Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
bubi_mama

#34951 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bubi_mama »

neko_sa_strane wrote: 10/11/2020 22:44
bubi_mama wrote: 10/11/2020 21:48
Riddle wrote: 10/11/2020 21:37

Ma niko ne gleda statistike kad mu mama jedva dise. Evo maloprije citam ovdje na forumu neko pise da mu je clan porodice preminuo. Mislis da toj osobi znaci nesto to sto je samo mali procenat smrtnosti? Kazem opet, nikad ne znas jesi li u 1%.

Drami se jer je potencijalno smrtonosna bolest za koju nema konkretan lijek i koja zdravstvene sisteme preopterecuje. Zamisli da je pandemija obicne gripe, ali da nema vakcine, ista bi situacija bila. Svojim ocima sam gledao da je daleko gore od gripe. Imali ste srece po onom sto si rekao, ali nemaju bas svi takva iskustva.
Hvala bogu imali ste srece i sretno u daljem oporavku.
Ono zbog cega ja panicim je da sam hronicni bolesnik (bronhitis) i kad je malo jaca gripa obavezno prati upala pluća gusenje i sl. Ali odem odmah doktoru, dobijem terapiju i ok za 10 dana budem super. Ali sad me plasi to da ako obilim kako do doktora, terapije i sl. Mene ostaviti 7 dana da cekam hoce li biti bolje ili gore je ravno smrtnoj kazni. Plasi me sistem koji je u kolapsu.
Imam par pitanja vezano za bronhitis. Da li svakodnevno iskašljavaš bez obzira što nisi prehlađena(izvinjavam se ne znam da li je u pitanju forumaš ili forumašica, pretpostavljam na osnovu nicka)?
Da li ti se bronhije stegnu nakon najobičnije prehlade tako da gubiš dah i doslovno ga štediš a wheezing u plućima je redovna pojava. Pokušavam godinama shvatiti da li imam akutni bronhitis koji se aktivira tokom najmanje prehlade, pada imuniteta i zagađenog zraka ili se radi o sinusitisu. Pitam jer mi doktori ne znaju utvrditi uzrok. Radio sam i spirometriju i kažu da su pluća u redu a meni svira u plućima. Inače zbog ovih simptoma me je strah a još više takođe devastiranog zdravstvenog sistema.
bubi_mama

#34952 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bubi_mama »

Ubi se tipkajući, a ono nista :skoljka:
@ neko_sa_strane
Da odgovorim za bronhitis. Kod mene je kasalj prisutan skoro uvjek. Kad sam zdrava onda samo ako bas se forsiram, npr trcim ili sl, ali nije nista strasno. Ali kad se razbolim onda je gusenje, nemogucnost udisaja, bol prilikom disanja.
Kad je ovaj smog, cim izadjem pocnem da kasljem i kad disem osjecam bol u plucima.
Sto se tice sinusa tu imam cistu, sinusni kanal.
E sad mozda kod tebe moze biti sinusi, i da se sekret slije u disajne puteve i to da ti smeta?
tandmand

#34953 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tandmand »

Ovaj predizborni skup, ko iz nekog horora ...

Image

Čerkez je u pravu, i njegov emotivni istup je opravdan. Ovaj policijski od 23h je očajnička mjera, da se eto nešto radi i suzbije rad nedododirljivih folkoteka.

Progonit će sitnu raju po ulici za masku, kafiće pitati gdje im je na ulazu pismena obavijest o Covid mjerama (za goste koji još nisu čuli da je pandemija).

Mevludi, mise, sahrane i svadbe, predizborni skupovi - to su stubovi našeg društva koje ni pandemija ne smije poljuljati.

Generalno ovaj narod je opičen ...
meridiyan

#34954 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by meridiyan »

Veceras je gorilo u Banovicima! Veliki broj pristalica PDA ne mari za koronu!

Nivelacija

#34955 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

meridiyan wrote: 10/11/2020 23:42 Veceras je gorilo u Banovicima! Veliki broj pristalica PDA ne mari za koronu!

Za četvrtak u Klopcu u Zenici Fudo je najavio najveci i dosad najveličanstvenijih skup.

Znaci bit ce nekoliko hiljada ljudi iz svih okolnih naselja uz par razlicitih pjevaca.

Ja uopste ne krivim SDA i ovo smece sto je nastalo iz njih Fudu i Kukica nego krivim policiju i komesare i odgovorne osobe u MUPu.

A plakat ce mnogi sa ovih skupova za svojim najmilijima sto je jos tuznije.
esde a demokratija

#34956 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by esde a demokratija »

Krasni skupovi ljudima suplje preko glave dajder malo veselja :pipi:
toska

#34957 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by toska »

esde a demokratija wrote: 11/11/2020 00:25 Krasni skupovi ljudima suplje preko glave dajder malo veselja :pipi:
ma ja, najbolja predizborna taktika :bih:

narod hoće veselo,
ko će slušati tuđu muku
el_bake007

#34958 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by el_bake007 »

tandmand wrote: 10/11/2020 23:40 Ovaj predizborni skup, ko iz nekog horora ...

Čerkez je u pravu, i njegov emotivni istup je opravdan. Ovaj policijski od 23h je očajnička mjera, da se eto nešto radi i suzbije rad nedododirljivih folkoteka.

Progonit će sitnu raju po ulici za masku, kafiće pitati gdje im je na ulazu pismena obavijest o Covid mjerama (za goste koji još nisu čuli da je pandemija).

Mevludi, mise, sahrane i svadbe, predizborni skupovi - to su stubovi našeg društva koje ni pandemija ne smije poljuljati.

Čerkez nije u pravu niti je policijski čas očajnička mjera,policijski čas pogotovo u ovakvom formatu je komunistička,diktatorska mjera koja jedino može dovest do psihološkog potonuća stanovništva i dodatnog nagrizanja ekonomije, da ne spominjem resurse koji će se trošiti za održavanje istog.Umobolnicima koji su odobrili policijski čas želim da završe 0-24 u samici, tako će biti najsigurniji :thumbup: Da nikad ne vide više svijetlo dana
MMM1977

#34959 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MMM1977 »

Na ovaj način će Fudo (i ne samo Fudo nego i SDA, NIP i mnogi drugi) napuniti bolnice, koje su i ovako u kolapsu, pa se u njima neće moći liječiti oni koji se pridržavaju mjera.
hatemondays

#34960 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hatemondays »

Citam profesor Samir B. preminuo juce od korone, znam covjeka mislim da 74-75 godiste mlad covjek, izgleda da je na redu sad ova generacija sve vise ih nestaje. Doduse on je ranjen tesko na pocetku rata i mozda je i to imalo utjecaja na kraju. Tuzna vijest, kako god dobar insan ode...
O'zone
Globalni moderator

#34961 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Dozer wrote: 10/11/2020 21:56
bubi_mama wrote: 10/11/2020 21:48 Hvala bogu imali ste srece i sretno u daljem oporavku.
Ono zbog cega ja panicim je da sam hronicni bolesnik (bronhitis) i kad je malo jaca gripa obavezno prati upala pluća gusenje i sl. Ali odem odmah doktoru, dobijem terapiju i ok za 10 dana budem super. Ali sad me plasi to da ako obilim kako do doktora, terapije i sl. Mene ostaviti 7 dana da cekam hoce li biti bolje ili gore je ravno smrtnoj kazni. Plasi me sistem koji je u kolapsu.
Nazalost, ovo je tacno...
Mi smo odmah, na prve simptome, ukljucili sve nabrojano. Nismo cekali da se doktroi oglase i kazu sta i kako. Imali nalaz kcerke, privatni logicno, da je pozitivna, i ravnali se po tome. Jer, da smo cekali da nas upute negdje, to bi trajalo i trajalo. 2 dana sam bezuspjesno zvao ambulantu da se prijavimo... Onda, kad ih konacno dobih, trajalo bi bar jos 3 dok dobijemo PCR nalaz. To je ukupno vec 5 izgubljenih dana bez ikakve terapije, a neki simptomi vec postoje...

Po mom laickom misljenju, ovo je predugo za cekanje i virusu se daje previse prostora da se razmase. A onda, 6-7-10 dan kada se nesto konacno ukljuci, neka terapija, tada vec moze biti prekasno za bilo kakve pozitivne rezultate...

Mi se nismo dalje ni testirali, a ni snimali pluca. Vjerovatno cemo to sutra, cisto da vidimo stanje.
Isti sam ti. Nekad u Maju žena odbolovala mi ostali ukućani ništa. Evo sad ja odbolovao ostali opet ništa.
Nisam se ni javljao ljekaru uključio vitamin C i D temperaturu imao samo jedan dan i to 37.4 al izgubio miris i okus odmah te trpio fakati gadne bolove po cijelom tijelu. Ko da sam isprebijan.
Ne zajebajem se naokolo, masku nosim cijelo vrijeme aktivnosti, perem ruke, pazim da se ne dodirujem po očima, nosu i ustima i opet pokupio.
U ovom ciklusu masa ljudi koje znam su odbolovali ili još uvijek boluju srećom sve se završava sa blagim i srednjim simptomima.
GAU8

#34962 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

esde a demokratija wrote: 11/11/2020 00:25 Krasni skupovi ljudima suplje preko glave dajder malo veselja :pipi:
Nijednom od prisutnih na ovim prekrasnim skupovima ne bih dozvolio ni primirisati ambulanti ili domu zdravlja... Lako se kurčiti kada znaš da to nema posljedica...
vjeshalica

#34963 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjeshalica »

Nek se umotaju u plakate svojih bogova iz stranke i nek se tako lijece
To vam je sve papadija i seljadija zesca
Oni sto vozaju bikove u gepeku raspale dvice i 24h pjani mlave zenu i djecu po kuci, bez zuba i osnovne skole
tandmand

#34964 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tandmand »

el_bake007 wrote: 11/11/2020 01:26
tandmand wrote: 10/11/2020 23:40 Ovaj predizborni skup, ko iz nekog horora ...

Čerkez nije u pravu niti je policijski čas očajnička mjera,policijski čas pogotovo u ovakvom formatu je komunistička,diktatorska mjera koja jedino može dovest do psihološkog potonuća stanovništva i dodatnog nagrizanja ekonomije, da ne spominjem resurse koji će se trošiti za održavanje istog.Umobolnicima koji su odobrili policijski čas želim da završe 0-24 u samici, tako će biti najsigurniji :thumbup: Da nikad ne vide više svijetlo dana
Nekretanjem od 23-5 h psihološki jedino mogu potonuti oni koji u ta doba obilaze hanume.
esde a demokratija

#34965 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by esde a demokratija »

GAU8 wrote: 11/11/2020 07:32
Nijednom od prisutnih na ovim prekrasnim skupovima ne bih dozvolio ni primirisati ambulanti ili domu zdravlja... Lako se kurčiti kada znaš da to nema posljedica...
Sta ce u ambulanti zdravi su to ljudi kao dren cim se okupljaju,jaci od pandemije
espn

#34966 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by espn »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/pfizer- ... /201110122

Dok brojne zemlje već naručuju ili su naručile vakcine protiv korone različitih proizvođača, te najavljuju masovna vakcinisanja početkom 2021. godine, jedan od najeminentnijih bh. imunologa Jasenko Karamehić upozorava da BiH već ozbiljno kasni kada je riječ o narudžbama.

Zbog lijenih, nesposobnih vladajucih kasnimo u svemu, u onome sto ce spasiti zivote, drzavu i ekonomiju. Vidite li ovo oko sebe, zaposljavanje podobnih, a ne sposobnih cemu vodi? Ne mozemo naruciti vakcinu na vrijeme koliko smo nesposobni. :roll:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#34967 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by arman1 »

Malo o vakcini.
Odmah da kažem da sam laik, nisam iz medicinske struke, mada sam dosta stvari čitao i taslačio medicinarke.
Imunitet može biti urođeni ili stečeni. Urođeni imamo kad je vrsta kroz istoriju stvorila imuniteta na neke nametnike ili usljed nekompatibilnosti nametnika s organizmom koji napada(pate i ptičja gripa).
Stečeni imunitet dobivamo kad nakon kontakta s nametnikom stvorimo antitjela i druge odbrambene mehanizme protiv istog tako da sljedeći put nametnik ne može opstati u našem tijelu niti napraviti štetu. Prirodno imamo stečeni imutitet kad prebolujemo neku boljku, pljuskice i slično.
Da ne bi morali prebolovati nešto daje se ta magična vakcina koja je u stvari umrtvljeni nametnik do te mjere da ga i najslabiji organizam savlada i stvori odgovarajuća antitjela.
Kod ovog g..neta CoVId definitivno je da se velik broj ponovo zarazio,a i bilo je i smrtnih slučajeva kod repetativne zaraze. Dakle stečeni imunitet traje 2-4 mjeseca i haj ponovo. Ako to uzmemo u obzir vakcina neće zaustaviti nego samo usporiti i prolongirati.
el_bake007

#34968 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by el_bake007 »

Sta ce nam vakcina kad imamo policijski
Olaf1

#34970 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Olaf1 »

Policijski već daje rezultate
vjeshalica

#34971 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjeshalica »

Olaf1 wrote: 11/11/2020 10:41 Policijski već daje rezultate
Kako daje rezultate kad se pocinje provoditi od veceras?
Jos jedan od likova koji povrsno citaju i tumace🤣🤣
skafiskafsnjak

#34972 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

vjeshalica wrote: 11/11/2020 10:47
Mislim da je ironicno bilo :D
Olaf1

#34973 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Olaf1 »

skafiskafsnjak wrote: 11/11/2020 10:51
vjeshalica wrote: 11/11/2020 10:47
Mislim da je ironicno bilo :D
Naleti lik, čudo jedno.
laik1981

#34974 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Na samu pomen policijskog virus potpisao kapitulaciju..
laik1981

#34975 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/puti ... /201111020
Poceli su se nadmetati procentima..

Nama ce Fadil garant nabaviti ove placebo sto su koristili u istrazivanjima..
Locked