Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
TheRealist

#35951 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

I ranije se pisalo da će se ovo desiti.

Države će uvesti mjere da se neka stvari zaustave. Kada te mjere daju određeni rezultat, a dale su, šta god neki mislili (iako ne zadovoljavajuće, jer su svi pametni), govorit će se kako uopšte nije loša situacija, kako bolest nije opasna, vadit će se statistike nakon mjera da se dokaže kako je smrtnost manja, ili ista (nema veze što je u cijelom svijetu bila veća dok se nešto nije skontalo - govorim o zemljama gdje se može brojevima nešto pokazati i gdje se to ne može tek tako kompenzirati).

Zato i jesu uvedene mjere, kako ne bi nastala katastrofa i dale su svoj efekat.

Ali dobro, nije da ovo čudi, pa ovo se stalno dešava, samo svaka čast onima koji imaju strpljenja da nešto vrsti ljudi, kojima je nemoguće bilo šta objasniti :D.
grickoo

#35952 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by grickoo »

Ispasce da su nas maske spasile ... i to sto zene ne daju picee zbog covida
Dozer

#35953 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Malo stvari koje svako moze provjeriti. Ako hoce, naravno.

Cinjenice o Sars-Cov-2
laik1981

#35954 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

TheRealist wrote: 25/11/2020 19:13 I ranije se pisalo da će se ovo desiti.

Države će uvesti mjere da se neka stvari zaustave. Kada te mjere daju određeni rezultat, a dale su, šta god neki mislili (iako ne zadovoljavajuće, jer su svi pametni), govorit će se kako uopšte nije loša situacija, kako bolest nije opasna, vadit će se statistike nakon mjera da se dokaže kako je smrtnost manja, ili ista (nema veze što je u cijelom svijetu bila veća dok se nešto nije skontalo - govorim o zemljama gdje se može brojevima nešto pokazati i gdje se to ne može tek tako kompenzirati).

Ali dobro, nije da ovo čudi, pa ovo se stalno dešava, samo svaka čast onima koji imaju strpljenja da nešto vrsti ljudi, kojima je nemoguće bilo šta objasniti :D.
Samo postoji jedna mala sitnica. Covid je u Italiji cirkulisao i prije septembra 2019., a zamisli cuda nikakve katastrofe nije bilo.
Mogy87

#35955 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

laik1981 wrote: 25/11/2020 20:19

Samo postoji jedna mala sitnica. Covid je u Italiji cirkulisao i prije septembra 2019., a zamisli cuda nikakve katastrofe nije bilo.
72-gi put: ne siri neistine.
Postavila sam ti citat iz te studije gdje stoji da ih je upravo povecan broj hospitalizacija i prijema u ICU potakao da analiziraju uzorke.
To sto ti ignorises tu cinjenicu, nece je promijeniti.
laik1981

#35957 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Mogy87 wrote: 25/11/2020 20:34
laik1981 wrote: 25/11/2020 20:19

72-gi put: ne siri neistine.
Postavila sam ti citat iz te studije gdje stoji da ih je upravo povecan broj hospitalizacija i prijema u ICU potakao da analiziraju uzorke.
To sto ti ignorises tu cinjenicu, nece je promijeniti.
Kad su imali povecan broj hospitalizacija? U oktobru? Novembru? 14% ljudi iz septembarskog uzorka imalo antitijela. Nije bilo nikakvih mjera. Nikakvog opreza. Manje vise je poznat talijanski mentalitet, njihov nacin ponasanja. I opet nikakve katastrofe. Cudo nevidjeno.

A na kraju krajeva, povecan broj hospitalizacija i kataklizma koju smo gledali u Italiji u februaru i martu su totalno razlicite stvari. Apokalipse nije bilo dok se nije pocelo pricati o vuhanskoj pijaci, dok nije krenulo sa brojcanicima i testovima.. Sve ostalo je vec istorija. Vuhanska pijaca je vec sada obicni mit, za brojcanike se zna da su lazni jer prikazuju samo broj onih kojima je testom potvrdjeno prisustvo virusa, testovi koji kod 70% bolesnih ljudi sa svim simptomima pokazu negativan rezultat.

Pozatvarali nas i okrenuli svijet naopako zbog najobicnijih izmisljotina..
palermo

#35958 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

Mogy87 wrote: 25/11/2020 20:34 ......
Ja znam da je tačna ona, da zbog toga što pametni popuštaju budale svijetom vladaju...i u tom kontekstu sva tvoja pisanja imaju smisla.....

ali, iako sam ti jednom već rekao opet ću ponoviti, ti svojim postovima legitimiraš nebuloze koje ovi likovi ovdje pišu....ti si njima najdraži forumaš tj forumašica, jer ih jedina ovdje ozbiljno shvataš....
Mogy87

#35959 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

palermo wrote: 25/11/2020 21:09
Ja znam da je tačna ona, da zbog toga što pametni popuštaju budale svijetom vladaju...i u tom kontekstu sva tvoja pisanja imaju smisla.....

ali, iako sam ti jednom već rekao opet ću ponoviti, ti svojim postovima legitimiraš nebuloze koje ovi likovi ovdje pišu....ti si njima najdraži forumaš tj forumašica, jer ih jedina ovdje ozbiljno shvataš....
Hvala ti sto me svako malo podsjetis na to :thumbup:

Ostalim se izvinjavam (jos jednom) za zatrpavanje ove teme kojoj sigurno ovo nije svrha.
GAU8

#35960 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Dozer wrote: 25/11/2020 20:13 Malo stvari koje svako moze provjeriti. Ako hoce, naravno.

Cinjenice o Sars-Cov-2
Ovo dodju kao one Trump-ove "alternativne cinjenice" (alternative facts) :run:

Samo da dodam, nema niko ekskluzivno pravo na istinu, ali onaj ko iznosi "cinjenice" je duzan da stoji iza njih a i da odgovara u slucaju obmane...

Isto kao kada dajes lazno svjedocenje pred sudom
Dozer

#35961 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Tacno. Zakljucujrm da nisi procitao ni trecinu clanka.... a ni shvatio.
laik1981

#35962 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Ne mora raditi. Moze isprositi dvije marke i dati djetetu za sendvica..

I on se nasao da prica o nebulozama :lol:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#35963 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by arman1 »

Evo upravo Dr. Sahin iz Pfizera izjavljuje ako vakcina koju oni treba da izbace bude djelotvorna u skladu s očekivanjem da će se situacija početi popravljati na ljeto 2021., a do septembra će se znatno normalizovati.
SRETNO
kox

#35964 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

Menščini da se zatvara Apina u Importaneu. Prije koji mjesec je tamo već zatvorena ona prodavnica planinarske opreme, gojzerica i sl.
Haman centar Sarajeva. Nije dobro, i to se sve više vidi.
grickoo

#35965 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by grickoo »

Valjda i treba tako
daddy-kool

#35966 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

https://www.thelancet.com/journals/lanc ... 0/fulltext

What can we expect from first-generation COVID-19 vaccines?

These observations suggest that we cannot assume COVID-19 vaccines, even if shown to be effective in reducing severity of disease, will reduce virus transmission to a comparable degree. The notion that COVID-19-vaccine-induced population immunity will allow a return to pre-COVID-19 “normalcy” might be based on illusory assumptions.
kox

#35967 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

biglebovski wrote: 25/11/2020 15:13
Evo ti ga ovaj tvoj omiljeni:

U nedavno objavljenom članku agencije Reuters, navodi se da se do tačne smrtnosti dolazi upoređivanjem broja smrtnih slučajeva sa ukupnim brojem infekcija, a taj nazivnik ostaje nepoznat jer je teško izmjeriti puni opseg asimptomatskih slučajeva.

- To je tačno, jer mi ne znamo ko je umro od COVID-19, a ko sa COVID-19, znači ko je bio samo pozitivan na testu i da to ništa ne znači, a umro je, primjera radi, od infarkta ili moždanog udara. No, mi smo u takvoj situaciji da sve to pripisujemo COVID-19, što ni medicinski ni stručno nije opravdano. Upravo zbog toga su sve statistike o broju umrlih od COVID-19 izgubile na značaju – kaže Drljević.

https://faktor.ba/vijest/umire-vise-od- ... jim/101898

I sad, šta reći, kome vjerovati, MOGY ili SPLINTER za forumklixba ili Dr. Drljević za javne medije sa sve fotografijom.

Image
Živ bio ne stavljaj Splintera i Mogyja u istu rečenicu. Splinter je forumaš koji ima šta da kaže i uglavnom ako može pomogne ili rastumači neke nejasnoće koje se javljaju na ovim temama.
Last edited by kox on 25/11/2020 22:28, edited 1 time in total.
palermo

#35968 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

laik1981 wrote: 25/11/2020 21:44 Ne mora raditi. Moze isprositi dvije marke i dati djetetu za sendvica..

Jesi ti ili je Aldinjo centarfor u vašem dream teamu ??.....koji likovi..i ono bi da se sa njima k'o ozbiljno priča...tugo moja
laik1981

#35969 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

palermo wrote: 25/11/2020 22:25
laik1981 wrote: 25/11/2020 21:44 Ne mora raditi. Moze isprositi dvije marke i dati djetetu za sendvica..

Jesi ti ili je Aldinjo centarfor u vašem dream teamu ??.....koji likovi..i ono bi da se sa njima k'o ozbiljno priča...tugo moja
Mrska po forumu, oslovljava sa "ono". I sebe bi predstavljao kao nekog ozbiljnog sagovornika :lol: Preduslov da budes sagovornik je da naucis razgovarati.
biglebovski

#35970 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

kox wrote: 25/11/2020 22:24 Živ bio ne stavljaj Splintera i Mogyja u istu rečenicu ovog tipa. Splinter je forumaš koji ima šta da kaže i uglavnom ako može pomogne ili rastumači neke nejasnoće koje se javljaju na ovim temama.
Dobro si, neuporedivo :thumbup: Ali se to više odnosilo na individiue iza nicka vs. fotka u novinama sa imenom i prezimenom, bez obzira šta ja lično mislio o doktoru. Najbolje bi bilo da nema dilema i da neko to javno rašćisti, pa ko god bio u pravu.
Mogy87

#35971 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

@biglebovski how low can you go :lol:
Jos da je ovo prvi put da ga spominjes u negativnom kontekstu i sad kao ne bi ti :roll:
Nista u zivotu gore od prevrtljivca. Nista.
biglebovski

#35972 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Mogy87 wrote: 25/11/2020 22:39 @biglebovski how low can you go :lol:
Jos da je ovo prvi put da ga spominjes u negativnom kontekstu i sad kao ne bi ti :roll:
Jesam se šalio na njegov račun, priznajem, ali prihvatam duhovite šale i na svoj račun. :bih:

EDIT:

A prevrtljivac je onaj tvoj Djikich a ne ja.
Mogy87

#35973 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

biglebovski wrote: 25/11/2020 22:42
Mogy87 wrote: 25/11/2020 22:39 @biglebovski how low can you go :lol:
Jesam se šalio na njegov račun, priznajem, ali prihvatam duhovite šale i na svoj račun. :bih:
Sad si se "salio".
Kao sto rekoh...nista gore od prevrtljivca
BadBoy

#35974 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

palermo wrote: 25/11/2020 21:09

Ne znam šta im je, valjda im dosadi na onoj temi teorije zavjere i onda svi ko po komandi nagrnu ovamo
splinter

#35975 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Svaki dan provedem 4 do 5 sati od svog slobodnog vremena uspoređujući dostupne sekvence Bat SL- Cov virusa i mapirajući njihovu pojavnost u prošlosti.
Idem do unazad 15 godina i mislim da niko na ovim prostorima nije radio ništa slično.
Ako neko misli da je to lagan posao neka ne zamjeni a ja mogu pisati i na temi Najljepša voditeljica i slično ako još postoje.
Locked