Dobar filozofski post.ime_kojeg_nema wrote: ↑07/11/2020 16:54 Moram reci da mi je kao nekome ko povremeno proviri ovdje totalno zanimljiva evolucija ove teme. Jos od onog salika i bluemore u samom pocetku i prica ima korone - nema korone, pa Tesla i jos neki i price jeste opasna - nije opasna i evo sada kako vidim vecine starih diskutanata nema a glavna tematika je zbrajanje "zrtava" (ne mislim doslovno) i zdravstveni sistem. Bas dobar presjek razvoja situacije s virusom. Inace me je jos od proljetos totalno sjebala rasirenost razlicitih teorija zavjere u vezi ovoga, a i generalno. Znao sam da postoje ti ljudi ali da su u tolikom broju, da ih imam toliko medju prijateljima pa i clanovima porodice... to me bas sjebalo. Sve mi je to nevjerovatno, ne znam, u rangu cinjenice da toliki broj ljudi podrzava Trampa naprimjer. Mislim da je zapadnjacki kulturno-civilizacijski krug prilicno sjeban kao i dominirajuci ekonomski model sto to mi i nije neki novitet. Sve zanimljivija mi je Kina i Azijati i cini mi se da su umnogome superiorniji od nas (ne mislim pritom na rasnu superiornost jer ne vjerujem u te koncepte nego na doraslost trenutku i razumijevanje dinamika sadasnjice). U svakom slucaju osjeti se neophodnost "reset-a", promjenu paradigme, radikalan zaokret inace ce sve ovo otici u tri lijepe p.m.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
BadBoy
#34301 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#34302 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Na ovoj, ili nekoj drugoj temi, procitao sam iskustvo gdje je covjek odustao od testiranja i javljeno mu da je pozitivan. Danas cujem isto iskustvo u Vogosci, covjek predao knizicu, cekao 2h na red i odustao. Sutradan ga zovu i kazu mu da je pozitivan.
-
Medobrundo25
#34303 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Trumpa podrzavaju idioti, kinezi su najbolja nacija na svijetu itd, reset i promjena sadasnjeg kapitalizma (impliciranje kako je totalitarizam najbolji itd. Bla bla bla Ovi pro kineski /komunisticki botovi sve cesce se pojavljuju po forumima.ime_kojeg_nema wrote: ↑07/11/2020 16:54 Moram reci da mi je kao nekome ko povremeno proviri ovdje totalno zanimljiva evolucija ove teme. Jos od onog salika i bluemore u samom pocetku i prica ima korone - nema korone, pa Tesla i jos neki i price jeste opasna - nije opasna i evo sada kako vidim vecine starih diskutanata nema a glavna tematika je zbrajanje "zrtava" (ne mislim doslovno) i zdravstveni sistem. Bas dobar presjek razvoja situacije s virusom. Inace me je jos od proljetos totalno sjebala rasirenost razlicitih teorija zavjere u vezi ovoga, a i generalno. Znao sam da postoje ti ljudi ali da su u tolikom broju, da ih imam toliko medju prijateljima pa i clanovima porodice... to me bas sjebalo. Sve mi je to nevjerovatno, ne znam, u rangu cinjenice da toliki broj ljudi podrzava Trampa naprimjer. Mislim da je zapadnjacki kulturno-civilizacijski krug prilicno sjeban kao i dominirajuci ekonomski model sto to mi i nije neki novitet. Sve zanimljivija mi je Kina i Azijati i cini mi se da su umnogome superiorniji od nas (ne mislim pritom na rasnu superiornost jer ne vjerujem u te koncepte nego na doraslost trenutku i razumijevanje dinamika sadasnjice). U svakom slucaju osjeti se neophodnost "reset-a", promjenu paradigme, radikalan zaokret inace ce sve ovo otici u tri lijepe p.m.
Last edited by Medobrundo25 on 07/11/2020 17:57, edited 1 time in total.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
- un1ted
#34305 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije tacno. Sto se tice Amerike, on je valjao obicnom covjeku, radi poreza npr. Ti ljudi dobijaju 20-30% vise novca i tu mu niko nista ne moze reci. Gresku je napravio u vanjskoj politici i srozavanju ugleda amerike. Da se pita obican covjek, tramp bi dobio novi mandat.
Da ne bi rekao da sam pristrasan, zutokljunac je debilcina.
-
AmirBaa
- un1ted
-
AmirBaa
#34308 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne shvatas me. Puno teretana ima grupne treninge, trx, crossfit, zumba itd. i teretane imaju zaposlene koji samo to rade.
-
Ali_G
#34309 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo sam cuo u par navrata, ali mi nije jasno kako. Elektronsku uputnicu salje ljekar porodicne medicine. Ti dolazis, cekas svoj red. Kad dodjes na red predas knjizicu, oni te nadju u kompjuteru, tvoje ime pisu na ambalazu sa brisom. Bas mi nije jasno kako da upisu necije ime koje nije uopste pristupilo testiranju
-
gvozderkov
#34310 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kasno je sada ionako ste govorili da korona ne posrtoji. U ovom trenutku relevatan je referendum hocete mjere ili necete pa da vdidimo gdje smo
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#34311 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa cim si se javio svom ljekaru, koji ti je spremio uputnicu za testiranje na osnovu prijavljenih simptoma,..eto dovoljno materijala ako se ne pojaviš na testiranju, da te upišu pod pozitivne...Ali_G wrote: ↑07/11/2020 18:39Ovo sam cuo u par navrata, ali mi nije jasno kako. Elektronsku uputnicu salje ljekar porodicne medicine. Ti dolazis, cekas svoj red. Kad dodjes na red predas knjizicu, oni te nadju u kompjuteru, tvoje ime pisu na ambalazu sa brisom. Bas mi nije jasno kako da upisu necije ime koje nije uopste pristupilo testiranju
- GAU8
#34312 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Valjao obicnom covjeku ka'es....un1ted wrote: ↑07/11/2020 17:59Nije tacno. Sto se tice Amerike, on je valjao obicnom covjeku, radi poreza npr. Ti ljudi dobijaju 20-30% vise novca i tu mu niko nista ne moze reci. Gresku je napravio u vanjskoj politici i srozavanju ugleda amerike. Da se pita obican covjek, tramp bi dobio novi mandat.
-
Medobrundo25
#34313 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nisi me skontao, ovo gore je bilo ironicno ovom komunjara/kina botu. Naravno da ne klasificiram ljude po tome.un1ted wrote: ↑07/11/2020 17:59Nije tacno. Sto se tice Amerike, on je valjao obicnom covjeku, radi poreza npr. Ti ljudi dobijaju 20-30% vise novca i tu mu niko nista ne moze reci. Gresku je napravio u vanjskoj politici i srozavanju ugleda amerike. Da se pita obican covjek, tramp bi dobio novi mandat.
- un1ted
#34314 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne kaem već znam. Debilcina je, ali obični čovjek koji radi i privredjuje, ovisi o porezima i slično, nema ništa protiv njega. Je li to teško shvatiti i nakon miliona koje je dobio.?GAU8 wrote: ↑07/11/2020 20:15Valjao obicnom covjeku ka'es....un1ted wrote: ↑07/11/2020 17:59Nije tacno. Sto se tice Amerike, on je valjao obicnom covjeku, radi poreza npr. Ti ljudi dobijaju 20-30% vise novca i tu mu niko nista ne moze reci. Gresku je napravio u vanjskoj politici i srozavanju ugleda amerike. Da se pita obican covjek, tramp bi dobio novi mandat.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Better Man
#34315 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Prijatelj mi kaže da je Gološ dobio sepsu. Nešta su mu zeznuli i zarazio se čovjek sepsom i umro. Strašno. Umiru ljudi i od Covida, ali ipak glavni problem je nesposobno zdravstvo. Gore ljudi znaju umirati od banalnih stvari. Prije par godina jedan mladi stomatolog je umro u UKCS nakon rutinske operacije, jer je dobio sepsu.madner wrote: ↑07/11/2020 14:09Stopa smrtnosti jeste veca, ali nije samo do zdravstva. Covid ubija.piupiu wrote: ↑07/11/2020 13:51Better Man wrote: ↑06/11/2020 21:13 Kažu umro od korone,a u stvari prava istina je da je umro zbog truhlog i nesposobnog zdravstva. Ode Dragan Jovičić, ode Sead Gološ. Obojica ležali zbog COVID 19 na Podhrastovima i obojica umrli, jer je zdravstvo truhlo. u Normalnopj državi bi neko već bio u zatvoru i na doživotnoj zbog svega ovoog.![]()
-
hladan.preminger
#34316 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bakterijska upala pluća, probile bakterije u krvotok i to je sepsa.
Nema tu puno pameti.
Nema tu puno pameti.
- GAU8
#34317 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hajde malo ispitaj kako i ko je profitirao a ko je platio još više poreza uvođenjem "tax cuts and jobs act"-aun1ted wrote: ↑07/11/2020 21:20Ne kaem već znam. Debilcina je, ali obični čovjek koji radi i privredjuje, ovisi o porezima i slično, nema ništa protiv njega. Je li to teško shvatiti i nakon miliona koje je dobio.?GAU8 wrote: ↑07/11/2020 20:15Valjao obicnom covjeku ka'es....un1ted wrote: ↑07/11/2020 17:59
Nije tacno. Sto se tice Amerike, on je valjao obicnom covjeku, radi poreza npr. Ti ljudi dobijaju 20-30% vise novca i tu mu niko nista ne moze reci. Gresku je napravio u vanjskoj politici i srozavanju ugleda amerike. Da se pita obican covjek, tramp bi dobio novi mandat.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Trump nije nikakav debilcina. On je proracunati sebičnjak i psihopata.
-
ime_kojeg_nema
#34318 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Probacu odgovoriti kratko i jednostavno, bojim se da kompleksnija objasnjenja nisi u stanju razumijeti. Trampa ne podrzavaju samo idioti, mada ih nije zanemariv broj medju njima, ali sasvim sigurno ga ne podrzavaju dobronamjerni ljudi. O potrebi promjene sadasnjeg, neoliberalnog modela kapitalizma govore ekonomski strucnjaci kao sto su Piketty, Stiglitz, Streeck... pa cak su i iz MMF-a ukazivali na to. Oni vjerovatno nisu "komunisticki botovi" Govorimo li o danasnjoj Kini treba reci da ona nema nikakve veze sa komunizmom i vjerovatno nije ideal nikome ko sebe smatra komunistom, socijalistom ili ljevicarem opcenito. Kina svoju trenutnu snagu moze itekako zahvaliti upravo dominirajucem modelu kapitalizma, koji opet ima svoje dvije inacice, liberalni u zapadnim zemljama i politicki kakav je u Kini. Ostale gluposti koje mi impliciras necu ni komentarisati jer mi je jasno da ne mozes bolje.Medobrundo25 wrote: ↑07/11/2020 17:54Trumpa podrzavaju idioti, kinezi su najbolja nacija na svijetu itd, reset i promjena sadasnjeg kapitalizma (impliciranje kako je totalitarizam najbolji itd. Bla bla bla Ovi pro kineski /komunisticki botovi sve cesce se pojavljuju po forumima.ime_kojeg_nema wrote: ↑07/11/2020 16:54 Moram reci da mi je kao nekome ko povremeno proviri ovdje totalno zanimljiva evolucija ove teme. Jos od onog salika i bluemore u samom pocetku i prica ima korone - nema korone, pa Tesla i jos neki i price jeste opasna - nije opasna i evo sada kako vidim vecine starih diskutanata nema a glavna tematika je zbrajanje "zrtava" (ne mislim doslovno) i zdravstveni sistem. Bas dobar presjek razvoja situacije s virusom. Inace me je jos od proljetos totalno sjebala rasirenost razlicitih teorija zavjere u vezi ovoga, a i generalno. Znao sam da postoje ti ljudi ali da su u tolikom broju, da ih imam toliko medju prijateljima pa i clanovima porodice... to me bas sjebalo. Sve mi je to nevjerovatno, ne znam, u rangu cinjenice da toliki broj ljudi podrzava Trampa naprimjer. Mislim da je zapadnjacki kulturno-civilizacijski krug prilicno sjeban kao i dominirajuci ekonomski model sto to mi i nije neki novitet. Sve zanimljivija mi je Kina i Azijati i cini mi se da su umnogome superiorniji od nas (ne mislim pritom na rasnu superiornost jer ne vjerujem u te koncepte nego na doraslost trenutku i razumijevanje dinamika sadasnjice). U svakom slucaju osjeti se neophodnost "reset-a", promjenu paradigme, radikalan zaokret inace ce sve ovo otici u tri lijepe p.m.
- armin071
#34319 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dr. Hošić na facetv konačno objasnio sve od A do Ž. Nit dodati niti oduzeti
Još da nije bilo Senada seljačine da ga prekida ali i ovako fenomenalno objašnjeno...
-
Nedzada
#34320 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Provjereno je jedan slučaj bio u Visokom. Ko zna koliko još je bilo.Ali_G wrote: ↑07/11/2020 18:39Ovo sam cuo u par navrata, ali mi nije jasno kako. Elektronsku uputnicu salje ljekar porodicne medicine. Ti dolazis, cekas svoj red. Kad dodjes na red predas knjizicu, oni te nadju u kompjuteru, tvoje ime pisu na ambalazu sa brisom. Bas mi nije jasno kako da upisu necije ime koje nije uopste pristupilo testiranju
Žena popunila papire, malo čekala, bilo hladno nije mogla više čekati - otišla kući.
Sutra joj javljaju - pozitivni ste.
- Ironmen
#34321 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo i u RS -u od danas testiraju na ruke ka celu pacijenta, nemaju testova, u martu su kukali kako nemaju testova sa 100 testiranja na dan ja im ne vjerujem da radi 4-5 k dnevno kao sto prikazuju..
- Ironmen
#34322 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo u Gradaccu trenutno 3 velike svadbe po 200-300 ljudi, live snimci na fb svake sekunde, jebo koronu i zatrpane bolnice daj ti nama hljeba i igara 
- banjaluka078
- Moderator
#34323 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Davno je bio mart. U glavnoj lokaciji za testiranje je jutros bilo oko 300 ljudi, kasnije stignu nove ture, plus u Ari ambulanti, plus drive-in testiranje. Ima i lokacija u IJZ za one koji rade komercijalno testiranje.
- Ironmen
#34324 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mislio sam na 4-5k testiranja na nivou drzave, a eto jutros su i potvrdili da ce u RS testirati samo kriticne pacijente ostali idu sa simptomima u izolaciju i to je to, po meni pametan potez kad imas 60% zarazenih od broja testiranja i kad se rezultati cekaju po 5-7 dana nema smisla ni testirati onda.banjaluka078 wrote: ↑07/11/2020 23:26Davno je bio mart. U glavnoj lokaciji za testiranje je jutros bilo oko 300 ljudi, kasnije stignu nove ture, plus u Ari ambulanti, plus drive-in testiranje. Ima i lokacija u IJZ za one koji rade komercijalno testiranje.
-
clowerine
#34325 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Prestanite lagati. U Visokom se ne popunjavaju nikakvi papiri, nakon pregleda u covid ambulanti odluče koga će testirati, proslijede elektronski, jave telefonom kad trebate doći, nakon što dođete na testiranje samo kažete ime i prezime i nakon toga vam uzmu bris. Znam pouzdano, jer sam sve ovo prošao.Nedzada wrote: ↑07/11/2020 23:10Provjereno je jedan slučaj bio u Visokom. Ko zna koliko još je bilo.Ali_G wrote: ↑07/11/2020 18:39Ovo sam cuo u par navrata, ali mi nije jasno kako. Elektronsku uputnicu salje ljekar porodicne medicine. Ti dolazis, cekas svoj red. Kad dodjes na red predas knjizicu, oni te nadju u kompjuteru, tvoje ime pisu na ambalazu sa brisom. Bas mi nije jasno kako da upisu necije ime koje nije uopste pristupilo testiranju
Žena popunila papire, malo čekala, bilo hladno nije mogla više čekati - otišla kući.
Sutra joj javljaju - pozitivni ste.