SDA-All about
- Roccohljup
#52651 Re: SDA-All about
mislis do novih prethodnih dokaza

-
Patton44
#52652 Re: SDA-All about
E oto bas.
- Veigar
#52653 Re: SDA-All about
- Roccohljup
#52654 Re: SDA-All about
njiha je nepresušna riznica bisera.....
Prevljak naredio doktorici da ‘riješi’ ambulantu u ‘mijesnom odboru’
Srijeda, 04.11.2020.
|
BiH | Najnovije | Vijesti
Fikret Prevljak svakim novim danom kampanje u kojoj je primoran da se javno obraća, iznova nas šokira.
Sinoć je Prevljak iz svog neznanja naredio doktorici, direktorici Doma zdravlja da ‘riješi ambulantu u mijesnom odboru’. U ovako kratkoj rečenici stale su čak dvije suštinske greške.
Prvo, Prevljak očigledno nema ni u podsvijesti šta je čija nadležnost u ovoj oblasti. Koliko ‘Njiha’ ne poznaje politički sistem BiH dovoljno govori činjenica da u njegovom poimanju politike domovi zdravlja su u vlasništvu Kantonalnog odbora SDA, a ne Kantona Sarajevo. Da Fikret ima minimum znanja o nadležnostima znao bi da domovima zdravlja naređenja mogu davati institucije, a nikako otuđeni centri moći. Da se institucije mogu privatizirati vidio je od svojih stranačkih šefova i kolega poput Sebije Izetbegović, Asima Sarajlića, Mirze Čelika i brojnih drugih.
Drugo, ambulantu želi Prevljak da riješi na području ‘mijesnog odbora’. Ne zna on da postoji razlika između mjesne zajednice i mjesnog odbora. Na području mjesnog odbora može se postaviti eventualno štand na kojem će se mjeriti pritisak, ali nikako ‘riješiti ambulanta’. I za štand za mjerenje pritiska trebala bi mu dozvola od općine.
I na kraju, možda će ovaj tekst Prevljaku biti i dalje nejasan, jer je on svoje neznanje gradio godinama i dobro ga utvrdio, ali oni koji budu razumjeli neka mu makar pokušaju objasnit, jer ipak je on kandidat za jednu rukovodeću funkciju.
Za ove elementarne stvari ne treba nikakvo znanje sa Sorbone.
- bunk
#52655 Re: SDA-All about
Donald Trump predsjednik SAD i uz mogucnost reizbora...
A ti krecis sa vokabularom kandidata za nacelnika opcine Ilidza...
A ovamo imas lika koji je nedavno preporucivao muckanje varikine
( bleach) u ustima kao dezinfekciju i prevenciju virusa....
A ti krecis sa vokabularom kandidata za nacelnika opcine Ilidza...
A ovamo imas lika koji je nedavno preporucivao muckanje varikine
( bleach) u ustima kao dezinfekciju i prevenciju virusa....
- drug_profi
#52656 Re: SDA-All about
Ja i..?
Znači more i magarac bit predsjednik opšćine?
Znači more i magarac bit predsjednik opšćine?
- Roccohljup
#52657 Re: SDA-All about
jašta neg more.....i bio bi bolji od ovakvog insana (ako se dotični može i svrstati u insane)
- jazzer
#52658 Re: SDA-All about
Sto poredis Prevljaka sa Trampom? Poredi ga sa Celikom, Skakom, to je ta liga.
-
Zeleni12
#52659 Re: SDA-All about
Unuka A.I. Nadja B-D, kandidatkinja SDA na opstinskim izborima, na twitter profilu dala podrsku pederima?!
Lazni profil ili ?
Lazni profil ili ?
- drndalo
#52660 Re: SDA-All about
Pa vidis da se osavremenjuje stranka... Na EU & NATO putu...
Ili je samo taj lobi u stranci dodatno ojacao zadnjih dana...?
Ili je samo taj lobi u stranci dodatno ojacao zadnjih dana...?
- Prpa.ba
#52661 Re: SDA-All about
LGBT lobi u SDA jedini prezivio cistke.

edit: cekamo ocitovanje Zahiragica, obavezno da stoji jedno 12 sati na naslovnici Klixa.
edit: cekamo ocitovanje Zahiragica, obavezno da stoji jedno 12 sati na naslovnici Klixa.
- Veigar
-
Škobo Habu
#52663 Re: SDA-All about
Saće se SDA raspasti na još jednu političku formaciju - ANTI-LGBT SDA.
- JThomas
#52664 Re: SDA-All about
neće neće. jer se to samo lažno prikazuje kao bitno. a oni bi ga primali da to treba da ostanu u foteljama, kamoli podržali na tviteru...
- Roccohljup
#52665 Re: SDA-All about
jel ovo baketova (sekina, asimova i fikrina) kandžija za efendića ili standardno udar na bošnjake? 
OTKRIVAMO
Tužilaštvo formiralo predmet protiv Efendića zbog izbornih prevara
Nakon lokalnih izbora 2016., kao tadašnji kandidat SDA, prezentirao sam ti dokaze o krađi glasova koju su vršili pripadnici SDA, poručio Selimbegović
E. Trako
prije 46 minuta > prije 2 minuta
Efendić: Kandidat SDA i dugogodišnji načelnik Novog Grada
Efendić: Kandidat SDA i dugogodišnji načelnik Novog Grada
FOTO: AGENCIJE
Protiv Semira Efendića, kandidata SDA za načelnika sarajevske općine Novi Grad, Tužilaštvo Kantona Sarajevo je formiralo predmet nakon što je podnesena krivična prijava nadležnim institucijama zbog izborne prevare na lokalnim izborima 2016., općim 2018. godine, kao i zbog pokušaja prevare na predstojećim lokalnim izborima, i to sve po istoj matrici.
Detalji prijave
Osim Efendića, krivična prijava je podnesena i protiv Hajrudina Hrvačića i Emira Omerovića, uposlenika Općine Novi Grad, te Vedrana Zubića, Elvira Resića i Mirze Selimbegovića, aktuelnog sekretara stranke Narod i pravda. Krivična prijava je podnesena Tužilaštvu BiH, Kantonalnom tužilaštvu te SIPA-i i FUP-u.
Kako se navodi u detaljima krivične prijave, osnova za njeno podnošenje su saznanja i dokazi koje je Selimbegović nedavno obznanio. Selimbegović je jučer kazao za „Avaz“ da on nema informaciju da je podnesena krivična prijava.
- Ali ću nadležnim institucijama vrlo rado sve ustupiti što imam i reći ono što je meni poznato u vezi s izbornim prevarama - kazao je Selimbegović.
Nedavno je Selimbegović rekao da ne može više slušati lažno moraliziranje, aludirajući na izjave aktuelnog načelnika općine Novi Grad Semira Efendića. Obraćajući se načelniku Novog Grada, Selimbegović je rekao da je Efendić ''neke snimke zaboravio''.
Selimbegović: Kada Efendiću ne odgovora, snimci su nelegalni
Selimbegović: Kada Efendiću ne odgovora, snimci su nelegalni
FOTO: AGENCIJE
- Nakon lokalnih izbora 2016., kao tadašnji kandidat SDA, prezentirao sam ti dokaze o krađi glasova koju su vršili pripadnici SDA, na šta sam dobio odgovor da su „snimci koji se nalaze u dokazima nelegalni“. Tada si, Semire, potpuno omalovažio sadržaj snimka, jer obznanjivanje te krađe dovodilo je u pitanje tvoje glasove - rekao je Selimbegović.
Aktuelni sekretar Naroda i pravde dalje podsjeća Efendića da su, kada mu nije u interesu, snimci nelegalni, iako su bili vjerodostojni.
Asimov snimak
- Semire, ti i tvoji izaslanici nesumnjivo se sjećate kako ste od mene tražili da šutim i napustim Općinsko vijeće, zauzvrat mi nudivši posao u državnoj službi. Tada je to bilo uredu, bilo je „u interesu stranke i nacije“, da se kriminalne i koruptivne radnje ne iznose na vidjelo. Kada sam potpisao prijavu i dao ti je na uvid, zamolio si me da je ne predajem i da „ne rušim ugled stranke“, takozvani ugled koji ti danas rušiš na svakom koraku - istaknuo je Selimbegović.
Dalje ga je podsjetio da je, kada se situacija u SDA promijenila na štetu novogradskog ogranka i kada je pokraden na unutarstranačkim izborima, onda objavio snimak „Asim“.
- Dva dana nakon toga objavljuješ snimak koji otkriva kako su te stranačke kolege Sarajlić i Delalić pokrali. „Asimov“ snimak za tebe je sada sasvim legalan. Nisi ti nikakva žrtva, iako se želiš tako predstaviti. Samo ti se malim dijelom vraća što u Novom Gradu provodiš u mnogo većem obimu kao načelnik i stranački funkcioner - dodao je na kraju Mirza Selimbegović.
Sliku rahmetli Alije Izetbegovića stavili na kontejner
Bivši član SDA, a sadašnji generalni sekretar NiP-a Mira Selimbegović dodao je da zbog svega što rade funkcioneri SDA nemaju pravo ni spominjati rahmetli Aliju Izetbegovića.
- Kada su mu sliku, prije dvije godine, tvoje kolege iz SDA stavile na kontejner, nisam čuo da si se oglasio i osudio takvu zloupotrebu lika predsjednika u predizbornoj kampanji - rekao je Selimbegović.
- drug_profi
#52666 Re: SDA-All about
Pa dobro, znali smo za 2018 da je lopatom ukradeno glasova u NG za SDA jer je ovaj mislio da će biti premijer kantona.
Za 2016. se samo pričalo, ali se nije moglo procijeniti koliko je krađa uticala na konacne rezultate.
Za 2016. se samo pričalo, ali se nije moglo procijeniti koliko je krađa uticala na konacne rezultate.
-
DonieBrasco
#52667 Re: SDA-All about
Ove godine ce lopatom ali bagerskom da pokradu svugdje.
- Roccohljup
#52668 Re: SDA-All about
oj tito mili...
Biseri Fikreta Prevljaka se nastavili nizati, donosimo najnovije
Četvrtak, 05.11.2020.
|
BiH | Najnovije | Vijesti
Sinoć je održan još jedan predizborni skup SDA Ilidža. Ustaljeni protokol, ali smo bogatiji za Fikretove nove bisere.
– Ko može ostat ravnodušan, Nasere NE MEREŠ ostat ravodnušan. (Poručio je Naseru Oriću sa bine nakon izvedbe pjesme ‘Da te nije Alija’.)
– Da bi Bosna i Hercegovina bila snažna, jaka i KULTURNA (Poručio je u nastojanju da nakiti epitetima našu državu, a nećemo napominjat da su i snažna i jaka jedno te isto.)
– Oni koji nisu sa nama oni su protiv nas! (Poručio je u maniru Alana Forda. Sjetimo se da su njegove rečenice nosile ovakve slične mudrosti tipa – Ako kaniš pobijediti, nipošto ne smiješ izgubiti! Tko spava, nije budan!)
– I ova je kiša ŠARET, to je znak da ćemo pobjediti ako Bog da. (Nije poznato šta je želio reći.)
– Neće vaše probleme rješavat neka administracija u opštini ili bilo gdje, već ćete se vi pitati i vi ćete nam reći. (Poručio je onako, da se građani osjećaju važnima, a inače naravno da će probleme rješavati administracija u opštini i svaka druga potrebna.)
Da se našem narodu pomogne…olakša…ovaj život…koji…nije…dug. (Nije poznato šta je želio reći.)
Obraćanje na linku ispod od 43:30 minute.
https://www.facebook.com/f34921be-c5bc- ... 9936ada0fb
-
Lopov-eliminator
#52669 Re: SDA-All about
Sta reci o Prevljaku, dovoljno je reci da namjestanje nijednog direktora u KS preko SDA nije proteklo mimo njega.
Covjek koji licno prijeti vijecnicima da ce ih odrobijati kao sto je radio na Ilidzi.
Evo ovdje Prevljak od 0:00 do 0:30 otvoreno prijeti ljudima koji ne budu glasali za Memica kad je bio kandidat za nacelnika Ilidze sta ce im se desiti. Kaze fino Prevljak:
[youtube]https://youtu.be/knR2dif1PNo[/youtube]
"Pametni ste svi, znate svi za koga cete glasat. Iza prvoga, drugog odnosno, necemo ni mi imat' obzira prema njima, ko je dos'o, ko je s nama, znace se, a onaj koji nije, znace nas nacelnik, znacemo mi svi po ulicama, sta je dobio glasova, kol'ko je i od koga je dobio. Bogami, tamo gdje ne budu dobio vecinu glasova, nek se drze oni u tim ulicama, nek povedu racuna, necemo ni mi o njima vodit' racuna."
Koliko se nisko neko mora spustiti da nekog ovakvog podrzava.
Covjek koji licno prijeti vijecnicima da ce ih odrobijati kao sto je radio na Ilidzi.
Evo ovdje Prevljak od 0:00 do 0:30 otvoreno prijeti ljudima koji ne budu glasali za Memica kad je bio kandidat za nacelnika Ilidze sta ce im se desiti. Kaze fino Prevljak:
"Pametni ste svi, znate svi za koga cete glasat. Iza prvoga, drugog odnosno, necemo ni mi imat' obzira prema njima, ko je dos'o, ko je s nama, znace se, a onaj koji nije, znace nas nacelnik, znacemo mi svi po ulicama, sta je dobio glasova, kol'ko je i od koga je dobio. Bogami, tamo gdje ne budu dobio vecinu glasova, nek se drze oni u tim ulicama, nek povedu racuna, necemo ni mi o njima vodit' racuna."
- Veigar
#52670 Re: SDA-All about
Kako ja vidim jedino će oružana borba skinut ovakve s vlasti. Demokratija tu ne pali, tačno vidiš da ga boli ona stvar za bilo koga ko nije sa njim i njegovom strankom. Strašnoo.Lopov-eliminator wrote: ↑05/11/2020 12:58 Sta reci o Prevljaku, dovoljno je reci da namjestanje nijednog direktora u KS preko SDA nije proteklo mimo njega.
- drug_profi
#52671 Re: SDA-All about
Jesmo li još davno utvrdili da je SDA u stvari mafijaška organizacija, a ne politička stranka?
Šta se sad čudite?
Ili u modernom pravnom riječniku: udruženi zločinački poduhvat.
Šta se sad čudite?
- Veigar
#52672 Re: SDA-All about
Ono što mene čudi je da normalni insani, a ima i takvih u SDA, ovo podržavaju, nadam se da griješim, ako podržavaju onda definitivno nema normalnog insana u SDA. Strašno.drug_profi wrote: ↑05/11/2020 13:26 Jesmo li još davno utvrdili da je SDA u stvari mafijaška organizacija, a ne politička stranka?
Šta se sad čudite?
- JThomas
#52673 Re: SDA-All about
naravno da teoretski i van konteksta ima. ali kad jednom počnu živjeti od stranke i njene pomoći, od radnog mjesta gdje ga je stranka postavila - onda to nadjačava, čak i ako je intimno ostalo nekog obzira i morala. to je tako jednostavno. vlada se podjelom budžeta i postavljanjem, a ne ideologijom i pričom.
-
groznivlada
#52674 Re: SDA-All about
https://youtu.be/W69Xk6SEvYs
pogledati video zadnje 3 minute
Koldžo o respiratorima
Treba ga sad pitati o ovim instaliranim -neispravnim (Goražde ,Sarajevo---)
Hvali se kao da je od svojih novaca sve napravio u N,Sarajevu
pogledati video zadnje 3 minute
Koldžo o respiratorima
Treba ga sad pitati o ovim instaliranim -neispravnim (Goražde ,Sarajevo---)
Hvali se kao da je od svojih novaca sve napravio u N,Sarajevu
-
Novak20
#52675 Re: SDA-All about
Da sam političar, samo bih puštao slajdove sa objektima konkurencije uz poneku prigodnu rečenicu kako su došli do bogatstva.
https://thebosniatimes.ba/52748/kerovod ... zemljistu/
https://thebosniatimes.ba/52748/kerovod ... zemljistu/
KEROVOĐINA ŠTENARA: Pogledajte monumentalno zdanje u kojem živi general Prevljak koje je sagrađeno na vakufskom zemljištu
Osim što je sazidana od haram pare, jer se sumnja da se Prevljak poput nekolicine povlaštenih „Alijinih generala“ enormno obogatio u ratu, kuća je sagrađena i na haram (vakufskoj) zemlji