koje sada skoro svi imamo u našim tijelima, nakon nekih 20 godina zaprašivanja, mogu da igraju različite uloge na nivou ćelije čovjekovog organizma, odnosno, DNK, nakon što se aktiviraju uz pomoć određenih vanjskih frekvencija. Od kontrole svijesti čovjeka, preko uzrokovanja raznih psiho-somatskih poremećaja, pa do likvidacije.

Znači, odgovarajuća tehnologija za totalno porobljavanje čovječanstva (uz depopulaciju) već odavno postoji. Sada bi se radilo samo o njenoj - globalnoj implementaciji pod plaštom „pandemije opasnog virusa“.

Nije toliki problem vidjeti šta se dešava, koliki je problem poduzeti nešto efikasno u vezi s tim. Neki minerali kao što je šungit (eng: shungite), ili smjese organske i neorganske materije u omjeru 1:1 kao što je orgonit (eng: orgonite), mogu pomoći kod neutralisanja štetnog EM polja kojem je neko izložen, međutim, to nije krajnje rješenje problema a zveknuti hobotnicu koja vijekovima manipuliše čovječanstvo uz pomoć bezbroj pipaka, čekićem direktno u čelo, nije nimalo lako. S druge strane, ukoliko bi to nekome i pošlo za rukom, ishod bi opet bio katastrofalan jer bi se tada našli u situaciji koju je opisao Kastaneda u knjizi Aktivna strana beskraja u smislu da – „od tog momenta ne bi više bilo nikoga ili ničega ko bi nam nalagao šta da mislimo i šta da radimo“. A šta ćemo onda? Tu bi opstali, vjerovatno, samo oni koji su razumjeli poruku Eckharta Tolle-a koju je predočio u knjigama Tišina govori, Moć sadašnjeg trenutka i Nova zemlja ili istočno-gnostičko učenje (preneseno preko Guđijeva, Uspenskog i Moravjeva.) Znači, kako god da okrenemo, dupe nam dođe otpozada ili što reče Mujo-borac-protiv-matriksa:
Popušili smo ga... multidimenzionalno.

..
Image

U moru gluposti koje pišete, ovo uzima vrh među najglupljih postova ove šugave godine. Ni Alex Jones ti nije ravan.
zubi

#2098 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Point. wrote: 26/11/2020 13:08 U moru gluposti koje pišete, ovo uzima vrh među najglupljih postova ove šugave godine. Ni Alex Jones ti nije ravan.
:lol:
Lao Ce

#2099 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Ovdje neki ljudi se pojave da komentarišu objave slične kao od veta i naravno ismijavaju po običaju, ali zato ih nema i širom zaobilaze i ignorišu brojne studije i druge stvari koje se postavljaju koje poništavaju njihova uvjerenja. Ušute se. Borite se za istinu, a ne da budete u pravu i učite se da budete neutralni, istinoljubivi i pravedni.
Lao Ce

#2100 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Je li korona stigla u Hrvatsku u prosincu 2019?

https://www.logicno.com/politika/je-li- ... svG0mKeK6o
Post Reply