Treća je sedmica kako sam kući s nečim nedefinisanim, zvanično negativna, zvanično upala pluća. Loše sam bila više od 10 dana, ni sada nisam dobro, i ne bih ono poželjela ni dušmanu. Sad će me biti strah i običnog nakašljavanja u prolazu, a inače sam osoba koja izbjegava virozne i gripozne i šizim kad mi kolegica redovno dođe na posao sa svakom svojom virozom, gripom i temperaturom. Ne hipohondar, ne paničar, jednostavno ne volim ono kad si balav, pa stegne grlo, pa se začepi nos, pa nisi ni za šta. Kad god mogu da to izbjegnem, razgulim. S koronom ili bez.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- banjaluka078
- Moderator
#33676 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
laik1981
#33677 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I vjerujem da ti ne znaci puno sto si zvanicno negativna. To sto si negativna te nije izlijecilo i ucinilo da se osjecas dobro.banjaluka078 wrote: ↑03/11/2020 17:52Treća je sedmica kako sam kući s nečim nedefinisanim, zvanično negativna, zvanično upala pluća. Loše sam bila više od 10 dana, ni sada nisam dobro, i ne bih ono poželjela ni dušmanu. Sad će me biti strah i običnog nakašljavanja u prolazu, a inače sam osoba koja izbjegava virozne i gripozne i šizim kad mi kolegica redovno dođe na posao sa svakom svojom virozom, gripom i temperaturom. Ne hipohondar, ne paničar, jednostavno ne volim ono kad si balav, pa stegne grlo, pa se začepi nos, pa nisi ni za šta. Kad god mogu da to izbjegnem, razgulim. S koronom ili bez.
I ja sam vazda izbjegavao te simptomatske od bilo cega. Micao se od njih jer mi je suvisno bolovati. Nije to strah, nego jednostavno izbjegavanje potencijalno nelagodnih situacija. Mene su nervirali pogotovo oni koji dodju na kafu i sline i kaslju citavo vrijeme. Po meni manjak osnovne kulture, kretenizam, ma papanluk klasicni..
Ono sto je meni cudno da je izgleda vecina raje sa tim izbjegavanjem simptomatskih i cuvanjem pocela kako je ovo cudo pocelo. Poceli se paziti u zadnjih 7-8 mjeseci i takvi su najglasniji u savjetima kako se treba cuvati.
-
kakavdanakneiskustvu
#33678 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
laik1981 wrote: ↑03/11/2020 16:44Nije meni, ali mnogima to nista ne znaci. Meni je cudno kako se vi iscudjavate tome kao da ste pali s marsa.. Cudno mi je kako do sada niste bili svjesni realnosti i svakodnevnice u ovoj drzavi, a i u mnogim drugim. Potreban je funkcionalan i pravedan sistem koji ce upravljati drustvom. Toga nema i toga nece biti u dogledno vrijeme. Sve ovo ostalo je presipanje iz supljeg u prazno i bjezanje od realnosti..kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/11/2020 16:39čekaj,je li teško držati distancu,nositi masku u zatvorenom prostoru,ako treba ne ići svaki dan u krcati šoping centar,gurati se,ne ici u krcate noćne klubove,sve to raditi a ne morati to raditi?laik1981 wrote: ↑03/11/2020 16:35
Kako neko moze krasti, baviti se svercom, dilati drogu, voziti 150 na sat gdje je ogranicenje 60, namjerno prolaziti kroz crveno, voziti pijan, nabaviti neispravne respiratore po deset puta vecoj cijeni? Za takve je neophodan sistem koji funkcionise, a mi taj sistem nemamo, nego imamo sistem koji je sinonim za kriminal. Kolika treba biti budala pa ne biti svjestan toga nego se iscudjavati pojavama koje su sveprisutne u zadnjih 30 godina.
ko mi?
ja sam svjestan u kakvoj drzavi zivim,samo se začudim kako neko moze biti tolika budala pa raditi ovo što sam gore spomenuo
-
kakavdanakneiskustvu
#33679 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
eto,jebo budalu da izvines,isto ko i ova osoba o kojoj sam pisaobanjaluka078 wrote: ↑03/11/2020 17:47Nije to ništa. Moju rodicu zove žena sa srednjeg ulaza čija se kćerka inače igra s malom od rodice. Žena objašnjava preko telefona da je pozitivna, ova moja odmah vrti po glavi kad su se zadnji put vidjele, konta da je žena zove da je obavijesti kao kontakt. Jok, žena zove da pita bi li rodica izašla pred zgradu s curicama da ih pazi dok se igraju, jer eto ona sad ne smije iz stana. Ova moja kaže da naravno da ne, jer sve su šanse i da je kćerka te žene pozitivna i neće da njena mala sad fasuje. Ova mrtva 'ladna kaže "ma ne mogu se djeca zaraziti, ali stavi ti masku ako će ti biti lakše". Kasnije vidi da se mala igra na igralištu, kona je nadgleda s prozora. I šta bi im čovjek?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/11/2020 16:29 koliko neko treba biti budala,pa pored priličnog broja zaraženih kolega sa posla,ići po kafanama,klubovima,šoping centrima,sve bez maske,sve bez ikakve pažnje na držanje distance,ići sa djecom non stop po šoping centrima u najveće gužve ,ne kontati da se u tim klubovima gdje se jedva hoda od guzve izuzetno lako moze zaraziti,i eventualno prenijeti virus na nekog drugog,ne kontam takve ,nikako
-
laik1981
#33680 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa vi koji se nakon svega sto se desava u zadnjih 30 godina jos uvijek cudite takvim i slicnim pojavama..kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/11/2020 18:16laik1981 wrote: ↑03/11/2020 16:44Nije meni, ali mnogima to nista ne znaci. Meni je cudno kako se vi iscudjavate tome kao da ste pali s marsa.. Cudno mi je kako do sada niste bili svjesni realnosti i svakodnevnice u ovoj drzavi, a i u mnogim drugim. Potreban je funkcionalan i pravedan sistem koji ce upravljati drustvom. Toga nema i toga nece biti u dogledno vrijeme. Sve ovo ostalo je presipanje iz supljeg u prazno i bjezanje od realnosti..kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/11/2020 16:39
čekaj,je li teško držati distancu,nositi masku u zatvorenom prostoru,ako treba ne ići svaki dan u krcati šoping centar,gurati se,ne ici u krcate noćne klubove,sve to raditi a ne morati to raditi?
ko mi?
ja sam svjestan u kakvoj drzavi zivim,samo se začudim kako neko moze biti tolika budala pa raditi ovo što sam gore spomenuo
-
kakavdanakneiskustvu
#33681 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ja ovo pišem u svoje ime,ne u ime neke određene grupe ljudi,i ne cudim se nekoj pojavi nego ponašanju jedne konkretne osobelaik1981 wrote: ↑03/11/2020 18:18Pa vi koji se nakon svega sto se desava u zadnjih 30 godina jos uvijek cudite takvim i slicnim pojavama..kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/11/2020 18:16laik1981 wrote: ↑03/11/2020 16:44
Nije meni, ali mnogima to nista ne znaci. Meni je cudno kako se vi iscudjavate tome kao da ste pali s marsa.. Cudno mi je kako do sada niste bili svjesni realnosti i svakodnevnice u ovoj drzavi, a i u mnogim drugim. Potreban je funkcionalan i pravedan sistem koji ce upravljati drustvom. Toga nema i toga nece biti u dogledno vrijeme. Sve ovo ostalo je presipanje iz supljeg u prazno i bjezanje od realnosti..
ko mi?
- banjaluka078
- Moderator
#33682 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Baš to, nije mi od viška vremena i zdravlja da zaglavim i par dana kući i da se osjećam loše. Jednostavno, oduvijek izbjegavam da imam šmrcave ljude u okolini.laik1981 wrote: ↑03/11/2020 18:15
I ja sam vazda izbjegavao te simptomatske od bilo cega. Micao se od njih jer mi je suvisno bolovati. Nije to strah, nego jednostavno izbjegavanje potencijalno nelagodnih situacija. Mene su nervirali pogotovo oni koji dodju na kafu i sline i kaslju citavo vrijeme. Po meni manjak osnovne kulture, kretenizam, ma papanluk klasicni..
-
laik1981
#33683 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Niti si ti jedini koji se iscudjava, a niti je ta osoba jedina sa takvim ponasanjem. Nemoj se iznenaditi ali ima i puno gorih cak i od te osobe o kojoj pricas.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/11/2020 18:20ja ovo pišem u svoje ime,ne u ime neke određene grupe ljudi,i ne cudim se nekoj pojavi nego ponašanju jedne konkretne osobelaik1981 wrote: ↑03/11/2020 18:18Pa vi koji se nakon svega sto se desava u zadnjih 30 godina jos uvijek cudite takvim i slicnim pojavama..kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/11/2020 18:16
ko mi?
-
kakavdanakneiskustvu
#33684 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
vjerujem da ima i gorih
-
Sociolog
-
Nivelacija
#33686 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Teška situacija... Sve više radnji se zatvara.
Sada imamo oko 90 dućana koji su zatvoreni i ljudi su odjavili svoje djelatnosti jer ne mogu izdražati svoje obaveze, ne prema Općini, tu je Općina zadnji vagon u vozu, već obaveze koje moraju izmiriti prema državi. Tu država, nažalost, nije imala dovoljno sluha da to smanji ili prolongira. Država je trebala da reguje. Trebalo se to riješiti na drugačiji način.
Gostovanje u emisiji "Dobar dan BiH" na Hayat.ba
Ibrahim Hadžibajrić
Ako je ovako na Baščaršiji sta je onda u manjim gradovima.
Sada imamo oko 90 dućana koji su zatvoreni i ljudi su odjavili svoje djelatnosti jer ne mogu izdražati svoje obaveze, ne prema Općini, tu je Općina zadnji vagon u vozu, već obaveze koje moraju izmiriti prema državi. Tu država, nažalost, nije imala dovoljno sluha da to smanji ili prolongira. Država je trebala da reguje. Trebalo se to riješiti na drugačiji način.
Ibrahim Hadžibajrić
- CikCikCikPogodi
#33687 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja ne razumijem ovdje pola ljudi, jos uvijek se zale na mjere ovo ono, a sistem nam u totalnom kolapsu, pa nas ovdje nema niko lijeciti. Sve su sposobne protjerali. Ovdje raja misli da ti ukljucis respirator i on automatski sve sam radi. To nije nazalost tako jedan doktor mora cijelo vrijeme nadgledati respirator i podesavat ga, a mi naravno nemamo sposobne za to.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#33688 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Onaj osječaj kad skontaš da su prve komšije sa svih strana u izolaciji jer imaju pozirivne ukučane, za sve ostalo tu je sebi-ja.
-
Officer Crabtree
-
Zeleni12
#33690 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To je tek pocelo. Hoteli, restorani, kafici...ce tek da krenu u zatvaranje. Turista nije bilo, nisu se stvorile preko ljeta zalihe novca da se prezivi zima, tako da im je rjesenje zatvaranje, do boljih vremena.Nivelacija wrote: ↑03/11/2020 19:10 Teška situacija... Sve više radnji se zatvara.
Ibrahim Hadžibajrić
-
BadBoy
#33691 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sistem počinje od svakog građanina pojedinačno. Neće doći sam iz svemira i instalirati se u Bosnu da nas nauči ako se ponašati. Mi stvaramo sistem.
- starii
#33692 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/11/2020 18:16laik1981 wrote: ↑03/11/2020 16:44Nije meni, ali mnogima to nista ne znaci. Meni je cudno kako se vi iscudjavate tome kao da ste pali s marsa.. Cudno mi je kako do sada niste bili svjesni realnosti i svakodnevnice u ovoj drzavi, a i u mnogim drugim. Potreban je funkcionalan i pravedan sistem koji ce upravljati drustvom. Toga nema i toga nece biti u dogledno vrijeme. Sve ovo ostalo je presipanje iz supljeg u prazno i bjezanje od realnosti..kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/11/2020 16:39
čekaj,je li teško držati distancu,nositi masku u zatvorenom prostoru,ako treba ne ići svaki dan u krcati šoping centar,gurati se,ne ici u krcate noćne klubove,sve to raditi a ne morati to raditi?
ko mi?
znaš ti nas, jebo ti nas....
- Tesla Edison
#33693 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Last edited by Tesla Edison on 03/11/2020 21:59, edited 1 time in total.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#33694 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ljudi su sebicni nazalost, i prije korone a i sada za vrijeme korone. Nedostatak kulture, odgovornosti, empatije......ma svega....banjaluka078 wrote: ↑03/11/2020 18:21Baš to, nije mi od viška vremena i zdravlja da zaglavim i par dana kući i da se osjećam loše. Jednostavno, oduvijek izbjegavam da imam šmrcave ljude u okolini.laik1981 wrote: ↑03/11/2020 18:15
-
Naslovnica
#33695 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
E'o bogami i temperature, 37.4.Dozer wrote: ↑03/11/2020 16:13Bice korona. Danas vise ne postoje druge bolesti osim korone tj. Covida-19. Bar ne za nas zdravstveni sistem. Sve drugo je suspendovano do daljnjeg. Ocito je uveden moratorij na sve bolesti osim za COVID.Naslovnica wrote: ↑03/11/2020 15:38 Mene grebucka grlo od jučer, isto kao kada se popije nešto hladno i gazirano.
Neki dan sam planinario, mokar sjeo na tlo a sunce bilo u zalasku, bilo nekakvog vjetrića, najvjerovatnije je da je obična prehlada.
Nadam se da nije korona.
![]()
-
aldinjo
#33696 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kojih boljih vremena? Za dvije, tri ili pet godina? Neka sve opet zaključaju kao u martu mjesecu. Možda će onda doći pameti! Neka kopiraju one ublehe iz europskih zemalja.Zeleni12 wrote: ↑03/11/2020 21:16To je tek pocelo. Hoteli, restorani, kafici...ce tek da krenu u zatvaranje. Turista nije bilo, nisu se stvorile preko ljeta zalihe novca da se prezivi zima, tako da im je rjesenje zatvaranje, do boljih vremena.Nivelacija wrote: ↑03/11/2020 19:10 Teška situacija... Sve više radnji se zatvara.
Ibrahim Hadžibajrić
Sve loše, sve bezveze, ali automobila na ulicama puno.
- konektovan
#33697 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Covjek ne moze vise biti pametan. Ja pocesto imam problem sa grlom, hladna voda, sok, gazirano, jogurt...odmah grlobolja, ali sreca nemam nikad temperaturu preko 37 stepencica, nekako sam do sad uvijek bio siguran da nije ovo sranje....ali, ne treba ni ignorisati...i ttebs se ponasati odgovorno.Naslovnica wrote: ↑03/11/2020 21:51E'o bogami i temperature, 37.4.Dozer wrote: ↑03/11/2020 16:13Bice korona. Danas vise ne postoje druge bolesti osim korone tj. Covida-19. Bar ne za nas zdravstveni sistem. Sve drugo je suspendovano do daljnjeg. Ocito je uveden moratorij na sve bolesti osim za COVID.Naslovnica wrote: ↑03/11/2020 15:38 Mene grebucka grlo od jučer, isto kao kada se popije nešto hladno i gazirano.
Neki dan sam planinario, mokar sjeo na tlo a sunce bilo u zalasku, bilo nekakvog vjetrića, najvjerovatnije je da je obična prehlada.
Nadam se da nije korona.
![]()
![]()
-
Naslovnica
#33698 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma naravno.konektovan wrote: ↑03/11/2020 22:02Covjek ne moze vise biti pametan. Ja pocesto imam problem sa grlom, hladna voda, sok, gazirano, jogurt...odmah grlobolja, ali sreca nemam nikad temperaturu preko 37 stepencica, nekako sam do sad uvijek bio siguran da nije ovo sranje....ali, ne treba ni ignorisati...i ttebs se ponasati odgovorno.
Javio sam da sutra ne idem na posao, pa ćemo da vidimo kako će se stvari odvijati.
Čulo mirisa nikada nisam ni imao kako treba zbog devijacije u nosu, a čulo okusa je OK. Kažu da je najbolje provjeriti preko senfa.
-
Nadzorna_ploca
#33699 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sta, gurnes ga sebi u sup..
Brzo ozdravljenje
Brzo ozdravljenje
- konektovan
#33700 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nadati se da je obicna prehlada, sjedi đesi...i odmaraj,..