Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SanskiBiser wrote: ↑13/11/2020 11:20
Ovi matori u Jervevanu su izgleda svu kisnicu popili i lisce pojeli.
@spreca
Cujes li babe u Jerevanu, zajebala je i Biljanu Plavsic.
Lik joj kaze da to sto ona govori za Azere govore isto i Azeri o Armenima ali ona ne staje praznjenje do kraja.
Kaze nesto kao Rusija postaje muslimanska zemlja jer Rusi slabo sa Ruskinjama nesto tako ...tako nesto na kraju pa je prekinuo ovaj Rus koji inace zivi u Jerevanu.
A ovaj prijeti Putinu
Kaze
"Putin je postao predsjednik zahvaljujući armenskom policajcu kojeg je kći Borisa Jeljcina Naina Borisovna zamolila za pomoć na izborima. "
da baba je gora od Plavsiceke ,sve sto je ona ogovorila za Azere on joj kaze oni sve to isto kazu za vas ...a ono u vezi muslimana ,nisam je bas razumio jer je nekakva sipljiva pa je tesko razumim ali mislim da je rekla "muslimani preuzimaju rusiju jer ruske zene ih radjaju"ocito je mislila da ruskiinje koje su udate za muslimane sa Kavkaza, radjaju muslimane i tako se sire po rusiji...u histeriji je govorila i jos sa Armenskim akcentom
A ovaj drugi dole (opet histerican)kaze da on licno i jos jedan armen nisu zamolili kcerku Jelcina (ocito da urgira kod oca) nikada nebi stao predsjednikom i da je on kriv za stanje kod njih u Armeniji...Ja dosta dobro poznam taj narod ali nebi o njima.
Koga armene jel?sto vise citam i pratim ih sve mi vise padaju u ocima. sve nesto radikalno. Mitomanski nastrojeno i nafilovano.Mada ima i oonog sto vitezanin spomenu ogromna vecina je kuci. Ne slazu se s ovim svim vjerovstno al i kontaju pametnije sutit.
dok jedni rade povlacenje u anticivilizacijskom i barbarskom maniru, drugi su pristupili saniranju posljedica okupacija koliko su trenutno u mogucnosti.
Inace novinar Aleksej Romanov koji je radio taj gore interviju se je rodio u Moskvi ,posle radio i zivio u Habarovske od kuda je emigriro u Tbilisi (Gruzija)kako je i sam pisao zbog neslaganja sa politikom Putina i da je pod prislom morao emigrirati
The 51st State wrote: ↑13/11/2020 11:59dok jedni rade povlacenje u anticivilizacijskom i barbarskom maniru, drugi su pristupili saniranju posljedica okupacija koliko su trenutno u mogucnosti.
spreca wrote: ↑13/11/2020 12:17
Inace novinar Aleksej Romanov koji je radio taj gore interviju se je rodio u Moskvi ,posle radio i zivio u Habarovske od kuda je emigriro u Tbilisi (Gruzija)kako je i sam pisao zbog neslaganja sa politikom Putina i da je pod prislom morao emigrirati
SanskiBiser wrote: ↑13/11/2020 07:39
Armeni...Za Tursku pisu da ce oko 20ak vojnika biti svega u tom centru za kontrolu sprovodjenja mirovnog sporazuma pa ih i to nasekiralo.
nece armeni turke na terenu, sto je i razumljivo...
The Armenian people, who started to leave Kelbajar, are removing the tombstones belonging to their commanders who died in the First Karabakh war.
White small square
Last 2 days for Kelbajar's delivery
Nije ni na cijoj strani,kao onaj shupak Simon...imao je dosta i provikativnih pitanja, na kraju kaze ,ne radujem se nicijoj pobjedi osim prestanku ratnih dejstava.Iznenadjen sam omladinom koja ovo sve vidi drugacije od starih debila ,pogotovu ovi iz opozicije koji bi ratovali ali samo u Erevanu na protestima ...pita onu djevojku ,dali bi tako pomagala i Azerima,odgovorila je sa da
Nije ni na cijoj strani,kao onaj shupak Simon...imao je dosta i provikativnih pitanja, na kraju kaze ,ne radujem se nicijoj pobjedi osim prestanku ratnih dejstava.Iznenadjen sam omladinom koja ovo sve vidi drugacije od starih debila ,pogotovu ovi iz opozicije koji bi ratovali ali samo u Erevanu na protestima ...pita onu djevojku ,dali bi tako pomagala i Azerima,odgovorila je sa da
na 9 : 38 drugi video djevojka sa dugom crnom kosom, antiratni stav, nasa djeca su na liniji i njihova djeca su na liniji.... Sniman je prije 20ak dana video.
neko_sa_strane wrote: ↑12/11/2020 23:30
Izgleda su aktuelni monolozi pojedinih forumaša. Kada vam se vraća Kiki da razbije monotoniju i drži neki balans na ovoj temi?
Koji balans pa jedna strana je potpisala bezuslovnu kapitulaciju, jedino ako ja nisam propustio nesto u ova 24sata .
MuaDib wrote: ↑13/11/2020 10:01
Sukob u Nagorno-Karabahu je pokazao ko je gazda na Kavkazu.
Prozapadni režim je gledajući očima Armenaca Armeniju odveo u propast i vratio je u gabarite uspostavljene za vrijeme sovjetskog režima.
Ni Azerbejdžan nije uspio ostvariti cilj potpune kontrole nad svojim teritorijem, s obzirom da se Nagorno-Karabah vraća u granice sovjetske autonomne oblasti pod zaštitom Rusije.
Također obje strane su prisiljene stvoriti koridore između međusobno granicama razdvojenih regija, što daje stratešku prednost Rusiji.
Nažalost teško nasljeđe iz njihovih međusobnih odnosa, koje potpiruje Turska radi svojih geopolitičkih interesa, otvorilo je put novom ruskom intervencionizmu, koji je kako sada stvari stoje konzervirao to područje na sovjetske postavke.
Ovo je i jasna poruka prije svega Armeniji, da prihvati ruski diktat, ili će biti prepuštena sama sebi u izrazito neprijateljskom okruženju, te na neki način obuzdavanje armenskog nacionalizma koji obilato finansira Armenska dijaspora na Zapadu.
Tako stvari funkcioniraju u geopolitici. S napomenom da situacija tamo nema ni približne tačke sa stanjem u Bosni i Hercegovini.
Da da, I ja sam u pocetku mislio da ce rusi pustiti azerima da bar uspostave svoju civilnu administraciju I policiju na tom sto su armeni kontrolirali zadnji dan sukoba, ali sada se cini da nece, vjerovatno zele da imaju s necim da drze obje strane u pat poziciji, a oni se igraju mirotvoraca, dok istovremeno uvaljuju svoju gvozdjuriju za sljedeci sukob
Prozapadni režim je gledajući očima Armenaca Armeniju odveo u propast i vratio je u gabarite uspostavljene za vrijeme sovjetskog režima.
Ni Azerbejdžan nije uspio ostvariti cilj potpune kontrole nad svojim teritorijem, s obzirom da se Nagorno-Karabah vraća u granice sovjetske autonomne oblasti pod zaštitom Rusije.
Također obje strane su prisiljene stvoriti koridore između međusobno granicama razdvojenih regija, što daje stratešku prednost Rusiji.
Nažalost teško nasljeđe iz njihovih međusobnih odnosa, koje potpiruje Turska radi svojih geopolitičkih interesa, otvorilo je put novom ruskom intervencionizmu, koji je kako sada stvari stoje konzervirao to područje na sovjetske postavke.
Ovo je i jasna poruka prije svega Armeniji, da prihvati ruski diktat, ili će biti prepuštena sama sebi u izrazito neprijateljskom okruženju, te na neki način obuzdavanje armenskog nacionalizma koji obilato finansira Armenska dijaspora na Zapadu.
Tako stvari funkcioniraju u geopolitici. S napomenom da situacija tamo nema ni približne tačke sa stanjem u Bosni i Hercegovini.
Da da, I ja sam u pocetku mislio da ce rusi pustiti azerima da bar uspostave svoju civilnu administraciju I policiju na tom sto su armeni kontrolirali zadnji dan sukoba, ali sada se cini da nece, vjerovatno zele da imaju s necim da drze obje strane u pat poziciji, a oni se igraju mirotvoraca, dok istovremeno uvaljuju svoju gvozdjuriju za sljedeci sukob
Već uspostavljaju civilnu vlast, policiju i ostalo. Sad je to sve Azerbejdžan, valuta, pasoši, doku,emti, zakoni, status je da je to Azerbejdžan, nikakva autonomna pokrajina, je li vi čitate šta su potpisali, prije nego pišete?Rusi će tu biti garant mira, kao ovdje Umprofor u Butmiru, a sve ostalo je sada Azerbejdžan
Novinar Jevgenij Popov sa kanala Rusija 24 ,kanal koji radi 24 sata dnevno po cemu je i dobio naziv,ipaj je ovo drzavni kanal,a svi drzavni kanali u svijetu imaju problema sa objektivnoscu,,,,a ovaj na 17:58 Leonid Kalasnjikov (milim da je unuk tvorca AK47 starog Kalasnjikova,on je u tim nekim departamentima SNG i u ODKB idr.....oovdje svi pomalo navijaju za AZ jer vidio si na pocetku da rusiju optuzuju za pad karabaha, i naravno da to negiraju
Igor Korotcenko.
"U Nagorno Karabahu je ratovala regularna vojska Armenije. Vidjeli smo kadrove savremene tehnike koju je Armenija pokupovala nedavno i prebacila u Karabah i koristena je u ratu. Bio je to sukob dvije Armije. I Armija Azerbejdzana je pobijedila. Vojska Armenije je izgubila. Izgubila u svakom pogledu vojnom, izgubili je armenski generali. To je realnost dopadalo se to ili ne dopadalo se to nekome. Vojska Armenije je sama predlagala kapitulaciju Pasinjanu jer ako se to ne uradi 20000 vojnika armenskih bi moglo da pogine vec u roku od 7 dana. Azerbejdzanski generali su nadigrali armenske. I to je realnost dopadalo se to nekome ili ne. Armenska strana ne moze sebi priznati taj SHOK. Zasto? Totalitarna propaganda svaki dan je govorila nece jos dugo proci i ulazimo u Baku! Jos malo pa ce citav korpus da im bude unisten. Sve je to bila laz vojne propagande Armenije. Generali armenske vojske su odgovorni za taj poraz. Armeniji je sad vazna politicka stabilnost. Ne smije otici na silu Pasinjan vec mora otici mirnim putem nakon nekog vremena, legalnim demokratskim procesom da bi se osigurala ta politicka stabilnost. Bitno je da Armeni ne slusaju radikale, bitna je stabilnost, sta ce biti sa Pasinjanom kad ode s vlasti to nije bitno. Moraju se prekinuti veze sa Francuskom, USA, garant granica, suverenosti i stabilnosti Armenije je bila i ostaje samo Rusija. Armeniji ne trebaju ljudi kao Jirair Sefilian. "
Koji sljedeci sukob covjece pa kad izadje Azerska vojska na granice okolo i stavi ih i kompletno okruzenje mogu samo mahat usima.
Imate ce koridor od 5 km i to kad ga naprave (A ko ce im ga praviti). A sa svih strana imat ce Azere. Pola Karabaha U Azerskim rukama sa debelom pozadinom, to jest svi prilazni putevi do Suse . Svi veci gradovi i sve bitnije prelazi u ruke Azera..Ostace par popova po ovim Manastirima i mozda se neko od starih i par onih koji vole umrijet na svome nego uzivat na tudjem,vrati.
Rusi ce se vrtjet jedno vrijeme i napustit..Mirna reintegracija i cao...
Zalosno ali tacno.. Samo ko bude morao ce se vratit i kad tad a najkasnije za 5 godina prelazi i ostatak Azerima...