Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Satori

#29851 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Satori »

Jedno je inicijalna privlacnost prema pripadniku suprotnog spola (uuuu, dobar), a drugo privlacnost prema partneru (makar izgledao kao George iz Seinfelda). :wink:
dale cooper

#29852 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dale cooper »

Uvijek je "zabavno" čitati o evolucijskim tekovinama (ili nedostatku istih) iz pera prosječnog muškarca sa ovih prostora. :| :mrgreen:
Pa se onda sjebe kad ode malo dalje odavde pa vidi da žene baš i ne robuju male gaze principima po kojima ih on vidi. :D
bandit_mo

#29853 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by bandit_mo »

MarshalDodik wrote: 19/11/2020 13:35 Ostat ce ova tema kao fakat popularna stvar koju ne kontam i koja ce se bez valjanog razloga nastaviti jos neki period.

Umjesto da se obuces i (ne)nasminkas skladu sa prilikama i vremenom od sebe svjesno pravis cudaka nerijetko i rugobu.
Zanimljivije i privlacnije mi je vidjeti zensko u zimskom periodu koje nosi dzeper sa onim veselim motivima, jaknu, kapu (svedska svakodnevnica) nego minic a gore grudnjaci s nekim pertlama i preko nezakopcan sakoic koji to nije.

Ali eto nije moje da komentarisem :lol:
Stvar je u tome što nije čudak i rugoba, nego trenutno općeprihvaćeni standard. Ako uzmemo da je IG i PH standard života :-D
MarshalDodik

#29854 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarshalDodik »

bandit_mo wrote: 19/11/2020 13:42
MarshalDodik wrote: 19/11/2020 13:35 Ostat ce ova tema kao fakat popularna stvar koju ne kontam i koja ce se bez valjanog razloga nastaviti jos neki period.

Umjesto da se obuces i (ne)nasminkas skladu sa prilikama i vremenom od sebe svjesno pravis cudaka nerijetko i rugobu.
Zanimljivije i privlacnije mi je vidjeti zensko u zimskom periodu koje nosi dzeper sa onim veselim motivima, jaknu, kapu (svedska svakodnevnica) nego minic a gore grudnjaci s nekim pertlama i preko nezakopcan sakoic koji to nije.

Stvar je u tome što nije čudak i rugoba, nego trenutno općeprihvaćeni standard. Ako uzmemo da je IG i PH standard života :-D
Danasnji opće prihvaćeni standard za mene je takav, cudan i iskrivljen.
Ne bih da djelujem kao neko ko bi bilo sta ikome nametao, nisam takav. Moje mišljenje povodom ove teme je takvo a valjda se smije iskazati.
bandit_mo

#29855 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by bandit_mo »

MarshalDodik wrote: 19/11/2020 13:56
bandit_mo wrote: 19/11/2020 13:42

Danasnji opće prihvaćeni standard za mene je takav, cudan i iskrivljen.
Ne bih da djelujem kao neko ko bi bilo sta ikome nametao, nisam takav. Moje mišljenje povodom ove teme je takvo a valjda se smije iskazati.
Dabome da može. I čak se slažem :-D
kakavdanakneiskustvu

#29856 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

dale cooper wrote: 19/11/2020 12:24 Ne znam kako neki ne kontaju da je vjerovatno dobrom dijelu žena sa zapada koje rade i žongliraju sa još stotinama nekih obaveza jednostavno nepraktično da stalno budu obučene kao da je subota navečer.

A ove pizdarije o ženama koje smrde ili ne smrde su tipični balkanski primitivizam, malograđanstvo i liječenje frustracija.
:thumbup:
Nedzada

#29857 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nedzada »

Ne kontam što su tnxsove ukunuli na forumu?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29858 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

dale cooper wrote: 19/11/2020 13:41 Pa se onda sjebe kad ode malo dalje odavde pa vidi da žene baš i ne robuju male gaze principima po kojima ih on vidi. :D
Sta znaci "bas i ne robuju male gaze principima " :?
omar little

#29859 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by omar little »

pizarro wrote: 19/11/2020 11:51
omar little wrote: 19/11/2020 00:36 djizs fakin krajst. zato sto je neki jado pokusavo jebat, preko stotinu milijuna zena sa zapada se "ne pere" i "smrdi". i ta se glupost razbacuje okolo kao da je peer reviewed study.
sta si u horoskopu? :D
sto, kakve to veze ima? :D bik.

moj horoskop nema veze za glupanderskom ogranicenoscu koja stotinu milijuna osoba etiketira da smrde i da se ne peru na osnovu vlastitog limitiranog iskustva. posebice kada to dolazi iz zemalja gdje se u tramvaj ne moze uci od smrada, gdje su po ambulantama i domovima zdravlja do neki dan bili primorani ljepiti papire sa PERITE SE PRIJE NEGO POSJETITE DOKTORA i gdje su ljudi, opcenito, zdravstveno zapusteni. "drze do sebe" i "sredjene su" a polupismene i ne znaju tri recenice sastaviti. ali super je da dizu kite po gradu dok prolaze. to je najvaznije.

inace, audrey hepburn mi nikad nije bila nesto narocito, ne razumijem tu opsesiju izgledom dvanaestogodisnje djevojcice. katharine mi je bolji hepburn. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#29860 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Pa eto i ti si sad par miliona ljudi svela na smrad u tramvaju i nekupanje prije doktora. Samo sto se na Balkan svako smije izdrkavati (pocesto vrlo zasluženo ne sporim), a ajme meni belaja kad vam se dirne u novopecene domovine. Odmah hocete žik žik :P
Bloo
Globalna šefica

#29861 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bloo »

Od zena samo Lauren Bacall priznajem :oops:
omar little

#29862 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by omar little »

upravo pokusavam pokazati kako su takve generalizacije glupe. a, ti se nisi bunio kada su se tamo negdje neki generalizirali, kada se limitirano osobno iskustvo koristilo za ekstrapolaciju (kao sto, recimo, ja mogu tvrditi da sam se "kretala dovoljno", "putovala" i bila izlozena dovoljnom velikom uzorku za takvu trvrdju - a, ne tvrdim), ali odma ide osobni napad kada se ukaze na nesto blizu kuce. :)

mene boli kurac za zene sa zapada kao sto me i boli kurac za te koje paradiraju. reagiram na glupost.
omar little

#29863 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by omar little »

Bloo wrote: 19/11/2020 16:06 Od zena samo Lauren Bacall priznajem :oops:
da. ona olvejz.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#29864 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Na mojoj kozi Balkan istetoviran a za dekadentni zapad me boli kurac :P nema potrebe da se lazemo i glumimo korektnost kad svi navijamo za svoje, pa jel :D

Da im se mi ne doseljavamo gledali bi u debele Helge prve trube Bavarije do kraja zivota, mislim realno :evil: nije ni cudo sto su im tolike stope samoubistava i potrosnje antidepresiva :P
detroit-mercy

#29865 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by detroit-mercy »

MIa Kalifa :mrgreen:
omar little

#29866 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by omar little »

he? uopce te ne berem. prisivas mi navijacku poziciju s kojom ja veze nemam i na mene projiciras neke svoje stvari. ja reagiram na sve i svasta sto mislim da reakciju zasluzuje. imputirati mi da ja "branim" "zene sa zapada" jer su "moja strana" nakon svega sto sam o njima na ovom forumu napisala je zaista smijesno.
MarshalDodik

#29867 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarshalDodik »

Image>Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#29868 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Ma samo opusteno i reagiraj na sve i svasta u pravo vrijeme i nek radi masta u pravo vrijeme :kontrabas:
Nedzada

#29869 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nedzada »

A Grejs Keli?
vjesticanametli

#29870 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjesticanametli »

Opet ga zapad boli 😂😂
@omar little 👍👍
ExNihilo

#29871 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ExNihilo »

Ova vještica tačno ženski Zviz if I ever saw one. :D
medvjed23

#29872 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by medvjed23 »

_BataZiv_0809 wrote: 19/11/2020 13:14
bandit_mo wrote: 19/11/2020 12:58 Mišljenja sam da žene radi muškaraca žele sve više ličiti na lutke na napuhivanje. Da izjednačavaju pohotne poglede sa poštovanjem/ljubavlju. Ili misle da je pohotni pogled put do poštovanja/ljubavi.
Ne mislim da su sretnije od harry potter žena (da se tako izrazim), dapače, mislim da su mnogo opterećenije gonjanjem nečega što ne mogu stići jer će uvijek bit mlađih, ljepših, utegnutijih, napucanijih... A da ne govorim da će izostati ta ljubav/poštovanjem.
Mislim da ovdje grijesis. Svaki muskarac koji prica otvoreno i ne trudi se biti vitez politicke korektnosti :D ce ti potvrditi da zena muskarcu pod broj 1, dakle apsolutno na prvom mjestu, mora biti predmet požude.

To je primordijalni refleks, mi smo stvoreni da sirimo sjeme da bi vrsta opstala i ne treba ici kontra prirode. Uvijek ce biti mladjih i zategnutijih ali ti se trudi da svom dragom budes privlacna. Druga je tema sta on tebi treba da pruzi zauzvrat i to sad nije bitno za kontekst.

I slazem se sa @Satori Audrey je bila slatka i simpaticna i rado bih sa njom bio frend i zezao se. A sa Liz Taylor, Raquel Welch, Ursulom Anders, Sofijom Loren....bi se igrao neceg drugog :evil:

Ako vas zanimaju trenutno popularne zene i to cu napisat po oba kriterija :D
ako nije off-topic, a i ako jeste :D ja ću iznijeti nešto drugačije mišljenje..

dobro i prirodno nisu sinonimi, pa je počesto, ako težimo dobrom, potrebno djelovati mimo ili čak protiv prirode.. najbolji primjer je možda silovanje, koje je u prirodi dosta prisutno, a u ljudskom društvu, i zakonom i moralom, označemo kao loše..

dalje, mislim da je potrebna doza opreza kad poželimo govoriti o svim muškarcima, svim ženama ili sl.. svako od nas najbolje poznaje vlastite preferencije i malo je prostora za ispravak kad neko kaže: ja želim ovo, ja volim ono.. međutim, niko od nas ne poznaje svakog muškarca, pa je smjelo tvrditi da svaki muškarac preferira ovo ili ono..

meni lično je obostrana požuda jako bitan dio romantičnog odnosa, ali ipak, nije iznad drugih jako bitnih stvari.. znam da nisam jedini takav i znam da, osim mene i meni sličnih, postoje i muškarci koji se fino uklapaju u tvoje tvrdnje, zatim aseksualni ljudi, zatim homoseksualci.. svega u božjoj bašti :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#29873 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Pa ja silujem zene tacno onoliko koliko zelim. A to je nikako :D
vjesticanametli

#29874 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjesticanametli »

ExNihilo wrote: 19/11/2020 19:38 Ova vještica tačno ženski Zviz if I ever saw one. :D
ne znam da ti se obratih pa shodno tome bjaziiiiii il i tebe boli zapad :lol:
ustvari ne obratih se nikom samo napisah nesto pa to razvlacite sad na 15 stranica :lol:
ExNihilo

#29875 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ExNihilo »

vjesticanametli wrote: 19/11/2020 19:52
ExNihilo wrote: 19/11/2020 19:38 Ova vještica tačno ženski Zviz if I ever saw one. :D
ne znam da ti se obratih pa shodno tome bjaziiiiii il i tebe boli zapad :lol:
ustvari ne obratih se nikom samo napisah nesto pa to razvlacite sad na 15 stranica :lol:
To što se nisi obratila ne znači kako ti se ne može replicirati na javnom forumu.

Mislim da to važi i u Njemačkoj. :D
Post Reply