Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
drug_profi

#9051 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Prije ili kasnije, odgovaraće.
Ničija nije do zore...
ili, može kako hoće, ali ne može dokle hoće...
MUNAFIK

#9052 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Ja ne znam opste kako neko moze da se smije sto neko ko radi u JAVNIM INSTITUCIJAMA poput bolnice ne da nama gradjanima i predstavnicima vlasti ( koju smo mi birali) uvida u rad, finansije itd...

To je zaista tragedija. Pa seka upravlja nasom bolnicom i MORA nas obabjesti kako trosi nase pare i nase resorse i MORA da ljude koje smo mi birali da nas predstavljaju i koji su u tijelima kontrole i nadzora postovati i pustiti da rade svoje poslove...

To sto ona nekoga 'istjera' nije smijesno to je samo dokaz da u nasem drustvu postoje paralelni sistemi vlasti i nista vise.
drug_profi

#9053 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Sad ce ti neko doci da ti kaze da je prosao komunizam i drustveno vlasnistvo. Sad je demokratija, a u njihovim glavama je to sistem u kojem najveci kabadahija ima sva prava.
I samo se on pita.
Styling

#9054 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

drug_profi wrote: 09/11/2020 14:08 Sad ce ti neko doci da ti kaze da je prosao komunizam i drustveno vlasnistvo. Sad je demokratija, a u njihovim glavama je to sistem u kojem najveci kabadahija ima sva prava.
I samo se on pita.
Za mnoge, kao sto je Sebija, njeni podanici i slicno, demokratija je jednako anarhija. Mogu sve, sistem mi dozvoljava, i nikome ne odgovaram jer me taj isti sistem stiti.
drndalo

#9055 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drndalo »

Nemojte olako anarhiju koristiti tu.

To je puno precizniji pojam, i kod nas ga se jedino Damir Niksic i ESPo drze u programu...
Patton44

#9056 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

ABH017 wrote: 09/11/2020 11:39
Patton44 wrote: 09/11/2020 10:33
ABH017 wrote: 08/11/2020 22:08

Ja sam, kao pacijent, kojem se već 25 godina od plate odvaja dio sredstava za zdravstvo, pa samim tim i za platu dotične "gospođe" koju braniš, trebao operisati na KCUS. Međutim, procedura, covid test, tamo ovamo... Kad je već bilo stani pani, doktorica me hitno pošalje u Opću bolnicu Abdulah Nakaš. Ljudi me operišu bez Covid testa i smjeste u izolaciju (odredili su nekoliko soba da budu izolacija za pacijente bez testa). Kad sam dobio papir da sam negativan (a sve nalaze su odradili u Općoj bolnici, jer je bio hitan slučaj) pošalju me na odjel i sve OK.
Da je bilo do dotične "gospođe", ja sad ne bih pisao, jer tamo gdje bih dospio nema interneta. A Bog sami zna koliko je ovakvih ljudi kao što sam ja. Samo za vrijeme liječenja upoznao sam ih najmanje deset.
Nije mi problem da neko bude zaluđen i opijen nečijim lažima i šupljom pričom, ali mi smeta da se ta laž i šuplja proklamuje kao istina. Ako ne mogu ništa više, mogu barem reći istinu, jer sam živi svjedok šta se (ne)dešava na KCUS i kakvo je ZLO Sebija Izetbegović. Kao, inače, i njen muž i cijela stranka koju vode.
Od njih su gori samo oni koji ih brane i predstavljaju ih kao da su to dobročinitelji naroda, a znaju vrlo dobro da nije tako. Opravdavaju njihove lopovluke sa "ratnim zaslugama", vjerom, porijeklom, ili "anamo njihovim" lopovlucima (kad mogu njihovi krasti, što ne bi mogli i naši) itd.
Prodajete dušu za sitne pare. Nije smiješno uopšte.
Kakve veze ima tvoj slucaj sa zabranom ulaska samozvanog primarijusa dr kifle i mog smijanja istom.
Da si tad bio hitan slucaj, bio bi operisan bez Covid testa,i smjesten u sobu za izolaciju ko i mnogi hitni slucajevi.
Opsta bolnica i sluzi za takve slucajeve,a ako oni nemogu pomoci,onda ih prebacuju na KCUS.Isto tako i pored izolatorija za Covid bolesnike,teze slucajeve prebacuju na KCUS.
Vjerujem da si sad dobro, i neponovilo se vise. Svako dobro.
Upravo ti i hoću da kažem. Zar treba čekati da nešto postane hitno, da bi se pacijent operisao? Zar treba da se rizikuje nečiji život? Umjesto da se izvede rutinska operacija, čekanjem i izbjegavanjem, doveli su me dotle da budem hitan slučaj i da se sve zakomplikuje.
Konaković je, sviđalo se to nekome ili ne, član kantonalne komisije koja je trebala da obiđe sve bolnice u kantonu Sarajevo, a kojima su glavni finansijeri. To što egoista Sebija ne može da prihvati da neko može nadgledati i ocjenjivati njen rad, je njen problem. Valjda naučila tako kod kuće.
Kao sto sam i pretpostavio. Kifla ko kifla,trpa se usvasta. Primarius dr. fizickog vaspitanja, clan komisije u koju je sam sebe imenovo, ide u kontrolu KCUS-a.Vjerovatno je i drugi clan komisije neki difovac. Ako su vec htjeli oformit komisiju,sto nisu imenovali doktore u istu.To sto je zabranila da ono nesto kontrolise nema veze sa njenim egoizmom.Zena je odbranila dignitet ustanove i profesije kojoj pripada. Svaka joj cast natome.
shbc

#9057 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by shbc »

ABH017 wrote: 08/11/2020 22:08
Patton44 wrote: 07/11/2020 15:16 :lol: :lol:

Sta kaze primarius dr kifla poslije vizite.Sve je uku.... osim Ipetove bolnice,tamo je sve CAKUM PAKUM. :lol: :lol:

Nabila ga Sebija nogom sa kapije,pa ko bjesno pasce laje i ujeda koga stigne. Na kraju ce ga Efendicev Lokom morat fatat.

Ono islo da kontrolise KCUS. :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Ja sam, kao pacijent, kojem se već 25 godina od plate odvaja dio sredstava za zdravstvo, pa samim tim i za platu dotične "gospođe" koju braniš, trebao operisati na KCUS. Međutim, procedura, covid test, tamo ovamo... Kad je već bilo stani pani, doktorica me hitno pošalje u Opću bolnicu Abdulah Nakaš. Ljudi me operišu bez Covid testa i smjeste u izolaciju (odredili su nekoliko soba da budu izolacija za pacijente bez testa). Kad sam dobio papir da sam negativan (a sve nalaze su odradili u Općoj bolnici, jer je bio hitan slučaj) pošalju me na odjel i sve OK.
Da je bilo do dotične "gospođe", ja sad ne bih pisao, jer tamo gdje bih dospio nema interneta. A Bog sami zna koliko je ovakvih ljudi kao što sam ja. Samo za vrijeme liječenja upoznao sam ih najmanje deset.
Nije mi problem da neko bude zaluđen i opijen nečijim lažima i šupljom pričom, ali mi smeta da se ta laž i šuplja proklamuje kao istina. Ako ne mogu ništa više, mogu barem reći istinu, jer sam živi svjedok šta se (ne)dešava na KCUS i kakvo je ZLO Sebija Izetbegović. Kao, inače, i njen muž i cijela stranka koju vode.
Od njih su gori samo oni koji ih brane i predstavljaju ih kao da su to dobročinitelji naroda, a znaju vrlo dobro da nije tako. Opravdavaju njihove lopovluke sa "ratnim zaslugama", vjerom, porijeklom, ili "anamo njihovim" lopovlucima (kad mogu njihovi krasti, što ne bi mogli i naši) itd.
Prodajete dušu za sitne pare. Nije smiješno uopšte.
Kakve veze ima tvoj slucaj sa zabranom ulaska samozvanog primarijusa dr kifle i mog smijanja istom.
Da si tad bio hitan slucaj, bio bi operisan bez Covid testa,i smjesten u sobu za izolaciju ko i mnogi hitni slucajevi.
Opsta bolnica i sluzi za takve slucajeve,a ako oni nemogu pomoci,onda ih prebacuju na KCUS.Isto tako i pored izolatorija za Covid bolesnike,teze slucajeve prebacuju na KCUS.
Cek. KCUS je za hitne slucajeve, a Vojna za one koji nisu hitni jel?
MUNAFIK

#9058 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Patton44 wrote: 09/11/2020 19:10
Upravo ti i hoću da kažem. Zar treba čekati da nešto postane hitno, da bi se pacijent operisao? Zar treba da se rizikuje nečiji život? Umjesto da se izvede rutinska operacija, čekanjem i izbjegavanjem, doveli su me dotle da budem hitan slučaj i da se sve zakomplikuje.
Konaković je, sviđalo se to nekome ili ne, član kantonalne komisije koja je trebala da obiđe sve bolnice u kantonu Sarajevo, a kojima su glavni finansijeri. To što egoista Sebija ne može da prihvati da neko može nadgledati i ocjenjivati njen rad, je njen problem. Valjda naučila tako kod kuće.
Kao sto sam i pretpostavio. Kifla ko kifla,trpa se usvasta. Primarius dr. fizickog vaspitanja, clan komisije u koju je sam sebe imenovo, ide u kontrolu KCUS-a.Vjerovatno je i drugi clan komisije neki difovac. Ako su vec htjeli oformit komisiju,sto nisu imenovali doktore u istu.To sto je zabranila da ono nesto kontrolise nema veze sa njenim egoizmom.Zena je odbranila dignitet ustanove i profesije kojoj pripada. Svaka joj cast natome.
Pa evo nije dala ni GAVRANKAPETANOVICU da udje... Dakle nije do Kifle i do nekog fakulteta... Zena jednostavno misli da je iznad svih nas. Nema dalje... Ali neka gura, nece niko nasteti SDAu kao žena od 'sultana' sa svojim manijackim gubitnkom razuma i ljudskosti.
Osim_13

#9059 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Osim_13 »

Sad opet isti odgovor kao prethodnih 100 :zzzz:
Patton44

#9060 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

MUNAFIK wrote: 09/11/2020 19:38
Pa evo nije dala ni GAVRANKAPETANOVICU da udje... Dakle nije do Kifle i do nekog fakulteta... Zena jednostavno misli da je iznad svih nas. Nema dalje... Ali neka gura, nece niko nasteti SDAu kao žena od 'sultana' sa svojim manijackim gubitnkom razuma i ljudskosti.
Kako rece Sebija,braca gavrani mogu uc samo pod pratnjom zatvorski cuvara.Sto su ovde krali krali su, eto im OB pa nek nastave
kako su i naucili.
Jel istina da kiflina nocna mora Zaha ulazi u skupstinske klupe.
drug_profi

#9061 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Vidjecemo ko ce biti cija nocna mora.
ABH017

#9062 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ABH017 »

Pa bila je prije par dana i kantonalna inspekcija, sve sami doktori. Pa ih "sultanija" vratila sa kapije svog "sultanata". Kaže neće meni niko ulazit u moje. Ovo je moj Bakir zaradio. Bio tri put ranjen i dva put pogin'o u ratu.
Elmedin Konaković je predstavljao skupštinu Kantona Sarajevo, najvećeg finansijera njenog sultanata. Upravo zato jer nije dopustila obilazak stručnoj inspekciji. Eh sad, budi siguran, da će Dino pokrenuti obustavu isplate sredstava tom sultana tu, jer sad ima poluge za to. Sultanija će se morati odreći našeg novca, ako već neće da nas liječi.
A, ako Bog da, uskoro će i otići podvijenog repa.
ABH017

#9063 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ABH017 »

MUNAFIK wrote: 09/11/2020 13:40 Ja ne znam opste kako neko moze da se smije sto neko ko radi u JAVNIM INSTITUCIJAMA poput bolnice ne da nama gradjanima i predstavnicima vlasti ( koju smo mi birali) uvida u rad, finansije itd...

To je zaista tragedija. Pa seka upravlja nasom bolnicom i MORA nas obabjesti kako trosi nase pare i nase resorse i MORA da ljude koje smo mi birali da nas predstavljaju i koji su u tijelima kontrole i nadzora postovati i pustiti da rade svoje poslove...

To sto ona nekoga 'istjera' nije smijesno to je samo dokaz da u nasem drustvu postoje paralelni sistemi vlasti i nista vise.
:thumbup: tako je.
Ali haj', jebo to. Mogu lahko razumjeti lopove i njihove ambicije da vladaju nečim.
Nego kako neko sebi dozvoli da mu mozak ode toliko u hibernaciju i van vinkla, da može da se smije tome. Koliko trebaš da se poniziš sam pred sobom, pa da ti bude normalno da neko bude vlasnik tvog života, slobode, sudbine... I njihovoj djeci isto. Da moraju klimat glavom kako im se kaže.
A sutra će pričati kako treba bježati iz ove države, jer nema posla.
ABH017

#9064 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ABH017 »

Styling wrote: 09/11/2020 16:41
drug_profi wrote: 09/11/2020 14:08 Sad ce ti neko doci da ti kaze da je prosao komunizam i drustveno vlasnistvo. Sad je demokratija, a u njihovim glavama je to sistem u kojem najveci kabadahija ima sva prava.
I samo se on pita.
Za mnoge, kao sto je Sebija, njeni podanici i slicno, demokratija je jednako anarhija. Mogu sve, sistem mi dozvoljava, i nikome ne odgovaram jer me taj isti sistem stiti.
Kako kaže Bakir Riđi: "Ja, i...? Njega (Asima) je narod izabrao. On je dva put ranjavan u ratu."
I to je to. Narod ga izabrao.
E zato bih ja dao četvorki vlast u ruke na svim nivoima. Ako ništa nek pozatvara ova govna u zatvore, gdje im i jest mjesto. A ako budu isto radili, smjena za 4 godine i to je to.
ABH017

#9065 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ABH017 »

Patton44 wrote: 09/11/2020 20:57
MUNAFIK wrote: 09/11/2020 19:38
Kako rece Sebija,braca gavrani mogu uc samo pod pratnjom zatvorski cuvara.Sto su ovde krali krali su, eto im OB pa nek nastave
kako su i naucili.
Jel istina da kiflina nocna mora Zaha ulazi u skupstinske klupe.
Tebi, očigledno ništa ne predstavljaju prava i zakoni. Ti vrjednuješ samo ono što sultan i sultanija objave preko svojih satelita. Opet ti kažem, Sebija je umislila da je sultanija, a da je KCUS njen sultanat i da može da radi šta hoće. To što se ti raduješ njenoj bahatosti i oholosti, govori samo koliko si plitak, jer ne daj bože da dođeš u situaciju u kojoj sam ja bio, pa da ti život zavisi od hirurga u Općoj Bolnici. Ljubio bi ruke Ismeta Gavrankapetanovića, kao što sam i ja, i molio Boga da ga poživi i da nam ga sačuva što duže. Njega i sve uposlene u OB. A ne bi se smijao, sigurno.
drndalo

#9066 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drndalo »

Naguzice i njega sultanija prije ili kasnije, pa ce biti ??? Sta bi s nakve zene...!?
Patton44

#9067 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Kiflijaneri..... govorimo li o istoj direktorici.

Image

Izgleda jedino ja i kifla imamo isto misljenje.
Nike af1 white

#9068 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nike af1 white »

Patton44 wrote: 10/11/2020 10:08 Kiflijaneri..... govorimo li o istoj direktorici.

Image

Izgleda jedino ja i kifla imamo isto misljenje.
Image
kakva je salama podrigusa sa ocajnom majonezom
MUNAFIK

#9069 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Jel neko kaze da je Zahiragic nocna mora :-) :-) :-)

Pa imat onakve protivnike je blagoslov... Ne moze ti se nista bolje desit u polotockom smislu nego da te napadaju Seka, Zahiragic i Prevljak :-D

Doduse vama kojima je normalno da Seka vlada paralelnim sistemima vlasti i kojoj institucije drzave nista ne znace i koji svrsavate jer je zabranila legalnim, legitimnim predstavnicima naroda i vlasti da udu u bolnicu... Takvima Zahiragic je vrh vrhova, ali realno samo vama, niko normalan ne moze i nece podrzati takvu retoriku.

Da bi SDA stvarno krenula na bolje moraj postati realni i kriticni prema svojim ljudima koji nista ne rade. Od suplje nema nista, od hvaljenja svojih kadrova bez pokrica nema nista, od kaznjavanja ljudi koji ukazuju na neciji nerad i nesposobnos unutar stranke nema nista... Ako je SDA spala na PREVLJAKA pomahnitalu Seku i sad ovo nasilu ubacivanje Zahiragocanu Skupstinu onda neka se dobro zapitaju zasto...

Ja da se bavim politikom smatrao bih velilim plusem da protiv mene govore Prevljak, Seka i Zahiragic jer percepcija javnosti takvih ljudi je puno drugacija nego sto vi SDA botovi mislite. Tako da bit ce zanimljivije gledat Skupstinu, kako je Campara otisao klub SDA nema nikoga ko zna sastavit 5 recenica tako da.meni ke drago da je Zahiragic dosao.
Roccohljup

#9070 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

zahiragić i jeste mora za svakog normalnog insana. Oličenje nepotizma i dupelizanja.
Dendrlix

#9071 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dendrlix »

Patton44 wrote: 09/11/2020 19:10 Kao sto sam i pretpostavio. Kifla ko kifla,trpa se usvasta. Primarius dr. fizickog vaspitanja, clan komisije u koju je sam sebe imenovo, ide u kontrolu KCUS-a.Vjerovatno je i drugi clan komisije neki difovac. Ako su vec htjeli oformit komisiju,sto nisu imenovali doktore u istu.To sto je zabranila da ono nesto kontrolise nema veze sa njenim egoizmom.Zena je odbranila dignitet ustanove i profesije kojoj pripada. Svaka joj cast natome.
Da nema dana škole, lik je IZABRAN od naroda. Istog onog koji finansira zdravstvo. Imenovo sebe pa šta? Da su u komisiji samo obućari i stolari, mora im se dopustiti kontrola KCUS-a. Ona ne smije zabraniti kantonalnim institucijama bilo šta.
ABH017

#9072 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ABH017 »

Pa ako kritikujem sultaniju i SDA, ne znači da neću kritikovati i Konakovića, Kojovića i sve druge. To neka interna ezdea fora. Čuj kiflijaneri. Hahahaha.. Pa ako kritikujemo lopove, ne znači da druge obožavamo. Što se za vas SDA botove ne bi moglo reći @Patton44
MUNAFIK

#9073 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Ma kod svih SDAovaca prisutna je velika nesposobnost kritike 'svojih'... Kod njih je sve u talu i u nekakvom MI... ONI... Ili sad NJIHA...

Ne priznaju se greske pa se iste nikad i ne ispravljaju, oni koji ne urade dobro umjesto da se kritikuju i kazne dobiju pohvale, zahvalnice i nagrade...

Ljude kaznjavaju tek onda kada ne zele da slusaju likove poput Sarajlica i ovog Fikreta koji ih uvode u neke crne radnje, a najvise se kaznjavaju oni koji rade posteno, misle svojom glavom i upute kritiku na neradnike...
Patton44

#9074 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Samo pazljivo citajte,ako treba i 100 puta.Kifla sve objasnio.Nije valjda da nevjerujete covjeku za kog glasate.

Image
Kiflijaneri moje danasnje vrjeme za vas je isteklo. :kiss:
Osim_13

#9075 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Osim_13 »

Iznad Luksemburga sunce sija.
Post Reply