Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
TomANDJerry

#82426 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by TomANDJerry »

bhnapoleon1 wrote: 24/11/2020 23:57
meridiyan wrote: 24/11/2020 23:55 Odgovor njemackom ambasadoru..
"Također pitali ste me da li obilježavam neke od godišnjica ove godine, pa da obilježit ću 75. godina Auschwitza", :-D :-D

Mislim da sad komotno mozemo cekati ko ce mu staviti omcu i izmaci stolac ispod nogu...
Ali level razumijevanja Njemačke politike, odnosa prema holokaustu, Simo ispred zadruge
Nisam neki strucnjak za UN i medjunarodnu diplomatiju, ali u ovom tonu i kontekstu ne mislim da je i Izrael ikada spomenuo Aushwitz :lol:
horkesh

#82427 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

Jah, evo se ukida RS od ponedjeljka zbog Miletova govora :roll:

Njegov govor, kao i sve što radi, je namijenjeno njegovoj publici. On zna da će ga zbog ovog "skresavanja u brk" u zvijezde veličati svi seljaci od Trebinja do Bosanskog Novog, a njemu ništa drugo i ne treba.

Sve dok on ubjedljivo dobija izbore, Zapad mu ne smije ništa. Zato im se i može ovako smijati u brk, davno je on njima uzeo mjeru.

Mislim, lik preskočio ambasadoricu SAD-a za rukovanje i svako bi pomislio da će biti neke posljedice , vrijeđa Inzka i sve druge ambasadore kako mu je ćeif - i? Nema posljedica :-) Nije ih bilo, kao što neće biti ni poslije ovog. Samo nek' se ne puca.
Osim_13

#82428 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Osim_13 »

"Također pitali ste me da li obilježavam neke od godišnjica ove godine, pa da obilježit ću 75. godina Auschwitza", :-D :-D

Mislim da sad komotno mozemo cekati ko ce mu staviti omcu i izmaci stolac ispod nogu...
Nemoguće da je ovo izjavio. Promaklo mi.
TomANDJerry

#82429 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by TomANDJerry »

horkesh wrote: 25/11/2020 00:09 Jah, evo se ukida RS od ponedjeljka zbog Miletova govora :roll:

Njegov govor, kao i sve što radi, je namijenjeno njegovoj publici. On zna da će ga zbog ovog "skresavanja u brk" u zvijezde veličati svi seljaci od Trebinja do Bosanskog Novog, a njemu ništa drugo i ne treba.

Sve dok on ubjedljivo dobija izbore, Zapad mu ne smije ništa. Zato im se i može ovako smijati u brk, davno je on njima uzeo mjeru.

Mislim, lik preskočio ambasadoricu SAD-a za rukovanje i svako bi pomislio da će biti neke posljedice , vrijeđa Inzka i sve druge ambasadore kako mu je ćeif - i? Nema posljedica :-) Nije ih bilo, kao što neće biti ni poslije ovog. Samo nek' se ne puca.
Ja ne vjerujem u neke bajke o ukidanju RS, sklanjanju Dodika puskama i slicno ... ali da samo jednu transu MMF preskoci, za moju dusu dovoljno :D
refffko

#82430 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by refffko »

Zanimljivo da niti jedan portal u Srbiji nije prenjeo nista vezano za ovo veceras. Izgleda da su se piceli i tamo prati od njega.
horkesh

#82431 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

TomANDJerry wrote: 25/11/2020 00:10
horkesh wrote: 25/11/2020 00:09 Jah, evo se ukida RS od ponedjeljka zbog Miletova govora :roll:

Ja ne vjerujem u neke bajke o ukidanju RS, sklanjanju Dodika puskama i slicno ... ali da samo jednu transu MMF preskoci, za moju dusu dovoljno :D
Pa to preskakanje tranši je u Baketovim rukama, a kad ga je Bake iznevjerio po tom pitanju. A lihvare iz MMF-a baš dotiče šta Mile priča, sve dok uredno vraća kredit :roll:
refffko

#82432 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by refffko »

Za nasih zivota, niti ce se ukinuti RS, niti ce se podijeliti BiH, a u nekoj daljoj buducnosti ko zna sta ce biti.
A za njegovo skidanje, dovoljno je da mu ukinu kredite i izvor finansiranja, sto vjerujem da ce se desiti. A i Vucic ce se distancirati od njega, ako mu to Angela naredi.
TomANDJerry

#82433 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by TomANDJerry »

horkesh wrote: 25/11/2020 00:13

Pa to preskakanje tranši je u Baketovim rukama, a kad ga je Bake iznevjerio po tom pitanju. A lihvare iz MMF-a baš dotiče šta Mile priča, sve dok uredno vraća kredit :roll:
Toga se i bojim, ali eto neka nada --- ne zato sto zapadnjaci vide o kakvom se liku radi pa se smiluju nama, nego zato sto je njima u oko dirnuo ... ali istina je da i oni nemaju casti i postenja po pitanju vanjske politike, mozda britanci --- ali oni se nekako ne pitaju po BiH.
splinter

#82434 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by splinter »

Nisam pratio cijelo izlaganje. Jel pomenuo površinu voćnjaka te omjer šljiva, jabuka i krušaka?
Kikibombona

#82435 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kikibombona »

TomANDJerry wrote: 25/11/2020 00:06

Ali level razumijevanja Njemačke politike, odnosa prema holokaustu, Simo ispred zadruge
Nisam neki strucnjak za UN i medjunarodnu diplomatiju, ali u ovom tonu i kontekstu ne mislim da je i Izrael ikada spomenuo Aushwitz :lol:
Mile cetnicki antifašista šukno Švabama :izet: :lol:
Osim_13

#82436 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Osim_13 »

kokakolas wrote: 24/11/2020 23:31 Komšić: Dodik i Čović su se obrukali pred cijelom međunarodnom zajednicom

...ka'e Komšo: "daj da ga i ja zabijem" :lol:
:lol:
L u c i f e r

#82437 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by L u c i f e r »

splinter wrote: 25/11/2020 00:15 Nisam pratio cijelo izlaganje. Jel pomenuo površinu voćnjaka te omjer šljiva, jabuka i krušaka?
42+3 :izet:
Nikola Testa

#82438 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Nikola Testa »

Slomit Čovića, vidjećete kako Dodik odjednom postaje kooperativan, sve ovo je obično zajebavanje, čekanje da ti se nasilnik smiluje. Apsolutno je nebitno hoće li promjenit naziv studentskog doma, ko da je to nekakva prekretnica, Inzko se bavi nebitnim stvarima. Uzet hrvatsku kvotu na nivou Bosne i Hecrcegovine i vladu federacije BiH, što se može postici uz određenu sinhronizaciju probosanskih političkih snaga. Ako predsjednik i premijer Hrvatske mogu imati jasan stav o Izbornom zakonu susjedne države zašto probosanske stranke ne mogu imati jasan stav o krucijalnim pitanjima koja se tiču njihove pozicije u budućim političkim odnosima. Oni nemaju dilemu, mi očito imamo.
horkesh

#82439 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

TomANDJerry wrote: 25/11/2020 00:15
horkesh wrote: 25/11/2020 00:13

Toga se i bojim, ali eto neka nada --- ne zato sto zapadnjaci vide o kakvom se liku radi pa se smiluju nama, nego zato sto je njima u oko dirnuo ... ali istina je da i oni nemaju casti i postenja po pitanju vanjske politike, mozda britanci --- ali oni se nekako ne pitaju po BiH.
Dirnuo im u oko? Da se ponovim, on je njima mjeru uzeo još prije 15 godina i savršeno mu je jasno dokle može da ide i šta može da radi. To što će se on sad popišati po njima i steći nekakvu omraženost u međunarodnoj zajednici njemu ne znači ništa, kao što i ne treba da znači. Potpuno je pročitao taj konglomerat impotentnih birokrata.

On će zbog toga dobiti glasove i legitimitet, jedino što je, objektivno, važno. Mislim, helou, ta međunarodna zajednica pozvala Čovića da priča pred Vijećem sigurnosti UN-a :lol:

Ove birokrate mogu samo nemirno da se okreću u krevetu nakon što ih je izribao i da viču "skandal, skandal!", to je sve što mogu Miletu da urade. Znaju to i oni, a, na njihovu žalost, i on.

Jednoga dana, nadati se, to će shvatiti i Bošnjaci i prestati da se zaustavljaju pred Banjom Lukom.
zrakomlat

#82440 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zrakomlat »

Nikola Testa wrote: 25/11/2020 00:22 Slomit Čovića, vidjećete kako Dodik odjednom postaje kooperativan, sve ovo je obično zajebavanje, čekanje da ti se nasilnik smiluje. Apsolutno je nebitno hoće li promjenit naziv studentskog doma, ko da je to nekakva prekretnica, Inzko se bavi nebitnim stvarima. Uzet hrvatsku kvotu na nivou Bosne i Hecrcegovine i vladu federacije BiH, što se može postici uz određenu sinhronizaciju probosanskih političkih snaga. Ako predsjednik i premijer Hrvatske mogu imati jasan stav o Izbornom zakonu susjedne države zašto probosanske stranke ne mogu imati jasan stav o krucijalnim pitanjima koja se tiču njihove pozicije u budućim političkim odnosima. Oni nemaju dilemu, mi očito imamo.
:thumbup:
meridiyan

#82441 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by meridiyan »

Osim_13 wrote: 25/11/2020 00:10 Nemoguće da je ovo izjavio. Promaklo mi.
tako klix kaze
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-p ... /201124163
House

#82442 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by House »

oj blamaže :lol: :lol:
eltroxin

#82443 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by eltroxin »

Kikibombona wrote: 25/11/2020 00:16

Samo jedan od nebrojenih antifasista iz rs!

"Mi smo starčevačka bratija, ekipa koja sabija
mocni kao armija, jaci od svih partija
pozdrav za Gadafija i za Uga Caveza
mi sanjamo o takvima da oslobode nas kaveza

I za brata Asada, jaceg od svih napada
zivot radja se na istoku, smrt dolazi sa zapada
i Rusi iz Donjecka i Huti iz Jemena
nasa borba je iskrena, mi smo deo istog plemena"

united bosnae

#82444 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by united bosnae »

Dodiku je sve sto je veceras rekao neko napisao...
Pa on citajuci svoju izjavu govori malo ekavski malo ijekavski.
Odmah na pocetku obracanja cita "Saveta bezbednosti".... pa malo kasnije se zahvaljuje sto su "obezbedili"....
Covjek marioneta Beograda i Rusije.
Ne znam samo da li je i Covic veceras barem malo pricao na ekavskom :lol:

https://arh4.rtrs.tv/arhiva/2020/11/24/tvclip045110.mp4

Odmah na poceku ovo mozete pogledati na 8 sekundi i 14 sekundi njegovog govora. Nije mi se dalo slusati dalje...
Zeleni most

#82445 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Zeleni most »

Last edited by Zeleni most on 29/11/2020 12:42, edited 1 time in total.
Logovan

#82446 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Logovan »

emmir1 wrote: 24/11/2020 21:54
bhnapoleon1 wrote: 24/11/2020 21:52 Je li fkt rekao prwd svima da će radit na Ujedinjenju sa Srbijom.
Hvala Dodiče

Da, to je rekao bukvalno
Super, neka je to rekao. :thumbup: Hvala mu.

Međed retardirani.
mishic

#82447 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mishic »

Ne zaboravite, DoDickovo basnoslovno bogatstvo (veće od sve tri one opštine što je dobio u Federaciji) raspoređeno je tako da pored onoga u Beogradu i onoga u voćkama (i to i šljive i kruške i jabuke), te onoga što su firme na svakome njegovom do devetak koljena, ipak je u Moskvi.

Njegova sigurnost među ruskim tajkunima za sada je neupitna a hoće li ga kasnije ko otrovati ko zna. U "srpskom svetu" će dubioza napravljena u RS-u rezultirati sudskim epilogom i razbaštinjenjem. A Moskva je daleka i golema. Pored ličnog feuda tamo mu treba i azil. A azil se daje progonjenima.

Ovo njegovo "prstom u oko" ima to za cilj. Jedino tamo može "opstati i ostati" nakon ovolike pljačke.
House

#82448 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by House »

JoseMujica wrote: 24/11/2020 22:34
kokakolas wrote: 24/11/2020 22:29

Malo su mi isjeckali preCednika ali nema veze... stav i politicko umijece su evidentni :wink:
jao scenografije i estetike isto ko da se KIm obraća iz Pjongjanga :lol: :lol: :lol:

Šumski stiliti u eri Hruščova
Kikibombona

#82449 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kikibombona »

eltroxin wrote: 25/11/2020 00:37
Kikibombona wrote: 25/11/2020 00:16

Samo jedan od nebrojenih antifasista iz rs!

"Mi smo starčevačka bratija, ekipa koja sabija
mocni kao armija, jaci od svih partija
pozdrav za Gadafija i za Uga Caveza
mi sanjamo o takvima da oslobode nas kaveza

I za brata Asada, jaceg od svih napada
zivot radja se na istoku, smrt dolazi sa zapada
i Rusi iz Donjecka i Huti iz Jemena
nasa borba je iskrena, mi smo deo istog plemena"

Je li ovo @Challenger napisao?

:bih: :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#82450 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Velkoski »

Dodik je irelevantan. Ono što jeste relevantno je to da njegovo razmišljanje i stavove dijeli veliki broj naših sugrađana.

Sve i da Dodik bude odstranjen još večeras na njegovo mjesto će doći isti lik.
Locked