Gadno, vjerovatno ih uhvatilii u konvoju, dronovi, i osuli raketnm bacačima i/ili artiljerijom.Bosanac sa dna kace wrote: ↑13/11/2020 20:52ljudi su to....ne shvacas....ocito nisi bio tu u ratu...hali gali halid wrote: ↑13/11/2020 20:50Je li se šališ?Bosanac sa dna kace wrote: ↑13/11/2020 20:43
Uff brate...necu bit' dobar par narednih dana....
Slike 3 i 6 kao da je na tim mjestima WarGonzo snim'o klip kad se cuje ''bosanski bandit'' i ''pucaj''...
Nagorno Karabah
-
Milenkov buraz
#14801 Re: Nagorno Karabah
- Bosanac sa dna kace
#14802 Re: Nagorno Karabah
Ovaj zvuci kao malo drugacije...ali opet osjeti se taj mitmomansko-militaristicki naboj...nigdje pitanja za sta su se borili? Sta ce im sve te planine i brda u koje nista nisu ulozili svih tih 27 godina...
https://armenianreport.com/ru/pubs/264923/
https://armenianreport.com/ru/pubs/264923/
-
sumirprimus
#14803 Re: Nagorno Karabah
Specijalci sa strana. Upadali u zasjedu.slussaj snimak anne. Zvizdi oko njih sa strana a ne znaju odakle dolaziMilenkov buraz wrote: ↑13/11/2020 21:01Gadno, vjerovatno ih uhvatilii u konvoju, dronovi, i osuli raketnm bacačima i/ili artiljerijom.Bosanac sa dna kace wrote: ↑13/11/2020 20:52ljudi su to....ne shvacas....ocito nisi bio tu u ratu...
- SanskiBiser
#14804 Re: Nagorno Karabah
Milenkov buraz wrote: ↑13/11/2020 21:01Gadno, vjerovatno ih uhvatilii u konvoju, dronovi, i osuli raketnm bacačima i/ili artiljerijom.Bosanac sa dna kace wrote: ↑13/11/2020 20:52ljudi su to....ne shvacas....ocito nisi bio tu u ratu...
Jel mozete steci predstavu sta se tu desilo?

plus ovo selo i uzvisine iznad njega pod kontrolom Azera vec od 6 Novembra...

-
sumirprimus
#14805 Re: Nagorno Karabah
Na snimku bjeze od opasnosti naprijed. Gledaju lijevo. A posle svlace ranjenog azera odozgo iznad desno.
-
Milenkov buraz
#14806 Re: Nagorno Karabah
Meni sada ništa nije jasno. Ove slike sa https://www.rferl.org/a/mass-casualties ... 47028.html mislim da nemaju veze sa tim snimkom ili sam ja fulio snimak.sumirprimus wrote: ↑13/11/2020 21:13 Na snimku bjeze od opasnosti naprijed. Gledaju lijevo. A posle svlace ranjenog azera odozgo iznad desno.
- SanskiBiser
#14807 Re: Nagorno Karabah
Milenkov buraz wrote: ↑13/11/2020 21:15Meni sada ništa nije jasno. Ove slike sa https://www.rferl.org/a/mass-casualties ... 47028.html mislim da nemaju veze sa tim snimkom ili sam ja fulio snimak.sumirprimus wrote: ↑13/11/2020 21:13 Na snimku bjeze od opasnosti naprijed. Gledaju lijevo. A posle svlace ranjenog azera odozgo iznad desno.
Taj snimak poginulih na tom putu je ispod same Shushe po informacijama sa Armenske strane sa 3 bataljona su pokusali da vrate grad (Arayik Harutyunyan je to pricao) , prvi napad je odbijen a u drugom napadu je jedna grupa pjesadije probila se do pod sam grad (vrlo vjerovatno pustena da bi usla u zasjedu) i gubi se kontakt s njima. Armeni su vjerovali da su zivi cak je bila vijest 10 novembra da se tih 100njak vojnika ne predaju da cekaju naredbu da udju u grad na armenskim telegram kanalima. Spominjano na ovoj temi...

Vecina snimka od Anna News je par kilometara prema Stepanekertu od Shushe a sam pocetak klipa je prije nego je Shusha pala na dionici puta gdje je i Gonzo bio.
Plavo je gdje je Gonzo bio i pocetak snimka AnnaNews kad idu veseli u autobusu.
Crveno je dionica puta gdje je stradala armenska jedinica.

Dobar dio Anna News Snimka je ovdje na ovom putu a tenk je pucao na zidove gore a to je vec izmedju Shushe i Stepankerta...

-
saimidin
#14808 Re: Nagorno Karabah
Susha je kao prirodna tvrdjava, okolo litice, samo od strane xankendi je nesto blazi prilaz, ali I to je za nas pojam brdo ko uz nos, tesko je dobiti dojam pravog stanja dok se ne vide ove 3d mape u kombinaciji sa snimcimaSanskiBiser wrote: ↑13/11/2020 21:30Milenkov buraz wrote: ↑13/11/2020 21:15Meni sada ništa nije jasno. Ove slike sa https://www.rferl.org/a/mass-casualties ... 47028.html mislim da nemaju veze sa tim snimkom ili sam ja fulio snimak.sumirprimus wrote: ↑13/11/2020 21:13 Na snimku bjeze od opasnosti naprijed. Gledaju lijevo. A posle svlace ranjenog azera odozgo iznad desno.
Taj snimak poginulih na tom putu je ispod same Shushe po informacijama sa Armenske strane sa 3 bataljona su pokusali da vrate grad (Arayik Harutyunyan je to pricao) , prvi napad je odbijen a u drugom napadu je jedna grupa pjesadije probila se do pod sam grad (vrlo vjerovatno pustena da bi usla u zasjedu) i gubi se kontakt s njima. Armeni su vjerovali da su zivi cak je bila vijest 10 novembra da se tih 100njak vojnika ne predaju da cekaju naredbu da udju u grad na armenskim telegram kanalima. Spominjano na ovoj temi...
Vecina snimka od Anna News je par kilometara prema Stepanekertu od Shushe a sam pocetak klipa je prije nego je Shusha pala na dionici puta gdje je i Gonzo bio.
Plavo je gdje je Gonzo bio i pocetak snimka AnnaNews kad idu veseli u autobusu.
Crveno je dionica puta gdje je stradala armenska jedinica.
Dobar dio Anna News Snimka je ovdje na ovom putu a tenk je pucao na zidove gore a to je vec izmedju Shushe i Stepankerta...
![]()
U proslom ratu su armeni uzeli sushu I tad je krenulo nizbrdo za azere, sad kad su azeri uzeli, rusi ih zaustavise odmah
Pretpostavljao sam ovako nesto, tj da rusi imaju neku crvenu liniju preko koje nece dati azerima, oni imaju svoje vidjenje ovog sukoba, I iako su zastitnici armena, shvatali su da su armeni zagrizli previse, sad im se potrefilo da pasinjana mogu skiniti, a da kao ispadnu dobri I azerima namignuli da napadnu
Ne vjerujem da ce se ikad povuci iz AZ, kad dodje vrijeme nace oni nacin da ucijene da azeri ne pokrenu pitanje povlacenja, jedino u opciji da se armenija ponovo pocne izmicati od njihovog uticaja, pustiti ce da ih azeri disciplinuju, zato im I treba novi zamrznuti konflikt
- Krokodajl
#14809 Re: Nagorno Karabah
Ovaj zamrznuti konflikt odgovara i Alijevu.
Valja vojsku održavat u vojnoj spremi.
Valja vojsku održavat u vojnoj spremi.
-
Lopez1981
#14810 Re: Nagorno Karabah
Challenger_ wrote: ↑13/11/2020 16:29 Brzinski odlazak Hulusi Akara, Fidana i Čavušoglua u Baku "na čestitku za pobjedu" je bio, ipak, odlazak da se vidi "gdje smo mi u toj priči".
![]()
As I said previously, Turkey, limited edition.
![]()
Pa bolan prvo si pisao da je ovo propala akcija na samom pocetku, onda da se nista Azerbejdzan i Alijev ne pitaju nego da Turska dzojstikom upravlja Azerima. Pasinjan je bio budaletina, igrac zapadnih sila itd... Objasni nam kako sad upravljaci Alijeva Turska "limited edition" nakon ove velicanstvene pobjede Azera tj. njihovih upravljaca Turske ?
Nakon svega spao si na to da ti sporazum izmedju Turskih igraca i "pro-zapadnog" Pasinjana kojeg Armenski narod razapinje zbog potpisa bude nesto pozitivno
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#14811 Re: Nagorno Karabah
Što bi rekla Šemsa, tvoja bistrina mi je poznata još od Damaska.
Hajd' prošetaj.
Hajd' prošetaj.
-
Lopez1981
#14812 Re: Nagorno Karabah
To, to forumski analitiĆaruChallenger_ wrote: ↑13/11/2020 22:32 Što bi rekla Šemsa, tvoja bistrina mi je poznata još od Damaska.
![]()
Hajd' prošetaj.
Zaboravio si ga podvuć.
#14813 Re: Nagorno Karabah
Tako je. Možda i jedan od razloga zašto nisu išli do kraja. Za šta će im mjesta gdje su Armeni uvijek bili 100% stanovništva, za šta će im Stepanakert. Vraćanje velikog dijela teritorija iz Susu, potpunu kontrolu državnih granica te šaka Armena koji će po potrebi uvijek biti prijetnja državi, obezbijedilo mu je da neki potezi u budućnosti lakše prođu nego što bi možda prije 3 mjeseca. Obezbijedio sebi lik mjesta i u historiji i budućnosti.
- animus
#14814 Re: Nagorno Karabah
Pustite Analiticara vidite da se sada vadi. Ne vrijedi komentarisati.
Inace ovaj snimak dobro pokazuje kakva je to bitka bila. Kad vidis kako se tenkovi povlace i kako je grad pust znas kakvo je stanje bilo. Znaci jedan dan i gotovo bi bilo jer ovo vise nije imao ko da brani. Totalni poraz. Za potpunu pricu nam fali jos i ovaj napad iz pravca Lacina koji je puno gore prosao. I naravno kao kruna fali prica kako su azeri uzeli ovaj grad jer sve kad vidis izgleda nemoguce. Plus kako su dopremili opremu na tako daleku liniju gdje nisu kontrolisali niti jedan put do svojih linija.
Velika pobjeda koja ce se definitivno spominjati i izucavati. Pominjat ce se ova pobjeda jer je ne samo oslobodjen grad nego i slomljena kicma armenske vojske. Da se rat nastavio pao bi i Stepangrad brzo i onda bi nastao haos jer bi sva vojska pocela da se povlaci a bilo je tamo i 50 hiljada vojnika. Tu bi bio haos koji ne mogu ni zamisliti a hvala Bogu i Aliji da se nije dogodio. Ovako je ipak sve završeno najbolje sto je moglo u ovoj situaciji.
Za azere je rat zavrsen i cak da i ostane ovako njima nista ne smeta jer nista ne gube cak i da im daju neki status exklave u zamjenu za koridor prema Nahicevanu. Oni rudnici zlata su tamo sve sto vrijede a oni su vraceni ili ce uskoro biti vraceni pod kontrolu predsjednika Alije. Ogromno bogatstvo je u pitanju.
Kad sam procitao da su ustedili 40 milijardi dolara za obnovu tog kraja nisam mogao vjerovati. Malo koja zemlja je uspjela ovako nesto. Nije to velika teritorija i sa tim parama mogu napraviti monte karlo od tog podrucja. Nemam sumnje da ce se to vrlo brzo i desiti. I sada treba zamisliti taj kraj gore sto ce rusi čuvati i koji nece imati ni za komad hljeba. Logika nalaže da se sami prijave da budu dio takve zemlje. Ali daj Bože pameti jer je tamo mržnja prevelika i radi protiv logike. Da su im mirotvorci neki zapadnjaci mozda bi i bilo nekog pomirenja i integracija. Rusima paše samo dalja podjela ako se ti ljudi i odluce da žive tamo u tom "kotlicu" kako se vole izraziti pojedine kolege forumasi.
Inace ovaj snimak dobro pokazuje kakva je to bitka bila. Kad vidis kako se tenkovi povlace i kako je grad pust znas kakvo je stanje bilo. Znaci jedan dan i gotovo bi bilo jer ovo vise nije imao ko da brani. Totalni poraz. Za potpunu pricu nam fali jos i ovaj napad iz pravca Lacina koji je puno gore prosao. I naravno kao kruna fali prica kako su azeri uzeli ovaj grad jer sve kad vidis izgleda nemoguce. Plus kako su dopremili opremu na tako daleku liniju gdje nisu kontrolisali niti jedan put do svojih linija.
Velika pobjeda koja ce se definitivno spominjati i izucavati. Pominjat ce se ova pobjeda jer je ne samo oslobodjen grad nego i slomljena kicma armenske vojske. Da se rat nastavio pao bi i Stepangrad brzo i onda bi nastao haos jer bi sva vojska pocela da se povlaci a bilo je tamo i 50 hiljada vojnika. Tu bi bio haos koji ne mogu ni zamisliti a hvala Bogu i Aliji da se nije dogodio. Ovako je ipak sve završeno najbolje sto je moglo u ovoj situaciji.
Za azere je rat zavrsen i cak da i ostane ovako njima nista ne smeta jer nista ne gube cak i da im daju neki status exklave u zamjenu za koridor prema Nahicevanu. Oni rudnici zlata su tamo sve sto vrijede a oni su vraceni ili ce uskoro biti vraceni pod kontrolu predsjednika Alije. Ogromno bogatstvo je u pitanju.
Kad sam procitao da su ustedili 40 milijardi dolara za obnovu tog kraja nisam mogao vjerovati. Malo koja zemlja je uspjela ovako nesto. Nije to velika teritorija i sa tim parama mogu napraviti monte karlo od tog podrucja. Nemam sumnje da ce se to vrlo brzo i desiti. I sada treba zamisliti taj kraj gore sto ce rusi čuvati i koji nece imati ni za komad hljeba. Logika nalaže da se sami prijave da budu dio takve zemlje. Ali daj Bože pameti jer je tamo mržnja prevelika i radi protiv logike. Da su im mirotvorci neki zapadnjaci mozda bi i bilo nekog pomirenja i integracija. Rusima paše samo dalja podjela ako se ti ljudi i odluce da žive tamo u tom "kotlicu" kako se vole izraziti pojedine kolege forumasi.
- BRT
#14815 Re: Nagorno Karabah
https://pravda.rs/2020/11/13/azerbejdza ... uzmu-susi/
Bastion neovisnog novinarstva. Britko pero pravde i istine. Nepristrana luč u tmini medijskoga mraka. Izvor - heroj, a ne zločinac - Wargonzo.
Bastion neovisnog novinarstva. Britko pero pravde i istine. Nepristrana luč u tmini medijskoga mraka. Izvor - heroj, a ne zločinac - Wargonzo.
-
saimidin
#14816 Re: Nagorno Karabah
u medjuvremenu pasinjan poziva na priznavanje arthsaka, dok mu rusi spasavaju vojsku od pokolja, a skupa sa opozicijom sire lude ideje o novom ratu i pripremama za istizrakomlat wrote: ↑13/11/2020 22:45Tako je. Možda i jedan od razloga zašto nisu išli do kraja. Za šta će im mjesta gdje su Armeni uvijek bili 100% stanovništva, za šta će im Stepanakert. Vraćanje velikog dijela teritorija iz Susu, potpunu kontrolu državnih granica te šaka Armena koji će po potrebi uvijek biti prijetnja državi, obezbijedilo mu je da neki potezi u budućnosti lakše prođu nego što bi možda prije 3 mjeseca. Obezbijedio sebi lik mjesta i u historiji i budućnosti.
ne vidim kako ce rusi zadrzati azere, osim ucjenama i cistom silom, sto su i sad uradili, sa ovakvom pricom lavrova
https://www.youtube.com/watch?v=J5xKfHA ... linStories
https://www.youtube.com/watch?v=9b9_zNe ... linStories
https://www.youtube.com/watch?v=IFmSLMG ... linStories
https://www.youtube.com/watch?v=PQkEEVK ... linStories
guraju oni i alijeva sa pasinjanom pod tockove, a i on se zaletio sa izjavama, mada vozit ce ovih 4 god, ali bit ce klimavo kad rusi ostanu i posle, i tesko je reci sta bi bilo gore, da kaze rusima idite a oni nece, ili da ne kaze nista
azeri jesu imali cistu pobjedu na dohvat ruke, ali rusi su im je oteli u posljednji cas, ostat ce azeri jaci od armenije ali nemaju sanse protiv rusije, a sve mi se cini da rusi mijenjaju armensku okupacionu vojsku
pregovori o statusu krnjeg NK nemaju nikakve sanse da uspiju, kao ni dosad, jer su strane potpuno na suprotnim stranama
armenima iako su sami ispusili sada ledja cuvaju rusi licno, za razliku od do sada kada su ih samo dobro naoruzavali
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#14817 Re: Nagorno Karabah
Otišli po pare. Da preuzmu lično, prebroje i rukuju se. Malo se provesele i zapjevaju.Challenger_ wrote: ↑13/11/2020 16:29 Brzinski odlazak Hulusi Akara, Fidana i Čavušoglua u Baku "na čestitku za pobjedu" je bio, ipak, odlazak da se vidi "gdje smo mi u toj priči".
![]()
As I said previously, Turkey, limited edition.
![]()
Učvrste saradnju i dogovore nove poslove.
Droga, oružje, cigare, pranje novca, plin, nafta, beton/asfalt/građevina, šverc-komerc, crno tržište, siva ekonomija, bijelo roblje.
- Challenger_
#14818 Re: Nagorno Karabah
Ha ja. Uzmi pare dok Šojgu ne zatraži lovu za "mirotvorce".
Nije mu (Alijevu) lako, definitivno.
Nije.
Nije mu (Alijevu) lako, definitivno.
Nije.
- animus
#14819 Re: Nagorno Karabah
Haha ludilo nema kraja.
Cuj nije mu lako. Ovo polako postaje antologija. Hajde jos da cujemo i da je Pasa nadigrao Aliju. Svasta se moze napisati i ostati živ.
Cuj nije mu lako. Ovo polako postaje antologija. Hajde jos da cujemo i da je Pasa nadigrao Aliju. Svasta se moze napisati i ostati živ.
- Challenger_
#14820 Re: Nagorno Karabah
Ko vi? Koliko glasova čuješ?
Nikom ko je svoj a nije tiuđi, nije lako ako je pozicioniran između predatorskih nacija. Azeberdžan (kao i Jermenija) jeste, Alijev jeste, sve ostalo je bajka za malu djecu.
Nikom ko je svoj a nije tiuđi, nije lako ako je pozicioniran između predatorskih nacija. Azeberdžan (kao i Jermenija) jeste, Alijev jeste, sve ostalo je bajka za malu djecu.
- Nike af1 white
#14821 Re: Nagorno Karabah
ako se ruje budu kurcile jedino mogu dobiti još koji skinuti helikopter il nesto od ruske vojne skalamerijeChallenger_ wrote: ↑14/11/2020 00:17 Ko vi? Koliko glasova čuješ?
-
90minut
#14822 Re: Nagorno Karabah
Meni nije jasno ako imaju 100 hiljada rezervista zašto su doveli samo njih 20 hiljada i ostatak su bili ovi iz Nagorna?saimidin wrote: ↑13/11/2020 15:46Ma svima jasno, ali ostaje sta ce sada rusi uraditina terenu, ako ostave ove arthsakovce,SanskiBiser wrote: ↑13/11/2020 14:49
Igor Korotcenko.
"U Nagorno Karabahu je ratovala regularna vojska Armenije. Vidjeli smo kadrove savremene tehnike koju je Armenija pokupovala nedavno i prebacila u Karabah i koristena je u ratu. Bio je to sukob dvije Armije. I Armija Azerbejdzana je pobijedila. Vojska Armenije je izgubila. Izgubila u svakom pogledu vojnom, izgubili je armenski generali. To je realnost dopadalo se to ili ne dopadalo se to nekome. Vojska Armenije je sama predlagala kapitulaciju Pasinjanu jer ako se to ne uradi 20000 vojnika armenskih bi moglo da pogine vec u roku od 7 dana. Azerbejdzanski generali su nadigrali armenske. I to je realnost dopadalo se to nekome ili ne. Armenska strana ne moze sebi priznati taj SHOK. Zasto? Totalitarna propaganda svaki dan je govorila nece jos dugo proci i ulazimo u Baku! Jos malo pa ce citav korpus da im bude unisten. Sve je to bila laz vojne propagande Armenije. Generali armenske vojske su odgovorni za taj poraz. Armeniji je sad vazna politicka stabilnost. Ne smije otici na silu Pasinjan vec mora otici mirnim putem nakon nekog vremena, legalnim demokratskim procesom da bi se osigurala ta politicka stabilnost. Bitno je da Armeni ne slusaju radikale, bitna je stabilnost, sta ce biti sa Pasinjanom kad ode s vlasti to nije bitno. Moraju se prekinuti veze sa Francuskom, USA, garant granica, suverenosti i stabilnosti Armenije je bila i ostaje samo Rusija. Armeniji ne trebaju ljudi kao Jirair Sefilian. "su azere, ako sve prepuste azerima,
su armene, mislim da ce naci neku sredinu, ipak su ih sad azeri sami pustili u zemlju, bez obzira sto su oni mogli uci I da ne pitaju, ali su ocigledno pritisli alijeva s necim (teroristi, helikopter, sprecavanje etnickog ciscenja/genicida armena) u 4 oka bez svjedoka.
![]()
-
90minut
#14823 Re: Nagorno Karabah
Prvo je imao avatar kurda pa je promjenio avatar s kurdima i amerima zajedno pa kad su ameri prodali kurde za kiki bombonu razocarao se u iste onda je bilo nesto deseto i na kraju sad francuzi su bili na avataru kad je Macron poceo glumiti silu da ce doci i zaustaviti rat sad je samo pitanje danas kad ce promjeniti i taj avatar.Lincoln-Burrows wrote: ↑13/11/2020 17:16 Ne znam sad koji je forumaš onomad govorio kako će Francuzi riješiti stvar
a očito je da to nije bilo u njihovom krugu djelovanja.
-
90minut
#14824 Re: Nagorno Karabah
Ja recimo vjerujem u svaku njenu objavu sve što je govorila to se i desilo od raznoraznih uništavanja kolona Azerskih i svega ostalog sve se to desilo..
Samo što su Azeri uvijek imali ne jednu rezervu vec 10 takvih da probiju to što se treba probiti..
Svaki put kad je spominjala Hadrut držali su ga cim se ušutila znao si koliko je sati.
Vjerujem i da su one silne dronove uništili samo bog zna koji su to dronovi garant izviđački kojih ovi imaju bezbroj.
Dešavalo se ja mislim par puta da one samoubice predstavljaju kao da su srušili.
https://www.rferl.org/a/mass-casualties ... 47028.html
-
90minut
#14825 Re: Nagorno Karabah
Zamisli tek kad bi mu poslao kako se meksikanci i brazilci igraju rata u svojim favelama.