Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Naslovnica

#33751 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

I nije tačno da se većina ne pridržava mjera.
Gledam danas u novom Bingu, ja sa maskom, većina sa maskom, ali oni sjede u kafiću i ne nose maske. Jer im mjere ne nalažu.
Pa o čemu mi pričamo?!
elcaliente

#33752 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

Naslovnica wrote: 04/11/2020 00:21
elcaliente wrote: 04/11/2020 00:16
Naslovnica wrote: 04/11/2020 00:08
Opet ponavljam, ovo što ti pišeš bi bilo smiješno - da nije žalosno.
Nevjerojatno.
Kriv sam ja zato što sam vozio brzo, ali je prvenstveno kriva država koja nije obebijedila sigurnije drumove uprkos silnim davanjima za ceste, kroz raznorazne poreze. Hoćeš da ti ih nabrajam?
Mani se šuplje priče, miješaš kruške i jabuke.
Ovdje se radi o ljudskim životima a ne o mandatnoj kazni.
Ja tebi ponavljam, ljudi znaju da je sistem los i da nece izdrzati.
I opet se mjere ne postuju.
Nedo Bog da obolis,sta tebi vrijedi svo to kukanje?
Nista, qurko, kriva drzava, dobro i?
Ti bolestan,kreveta nema, respiratora nema, doktora nema.

Ali pridrzavati se bilo kakvih mjera to vecina nije htjela.
8 mjeseci, 100 kreveta, 100 pokvarenih respiratora na 400000 ljudi?!
Ima doktora, ima i kreveta.
Ali nisu ništa osposobili.
Organizacija NULA.
Po tvojoj iskrivljenoj logici da su nam rekli 50 kreveta i 5 reapiratora na 400000, ti bi rekla da je narod kriv što nije slušao preporuke?!
:lol:
Nista onda kada ti bude trebao doktor a nebude ga bilo ili budes cekao 2-3 dana ti njima sve to tako reci sta ti smeta.
Naslovnica

#33753 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Treba mi doktor, sutra.
Kašljem, imam temperaturu.
Nadam se najboljem.
Treba mi doktor mjesecima za prostatitis pa ne mogu doći do njega u KCUS iako su gore. Može čekati.
elcaliente

#33754 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

Naslovnica wrote: 04/11/2020 00:29 Treba mi doktor, sutra.
Nadam se najboljem.
Treba mi doktor mjesecima za prostatitis pa ne mogu doći do njega u KCUS iako su gore. Može čekati.
Eto prilike da im sve kazes sta i kako su trebali i da su lose organizovani pa nam mozes prenjeti sta su ti rekli. I da nam kazes kako je tebi to pomoglo sto si im rekao.

Uzdravlje i nadam se i ja najboljem za tebe.
Naslovnica

#33755 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

elcaliente wrote: 04/11/2020 00:38
Naslovnica wrote: 04/11/2020 00:29 Treba mi doktor, sutra.
Nadam se najboljem.
Eto prilike da im sve kazes sta i kako su trebali i da su lose organizovani pa nam mozes prenjeti sta su ti rekli. I da nam kazes kako je tebi to pomoglo sto si im rekao.

Uzdravlje i nadam se i ja najboljem za tebe.
HVALA na lijepim željama. :thumbup:
Zna se ko organizuje zdravstvo i ko daje naputke.
Nemam ja šta kome govoriti osim srati po FB Vlade KS i glasanja na izborima.
laik1981

#33757 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Nema rjesenja nema naknade koja po zakonu sljeduje od kantona. Nema pravdanja bolovanja. I onda se pitamo zasto ljudi bolesni idu na posao. Nazivamo ih neodgovornima..

A ovim spinerima sto kritikuju neki narod...fasovacete neku temperaturicu kad tad ili neko od vasih bliznjih, a onda fino lupajte glavom u zid i krivite sebe sto ste je fasovali.. Fino sebi recite da je sistem vec najavio da vas nece lijeciti i dobro se isamarajte zato sto ste vi krivi sto vam je zatrebala zdravstvena usluga..

I za ove koji priznaju da su oni birali ovakav sistem...molim vas nemojte ga vise birati..
Casual's

#33758 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Casual's »

Ma hajde šta će joj "papir", treba da se izoluje za dobrobit čovječanstva. :D
laik1981

#33759 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Evo jos jedan nacin da postanete pozitivni, a da niste bili..
Naslovnica

#33761 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Horor!
Ja od sinoć imam temperaturu koja ne prelazi 37.6, dođe pa nestane.
Ako me sutra ujutro i dalje bude handrilo odoh privatno uraditi PCR. Ne pada mi na pamet da poginem u redu.
Gdje je preporuka, Al Tawill ili neko drugi?!
P308

#33762 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by P308 »

Boze sacuvaj. Slicno je bilo i ispred Doma zdravlje Saraj polje prosle sedmice. Stotinu ljudi, svi nervozni, svadjaju se, pola ih ide preko reda a svadja se i medicinsko osoblje. Ma strasno.
Inace, jedna osoba vadi krv a pri tome sve sama radi (pise podatke u knjigu, na papri i na epruvete). RTG ide malo brze.
Haris.ba

#33763 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Haris.ba »

P308 wrote: 04/11/2020 09:33 Boze sacuvaj. Slicno je bilo i ispred Doma zdravlje Saraj polje prosle sedmice. Stotinu ljudi, svi nervozni, svadjaju se, pola ih ide preko reda a svadja se i medicinsko osoblje. Ma strasno.
Inace, jedna osoba vadi krv a pri tome sve sama radi (pise podatke u knjigu, na papri i na epruvete). RTG ide malo brze.
To mi je nekako redovno. Gdje god je neki red mi se guramo. Od pekare, kina do doma zdravlja.

A organizacija uvijek nula.
daddy-kool

#33764 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Sistem polako puca, a mi još nismo dosegli peak ovog (pod)talasa.
daddy-kool

#33765 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Naslovnica wrote: 04/11/2020 09:31 Horor!
Ako me sutra ujutro i dalje bude handrilo odoh privatno uraditi PCR. Ne pada mi na pamet da poginem u redu.
Ne znam možeš li dobiti bolovanje ili izolaciju sa privatnim nalazom?
laik1981

#33766 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Sistem puca zadnjih 20 godina, a prije pet godina je i konacno likvidiran. Sistem koji javno odbije da lijeci bolesno dijete se vise ne moze zvati sistemom. Nema vise sistema. Ima par ljudi i skupina klimaca glavama koji vedre i oblace..
elcaliente

#33767 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

laik1981 wrote: 04/11/2020 09:17
Nema rjesenja nema naknade koja po zakonu sljeduje od kantona. Nema pravdanja bolovanja. I onda se pitamo zasto ljudi bolesni idu na posao. Nazivamo ih neodgovornima..

A ovim spinerima sto kritikuju neki narod...fasovacete neku temperaturicu kad tad ili neko od vasih bliznjih, a onda fino lupajte glavom u zid i krivite sebe sto ste je fasovali.. Fino sebi recite da je sistem vec najavio da vas nece lijeciti i dobro se isamarajte zato sto ste vi krivi sto vam je zatrebala zdravstvena usluga..

I za ove koji priznaju da su oni birali ovakav sistem...molim vas nemojte ga vise birati..
Zato se treba cuvati da se ne dobije temeperatura i postovati se mjere.

Situacija u kantonu Sarajevo jos najbolja, u Zenici 60 radnika kantonalne bolnice obolilo. Od toga preko 15 doktora.
Pa pacijenti se sada bunili ne bunili, ljeciti ih nema ko.
Mogu pjevati borbene i govoriti sistem nevalja itd ali im nista ne pomaze kada ih ko nema ljeciti.

Sa mjecec dana ce medicinari redom ici na bolovanje.
Last edited by elcaliente on 04/11/2020 09:57, edited 3 times in total.
elcaliente

#33768 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

laik1981 wrote: 04/11/2020 09:25 Evo jos jedan nacin da postanete pozitivni, a da niste bili..
Ovo je samo zagrijavanje sta ce tek da bude.
Naslovnica

#33769 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

daddy-kool wrote: 04/11/2020 09:43
Naslovnica wrote: 04/11/2020 09:31 Horor!
Ne znam možeš li dobiti bolovanje ili izolaciju sa privatnim nalazom?
To je još jedan od apsurda. :roll:
Bilo je da ne može, pa sam onda negdje pročitao da ipak može.
Na kraju krajeva, u takvoj sam firmi da šta god da bude nije bitno. Biće plaćeno. 8-)
elcaliente

#33770 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

Naslovnica wrote: 04/11/2020 00:24 I nije tačno da se većina ne pridržava mjera.
Gledam danas u novom Bingu, ja sa maskom, većina sa maskom, ali oni sjede u kafiću i ne nose maske. Jer im mjere ne nalažu.
Pa o čemu mi pričamo?!
Ako ce vecina pridrzava mjera odakle toliko oboljeljih?
Gledam jucer u prolazu u kaficu konobari maske na bradi nosaju, gosti za sankom sjede i pricaju.
Na pijaci skoro niko maske nema i ovi sto imaju nose je ispod nosa.
Naslovnica

#33771 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

elcaliente wrote: 04/11/2020 09:51

Situacija u kantonu Sarajevo jos najbolja, u Zenici 60 radnika kantonalne bolnice obolilo. Od toga preko 15 doktora.
Pa se pacijenti sada bunili ne bunili, ljeciti ih ko nema.
Mogu pjevati borbene i govoriti sistem nevalja itd ali im nista ne pomaze kada ih ko nema ljeciti.
Ja se čuvam od prvog dana i poštujem mjere, pa sam evo dobio temperaturu.
Naslovnica

#33772 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

elcaliente wrote: 04/11/2020 09:55
Naslovnica wrote: 04/11/2020 00:24 I nije tačno da se većina ne pridržava mjera.
Pa o čemu mi pričamo?!
Ako ce vecina pridrzava mjera odakle toliko oboljeljih?
Gledam jucer u prolazu u kaficu konobari maske na bradi nosaju, gosti za sankom sjede i pricaju.
Na pijaci skoro niko maske nema i ovi sto imaju nose je ispod nosa.
Ne znam, pitaj struku, sve stručnjak do stručnjaka.
elcaliente

#33773 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

Naslovnica wrote: 04/11/2020 09:55
elcaliente wrote: 04/11/2020 09:51

Pa se pacijenti sada bunili ne bunili, ljeciti ih ko nema.
Ja se čuvam od prvog dana i poštujem mjere, pa sam evo dobio temperaturu.
Zao mi je za tebe.
Da su i drugi postovali mjere nebi bilo toliko oboljelih i ti ne bi morao cekati na doktora satima.
Ali nazalost narod je takav.
kox

#33774 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

Ovo gore da Sebija lično piše previše je.
Evo malo o tome zašto se na rezultate testiranja čeka po 6 dana i čija je to krivica:
Damir Marjanović:
Ne volim kada me huja uhvati! Gubim nit, poskakujem, previše gestikuliram, svašta kažem... No, kada mjesecima "trubiš" o problemu, kada mjesecima upozoravaš da ćemo imati problem a da je rješenje tako jednostavno, onda je jako teško kontrolirati se! Da skratim - građani čekaju nalaze PCRa i po 6 dana (6 prebitnih dana za potencijalni razvoj bolesti) zato što imaju nesposobne ljude na različitim pozicijama! Iako u državnom vlasništvu, u sastavu Univerziteta u Sarajevu, imamo fenomenalne laboratorije i još bolje djevojke i momke koje rade u njima, koji znaju i žele da rade svoj posao - zbog lijenosti pojedinaca, zbog njihove nesposobnosti i njihove konstantne želje de se ne miješaju u svoj posao, a da u medijima ispadaju što pametniji, tim laboratorijima se ne dozvoljava da rade ono u čemu su najbolji, i to ne samo u BiH, nego u regionu. Da pojasnim, da bi se ovim institucijama administrativno dozvolilo da sprovode GENETIČKE testove u detekciji prisustva "korona virusa", po federalnim “mudracima”, moraju da ispune uvjete pravilnika KOJI NIJEDNOM RIJEČJU NE SPOMINJE GENETIČKA TESTIRANJA, niti regulira metodu GENETIČKE ANALIZE prisustva ovog, ili bilo kojeg drugog virusa! Da odmah razjasnim, ne mislim da je korupcija u pitanju nego samo ogromno neznanje i to neznanje "federalaca" o tome šta podrazumijeva jedno obično genetičko testiranje i neznanja "kantonalaca" šta imaju u svojoj kući i kako to iskoristiti u korist svih građana. NIje sramota ne znati, ali jeste sramota ne pitati, a još veća sramota ne poslušati kada ti ljudi koji znaju, već mjesecima to pokušavaju objasniti. Dakle, kada bi ove institucije radile punim kapacitetima, rezultati testova bi bili gotovi u roku 24 sata! Eto tako! Kada bolje razmislim i nije lose da me huja ponekada uhvati! Možda nekome konačno dođe “u glavu”!

https://fb.watch/1ya0kdGQuk/
Last edited by kox on 04/11/2020 10:07, edited 2 times in total.
daddy-kool

#33775 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

palermo wrote: 03/11/2020 23:41

Nije nikakav spin, ti ovdje (doduše, ne izrazito kao neki) već mjesecima trubiš o bespotrebnsti mjera, o vlasti koja teroriše narod i slično. I onda kažeš nije se vlast spremila. Zašto bi se spremala kada si im ti govorio da ne diraju narod i ne dekomodiraju ga.

Večeras sretnem komšinicu.....nisam uopšte znao, ali umrli joj otac i majka u roku od sedam dana. Porodični klaster. Coronu donijelo dijete (unuk, 10 godina) sa sportskog treninga. A sjećaš li se kolika se ovdje samo hampa digla oko toga da su ugrožena dječja prava jer moraju nositi maske u školi, jer im je ovo uskraćeno, pa ono...pa kod nas izlazili na proteste , k'o biva ne dirajte nam djecu...

kakav bolan spin, vlast samo slušala narod, a sad bi k'o biva narod nešto tražio.....qurko, jarane
Džaba ti je govoriti, globalna priča se neće promijeniti.

Nekima nije jasno da se do naučnih saznanja (ili općenito istine) ne dolazi konsenzusom i glasovima većine, galamom ili hampom. Jasno je odavno da svako treba sebe i svoju porodicu čuvati, a društvu će biti određena sudbina sa samosvijesti, društvenoj odgovornosti i samodogovornosti sebične (i neobrazovane) mase, kojoj su lični komoditet i želja za nastavkom ustaljenih navika glavne vodilje. I pošteno govoreći koliko vidim, narodu je dobro i zadovoljan je.
Locked