Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- shalla
#34351 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
E jeste mi pomogli hahahahaha. Zezam se, tnx, probaću onda AC2, volim Firencu i bio sam 2x tamo, pa ćemo vidjeti dalje

- House
#34352 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
AC 1
AC 2
AC brotherhood
AC revelations
AC black flag
AC 2
AC brotherhood
AC revelations
AC black flag
- aditon
#34353 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
što se mene tiče, Originsu dajem prednost prije svega zbog atmosfere. I Origins i Odyssey imaju repetativni sadržaj i po meni je to najveći minus serijala generalno. Međutim, kada je uključen skill up/loot sistem u igru, to je u startu već dovoljno da obratim pažnju na samu igru. Činjenica je da je Odyssey nategnut, da se na silu išlo s uvečavanjem igre...Što se tiče dijelova s borbama brodovima, to mi je najmanje drag dio AC-a da ne kažem da mrzim taj dio...Tako da Black Flag nisam nikad igrao niti ću...Inače volim istraživati u open world igrama kakve su AC igre i stoga takve igre prekucam bukvalno od do jer me uvijek vuče naprijed zanimanje šta se iza nekog čoška krije, u nekoj pećini, pod vodom, u nekoj kući...dok god tu strast budem imao meni će i ovakve igre biti zanimljive...Evo sad RDR2 igram na način da ne koristim fast travel opciju uopšte već još uvijek od questa do questa idem na konju, tako istražujući svaki kutak na mapi, radim questove i koji to realno nisu tipa ujela lika zmija (oni koji su igrali znaju o čemu govorim). Krenem da aktiviram neki quest i potrošim dva sata u igri a nisam ni došao do questa jer sam se zabavio usput istražujući 
-
Sveti Koilije
#34354 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Eh znači tu sam se zajeboVeigar wrote: ↑12/11/2020 15:01Što se tiče tih mercenarija ja im uvijek priđem odzada sa stealth napadom skinem im više ili barem pola HP-a i onda ih dovršim borbom. Poenta je što oni pretežno jesu jači od tebe al ti si brži.Sveti Koilije wrote: ↑12/11/2020 14:50 Ja sam ugrabio Odyssey za Xbox na nekom popustu. Valjda me zarazio ovaj hype oko Valhalle pa haj reko odoh stari odigratiNisam AC igrao od keca i dvice a ni njih nisam prešao do kraja iskreno. Nedavno sam probao Black Flag na kompu igrati ali poslije pola sata je bilo uklanjanje, jednostavno mi nije legla nikako.
Ovdje sam do sam upucao nekih 10-ak sati. Prvo sam se isfurao kad je poslije jedno 6 čuka uletio cut scene da igra počinjeDo sad nije loše, vizualno izgleda lijepo, mapa je baš povelika, priča solidno zanimljiva mada meni voice acting ne leži baš uvijek. Za borbe je tačno ovo što su neki govorili, neke likove baš moraš spamat napadima da crknu. Smiješno mi je bilo kako me onaj prvi mercenary prati gdje god da se pojavim i bježao sam koliko me noge nose dok se nisam digao par levela i nabavio neko koplje da ubadam a da on nije blizu da meni šteti
Sve u svemu, obećava za sad a hoće li dosaditi kako budem igrao vidjet ćemo.
Nadam se da si počeo da igraš kao žena a ne muškarac, prvi puta da mi se igra više sviđa kad igram kao žena a ne muškarac. Voicover je kod nje mnogo bolje odrađen.![]()
- Veigar
#34355 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Isti sam takav, al mi na kraju dopizdi grindat i počnem koristiti FT.aditon wrote: ↑12/11/2020 15:10 što se mene tiče, Originsu dajem prednost prije svega zbog atmosfere. I Origins i Odyssey imaju repetativni sadržaj i po meni je to najveći minus serijala generalno. Međutim, kada je uključen skill up/loot sistem u igru, to je u startu već dovoljno da obratim pažnju na samu igru. Činjenica je da je Odyssey nategnut, da se na silu išlo s uvečavanjem igre...Što se tiče dijelova s borbama brodovima, to mi je najmanje drag dio AC-a da ne kažem da mrzim taj dio...Tako da Black Flag nisam nikad igrao niti ću...Inače volim istraživati u open world igrama kakve su AC igre i stoga takve igre prekucam bukvalno od do jer me uvijek vuče naprijed zanimanje šta se iza nekog čoška krije, u nekoj pećini, pod vodom, u nekoj kući...dok god tu strast budem imao meni će i ovakve igre biti zanimljive...Evo sad RDR2 igram na način da ne koristim fast travel opciju uopšte već još uvijek od questa do questa idem na konju, tako istražujući svaki kutak na mapi, radim questove i koji to realno nisu tipa ujela lika zmija (oni koji su igrali znaju o čemu govorim). Krenem da aktiviram neki quest i potrošim dva sata u igri a nisam ni došao do questa jer sam se zabavio usput istražujući![]()
- Veigar
- House
#34357 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
aditon wrote: ↑12/11/2020 15:10 što se mene tiče, Originsu dajem prednost prije svega zbog atmosfere. I Origins i Odyssey imaju repetativni sadržaj i po meni je to najveći minus serijala generalno. Međutim, kada je uključen skill up/loot sistem u igru, to je u startu već dovoljno da obratim pažnju na samu igru. Činjenica je da je Odyssey nategnut, da se na silu išlo s uvečavanjem igre...Što se tiče dijelova s borbama brodovima, to mi je najmanje drag dio AC-a da ne kažem da mrzim taj dio...Tako da Black Flag nisam nikad igrao niti ću...Inače volim istraživati u open world igrama kakve su AC igre i stoga takve igre prekucam bukvalno od do jer me uvijek vuče naprijed zanimanje šta se iza nekog čoška krije, u nekoj pećini, pod vodom, u nekoj kući...dok god tu strast budem imao meni će i ovakve igre biti zanimljive...Evo sad RDR2 igram na način da ne koristim fast travel opciju uopšte već još uvijek od questa do questa idem na konju, tako istražujući svaki kutak na mapi, radim questove i koji to realno nisu tipa ujela lika zmija (oni koji su igrali znaju o čemu govorim). Krenem da aktiviram neki quest i potrošim dva sata u igri a nisam ni došao do questa jer sam se zabavio usput istražujući![]()
Spoiler
Show
jesi'l mu isisao otrov?
- aditon
#34358 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Što se RDR2 tiče, još sam uvijek očaran kako izgleda igra da mi je samo zbog te činjenice žao korisiti fast travel..F6 radi svako malo
Ali naravno da nakon nekog vremena dođe do zasićenja...
- arnes_king
#34359 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
U RDR2 ako se koristi fast travel i ne obilazi svijet onako kako je zamisljeno pola igre se propusti. Ne pricam tu samo o tim random sporednim misijama koje su dobre ali se znaju ponavljati, nego pricam o unikatnim stvarima, ljudima i desavanjima na koje mozete naici a bas su zanimljivi. Takodjer obratite paznju kako se svijet oko vas mijenja kako napredujete kroz pricu, odnosno kako vrijeme prolaziaditon wrote: ↑12/11/2020 15:10 što se mene tiče, Originsu dajem prednost prije svega zbog atmosfere. I Origins i Odyssey imaju repetativni sadržaj i po meni je to najveći minus serijala generalno. Međutim, kada je uključen skill up/loot sistem u igru, to je u startu već dovoljno da obratim pažnju na samu igru. Činjenica je da je Odyssey nategnut, da se na silu išlo s uvečavanjem igre...Što se tiče dijelova s borbama brodovima, to mi je najmanje drag dio AC-a da ne kažem da mrzim taj dio...Tako da Black Flag nisam nikad igrao niti ću...Inače volim istraživati u open world igrama kakve su AC igre i stoga takve igre prekucam bukvalno od do jer me uvijek vuče naprijed zanimanje šta se iza nekog čoška krije, u nekoj pećini, pod vodom, u nekoj kući...dok god tu strast budem imao meni će i ovakve igre biti zanimljive...Evo sad RDR2 igram na način da ne koristim fast travel opciju uopšte već još uvijek od questa do questa idem na konju, tako istražujući svaki kutak na mapi, radim questove i koji to realno nisu tipa ujela lika zmija (oni koji su igrali znaju o čemu govorim). Krenem da aktiviram neki quest i potrošim dva sata u igri a nisam ni došao do questa jer sam se zabavio usput istražujući![]()
Spoiler
Show
Debeli lik sa zenom (sestrom) koji se
pa te zovnu na veceru i onda ....
Lik koji je dosao iz buducnosti....
Nikola Tesla i njegov robot, koji poslije ....
Lik koji je dosao iz buducnosti....
Nikola Tesla i njegov robot, koji poslije ....
Last edited by arnes_king on 12/11/2020 15:18, edited 1 time in total.
- aditon
#34360 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@House e nisam još to probao, do sada sam to rješavao da im dam "medicine" ali kad opet naletim na takvog nekog definitivno i to moram probati 
- House
#34361 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ja skyrim pjehe obišao uzduž i poprijeko
- aditon
#34362 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- ferratilis
#34363 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Morrowind > Skyrim 
- aditon
#34364 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
možda bi dobro bilo da se morrowind uradi neki remaster kvalitetan, kao što je to uspio capcom s RE serijalom...ta igra to zaslužuje pa da i ove nove generacije mogu vidjeti šta je kvalitet
-
l33t
#34365 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sto ste preskocili Oblivion
I gothic 2 mi je bio dobar iako nisam ljubitelj RPGa.
edit: il je bio Gothic 3
edit: il je bio Gothic 3
- Averus
#34366 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Daleko bolja igra, svijet i dozivljaj. Oblivion i Skyrim skupa nisu ni do koljena Morrowindu!
- ferratilis
#34367 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Od svih Elder Scrolls igara, Morrowind je vjerovatno najbolji, ali ko jos voli i Gothic, morate odigrati Enderal. Mali tim iz Njemacke ga je radio, a po kvalitetu se nosi i cak prevazilazi neke stvar iz Elder Scrolls serijala. I jos besplatan.
A kad su u pitanju 3d open world RPG-i, ovo je moj poredak (ne racunam Soulsborne igre jer su one kategorija za sebe, a inace bi Dark Souls bio prvi):
5. Kingdom Come Deliverance
4. Morrowind
3. New Vegas
2. Gothic 2 + ekspanzija
1. Witcher 3 + ekspanzije

@l33t nadam se da ti Gothic 3 nije bio dobar jer je najgori u serijalu
A kad su u pitanju 3d open world RPG-i, ovo je moj poredak (ne racunam Soulsborne igre jer su one kategorija za sebe, a inace bi Dark Souls bio prvi):
5. Kingdom Come Deliverance
4. Morrowind
3. New Vegas
2. Gothic 2 + ekspanzija
1. Witcher 3 + ekspanzije
@l33t nadam se da ti Gothic 3 nije bio dobar jer je najgori u serijalu
- House
#34368 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
morrowind nije dobro ostario i stvarno zaslužuje remaster
btw. fuser izgleda interesantno
btw. fuser izgleda interesantno
- Veigar
#34369 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Imal kakv mod da poboljša onu grafiku da odigram taj morowind??
- Averus
#34370 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mislim da ima obrnuto, tj Morrowind mod za Skyrim
- ferratilis
#34371 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Strpite se dok ne izadje Skywind, ljudi rade ogroman posao bez ikakve zarade.
- Veigar
- Averus
#34373 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa Skyrim grafika, engine, sva, ali igras Morrowind. Nidam siguran da li je ikad zavrsen, mislim da su prestali nekad kad je ovaj Skywind postao poularan
- ferratilis
#34374 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako imas Skyrim na Steamu, onda igraj ovo. Cak i da kosta kao puna igra, vrijedi
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI