Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Milenkov buraz wrote: ↑04/11/2020 13:39 Šta ovo Nijemci pišu ba?
Njemačka ministrica odbrane i šefica CDU-a na odlasku Annegret Kramp-Karrenbauer izjavila je da se nalazimo u "eksplozivnoj situaciji" te da su bili u pravu stručnjaci koji su predviđali da će Sjedinjene Američke Države nakon izbora "ući u ustavnu krizu".
"Svjedočimo borbi za legitimitet rezultata izbora", rekla je Kramp-Karrenbauer za njemačke medije.
Šef njemačkog liberalnog FDP-a Christian Lindner jutros je izjavio da ponašanje Donalda Trumpa "predstavlja kršenje tradicije i pravila" te da ulazimo u jednu "kritičnu, opasnu situaciju".
"Sprema se jedna dramatična situacija za američku demokraciju s nesagledivim posljedicama za američki narod, ali i za cijeli svijet, uključujući i Europu", rekao je Lindner.
Njemački ministar finansija i vicekancelar Olaf Scholz je izjavio da će "SAD biti važan partner za nas bez obzira na rezultate izbora". Ipak, indirektno je kritizirao Trumpovu izjavu da je pobijedio na izborima, rekavši da je "jako važno da su svi glasovi prebrojani i da na kraju imamo jasan rezultat koji proizilazi iz demokratskih izbora i demokratskih procedura".
Jel' moguće da će tako daleko ići kreten jebo on mamu svoju.
Pa naravno da hoće, to je odavno i najavio. Sve je ovo sranje u najavi
Pola države ga još uvijek podržava bez obzira na sve, to treba upamtiti
Last edited by Velkoski on 04/11/2020 13:41, edited 1 time in total.
saint_mirad wrote: ↑04/11/2020 02:18
Hahahah jeste li to već u fazi racionalizacije?
saint_mirad wrote: ↑04/11/2020 13:26
Naravno da Trump zna, PTB su u overdrive modu. Otuda u jednoj usa državi oko koje se lomi sve jedan kandidat može odjednom dobiti 140k glasova, a drugi 0.
Može kad namestis.
Hronika jedne tragedije.
Slika i prilika trumpovca: sere po drugima i optuzuje za ono sto sam jeste.
A fino smo mu govorili da se strpi Kao sto su i Trumpu govorili da ne leti pred rudu. Ovi izbori su specificni zbog pandemije i glasanja postom.
Nespin wrote: ↑04/11/2020 13:40
Anketari su opet dobrano podbacili, prikazivala se nerealna prednost Bidena, kao što reče jedan analitičar: "bijelci lažu, a najviše lažu srednje bogati i bogati bijelci" Znaju oni svi kolika ja Trump budala, ali vole niske poreze i još neke benefite koje su osjetili za njegove vladavine pa prema tome i glasaju. Ono što je mislim bila tačna prognoza to je da žene nikako ne vole Trumpa (čak ni Melania).
Te starlete i sponzoruše su inače poznate kao iskrene i vjerne.
Last edited by Milenkov buraz on 04/11/2020 13:41, edited 1 time in total.
saint_mirad wrote: ↑04/11/2020 13:26
Naravno da Trump zna, PTB su u overdrive modu. Otuda u jednoj usa državi oko koje se lomi sve jedan kandidat može odjednom dobiti 140k glasova, a drugi 0.
Može kad namestis.
Pa ti stvarno nemas pojma kako funkcionise Americki izborni sistem i rano ili glasanje putem poste.
Da budemo realni, Trump ne bi priznao poraz pa ni da je izgubio 100% izbore. Al iskreno meni je jos nerealno da Biden okrene, nadam se ali nisam bas optimista
Benjo34 wrote: ↑04/11/2020 13:45
Da budemo realni, Trump ne bi priznao poraz pa ni da je izgubio 100% izbore. Al iskreno meni je jos nerealno da Biden okrene, nadam se ali nisam bas optimista
Biden pobjeđuje 99%
Amin, jesi li u Americi? Jel moguće sranje na ulicama? Mislim da ovom liku nisu bitni rezultati uopste. I koliko je realno na sudu da dobije ako ode do suda a najavljuje?
a moze li neko laicki onako klinacki obasniti kako Bidenu predvidjaju pobjedu u Michiganu kad onaj debeli vodi trenutno za 13 000 glasova..
Nemojte mislit da pametujem ikom samo onak pitam
Biden pobjeđuje 99%
Amin, jesi li u Americi? Jel moguće sranje na ulicama? Mislim da ovom liku nisu bitni rezultati uopste. I koliko je realno na sudu da dobije ako ode do suda a najavljuje?
Nisam, u BiH sam ali volim ovaj spektakl i pratim desetljećima. Nikakvih problema oko prenosa vlasti nece biti.
Kada se uzme u obzir struktura preostalih glasova u MI, šanse da to dobije Trump su iste kakve su bile šanse Bidena u TX.
Manuchao, glavnina preostalih glasova su glasovi postom (gdje su D u prednosti) i to u okruzima gdje su i inace jaci.
manuchao91 wrote: ↑04/11/2020 13:52
a moze li neko laicki onako klinacki obasniti kako Bidenu predvidjaju pobjedu u Michiganu kad onaj debeli vodi trenutno za 13 000 glasova..
Nemojte mislit da pametujem ikom samo onak pitam
13000 je nikakva prednost okreće to Biden i uzima na kraju