Nagorno Karabah
-
El_comadante
#15076 Re: Nagorno Karabah
ovi armeni pale ruše svoje kuče i nose sve što mogu ponjeti, pa če onda biti za par godina kako su ih azeri protjerali kuče im uništili i tome slično.
-
90minut
#15077 Re: Nagorno Karabah
Kako neki ovdje ne kontaju da je ovo sve priznata Azerska teritorija još od 50tih ili kad vec od strane rusa mozda i ranije na koji nacin je priznata i zbog cega nije bitno.
Zapad se i ravnao po rusima najviše zbog toga je međunarodno priznata njihova teritorija.
Dakle rusi se nisu miješali samo zbog toga što oni ovo gledaju kao njihovu teritoriju NE POSTOJI drugi razlog oni su jednostavno gledali armensku okupiranu teritoriju kao ilegalnu okupaciju i to je sve zbog toga im nisu pomogli.
I da su odnosi više nego ok opet bi bilo sve isto jer ponavljam po 3 put rusi ovo gledaju kao azersku teritoriju što se tice armenske ljudi imaju sporazum ako im neko dirne granice rusi odma idu u pomoc.
Sve jasno kao dan.
Zapad se i ravnao po rusima najviše zbog toga je međunarodno priznata njihova teritorija.
Dakle rusi se nisu miješali samo zbog toga što oni ovo gledaju kao njihovu teritoriju NE POSTOJI drugi razlog oni su jednostavno gledali armensku okupiranu teritoriju kao ilegalnu okupaciju i to je sve zbog toga im nisu pomogli.
I da su odnosi više nego ok opet bi bilo sve isto jer ponavljam po 3 put rusi ovo gledaju kao azersku teritoriju što se tice armenske ljudi imaju sporazum ako im neko dirne granice rusi odma idu u pomoc.
Sve jasno kao dan.
-
sitni svercer
#15078 Re: Nagorno Karabah
klimatske promjene uticu na kvalitet kisnice i liscaSanskiBiser wrote: ↑15/11/2020 19:30EVO GA! Predozirao se lik liscem i kisnicom!zrakomlat wrote: ↑15/11/2020 19:25Ja mislim da će ga/ih Rusi lijepo zamoliti da odustanu od te namjere. Što bi reko Al Capone:SanskiBiser wrote: ↑15/11/2020 19:21
Trazim ne mogu naci na telegramu ima slika jednog od vodja tih likova, lik lici Abu Bakr al-Baghdadija, kod nekog manastira je sa jedinicom, sve crno na njemu oko glave marama crna. Faca nabrijana ono ubija ocima pogledom.![]()
‘Više možete postići s lijepom riječi i pištoljem nego samo s lijepom riječi’.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- spreca
#15079 Re: Nagorno Karabah
Zna fraer gdje se treba kriti,Azeri nisu gadjali civilne objekte pa ni manastire i crkveSanskiBiser wrote: ↑15/11/2020 19:30EVO GA! Predozirao se lik liscem i kisnicom!zrakomlat wrote: ↑15/11/2020 19:25Ja mislim da će ga/ih Rusi lijepo zamoliti da odustanu od te namjere. Što bi reko Al Capone:SanskiBiser wrote: ↑15/11/2020 19:21
Trazim ne mogu naci na telegramu ima slika jednog od vodja tih likova, lik lici Abu Bakr al-Baghdadija, kod nekog manastira je sa jedinicom, sve crno na njemu oko glave marama crna. Faca nabrijana ono ubija ocima pogledom.![]()
‘Više možete postići s lijepom riječi i pištoljem nego samo s lijepom riječi’.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- SanskiBiser
#15080 Re: Nagorno Karabah
Navodno je doslo do razmjene vatre u regiji Agdam u kojoj su ucestvovali ruske mirovne snage.
- spreca
#15081 Re: Nagorno Karabah
SukimSanskiBiser wrote: ↑15/11/2020 20:49
Navodno je doslo do razmjene vatre u regiji Agdam u kojoj su ucestvovali ruske mirovne snage.![]()
-
saimidin
#15082 Re: Nagorno Karabah
SanskiBiser wrote: ↑15/11/2020 19:10Jel to razlog sto su azeri produzili za 10 dana rok povlacenja iz kalbajara?AZMOD Obavijest:
HITNO
PREMA DOSTUPNIM EKSKLUZIVNIM POUZDANIM INFORMACIJAMA DOBIJENIM OD POVERLJIVIH IZVORA, ARMENSKE OKUPACIJSKE VOJNE FORMACIJE ODBIJAJU DA ODLOZE ORUŽJE I DOBROVOLJNO NAPUSTE KARABAH I SPORAZUMOM PREDVIDJENE REGIJE.
Naš izvor je posebno rekao da već tri dana ruski mirovnjaci vode teške pregovore sa zapovjednicima nekoliko jermenskih vojnih formacija uz učešće Arayika Harutyunyana i niza visokih vojnih ljudi iz Armenije!
GLAVNI UVJET KOJI SU ARMENSKI ZAPOVJEDNICI POSTAVILI JE DA NIKOL PAŠINIJAN OTKAZE ZAKLJUČENI SPORAZUM I DA SE PRIZNA NEZAVISNOST KARABAHA !!! U protivnom,ONI SU SPREMNI ZA BORBU SA BILO KOJOM VOJSKOM, KOJA ĆE POKUSATI DA IH RAZORUŽA I POKUSA NATJERATI NA DALJE POVLAČENJE ARMENSKE VOJSKE SA OKUPIRANIH TERITORIJA
Drugi razlog ove objave bi mogao biti, sto su azeri na ovaj nacin odlucili da svojoj javnosti objasne to sto ce rusi dopustit da na teritoriju pod njihovom kontrolom postoje institucije tzv arthsaka (vojne I civilne)
Jedino ne kontam dal je alijev od pocetka znao da ce rusi biti ovakve hinje, mada morao je.
-
saimidin
#15083 Re: Nagorno Karabah
I ja sam tako razmisljao do skora, ali sada vise nisam siguran90minut wrote: ↑15/11/2020 20:09 Kako neki ovdje ne kontaju da je ovo sve priznata Azerska teritorija još od 50tih ili kad vec od strane rusa mozda i ranije na koji nacin je priznata i zbog cega nije bitno.
Sve jasno kao dan.
Moguce da rusi I nece zvanicno priznati taj arthsak, ali ako lavrov kaze ovaj sporazum nije rjesenje politickog statusa karabaha, to moze biti sve od toga da priznaju nezavisnost,kao dio armenije, do toga da je to samo jedna mjesna zajednica u AZ.
Rusi ako procijene da su izgubili AZ u korist TR, mogu se napit kisnice I najest lisca I priznat arthsak, kao sto su abkaziu.
Njima treba ovaj zamrznuti konflikt da drze AZ u zavsinosti od sebe, AR su im u saci, jer oni nemaju drugog izbora zbog svoje mitomanije.
Da je se odreknu, mogli bi u neki sporazum sa AZ I TR, plus Gruzija I neki program za nato I uz pomoc USA, otpiliti ruse za sva vremena, ali kad bi baba imala mu.....
-
90minut
#15084 Re: Nagorno Karabah
Koliko ce uopšte teritorije kontrolisati Azeri od onog što su izgubili oko 75%?saimidin wrote: ↑15/11/2020 21:49I ja sam tako razmisljao do skora, ali sada vise nisam siguran90minut wrote: ↑15/11/2020 20:09 Kako neki ovdje ne kontaju da je ovo sve priznata Azerska teritorija još od 50tih ili kad vec od strane rusa mozda i ranije na koji nacin je priznata i zbog cega nije bitno.
Sve jasno kao dan.
Moguce da rusi I nece zvanicno priznati taj arthsak, ali ako lavrov kaze ovaj sporazum nije rjesenje politickog statusa karabaha, to moze biti sve od toga da priznaju nezavisnost,kao dio armenije, do toga da je to samo jedna mjesna zajednica u AZ.
Rusi ako procijene da su izgubili AZ u korist TR, mogu se napit kisnice I najest lisca I priznat arthsak, kao sto su abkaziu.
Njima treba ovaj zamrznuti konflikt da drze AZ u zavsinosti od sebe, AR su im u saci, jer oni nemaju drugog izbora zbog svoje mitomanije.
Da je se odreknu, mogli bi u neki sporazum sa AZ I TR, plus Gruzija I neki program za nato I uz pomoc USA, otpiliti ruse za sva vremena, ali kad bi baba imala mu.....
-
Baton_Ilirski
#15085 Re: Nagorno Karabah
Kako je krenulo neće ništa, uzeli ih Rusi na šarenu lažu90minut wrote: ↑15/11/2020 22:03saimidin wrote: ↑15/11/2020 21:49I ja sam tako razmisljao do skora, ali sada vise nisam siguran90minut wrote: ↑15/11/2020 20:09 Kako neki ovdje ne kontaju da je ovo sve priznata Azerska teritorija još od 50tih ili kad vec od strane rusa mozda i ranije na koji nacin je priznata i zbog cega nije bitno.
Sve jasno kao dan.
Koliko ce uopšte teritorije kontrolisati Azeri od onog što su izgubili oko 75%?
-
saimidin
#15086 Re: Nagorno Karabah
Sad imaju ono sto su zauzeli, za ostalo nista tu nije sigurno, evo danas azeri produzili rok predaje kalbajara 10 dana, rusi ih pritisli garant, l haj nije 10 dana puno, ali ovi ce posjeci svako drvo, unistiti sve sto mogu, sto neko rece uzorat asfalt90minut wrote: ↑15/11/2020 22:03Koliko ce uopšte teritorije kontrolisati Azeri od onog što su izgubili oko 75%?saimidin wrote: ↑15/11/2020 21:49I ja sam tako razmisljao do skora, ali sada vise nisam siguran90minut wrote: ↑15/11/2020 20:09 Kako neki ovdje ne kontaju da je ovo sve priznata Azerska teritorija još od 50tih ili kad vec od strane rusa mozda i ranije na koji nacin je priznata i zbog cega nije bitno.
Sve jasno kao dan.
Videce se za par mjeseci ko je na cemu, ili na komu
-
90minut
#15087 Re: Nagorno Karabah
Nije bitno zna se za šta su se obavezali da moraju vracati po nekoj procjeni to je 75% gdje ruske čizma nece krociti ostatak samo kontrolišu 5 godina.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#15088 Re: Nagorno Karabah
ovi armeni koji barbari, covce; stubove od struje, ubijanje stoke, suma i sl.
a sto se tice primirja i plana u vezi tog, to ce vrijeme pokazati sta se potpisalo...
a sto se tice primirja i plana u vezi tog, to ce vrijeme pokazati sta se potpisalo...
-
saimidin
#15089 Re: Nagorno Karabah
https://www.youtube.com/watch?v=IqyA-aA ... linStories
evo lavrova o statusu karabaha, i nisam siguran na koju teritoriju misli ali vjerovatno NKAO iz doba SSSR, kako ja kontam nece rusi nigdje zadugo, jer im upravo treba da ostanu sto duze i kao posreduju-mire zaracene strane, da bi imali preko cega da uticu na njih
mislim da azeri nisu imali i nece imati puno izbora, osim da udju u direktan konflikt sa rusima, ali nisu ludi
i onda se rusi cude sto niko nece sa njima, a i armeni, kojima su pomagali da okupiraju i drze 30 g dio AZ su ih htjeli otkantati, i evo rusi ih opet spasise
edit: agdam je bio van NKAO, pa je na karti ucrtan kao dio koji ce kontrolisati rusi, + eno ih u kalbajaru, videcemo hoce li otici, a nije ni na karti ni u sporazumu oznacen kao ruska kontrola i sad treba jos 10 dana
rusi su hinje i ovim tempom izgubit ce azere, nije nicija do zore
-
sumirprimus
#15090 Re: Nagorno Karabah
Neka ruja za nauk svim im susjedima.
Nije ni strah vjecan
Nije ni strah vjecan
- SanskiBiser
#15091 Re: Nagorno Karabah
Juce sam stavio klip armenskog MMA borca dobrovoljca koji je pricao o bjezanju i dezertiranju citavih bataljona armenske vojske nakon sto su potisnuti sa polozaja na Gibrailskom frontu tokom oktobra. Na kraju je liniju napustio i general u ambulantnom vozilu, izgleda da je taj general napravio i ovaj snimak.
-
90minut
#15092 Re: Nagorno Karabah
Uh razbucali ih malo je reci
- SanskiBiser
#15093 Re: Nagorno Karabah
održava se internetska konferencija za novinare premijera Jermenije Nikol Pašinjan.
Ja sam glavni službenik koji je odgovoran za ono što se dogodilo.
Ja sam odgovoran za sve, ali javnost bi trebala znati sve detalje onoga što se dogodilo.
Kada smo došli na vlast, u pregovaračkom procesu Karabaha zavladala je slijepa ulica. U stvari, postavilo se pitanje - teritorije u zamenu za ništa. Pokušali smo to promijeniti i istovremeno podići borbenu efikasnost vojske.
Odluka o proglašenju dana žalosti mora se donijeti nakon što se pronađu tijela svih mrtvih.
U toku pregovora, čim je armenska strana pristala na neku mogućnost za rješavanje sukoba, Azerbejdžan je odmah odbacio tu mogućnost.
Jermenska strana ima nekoliko stotina nestalih tokom rata.
Napori naše vlade ovih godina bili su usmjereni na promjenu logike pregovora da se teritorije predaju u zamjenu za ništa. Sada možemo reći da nismo uspjeli.
Bilo je moguće izbjeći rat, ali za ovo smo morali Azerbejdžanu predati 7 regija Karabaha i grad Shushi. I u osnovi smo prihvatili izazov rata.
Iako je postojala potencijalna prilika za borbu, borili smo se do posljednje sekunde. Ali nisu mogli uspjeti. Jesmo li odgovorni za ovo? Da! Ali za 2,5 godine nismo uspjeli učiniti ono što nije učinjeno za 30 godina.
U stvari, retroaktivna promjena predmeta znači promjenu vojne situacije, što danas ne mislim da je realno.
Battles Borbe u julu 2020. pokazale su da smo spremni za rat protiv Azerbejdžana. Ali ispostavilo se da nismo spremni za rat protiv Azerbejdžana, Turske i angažiranih militanata.
NO mogućoj ostavci: Na mom dnevnom redu je samo jedno pitanje - osigurati stabilnost u zemlji. Nema drugih pitanja.
Odbrambena vojska Karabaha imat će isti status kao i prije. Odbrambena vojska Karabaha mora postati moćnija i jača.
O Šuši: Ako se grad predao bez borbe, kako bi se tijela mrtvih jermenskih vojnika pronašla u njegovoj blizini? Ko im je naredio da brane grad, zašto su se borili ako je grad predan?![]()
Pašinjan je priznao da su azerbejdžanske specijalne snage zauzele Šušu
Premijer Armenije izjavio je da se u armenskom društvu "pretjeruje" s dezinformacijama o Šušnu, da je grad navodno predan bez borbe.
„Ako se grad preda bez borbe, kako bi se tela mrtvih jermenskih vojnika mogla naći u njegovoj blizini? Ko im je naredio da brane grad, zašto su se borili ako je grad predan? ", Upitao je, navodeći da je grad-tvrđava pao zbog" prodora diverzantske grupe ".

"... Pretrpjeli smo velike ljudske i teritorijalne gubitke, o čemu svjedoče tijela 150 jermenskih vojnika izvađenih ovih dana s prilaza Šušiju ... Još stotine tijela je na bojnom polju ..."
Lider karabaških separatista Arayik Harutyunyan objavio je to na svojoj Facebook stranici.
Ekonomista, profesor na Američkom univerzitetu Rutgers Gubad Ibadoglu postavio je 5 pitanja u vezi sa mapom lokacije osmatračnica mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu koju je objavilo rusko Ministarstvo odbrane.
1. Zašto su dijelovi regija Kelbajar, Aghdam i Terter na dodirnoj liniji pripisani Nagorno-Karabahu?
2. Kojim ćemo putem ići do Šuše ako je „Crvena čaršija“ označena kao teritorija Nagorno-Karabaha?
3. Zašto Lachin koridor zauzima tako veliko područje? Na ovoj karti Armeniji više liči na ujedinjeni teritorij nego na hodnik.
4. Azerbejdžan je najavio oslobađanje Šušakenda, zašto selo nije na mapi sa nama?
5. Zašto će postojati 3 stalna radna mjesta u malom području oko Shushija?
-
saimidin
#15094 Re: Nagorno Karabah
Sta kaze mogli su protiv azera, ali ne protiv svijeta, oni sami s rusimaSanskiBiser wrote: ↑16/11/2020 08:49održava se internetska konferencija za novinare premijera Jermenije Nikol Pašinjan.
Ja sam glavni službenik koji je odgovoran za ono što se dogodilo.
Ja sam odgovoran za sve, ali javnost bi trebala znati sve detalje onoga što se dogodilo.
Kada smo došli na vlast, u pregovaračkom procesu Karabaha zavladala je slijepa ulica. U stvari, postavilo se pitanje - teritorije u zamenu za ništa. Pokušali smo to promijeniti i istovremeno podići borbenu efikasnost vojske.
Odluka o proglašenju dana žalosti mora se donijeti nakon što se pronađu tijela svih mrtvih.
U toku pregovora, čim je armenska strana pristala na neku mogućnost za rješavanje sukoba, Azerbejdžan je odmah odbacio tu mogućnost.
Jermenska strana ima nekoliko stotina nestalih tokom rata.
Napori naše vlade ovih godina bili su usmjereni na promjenu logike pregovora da se teritorije predaju u zamjenu za ništa. Sada možemo reći da nismo uspjeli.
Bilo je moguće izbjeći rat, ali za ovo smo morali Azerbejdžanu predati 7 regija Karabaha i grad Shushi. I u osnovi smo prihvatili izazov rata.
Iako je postojala potencijalna prilika za borbu, borili smo se do posljednje sekunde. Ali nisu mogli uspjeti. Jesmo li odgovorni za ovo? Da! Ali za 2,5 godine nismo uspjeli učiniti ono što nije učinjeno za 30 godina.
U stvari, retroaktivna promjena predmeta znači promjenu vojne situacije, što danas ne mislim da je realno.
Battles Borbe u julu 2020. pokazale su da smo spremni za rat protiv Azerbejdžana. Ali ispostavilo se da nismo spremni za rat protiv Azerbejdžana, Turske i angažiranih militanata.
NO mogućoj ostavci: Na mom dnevnom redu je samo jedno pitanje - osigurati stabilnost u zemlji. Nema drugih pitanja.
Odbrambena vojska Karabaha imat će isti status kao i prije. Odbrambena vojska Karabaha mora postati moćnija i jača.
O Šuši: Ako se grad predao bez borbe, kako bi se tijela mrtvih jermenskih vojnika pronašla u njegovoj blizini? Ko im je naredio da brane grad, zašto su se borili ako je grad predan?![]()
![]()
"... Pretrpjeli smo velike ljudske i teritorijalne gubitke, o čemu svjedoče tijela 150 jermenskih vojnika izvađenih ovih dana s prilaza Šušiju ... Još stotine tijela je na bojnom polju ..."
Lider karabaških separatista Arayik Harutyunyan objavio je to na svojoj Facebook stranici.
Ekonomista, profesor na Američkom univerzitetu Rutgers Gubad Ibadoglu postavio je 5 pitanja u vezi sa mapom lokacije osmatračnica mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu koju je objavilo rusko Ministarstvo odbrane.
1. Zašto su dijelovi regija Kelbajar, Aghdam i Terter na dodirnoj liniji pripisani Nagorno-Karabahu?
2. Kojim ćemo putem ići do Šuše ako je „Crvena čaršija“ označena kao teritorija Nagorno-Karabaha?
3. Zašto Lachin koridor zauzima tako veliko područje? Na ovoj karti Armeniji više liči na ujedinjeni teritorij nego na hodnik.
4. Azerbejdžan je najavio oslobađanje Šušakenda, zašto selo nije na mapi sa nama?
5. Zašto će postojati 3 stalna radna mjesta u malom području oko Shushija?
Njih dvojica, ja I babo sami
Azeri su dobili to sto su osvojili, vjerovatno je putin odlucio da je dosta I za azere I za disciplinovanje armena, I uslovio azere ili da stanu ili idu u sukob sa rusima, armeni svakako nisu imali drugog izbora
Do naredne znacajne promjene tesko moze doci uskoro, ali vidjet cemo
-
zlajaBHF
#15095 Re: Nagorno Karabah
Kako mislis da su Azeri dobili to sto su osvojili?saimidin wrote: ↑16/11/2020 10:14
Sta kaze mogli su protiv azera, ali ne protiv svijeta, oni sami s rusima![]()
Njih dvojica, ja I babo sami![]()
Azeri su dobili to sto su osvojili, vjerovatno je putin odlucio da je dosta I za azere I za disciplinovanje armena, I uslovio azere ili da stanu ili idu u sukob sa rusima, armeni svakako nisu imali drugog izbora
Azeri su od pocetka rekli sta je potrebno za mir, i upravo to ce dobiti, ono sto su trazili.
Znaci da se Armenske snage povuku sa teritorije Azerbejdzana, i da NK bude dio Azerbejdzana.
To sto su Rusi tu na 5 godina je sasvim normalno. Period tranzicije i nista vise.
- SanskiBiser
#15096 Re: Nagorno Karabah

Gonzo i armenska mitomanija
Dokazni materijal, da su specijalci komandosi Turske ratovali u Azerbejdzanu, noz koji je uzet od mrtvog oficira turskih specijalaca u Martuniju ti su specijalci dobili u Martuniju po nosu po Gonzi i prebaceni su u slabo branjenu Shushu. Specijalni noz radjen u malim serijama samo za turske crvene beretke!!!
E sad istina
Radi se o nozu koji se moze kupiti za 90 do 110 turkskih lira ( 25-30 KM) u svakoj bolje opremljenoj prodavnici ribolovne i lovacke opreme u Turskoj, proizvodi ga turska firma Halmark i nije nista posebno, prosjecan noz u toj klasi, industrijska proizvodnja....
https://www.hepsiburada.com/halmak-stan ... 000004LDTU
lik radi recenziju kupio na pijaci
https://www.youtube.com/watch?v=v7xZ-NmHB0o
-
saimidin
#15097 Re: Nagorno Karabah
zlajaBHF wrote: ↑16/11/2020 10:40Kako mislis da su Azeri dobili to sto su osvojili?saimidin wrote: ↑16/11/2020 10:14
Sta kaze mogli su protiv azera, ali ne protiv svijeta, oni sami s rusima![]()
Njih dvojica, ja I babo sami![]()
Azeri su od pocetka rekli sta je potrebno za mir, i upravo to ce dobiti, ono sto su trazili.
Znaci da se Armenske snage povuku sa teritorije Azerbejdzana, i da NK bude dio Azerbejdzana.
To sto su Rusi tu na 5 godina je sasvim normalno. Period tranzicije i nista vise.
Mislim da azeri imaju ono dokle je dosla njihova vojska, sve ostalo je uslovno I upitno.
Videcemo za 5 godina, mnogo toga moze da se promijeni, iako i ja mislim da bi trebalo tako biti, ipak kad vidim ruske zamrznute konflikte, mrka kapa
- SanskiBiser
#15098 Re: Nagorno Karabah
Jermenci ne vjeruju Rusiji i zahtijevaju od OSCE-a da u pregovore o Karabahu uključi SAD i Francusku
100 jermenskih organizacija u Evropi zahtijevalo je da OEBS revidira sporazum o Karabahu.
"Samo novi pregovori kopredsjedavajućih OSCE-a, prvenstveno uz sudjelovanje Francuske, mogu garantirati pravedan prekid vatre", kaže se u izjavi.
Odmah se 100 armenskih organizacija u Evropi prijavilo OSCE-u sa zahtjevom da promijeni trenutne sporazume o mirnom rješavanju sukoba u Nagorno-Karabahu. Riječ je o sporazumu koji su potpisali azerbejdžanski predsjednik Ilham Aliyev, jermenski premijer Nikol Pašinjan i ruski predsjednik Vladimir Putin.
Jermenske organizacije tvrde da je dokument navodno nametnut Jermeniji i da je krajnje neuravnotežen u svojim uvjetima. S tim u vezi, organizacije žele da se održe novi pregovori, ovog puta uz učešće Sjedinjenih Država i Francuske.
- sinuhe
#15099 Re: Nagorno Karabah
Na toj karti je prikazana samo linija kontakta 15.11 ali su im dali jos 10 dana da se povuku iz Kalbajara. Trokuti prikazuju raspored ruskih mirovnih snaga sto jasno govori o dogovorenom.
Rusko ministarstvo odbrane:

Rusko ministarstvo odbrane:

- jednonogi_Jack
#15100 Re: Nagorno Karabah
Šta ti je pravi general.SanskiBiser wrote: ↑16/11/2020 07:28 Juce sam stavio klip armenskog MMA borca dobrovoljca koji je pricao o bjezanju i dezertiranju citavih bataljona armenske vojske nakon sto su potisnuti sa polozaja na Gibrailskom frontu tokom oktobra. Na kraju je liniju napustio i general u ambulantnom vozilu, izgleda da je taj general napravio i ovaj snimak.![]()
![]()
Naprijed drugovi, iza vas sam. Nazad, drugovi ispred vas sam.