Pa šta hoćeš Šljivančanin je za Vukovar dobio 5 godina a kunete se ovdje u Hag. Nije da branim zločince ali nemojte šuplje.
Da. Ista hovna oba. Guglaj Josip Cvitanović Cviki. U napadu na Bošnjake za jedan Bajram, na obilasku improvizovanog harema blizu linije sukoba a koji je na tzv desnoj obali, učestvovao je i ubica a mislim i ubijeni. Ima na YouTube, krvavi Bajram 97 u Mostaru ili tako nešto. Ubijen je tad jedan čovjek, ranjeni hodža i još neko, dosta povrijeđenih.
Dobro se sjećam tih dešavanja u Liska parku.zrakomlat wrote: ↑11/11/2020 13:25
Da. Ista hovna oba. Guglaj Josip Cvitanović Cviki. U napadu na Bošnjake za jedan Bajram, na obilasku improvizovanog harema blizu linije sukoba a koji je na tzv desnoj obali, učestvovao je i ubica a mislim i ubijeni. Ima na YouTube, krvavi Bajram 97 u Mostaru ili tako nešto. Ubijen je tad jedan čovjek, ranjeni hodža i još neko, dosta povrijeđenih.
Radić je osuđen od suda u BiH, ali mu je Grubeša sredio da služi kaznu u Hrvatskoj, i tamo mu je sud skratio kaznu sa 21 na 12 godinu zatvora, i odmah ga pustili. Dakle nikakva šuplja, nego čista namještaljka vrha HDZ- a i vrha politike u Hrvatskoj. Danas gledam komemoraciju Radiću, opet vrh HDZ-a došao, pa čak i likovi koji su kandidati na lokalnim izborima u Mostaru. Žalosno je to. I sad ti ljudi sutra treba da kao grade suživot u gradu sa Bošnjacima, Srbima i ostalim. Nije se mentalno odmaklo od devedesetih ni za gram.
Hoće li to bahati? Šta ti nije jasno na ovoj fotki? Jesu na fotki svi Mostarci, lokalci, pripadnici HVO-a? Ima li možda pripadnik HV-a iz Bjelovara? E moj junače, ne prosipaj se više i ne iznosi ničije detalje javno po forumu prije nego tu osobu upitaš jel’ ok s tim. Koji si ti papan bahati.tetka762 wrote: ↑08/11/2020 11:03Evo hajde opet se javi pa ćemo jednog po jednog sa slike. Može? Ti se našao mene prozivat zbog laži i propagande? Koji si ti levat bahati. Vidim koliko znaš kad ljude koji su došli pomoći prozivaš i spuštaš. Veze nemaš o ovim vremenima ako ne znaš ‘ko ti je branio grad. Poklopi se ušima.dogtag wrote: ↑21/09/2020 17:55Tako je! Ovim likovima koji dolaze da šire neku njihovu istinu (čitaj propagandu) ne zavrijeđuju uopšte pridavati bilo kakvu pažnju na ovom forumu, pogotovo kad ih nokautiraš istinom i raskrinkaš ko su i šta su i koje su im namjere!
Samo radi ovoga sam se javio, rijetko se javljam, ali gnušam se na laži i propagandu koju šire ali ne može više pod kožu!![]()
Presuda mu je smanjena zbog činjenice da hrvatska država ne priznaje presudu haškog tribunala. To je bilo presudno u njegovom "transferu", i u tome se ogleda sva zaštita koju je Hrvatska poduzela po pitanju jednog posve dokazanog ratnog zločinca.anelsol wrote: ↑11/11/2020 20:03
Radić je osuđen od suda u BiH, ali mu je Grubeša sredio da služi kaznu u Hrvatskoj, i tamo mu je sud skratio kaznu sa 21 na 12 godinu zatvora, i odmah ga pustili. Dakle nikakva šuplja, nego čista namještaljka vrha HDZ- a i vrha politike u Hrvatskoj. Danas gledam komemoraciju Radiću, opet vrh HDZ-a došao, pa čak i likovi koji su kandidati na lokalnim izborima u Mostaru. Žalosno je to. I sad ti ljudi sutra treba da kao grade suživot u gradu sa Bošnjacima, Srbima i ostalim. Nije se mentalno odmaklo od devedesetih ni za gram.
dobro je Sanele i tebe i tvoje propagande više . usro si temu sa svojim jednostranim prilozima i komentarimaadapter wrote: ↑12/11/2020 08:57 HTV Mostar, kao i Hrvatska radio postaja Mostar, potpuno preokreću priču vezanu za napad na Bošnjake Mostara na Bajram 1997. godine u Liska ulici, pokušavajući to prikazati kao „napad muslimanskih terorista na hrvatsko pučanstvo“.
(Originalni snimak: https://youtu.be/LZ3z1HA2BmU )
Bezočno lažu, izmišljaju i plasiraju bljuvotine kroz svoje emisije. Rodbinu poginulih koji su sahranjeni u Liska parku nazivaju „ekstremistima“ i „muslimanskim teroristima“.
Tadašnji HDZ-ov gradonačelnik Ivan Prskalo izvrće činjenice, manipulira brojkama, napadače pokušava prikazati herojima, govori o „diverzantskim grupama iz Istočnog Mostara“ nastojeći potpuno preokrenuti činjenično stanje.
Inače, tadašnji zapovjednik hrvatske policije tzv „hrvatske općine Mostar“ Marko Maka Radić, kao i ministar MUP-a HNK Valentin Ćorić kasnije su optuženi i osuđeni za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima.
Po drugi put ponavljam, Radić nije osuđen od haškog tribunala nego Suda Bosne i Hercegovine.Škobo Habu wrote: ↑12/11/2020 09:56Presuda mu je smanjena zbog činjenice da hrvatska država ne priznaje presudu haškog tribunala. To je bilo presudno u njegovom "transferu", i u tome se ogleda sva zaštita koju je Hrvatska poduzela po pitanju jednog posve dokazanog ratnog zločinca.anelsol wrote: ↑11/11/2020 20:03
Aludiras na moju malenkost,blagodarim,..kako ti se da zar ti nije iz ponizenja dobio si nogu,...koji ti je nadimak poredu ovo ..?Liferovat ce te i sa ovog .tetka762 wrote: ↑18/11/2020 23:50 Sad se više ne javljaju. Nema više prozivki, bahatosti, omalovažavanja ljudi koji su branili grad, glumljenja boraca A kategorije, navođenja na tanak led, nakanjivanja da se kače slike iz privatne arhive i bezveznog vrijeđanja, Sarajlija koji Mostara vidili nisu a znaju podjebavat.
Evo ostavit ćemo im temu, neka razglabaju koliko je četnika poginulo u Mostaru, koliko je topništva bilo na Planinici i jesu li se vodile borbe za Hum![]()
Gdje si A kategorijo, pošto benzin? Eto nije me bilo, što ne postavi vrle slike iz te tvoje kolekcije? Čega te je strah? Ovo mi je drugi nadimak, pitaj moderatore. Idi razglabaj sa onim drugim koja satnija je bila u Raštanima samo pazi da te ne navuče na tanak led.Apoll0 wrote: ↑20/11/2020 21:39Aludiras na moju malenkost,blagodarim,..kako ti se da zar ti nije iz ponizenja dobio si nogu,...koji ti je nadimak poredu ovo ..?Liferovat ce te i sa ovog .tetka762 wrote: ↑18/11/2020 23:50 Sad se više ne javljaju. Nema više prozivki, bahatosti, omalovažavanja ljudi koji su branili grad, glumljenja boraca A kategorije, navođenja na tanak led, nakanjivanja da se kače slike iz privatne arhive i bezveznog vrijeđanja, Sarajlija koji Mostara vidili nisu a znaju podjebavat.
Evo ostavit ćemo im temu, neka razglabaju koliko je četnika poginulo u Mostaru, koliko je topništva bilo na Planinici i jesu li se vodile borbe za Hum![]()
Nisi ti mali s glave...tetka762 wrote: ↑20/11/2020 23:14Gdje si A kategorijo, pošto benzin? Eto nije me bilo, što ne postavi vrle slike iz te tvoje kolekcije? Čega te je strah? Ovo mi je drugi nadimak, pitaj moderatore. Idi razglabaj sa onim drugim koja satnija je bila u Raštanima samo pazi da te ne navuče na tanak led.Apoll0 wrote: ↑20/11/2020 21:39Aludiras na moju malenkost,blagodarim,..kako ti se da zar ti nije iz ponizenja dobio si nogu,...koji ti je nadimak poredu ovo ..?Liferovat ce te i sa ovog .tetka762 wrote: ↑18/11/2020 23:50 Sad se više ne javljaju. Nema više prozivki, bahatosti, omalovažavanja ljudi koji su branili grad, glumljenja boraca A kategorije, navođenja na tanak led, nakanjivanja da se kače slike iz privatne arhive i bezveznog vrijeđanja, Sarajlija koji Mostara vidili nisu a znaju podjebavat.