USA - Izbori za predsjednika 2020

Post Reply
saint_mirad

#9601 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by saint_mirad »

dale cooper wrote: 15/11/2020 01:26
saint_mirad wrote: 15/11/2020 01:12
dale cooper wrote: 15/11/2020 01:11

Ok, ali zašto "pansexual genderqueer nakaze" kao pandan nazi Trumpovcima sa suprotne strane? Je li to genderqueer osobe promovišu nasilje i
mržnju kao ovi nacisti?
Ne, uopste se ne radi o tome. I jedni i drugi su outlieri u glasackom telu stranaka.

Za nasilje kod Demokrata su zaduzeni Antifa i BLM.
Pa nisu li onda i Antifa outlieri u glasačkom tijelu demokrata? :mrgreen:

A koliko su ove dvije skupine nasilne je upitno.
Ništa tu nije upitno, oni su pokazali na delu sve. Nije Antifa član tipični glasač demokrata, niko nije ni tvrdio da jeste za razliku od ljudi koji su tvrdili da su bakljadzije iz Šarlotsvila tipični glasači republikanaca.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9602 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Chmoljo »

loše ti ide taj spin. ničim izazvan okrenuo priču na migrantima koji nikakve veze sa temom nemaju.

pitao si me za razloge banovanja, razloge sam ti naveo. nigdje nisam rekao da su to samo Srbi. nadam se zbog tebe da si samo bezobrazan, jer vidim nijanse ti malo teže idu, ali jebiga mogu i razumjeti donekle - kognitivne sposobnosti trpe kada se odgaja na rakiji i bijelom luku.
dale cooper

#9603 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by dale cooper »

saint_mirad wrote: 15/11/2020 01:39

Ne, uopste se ne radi o tome. I jedni i drugi su outlieri u glasackom telu stranaka.

Ništa tu nije upitno, oni su pokazali na delu sve. Nije Antifa član tipični glasač demokrata, niko nije ni tvrdio da jeste za razliku od ljudi koji su tvrdili da su bakljadzije iz Šarlotsvila tipični glasači republikanaca.
Nisu svi republikanci bakljadžije, ali su svi bakljadžije Trumpovci. :mrgreen:
smijesni_ste

#9604 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by smijesni_ste »

Da, ja sam skrenuo sa teme, a ne ovaj što me povezuje sa Lukavicom (na šta si se kulturno nadovezao) ili ovi što direktno prozivaju mirada jer iznosi stavove koji se ne svidjaju većini ovdje.

Post je naravno prijavljen.
saint_mirad

#9605 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by saint_mirad »

Nisu svi demokrati genderqueer pansexual hadalji, ali su svi genderqueer pansexual hadalji demokrati. :-D
dale cooper

#9606 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by dale cooper »

saint_mirad wrote: 15/11/2020 01:47 Nisu svi demokrati genderqueer pansexual hadalji, ali su svi genderqueer pansexual hadalji demokrati. :-D
I ništa u tome nema loše. :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9607 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by pici »

AMERIČKI IZBORI
Što ako republikanci ignoriraju rezultat i proglase Trumpa pobjednikom?

DESET dana od američkih predsjedničkih izbora i šest dana otkad su vodeći američki mediji, vodeći se rezultatima prebrojavanja glasova u ključnim saveznim državama, proglasili Joea Bidena pobjednikom i novoizabranim predsjednikom, aktualni predsjednik Donald Trump i dalje odbija priznati poraz.

"Otkad lamestream mediji odlučuju tko će naš idući predsjednik biti?", glasi Trumpova objava od 8. studenog, a varijaciju iste ponovili su mnogi njegovi saveznici iz Republikanske stranke proteklih dana. Naravno, Trump nije osporavao medijsko proglašenje pobjednika kad je tražio da se pobjednik zna iste noći, što u tom trenutku mogu napraviti isključivo mediji. Nije osporavao ulogu medija ni kad su njega proglasili pobjednikom, puno prije službenog rezultata, na izborima 2016. Nije ga osporavala ni njegova protukandidatkinja Hillary Clinton, koja je održala tradicionalni govor s priznanjem poraza 9. studenog 2016. - samo dan nakon izbora.

Kritike republikanaca da je Clinton prozivala Trumpa zbog ruskog miješanja u izbore u njegovu korist, što je kasnije i dokazano, prilično su neozbiljne, budući da ni Clinton ni Barack Obama nisu osporavali samu činjenicu da je Trump izabran kao novi predsjednik SAD-a. Nitko nije tvrdio da Trump ne bi trebao biti inauguriran 20. siječnja 2017.

Da Trump pokušava ili bi mogao pokušati izvesti svojevrsni puč, ovih dana upozoravaju novinari Guardiana, Voxa, Washington Posta i Foreign Policyja, među ostalima. Američki povjesničar i autor knjige "O tiraniji: Dvadeset lekcija 20. stoljeća", Timothy Snyder, poslao je u nizu objava na Twitteru ovog tjedna isto dramatično upozorenje.

"Donald Trump je sve vrijeme govorio da će ignorirati rezultat glasanja. Ono što Donald Trump pokušava ima ime - državni udar. Koliko god se činio slabo organiziran, nije izvjesno da neće uspjeti. Mora se postići da ne uspije. Državni udari su poraženi brzo ili nikako. Dok se događaju, od nas se očekuje da gledamo na drugu stranu, što mnogi od nas rade. Kad su gotovi, nemoćni smo.

Sve su glasnije spekulacije da elektorski kolegij u nekim državama neće poštivati rezultate narodnog glasanja. Podsjetimo, u američkom izbornom sustavu pobjednik se odlučuje glasovima elektora, koji u pravilu glasaju prema rezultatu izbora u svojoj saveznoj država. Tako 55 elektora iz Kalifornije glasa za kandidata koji je odnio pobjedu u Kaliforniji, 38 elektora iz Teksasa glasa za pobjednika u Teksasa, 29 elektora iz Floride za pobjednika u Floridi, i tako dalje.

U saveznim državama u kojima su ured guvernera i Kongres u rukama suparničkih stranaka moglo bi se dogoditi da svaka strana verificira svoje elektore.

>>Može li Trump blokirati Bidenovu pobjedu?

Takva je situacija u Pennsylvaniji, Michiganu, Wisconsinu, ključnim državama u kojima je pobjeda tijesno pripisana Bidenu. Sve imaju demokratske guvernere, ali Kongres s republikanskom većinom. U Arizoni, državi u kojoj je Biden također odnio pobjedu, republikanci drže i ured guvernera i Kongres, što znači da bi im još lakše bilo izvesti operaciju izbora "odmetnutih" elektora, tvrdeći da je rezultat izbora nelegitiman.
ovaj kreten narandzasti trenutno probeharali ide u stvaranju duboke krize... hoceli se pokrenuti drzavni mehanizmi i doci do upotrebe sile nad tVumpom i izbacivanjem iz bijele kuce ili presedana da se volja vecine glasaca opovrgne i ostavi se tVump radi mira u kuci...
tVump je sad ranjena zvijer i postaje sve opasniji, ako uskoro i sluzbeo ne objave Bajdenovu cistu pobjedu, ovaj narandzasti idiot ce je nepovratno sjebat... CIA ima iskustva u rusenju drzava i postavljanju diktatora, de da vidimo hoceli se moci izboriti sami sa sobom i ocuvanju "americke slobode i demokratije"... sejtan dosHo po svoje...
breba

#9608 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by breba »

Opasni likovi. Daj ba više...

Image
smijesni_ste

#9609 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by smijesni_ste »

saint_mirad wrote: 15/11/2020 01:39 Ništa tu nije upitno, oni su pokazali na delu sve. Nije Antifa član tipični glasač demokrata, niko nije ni tvrdio da jeste za razliku od ljudi koji su tvrdili da su bakljadzije iz Šarlotsvila tipični glasači republikanaca.
Kad ovdje čitaš postove o Trumpu, pomislio bi čovjek to sve glasači Naše stranke, ali realnost je nešto drugačija što će se danas vidjeti.
jeza u ledja

#9610 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

saint_mirad wrote: 15/11/2020 01:04
dale cooper wrote: 15/11/2020 00:58 I kakve veze imaju pro nazi Trump simpatizeri sa pansexual genderqueer osobama? Osim što ti vidiš neku sličnost između te dvije
ničim slične grupacije. I što vjerovatno ne simpatišeš ove druge.
Veza je u tome sto su pro nazi i genderqueer nereprezentativni uzorci glasaca za obe partije. Niti je tipican Trumpovac nacista, niti je tipican Bidenovac neki od alphabet people.
Al je zato tipican Trumpovac glup po kurac.
Last edited by jeza u ledja on 15/11/2020 01:57, edited 1 time in total.
saint_mirad

#9611 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by saint_mirad »

smijesni_ste wrote: 15/11/2020 01:52
saint_mirad wrote: 15/11/2020 01:39 Ništa tu nije upitno, oni su pokazali na delu sve. Nije Antifa član tipični glasač demokrata, niko nije ni tvrdio da jeste za razliku od ljudi koji su tvrdili da su bakljadzije iz Šarlotsvila tipični glasači republikanaca.
Kad ovdje čitaš postove o Trumpu, pomislio bi čovjek to sve glasači Naše stranke, a realnost je nešto drugačija što će se danas vidjeti.
Ovde je većina programirana mantrom orange-man-bad i ne mogu kreirati nuanced stavove, da im život zavisi od toga. Imas i likove kao onaj Chmoljo koji jedino znat napisat pomiju od posta, zato ga i ignorišem iako mi se 10ak puta obratio u poslednjih nekoliko dana. Ima još takvih, nažalost.

Ja ipak mislim da ovaj forum nije funkcija kompletnog biračkog tela u BiH jer tipični glasač ipak ne ide na forum. Ovde se verovatno može naći disproporcionalno puno glasača Naše stranke, NiP i sličnih.

Slična situacija je bila na Redditu vezano za ove sad izbore.
Last edited by saint_mirad on 15/11/2020 01:58, edited 1 time in total.
smijesni_ste

#9612 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by smijesni_ste »

ultima_palabra wrote: 15/11/2020 01:37
smijesni_ste wrote: 15/11/2020 01:13
ultima_palabra wrote: 15/11/2020 00:54

Organizuj i ti kod sebe u Lukavici, pa se javi poslije da sumiramo utiske :mrgreen:

Još jedan od onih koje sam opisao neki dan, puni tolerancije i osjećaja za pravdu i humanost, ali da mu sestra/kćerka dovede Srbina u kuću, ošišao bi je naćelavo :D

Hmm, čudno je što spominješ Lukavicu, da se nisi našao u onoj "...ljubim te u bradu, bio sam na selu, sada sam u gradu' ? :D

P.S. Koliko si migranata primio kod sebe dok te nema u BiH?
Naravno da bih primio zeta, i bacio ga lavovima. Jebo Bosnjaka bez lavljeg kaveze u avliji :mrgreen:

Ljubljenje brada i kontaminiranih mrtvaca ostavljam vama.
Samo diši duboko, ne vreba Srbin iz ćoška, rat je završen...
saint_mirad

#9613 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by saint_mirad »

A i to plašenje forumskim četnicima (kako su i mene zvali više puta) jako podseća na hajku koju SDA vodi protiv Kojovica. Samo su ovde u ulozi SDA forumasi koji ih deklarativno ne vole. :P
dale cooper

#9614 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by dale cooper »

saint_mirad wrote: 15/11/2020 01:57
smijesni_ste wrote: 15/11/2020 01:52
Kad ovdje čitaš postove o Trumpu, pomislio bi čovjek to sve glasači Naše stranke, a realnost je nešto drugačija što će se danas vidjeti.
Ovde je većina programirana mantrom orange-man-bad i ne mogu kreirati nuanced stavove, da im život zavisi od toga. Imas i likove kao onaj Chmoljo koji jedino znat napisat pomiju od posta, zato ga i ignorišem iako mi se 10ak puta obratio u poslednjih nekoliko dana. Ima još takvih, nažalost.

Ja ipak mislim da ovaj forum nije funkcija kompletnog biračkog tela u BiH jer tipični glasač ipak ne ide na forum. Ovde se verovatno može naći disproporcionalno puno glasača Naše stranke, NiP i sličnih.

Nema ništa nuanced u Trumpovoj politici. Kao što je nema u Vučićevoj, Erdoganovoj, Orbanovoj...nastavi niz. Čista borba za apsolutnu
vlast i kontrolu.
Chmoljo

#9615 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Chmoljo »

smijesni_ste wrote: 15/11/2020 01:47 Da, ja sam skrenuo sa teme, a ne ovaj što me povezuje sa Lukavicom (na šta si se kulturno nadovezao) ili ovi što direktno prozivaju mirada jer iznosi stavove koji se ne svidjaju većini ovdje.

Post je naravno prijavljen.
ma jadan ti. samo si zaboravio par "ružnih" riječi o Sarajevu, koje si rekao onako slučajno i samo malo, prije nego ti je napisano za Lukavicu.

tako bješe i '95. "što su ovo ljuti na nas?"... upita se Milivoj truckajući se na prikolici u tužnoj koloni.
smijesni_ste

#9616 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by smijesni_ste »

Ma navlače te na ban, nisi ni prvi ni posljednji, ali se dobro držiš :D

Što se tiče Trumpa, ovdje svega nekoliko likova piše jer ih baš zanima ili direktno dotiče američka politika (poput ježa), ovi ostali pišu jer posmatraju sve iz ugla našeg rata, Srbije, vjere...čega god

Istto kao na temi o Azerbejdžanu i Armencima, ljudi bukvalno navijaju i proživljavaju naš rat kroz njihov :-)
Chmoljo

#9617 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Chmoljo »

samo ti racionalizuj buraz.
jeza u ledja

#9618 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

saint_mirad wrote: 15/11/2020 01:39

Antifa i slicni nisu nikakvi ljubitelji Demokrata. Takve ljude uglavnom ne zanima binarna americka stranacka struktura, a pogovoto neko poput Bidena.
Suprotno tome, ovi Sarlotvilovci i razna desnicarska bagra sto mase oruzjem po kojekakvim protestima, su u savrsenoj simbiozi sa Trumpom.
To je ta razlika izmedju Trumpa i Bidena, te Republikanaca i Demokrata trenutno. Na jednoj strani je radikalna desnica, a druga strana je daleko od radikalne ljevice.
saint_mirad

#9619 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by saint_mirad »

smijesni_ste wrote: 15/11/2020 02:05

Što se tiče Trumpa, ovdje svega nekoliko likova piše jer ih baš zanima ili direktno dotiče američka politika (poput ježa), ovi ostali pišu jer posmatraju sve iz ugla našeg rata, Srbije, vjere...čega god

Istto kao na temi o Azerbejdžanu i Armencima, ljudi bukvalno navijaju i proživljavaju naš rat kroz njihov :-)
Tribalna ljudska priroda, šta ćeš. :D Bitno je podeliti se u tabore, e sad dal po osnovi vere, nacije, rase, kluba ili bilo čega drugog, nije ni bitno.

@jeza u ledja radikalna levica glasa isključivo za Demokrate, nećemo se praviti blesavi. Za njih je Trump inkarnacija Hitlera.
smijesni_ste

#9620 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by smijesni_ste »

Stvarno kako sam se usudio spomenuti grad u kojem sam rodjen i živim i čiji stanovnici čine najveći dio ovog foruma :lol: :lol:

Da, da, pranje ulica kojim su hodali LGBT-ovci nekoliko minuta ranije nije fašizam, ali svi Trumpovi glasači jesu fašisti :D
Chmoljo

#9621 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Chmoljo »

smijesni_ste wrote: 15/11/2020 02:05

de, de, iako je hipten puta napisano koliko malo očekivanja, ako ikakvih ima od izbora Bidena, to ne spriječava narativ kako su bošnje glupe i očekuju nešto.

istovremeno, lelekanje i kuknjava je zaglušujuća preko Drine, iako će se i tamo desiti jedno veliko ništa. ono što je simptomatično i slatko za komentarisati kako se lako desničarska govna udruže iako su predstavnici nasmrt zaraćenih nacija. kada treba lupati pedere i antifašiste, onda se pogledom dogovaraju.
Chmoljo

#9622 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Chmoljo »

smijesni_ste wrote: 15/11/2020 02:11 Stvarno kako sam se usudio spomenuti grad u kojem sam rodjen i živim i čiji stanovnici čine najveći dio ovog foruma :lol: :lol:

Da, da, pranje ulica kojim su hodali LGBT-ovci nekoliko minuta ranije nije fašizam, ali svi Trumpovi glasači jesu fašisti :D
zaboravio si zelene trotoare.

inače, i Batko je živio u Sarajevu. pa šta?
jeza u ledja

#9623 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

@ mirad

To jednostavno nije tacno.

Da glasaju iskljucivo za Demokrate Trump uopste ne bi postao predsjednik.

S druge strane radikalna desnica je u Trumpu nasla svog heroja i mahom izlaze na izbore bas i iskljucivo radi njega.

Naravno posto je tvoje znanje o Americi zasnovano na antisatanskim drustvenim mrezama i ne cudi koliko malo o tome znas.

De mi reci, da li si i na jednom ovom BLM protestu vidio zastave Bidena ili Demokrata( :lol: )?
saint_mirad

#9624 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by saint_mirad »

jeza u ledja wrote: 15/11/2020 02:17 @ mirad

To jednostavno nije tacno.

Da glasaju iskljucivo za Demokrate Trump uopste ne bi postao predsjednik.

S druge strane radikalna desnica je u Trumpu nasla svog heroja i mahom izlaze na izbore bas i iskljucivo radi njega.

Naravno posto je tvoje znanje o Americi zasnovano na antisatanskim drustvenim mrezama i ne cudi koliko malo o tome znas.

De mi reci, da li si i na jednom ovom BLM protestu vidio zastave Bidena ili Demokrata( :lol: )?
Površno je gledati to preko zastava. Važno je gde Antifa stoji ideološki i kako Kamala i ekipa koketiraju sa mladim nasilnicima wannabe komunjarama.

A zna se i šta misle o Trumpu pa je malo inflantilno misliti da glasaju za njega. Za njih je Biden manje zlo. Iliti vote blue no matter what.
smijesni_ste

#9625 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by smijesni_ste »

Pitaj svoje administratorske ahbabe odakle tipkam ako je to toliko važno

Ili si me pomiješao sa nekim ili te uhvatila neka luda, nema treće opcije.

Kako god, diši i ti duboko.
Post Reply