SDA-All about
- JThomas
#52776 Re: SDA-All about
u njihovom odnosu se ništa nije promijenilo. definicija maskote i jeste da je nebitna, ukrasa radi. promijenila se samo situacija da se u kantonu najvrijednijem od svih može i hoće napraviti vlast bez njih.
- jazzer
#52777 Re: SDA-All about
A znamo da je vlast bez SDA antidrzavna, antiprosperitetna, lopovska.
- don vito
#52778 Re: SDA-All about
Zdravstvo već doživjelo kolaps, privreda na koljenima, korupcija, respiratori, možda najveća smrtnost od korone u odnosu na broj zaraženih u Evropi, raspad sistema...
A predizborna saopćenja SDA?
Ponedjeljak naveče
SDA: Kojović nikad nije demantovao da je 1991. radio propagandu za JNA
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-koj ... ook+status
Utorak ujutro
SDA: Haverić 1993. optuživao Armiju RBIH za etničko čišćenje, neka povuče kandidaturu (za općinskog vijećnika op.)
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... uru/395992
Poruka kandidata na načenika Ilidže uoči LOKALNIH izbora na koji se glasa o vodosnabdijevanju, saobraćaju, općinskim projektima...
"Mi borci Armije Republike Bosne i Hercegovine najbolje znamo šta je agresor pokušao ostvariti. Prošli smo sito i rešeto što bi rekli naši stariji"... pa nastavlja sa podsjećanjem na "nezaboravne trenutke u kojima smo bili SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVE". "Mi nismo ostavljali svoje ranjene i mrtve, bili smo kao jedan do posljednjeg dana rata"
Što kaže Kiki... da ih sutra skinemo s vlasti - najmanje 50 godina se narod neće vratiti u normalu
Ponedjeljak naveče
Utorak ujutro
SDA: Haverić 1993. optuživao Armiju RBIH za etničko čišćenje, neka povuče kandidaturu (za općinskog vijećnika op.)
Poruka kandidata na načenika Ilidže uoči LOKALNIH izbora na koji se glasa o vodosnabdijevanju, saobraćaju, općinskim projektima...
"Mi borci Armije Republike Bosne i Hercegovine najbolje znamo šta je agresor pokušao ostvariti. Prošli smo sito i rešeto što bi rekli naši stariji"... pa nastavlja sa podsjećanjem na "nezaboravne trenutke u kojima smo bili SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVE". "Mi nismo ostavljali svoje ranjene i mrtve, bili smo kao jedan do posljednjeg dana rata"
Što kaže Kiki... da ih sutra skinemo s vlasti - najmanje 50 godina se narod neće vratiti u normalu
Last edited by don vito on 10/11/2020 11:59, edited 1 time in total.
- Roccohljup
#52779 Re: SDA-All about
pa ne očekuješ da oni kritikuju ono čime oni upravljaju. I fadil priča da je ekonomija haman super, i svi će dobiti pomoćdon vito wrote: ↑10/11/2020 11:54 Zdravstvo već doživjelo kolaps, privreda na koljenima, korupcija, respiratori, možda najveća smrtnost od korone u odnosu na broj zaraženih u Evropi, raspad sistema...
Ponedjeljak naveče
Utorak ujutro
"Mi borci Armije Republike Bosne i Hercegovine najbolje znamo šta je agresor pokušao ostvariti. Prošli smo sito i rešeto što bi rekli naši stariji"... Nastavlja sa podsjećanjem Fahrudina Kovača na "nezaboravne trenutke u kojima smo bili SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVE. Mi nismo ostavljali svoje ranjene i mrtve, bili smo kao jedan do posljednjeg dana rata"
A da najjače svjetske umove dovedes da vode novu vlast, trebalo bi im najmanje 4 mandata da isprave sav zulum i štetu sto su SDA i ahbabi im (SNSD; HDZ, itd.) napravili u zadnjih 20 i kusur godina.
-
svi u napad
#52780 Re: SDA-All about
Kiki siri optimizam sa 50 godina. Omladino ni 100 godina nece biti dovoljno da se vratimo u normalu. promislite samo ko su sada profesori i kakav kvalitet oni izbacuju. No podrzimo Kiki u optimizmu sa onom narodnom "da bog da kcer da te pasa uzme al Cigani se motaju oko kuce". Zivjeli.
- don vito
#52781 Re: SDA-All about
Oduševljenje, čestitke, neukusne uvlakačke želje i pozdrave iz BiH novom američkom predsjedniku šalju oni kakve je Joe Biden porazio na izborima!
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/17 ... orima.html
Rijetki znak podsjećanja šta je nekad bila Slobodna Bosna
-
breuer
#52782 Re: SDA-All about
piše Senad Avdić, to je jedino te Bosne što je preostalo...don vito wrote: ↑10/11/2020 12:41 Oduševljenje, čestitke, neukusne uvlakačke želje i pozdrave iz BiH novom američkom predsjedniku šalju oni kakve je Joe Biden porazio na izborima!
- Control panel
#52783 Re: SDA-All about

Ovi SDAovci samp znaju za beton, asfalt...
Najnovije unistavanje parka od strane koldze.
- drndalo
#52784 Re: SDA-All about
Beton, beton, samo beton, beton nama treba...
- JThomas
#52785 Re: SDA-All about
briljantan i dalje, kad hoće i smije...breuer wrote: ↑10/11/2020 12:42piše Senad Avdić, to je jedino te Bosne što je preostalo...don vito wrote: ↑10/11/2020 12:41 Oduševljenje, čestitke, neukusne uvlakačke želje i pozdrave iz BiH novom američkom predsjedniku šalju oni kakve je Joe Biden porazio na izborima!
Bošnjaci u inozemstvu, kao i u " tuzemstvu", nikada nisu niti će glasati za bahate nacionaliste, autoritarne praznoglavce, bogate samoživce, njihov istančani nacionalni ukus uvijek je preferirao demokrate, uljudnu, prosvijećenu i posvećenu čeljad. Zato im i jeste tako kako im je.
O tome svjedoči i neukusno, jednostrano familijariziranje s novim američkim predsjednikom koje pršti iz obraćanja Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova: "Dragi Joe, zadržali smo vjeru, sada je pred nama novo svanuće." Da nije uz ovu Twitter čestitku udjenula svoju fotografiju s Bidenom, moglo bi se pomisliti kako se ministrica Turković, zapravo, obraća svom vjerskom guruu Jusufu El-Kardawiju, lideru Muslimanskog bratstva, od kojeg se ne odvaja tokom svojih boravaka u Kataru, a te su posjete česte i sadržajne.
Konačno, da kažemo i to, za Bidena je glasalo 69 posto muslimana, a za Biseru Turković, koja skoro trideset godina ordinira, vedri i oblači u diplomaciji i državnoj vlasti kao kadar "iz reda Muslimana-Bošnjaka", nikada nije glasao niko, "ni Vlah, ni Turčin", osim što je s koljena na koljeno, iz generacije u generaciju, od funkcije do funkcije prenosi familija Izetbegović.
Bakir Izetbegović, koji je naslijedio Silajdžića u Predsjedništvu BiH, za osam godina mandata samo je jednom boravio u Sjedinjenim Američkim Državama, i to na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih naroda. Na prijem kod bilo kog relevantnog američkog dilpomate, Obaminog demokrate ili Trumpovog republikanca, nije se usuđivao ni pomišljati. On se, tobože, zalaže za NATO integracije, a ambasadorku (opet nezaobilaznu Biseru Turković, onu ista koja ovih dana poput Jimyja Hendrixa klikće "Hay, Joe!") koja iz vrlo delikatnih razloga nije dobila agreman od sjedišta NATO-a u Bruxellesu, unapređuje u ministricu vanjskih poslova. Pozivanje na oca Aliju kao "bliskog suradnika" čelnih ljudi nekadašnje američke administracije, pa i Bidena, vrlo je problematično. Bivši predsjednik Predsjedništva BiH svoj kredit kod Amerikanaca potrošio je onog februarskog dana 1996. godine kada je, ne trepnuvši, pred desetinama svjedoka u zgradi Predsjedništva BiH, slagao Warrena Cristopfera, tadašnjeg američkog državnog sekretara, da su raspušteni svi teroristički kampovi pod kontrolom "Vladinih snaga". Nekoliko sati kasnije, desantom na iranski kamp za proizvodnju mladih, perspektivnih terorista na Pogorelici, demantovali su ga američki marinci.
Mit koji se gradi o Aliji Izetbegoviću (od široke klijentelističke mreže, od članova familije i SDA, opozicije, do snagatora Denisa Stojnića), kao državniku kojeg je priznavao i cijenio cijeli svijet, jedini ozbiljan test je imao na njegovoj dženazi: nijedan strani državnik, osim predsjednika Turske i nekoliko lidera Muslimanske braće, nije tog dana bio u Sarajevu. Četvrt stoljeća ranije, Joe Biden je 25 godina ranije, kao mladi, perspektivni diplomata, prisustvovao je sahrani i Edvarda Kardelja, najbližeg suradnika "diktatora Broza".
Ono što je zajedničko svim pobrojanima, kao i onima koje smo zaobišli, izljevima oduševljenja, zadovoljstva, intimiziranja i familijariziranja u čestitkama izabranom predsjedniku Amerike od strane ovdašnje aktuelne, bivše ili buduće poltičke elite, jeste njihovo uvjerenje da će ih novi američki predsjednik i njegova buduća administracija "bolje razumjeti", "imati više razumijevanja", solidarnosti i empatije za njih, njihovu politiku nego što su to činili Bidenovi prethodnici. Ponašaju se skoro istovjetno kao Milorad Dodik kada je prije četiri godine, nakon dolaska Donalda Trumpa na čelo SAD-a, iskreno vjerovao i poručivao da su svi njegovi problemi k'o rukom odneseni, da će koliko sutra biti uklonjen s američke crne liste, na koju je dospio zavjerom "političkog Sarajeva" i okrutne američke ambasadorice u BiH Maureen Cormack. Nema Cormackove godinama u BiH, uskoro neće biti ni Trumpa u Bijeloj kući, a ime Milorada Dodika stoji kako stoji među bjelosvjetskim zlikovcima, narkodilerima, Keljmendijima, Čengićima, Špirićima, Alispahićima, Rojsovima i Šahinpašićima. Bosna i Hercegovina proteklih godina, zapravo, uopće nije bila u nemilosti, na margini američkog interesiranja, koliko su to ljudi koji je vode zasluživali svojom tvrdoglavom i istrajnom koruptivnom, nacionalističkom, anticivilizacijskom politikom, bagatelisanjem zakona i institucija, potiranjem elementarnih ljudskih prava, oslanjanjem na autoritarne lidere iz inozemstva, dakle cijelom spektru vrijednosti i standarda na kojima je Joe Biden dobio podršku stotinu miliona birača. Ukoliko se buduća američka administracija uopće bude ozbiljnije fokusirala na ovaj i Bosnu i Hercegovinu unutar njega, onda će to činiti isključivo na platformi koja će podrazumijevati ubrzani silazak s vlasti onih koji ovih dana neumjereno, neukusno, iz razloga vlastite konjukture i opstanka na vlasti, slave i i klikću pobjedi "svog" favorita na američkim izborima.
- Styling
#52786 Re: SDA-All about
Za one koji jos uvijek misle da je Ajnadzic patriota
https://thebosniatimes.ba/52967/sarajli ... dnji-krug/
https://thebosniatimes.ba/52967/sarajli ... dnji-krug/
- jazzer
#52787 Re: SDA-All about
I, sta kazu iz SDA, cetnici su Mandic, Kojovic i Stojanovic a Ajnadzic je heroj odbrane.„Ako i jednom mom vojniku JNA bude falila dlaka s glave, ja ću spalit’ Sarajevo!“
Nedzad Ajnadzic, Lukavica, 1992 godina.
- Dozer
#52788 Re: SDA-All about
E jesi smotan... Sto i ti njih nisi tako izreset'ohamza_sa wrote: ↑10/11/2020 02:27 Ja stvarno vise ne vidim potrebu da se borce iz vremena protekle agresije uopce uzima u usta, spominje u bilo kojem kontekstu, a narocito politickom.
De ba ljudi, popustite vise.
Nedavno sam na ovom forumu i ovoj temi jednom vjernom sda-ovcu pokusao objasniti, da kada god zapne njegovim miljenicima na politickom bojnom polju uvijek povlace u njihovim tzv. argumentima tesku artiljeriju BORCE.
I samo tada, ali samo tada se sjete boraca.
Pa slusao sam onog zahiragica, jednu malu uvlakacko-ljigavu slinu, kako bi ono nesto branilo. Jos se naslo slikati na nakom brdu oko Sarajeva i citirati stihove koje je eto jedan od najboljih sinova ove zemlje ispisao samo na par dana prije pogibije.
I onda ta i takva ljiga pocinje ulaziti u rasprave za sta se je neko tamo borio.
Pa, mamu mu hebem lazno osvjescenu, stranacki okoriscenu, poltronski emancipovanu, mali smrad pokusava rahmetli Smaju i rijeci njegove duse iskoristiti da se licno i politicki okoristi. A, smrad koliko god izgovarao te stihove, nikada nece shvatiti njihovo znacenje.
Nije ni svjestan da ni Smaji ni hiljadama drugih Smaila ne bi mogao ni cizme ocistiti, ali eto ono bi se usporedjivalo sa njima.
I stvarno da imate imalo milosti, popustili bi nas. Pratite malo vijesti ovih dana. Obiljezavat ce se 25 godina od Dejtona. E, pa sada pokusajte shvatiti koliko je nama godina. Pogotovo, koji smo na pocetku agresije imali 18-19-20. A, vjerujte da su u to vrijeme mnogi stariji od nas, vec otisli sa ovog svijeta. Pa, eto da usput obavijestim i Fikreta Prevljaka. Konju slao si predizborno pismo poginulom borcu, a sto je najtuznije iz brigade ciji si komandant bio. (uvlakaci ako citate prenesite mu selam od H. Hamze, znace on vrlo dobro o kome se radi)
Ali, da ne idem dalje od onoga sto sam iz srca stvarno zelio napisati. Nemojte ljudi vise borce uzimati za argument u bilo kakvim politickim raspravama. Postalo je isuvise degutantno.
Hajde hebo nas jos uvijek zive, ali mene sramota zbog onih koji dadose zivote.
Vjerujte da vecina nas u tim teskim vremenima nismo ni obracali paznju na stranke, koje se danas kite tim perjem iz perioda agresije. A, sada sluzimo za potkusurivanje i u politickom ratu ko je za Bosnu i Hercegovinu, a ko nije.
A, samo za mladju raju prepisacu opis ljekarskog nalaza iz juna 1992. godine poslije jednog od mojih 5 ranjavanaja. Ne da se hvalim, jer se sa tim covjek ne moze hvaliti, pogotovo kada se stari i covjek se bori za zdravlje. Nego zarad toga da je doslo vrijeme da se za ovu zemlju bori znanjem, obrazovanjem i sposobnoscu.
"Ranjen 27.06.1992. u predio lica, vrata, grudnog kosa, obje ruke, lijevu nogu, strana metalna tijela (SMT) zaostala u predjelu cervikalne kicme, u trbuh penetralna povreda.......Quadriparesis, contusio medulae cervicalis....."
Hvala Bogu nakon oporavka vrlo brzo sam nastavio se boriti, ali nazalost i bivati ranjavan. Sa moje tacke gledista, halal olsun.
Ali nemojte nas vise uzimati kao robu za politicko potkusurivanje.
A, ako ste na to spali, jadne su vam politicke platforme na kojima gradite predizbornu kampanju.
Samo se pitam sta ce biti kada ne bude vise zivih boraca iz protekle agresije, o cemu cete pricati??
Ali, zato ce tebi danas Zahiragic objasniti kako je bilo u ratu. A i Prevljak. Naravno, prvi se nije ni rodio tad, a drugi se krio po kojekakvim stabovima i IKM-ovima, izigravajuci generala. O humanitarnoj necemo ovom prilikom, iako svi znaju sta je i kako je s tim.
O Ajnadzicu je vec sve receno, ali za neupucene - taj lik je teka krajem jula ili poctkom augusta 92 "razmijenjen" iz JNA. DO tada je uredno rokao po gradu, u sastavu JNA. Perjanica nasa...
- drndalo
#52789 Re: SDA-All about
Šuti bolan, sreća naša pa je bio on, naš, pa nas je naški rok'o, št bi bilo da je bio neko tuđi, pa da nas je rokao tuđe...? Dobro smo prošli, pripazio nas Đeneral naš vrli... 
-
statixx
#52790 Re: SDA-All about
Danas vidim paketice ispred vrata u mojoj zgradi. Kontam kako cu smazati tops poslije rucka, kad ono hemijska, upaljac, maska i cokoladica. Valjda kriza, a valja platit i onolike bilboarde.
- Kaligrafija
#52791 Re: SDA-All about
Ma oni nazalost pobjedjuju... Moj stari, penzioner, sa svojih 80 i kusur godina, prost covjek, posten, glasa za SDA od prije rata, izbore ne propusta nikad, a ja opet uvijek za socijaldemokratiju i liberale, pa cak i pomalo anarhiste, zamolim ga, reko stari hajde zbog korone da ne glasamo, ti u godinama, imamo slucaj u porodici koji se ne smije razbolit, proci ce hiljade ljudi kroz izborna mjesta, zdravlje nam je najbitnije... Znas sta mi kaze, neka ja cu otici oko 7 kad smanji guzva...!?! Znaci jebo nase zdravlje, jebo njegovo zdravlje, svacije, bitno da on glasa za SDA...! Ta ista SDA mu ukrala ratni staz, ta ista SDA mu smanjila invalidnost sa 80% na 30%, mada bi u svakoj drzavi na svijetu bio invalid 90%, pun gelera, drhti sav od isprekidanih zivaca, ne moze vise ni pisati... Tako da nikad nista nije naplatio, nema nikakva prava... I da ne ulazim u dubinu, svih njihovih sjebova moje porodice i mene i njega, on zadrt kakav jeste, on ce bez obzira na sve nas izaci na glasanje i dati glas za SDA...! I jebat nam majku po 100ti put... neka je mojoj rahmet da mi prosti rijeci i da to vise ne gleda...!
A skoro svi mi, priznali ili ne, imamo jednog takvog, kojeg boli dupe za sve, al za SDA se mora glasati i umrijeti, drugo vise nista ne mora...!
E zato ce SDA pobijedit po ko zna koji put, dao Bog da nisam upravu!
Inace nikakve fajde od mog posta, nego naricem ko baba, da izjadam malo dusu...!
Rodi se Bidene u Bosni, ako Boga znas...!
A skoro svi mi, priznali ili ne, imamo jednog takvog, kojeg boli dupe za sve, al za SDA se mora glasati i umrijeti, drugo vise nista ne mora...!
Inace nikakve fajde od mog posta, nego naricem ko baba, da izjadam malo dusu...!
- thekupus
#52792 Re: SDA-All about
Danas. Pušina već pokazuje kako će se ponašati ako pobijedi - za njega nema zakona!

- drug_profi
#52793 Re: SDA-All about
Ma ljudi oni ne smiju pobijedit. Dignite sve svoje koji ne znaju sta bi. Ovdje vise nema vremena za gubljenje.
Nemojte dozvoliti da dodje do toga da ih vatrom moramo skidati.
Nemojte dozvoliti da dodje do toga da ih vatrom moramo skidati.
- relativno84
#52794 Re: SDA-All about
Uh piromana 
- bingov buraz
#52795 Re: SDA-All about
Već 20 godina nije ništa bolje napisao.don vito wrote: ↑10/11/2020 12:41 Oduševljenje, čestitke, neukusne uvlakačke želje i pozdrave iz BiH novom američkom predsjedniku šalju oni kakve je Joe Biden porazio na izborima!
- hamza_sa
#52796 Re: SDA-All about
Da sam smotan, slazem se, smotan sam.Dozer wrote: ↑10/11/2020 13:32E jesi smotan... Sto i ti njih nisi tako izreset'ohamza_sa wrote: ↑10/11/2020 02:27 Ja stvarno vise ne vidim potrebu da se borce iz vremena protekle agresije uopce uzima u usta, spominje u bilo kojem kontekstu, a narocito politickom.
De ba ljudi, popustite vise.
Nedavno sam na ovom forumu i ovoj temi jednom vjernom sda-ovcu pokusao objasniti, da kada god zapne njegovim miljenicima na politickom bojnom polju uvijek povlace u njihovim tzv. argumentima tesku artiljeriju BORCE.
I samo tada, ali samo tada se sjete boraca.
Pa slusao sam onog zahiragica, jednu malu uvlakacko-ljigavu slinu, kako bi ono nesto branilo. Jos se naslo slikati na nakom brdu oko Sarajeva i citirati stihove koje je eto jedan od najboljih sinova ove zemlje ispisao samo na par dana prije pogibije.
I onda ta i takva ljiga pocinje ulaziti u rasprave za sta se je neko tamo borio.
Pa, mamu mu hebem lazno osvjescenu, stranacki okoriscenu, poltronski emancipovanu, mali smrad pokusava rahmetli Smaju i rijeci njegove duse iskoristiti da se licno i politicki okoristi. A, smrad koliko god izgovarao te stihove, nikada nece shvatiti njihovo znacenje.
Nije ni svjestan da ni Smaji ni hiljadama drugih Smaila ne bi mogao ni cizme ocistiti, ali eto ono bi se usporedjivalo sa njima.
I stvarno da imate imalo milosti, popustili bi nas. Pratite malo vijesti ovih dana. Obiljezavat ce se 25 godina od Dejtona. E, pa sada pokusajte shvatiti koliko je nama godina. Pogotovo, koji smo na pocetku agresije imali 18-19-20. A, vjerujte da su u to vrijeme mnogi stariji od nas, vec otisli sa ovog svijeta. Pa, eto da usput obavijestim i Fikreta Prevljaka. Konju slao si predizborno pismo poginulom borcu, a sto je najtuznije iz brigade ciji si komandant bio. (uvlakaci ako citate prenesite mu selam od H. Hamze, znace on vrlo dobro o kome se radi)
Ali, da ne idem dalje od onoga sto sam iz srca stvarno zelio napisati. Nemojte ljudi vise borce uzimati za argument u bilo kakvim politickim raspravama. Postalo je isuvise degutantno.
Hajde hebo nas jos uvijek zive, ali mene sramota zbog onih koji dadose zivote.
Vjerujte da vecina nas u tim teskim vremenima nismo ni obracali paznju na stranke, koje se danas kite tim perjem iz perioda agresije. A, sada sluzimo za potkusurivanje i u politickom ratu ko je za Bosnu i Hercegovinu, a ko nije.
A, samo za mladju raju prepisacu opis ljekarskog nalaza iz juna 1992. godine poslije jednog od mojih 5 ranjavanaja. Ne da se hvalim, jer se sa tim covjek ne moze hvaliti, pogotovo kada se stari i covjek se bori za zdravlje. Nego zarad toga da je doslo vrijeme da se za ovu zemlju bori znanjem, obrazovanjem i sposobnoscu.
"Ranjen 27.06.1992. u predio lica, vrata, grudnog kosa, obje ruke, lijevu nogu, strana metalna tijela (SMT) zaostala u predjelu cervikalne kicme, u trbuh penetralna povreda.......Quadriparesis, contusio medulae cervicalis....."
Hvala Bogu nakon oporavka vrlo brzo sam nastavio se boriti, ali nazalost i bivati ranjavan. Sa moje tacke gledista, halal olsun.
Ali nemojte nas vise uzimati kao robu za politicko potkusurivanje.
A, ako ste na to spali, jadne su vam politicke platforme na kojima gradite predizbornu kampanju.
Samo se pitam sta ce biti kada ne bude vise zivih boraca iz protekle agresije, o cemu cete pricati??![]()
![]()
Ali, zato ce tebi danas Zahiragic objasniti kako je bilo u ratu. A i Prevljak. Naravno, prvi se nije ni rodio tad, a drugi se krio po kojekakvim stabovima i IKM-ovima, izigravajuci generala. O humanitarnoj necemo ovom prilikom, iako svi znaju sta je i kako je s tim.
O Ajnadzicu je vec sve receno, ali za neupucene - taj lik je teka krajem jula ili poctkom augusta 92 "razmijenjen" iz JNA. DO tada je uredno rokao po gradu, u sastavu JNA. Perjanica nasa...
A, sto se tice resetanja, resetao bih ja njih, ali nikada ne vidje ni jednog.
Kamo srece da je zahiragic rodjen na vakat. Kakav bi to Komandant bio. Ja bih klecao da me on vodi. Ipak je to Gazija.
A, ozbiljno necu nista pisati, sve sam rekao u citiranom postu.
Slomise se od brige za nama, a ovamo pocrkasmo od gladi.
Hebat ih, samo nek se vise okane nas. Imaju milion tema za klanje u politickom blatu.
- Dozer
#52797 Re: SDA-All about
Zafrkavam se malo, to znas.
A nece oni nas nikad popustiti. Gnjide su to. Na nama su "zaradili" sve sto su mogli, a zaradjuju i sad. Na nasoj grbaaci su odavno obezbijedili i cukununuke, a mi krepavamo po budzacima....
Ali, opet kazem - do nas je. Glup narod, i to je jednostavno tako.
A nece oni nas nikad popustiti. Gnjide su to. Na nama su "zaradili" sve sto su mogli, a zaradjuju i sad. Na nasoj grbaaci su odavno obezbijedili i cukununuke, a mi krepavamo po budzacima....
Ali, opet kazem - do nas je. Glup narod, i to je jednostavno tako.
- drndalo
#52798 Re: SDA-All about
Starom slazi da policija hapsi penzionere, a ti na glasanje!Kaligrafija wrote: ↑10/11/2020 18:38 Ma oni nazalost pobjedjuju... Moj stari, penzioner, sa svojih 80 i kusur godina, prost covjek, posten, glasa za SDA od prije rata, izbore ne propusta nikad, a ja opet uvijek za socijaldemokratiju i liberale, pa cak i pomalo anarhiste, zamolim ga, reko stari hajde zbog korone da ne glasamo, ti u godinama, imamo slucaj u porodici koji se ne smije razbolit, proci ce hiljade ljudi kroz izborna mjesta, zdravlje nam je najbitnije... Znas sta mi kaze, neka ja cu otici oko 7 kad smanji guzva...!?! Znaci jebo nase zdravlje, jebo njegovo zdravlje, svacije, bitno da on glasa za SDA...! Ta ista SDA mu ukrala ratni staz, ta ista SDA mu smanjila invalidnost sa 80% na 30%, mada bi u svakoj drzavi na svijetu bio invalid 90%, pun gelera, drhti sav od isprekidanih zivaca, ne moze vise ni pisati... Tako da nikad nista nije naplatio, nema nikakva prava... I da ne ulazim u dubinu, svih njihovih sjebova moje porodice i mene i njega, on zadrt kakav jeste, on ce bez obzira na sve nas izaci na glasanje i dati glas za SDA...! I jebat nam majku po 100ti put... neka je mojoj rahmet da mi prosti rijeci i da to vise ne gleda...!
- Dozer
#52799 Re: SDA-All about
Odlicna ideja. Ozbiljno.
- escobar__
#52800 Re: SDA-All about
Frajer je 'ladno Bosnu i Hercegovinu nazvao dejtonskom tvorevinom.
Potonut ćete, krv vam jebem!