bunk wrote: ↑20/11/2020 10:45
Moj ti druze Franjo.
Ne znam kako to izgleda kad se gleda sa glavne dzade u Sa.
Ali ovdje u dubokoj provinciji,ta stranka nije postojala nikad i kako izgleda i nece nikad postojati.
Isto vazi i za kiflin nip.Mada cujem da konstantno pokusavaju neke nezavisne i neke pokrete da navedu da se coporativno nazovu nip ali svi su oni skupa sisaci budjeta kojima je sda zavrnula pipu pa se osamostalise ili postadose pokreti za "bolje nesto"
Duboka je provincija sve osim Sarajeva.
Druže Bunk,
najprije ne znam, ali nadam se da riječ "provincija" ne koristiš u nekom negativnom svijetlu.
Ono što se mogu složiti sa tobom, jeste da je u manjim sredinama puno teže iskristalisati i privući veći broj birača za neku progresivno-liberalnu politiku.
Iako je to problem opšte prirode, nije i ne smije biti opravdanje za NS da i u tim sredinama ne radi punom parom na podršci ljudima, koji na lokalu takve politike i stavove zastupaju.
Da u jednom Lukavcu, NS vjerovatno nikada neće ostvariti podršku, u obimu i procentima kakvu ima u Centru, je činjenica, ali nije opravdanje za katastrofalne izborne rezultate iz ciklusa u ciklus. Kakanj je recimo odličan primjer, da može i drugačije.
Ovo ostalo što si pisao ide izvan teme, pa neću komentarisati.
PS: Molba: U Mostaru se gradonačelnik ne bira direktno - znaš to dobro i sam. Ne treba ti ta propaganda dezinformisanja.