Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Charuga
Globalni moderator

#115876 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Kako su ovi krenuli, jedino nas VIco i Šeranić mogu spasiti. Zatvaraj sve, gasi ligu, izgibosmo ...
jay_air

#115877 Re: Premijer liga BiH

Post by jay_air »

Ma zeljo uzima na derbiju, Amar je bog i batina za derbije i kako igrace pripremiti

Vinko lici na hronicnog nenaspavanka na aut liniji

Jeste Sarajevo jaca ekipa ali Zeljo ima mudrijeg trenera, jedino sto ce biti pozitivno je da necemo morati da cekamo 10 min svako poluvrijeme zbog hajvana i debilne bakljade
90minut

#115878 Re: Premijer liga BiH

Post by 90minut »

Ma nema šanse Željo za pobjedu neki x na jedvite jadu da izvuku vrlo moguce derbi je jel, al' pobjeda to je vec fantazija.
avetinja

#115879 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Mene ne bi začudilo da sutra bude remi i da uzmemo u derbiju. Jednostavno smo ekipa koja može pobijediti svakoga i izgubiti od svakoga.
Dinostula

#115880 Re: Premijer liga BiH

Post by Dinostula »

90minut wrote: 30/10/2020 23:15 Ma nema šanse Željo za pobjedu neki x na jedvite jadu da izvuku vrlo moguce derbi je jel, al' pobjeda to je vec fantazija.
Derbi je to nikad se ne zna.98 godine je Sarajevo nosalo Zelju u zubima dvije precke i dvije stative dominacija bila 89 minuta i onda kontra u 90 minuti i danas se samo prica kako je Zuban dao gol a niko ne spominje da smo bili bolji.
Zeljo ima beton odbranu samo 4 gola a gadni iz prekida koji su nama najveca slabost.Nasa prednost sto nam pase i X sigurno vise nego njima. :D
Maharadza

#115881 Re: Premijer liga BiH

Post by Maharadza »

Ma samo Pidru upozoriti da ne pravi svoje glupe faulove oko 16 i nazad nema brige. :D
Iker C

#115882 Re: Premijer liga BiH

Post by Iker C »

Sutra je nama mnogo teza utakmica nego u srijedu. Radnik ce se povuci u 16 m a mi ove sezone napadacki ne mozemo nista. Sutra cemo tesko do gola a u srijedi ce biti ipak lakse jer ce Sarajevo igrati napadacki.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#115883 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

Ma druze ako ne mozes Radnika na Grbavici uzeti, cemu da se nadas na Kosevu?
Manite se pile naopako, obje gubite... :mrgreen:
Grean

#115884 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

Dinostula wrote: 30/10/2020 23:34
90minut wrote: 30/10/2020 23:15 Ma nema šanse Željo za pobjedu neki x na jedvite jadu da izvuku vrlo moguce derbi je jel, al' pobjeda to je vec fantazija.
Derbi je to nikad se ne zna.98 godine je Sarajevo nosalo Zelju u zubima dvije precke i dvije stative dominacija bila 89 minuta i onda kontra u 90 minuti i danas se samo prica kako je Zuban dao gol a niko ne spominje da smo bili bolji.
Zeljo ima beton odbranu samo 4 gola a gadni iz prekida koji su nama najveca slabost.Nasa prednost sto nam pase i X sigurno vise nego njima. :D
Najefikasniji napad i najtvrdja odbrana.

Nego off topic, kad onomad u vrijeme izbora selektora prosipase pricu kako je Marinovic defanzivni ziheras a Osim mladji maltene bosanski Guardiola. Bile su to bravure @nosare ili @ultime, ne sjecam se. A pogledaj im gol razlike i posjeda lopte, kako jednom tako i drugom treneru.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#115885 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Grean wrote: 30/10/2020 23:48

Nego off topic, kad onomad u vrijeme izbora selektora prosipase pricu kako je Marinovic defanzivni ziheras a Osim mladji maltene bosanski Guardiola. Bile su to bravure @nosare ili @ultime, ne sjecam se. A pogledaj im gol razlike i posjeda lopte, kako jednom tako i drugom treneru.
Pogledaj ti gol razlike, efikasnost i posjede lopte prvih par kola dok nam se nisu desila sva sranja sa Coronom i Evropom??? Pogledaj proslu sezonu kad vam poklonise titulu ko je bio najefikasnija ekipa a sastav je skoro pa isti i vas i nas. Malo je bezobrazno se ne podsjetiti da su igraci Zelje za razliku od vas dvije hefte proveli u izolaciji (ne bih da raspravljam opravdano ili neopravdano jer jedni testovi su pokazli pzoitivno a drugi negativno). Ono sto je u ovom trenutku sretna okolnost za Zelju sto su vise manje svi igraci odbolovali Coronu a vase to ceka, kad tad. Samo sto naravno vas savez nece kao Mladost otjerati u karantin bar dok je u savezu ovaj supak od Dzemidzica i Begic nego ce se odgadjati utakmice niti ce vam reci kao Sirokom da igraju sa juniorima. Ali nebitno i sa svim mogucim i nemogucim problemima osvojili smo dovoljno bodova da vam pusemo za vratom i ako dobijemo Radnika dobit cemo i vas, pogotovo sto se igra na Kosevu. Vi vise manje citavu sezonu igrate sa istim sastavom a mi ne...kod nas je Corona krojila sastav i ponavljam to ce se desiti i vama i svim klubovima u PL. To kako ko igra trenutno u prvenstvu nista ne znaci za derbi. Daleko je ovo prvenstvo od odlucenog jer ima tu jos vrlo vrlo jebenih susreta i za vas i za nas. Vi ako mislite da cete tako lako na gostovanjima dobiti TC, Borac, Siroki i Zelju grdno se varate pogotovo sto ste na zalost izgubili Ahmetovica i meni je stvarno zao jer je covjek odlican igrac i sportista.
East_side

#115886 Re: Premijer liga BiH

Post by East_side »

Čuj eksperta za viruse, mi odbolovali a vas sigurno čeka :run:

Jako površna logika ali ne bih sada o nefudbalskim temama.

Raduje me što vidim da sebi pripisujete ulogu blagog favorita, neka tako i bude :thumbup:

Nije da nemate na osnovu čega. Prvo što A. Osim ima derbija i derbija za sobom kao trener dok je Marinoviću ovo prvi ikad. Samim tim, Amar je mnogo bolje upućen u tradiciju derbija, zna bolje naložiti igrače i td.

Upravo ove stvari nekada budu dovoljne za povoljan rezultat protiv jače ekipe. Zasad izgleda da smo mi jači od vas ali ipak ne toliko koliko mnogi moji pitari ovdje misle.

Znamo da je za pobjedu na derbiju potrebno još nekih nijansi i finesa pored samog fudbalskog kvaliteta, kao i sreće naravno.

Naši ako su bolji, neka to fino i dokažu u srijedu. U supronom, neće mi biti teško doći ovdje i čestitati.
ultima_palabra

#115887 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Grean wrote: 30/10/2020 23:48

To je ograniceno shvatanje fudbala. Nije ovo Manchester City pa da dodje Guardiola i potrosi pola milijarde dok ne ostvari svoju viziju. U Bosni dobar trener mora prilagoditi ekipu onome sto ima. Amar je dokazao kroz godine da zna igrati i ofanzivno i defanzivno, a Marinovic je do sada bio defanzivac sa Borcem i Zrinjskim, ali u zadnje vrijeme pokazuje i drugu stranu.

Mi smo prosle sezone igrali najofanzivniji fudbal u ligi, ali Stilic vise nije u toj formi, a krila haman i nemamo. S druge strane, imamo jace stopere nego tada, tako da je promjena u stilu igre sasvim ocekivana.
Analiticarr

#115888 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

POZDRAV. Znam da vecini ovdje tesko padaju ovakve igre i rezultati naseg najveceg kluba, ali evo da vas podsjetim na jedan moj komentar od mnogo prije nego sto smo doveli naseg najboljeg strucnjaka.
VOLIMO VAS :kiss:

Analiticarr wrote: 03/05/2019 06:06
Vinko Marinovic.
P.S. Ovo je samo jedan mali uvod u moja obecanja. Slijede jos mnogo vece stvari za nas navijace naseg najveceg kluba. :bih:
:thumbup:
studiorum_tuzlaensis

#115889 Re: Premijer liga BiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

Danas 2:1.

U srijedu 0:1.
Analiticarr

#115890 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

Tomahawk11 wrote: 09/09/2020 09:11 Banned user for reason “Kršenje pravila foruma, trolanje”
» Analiticarr

Mjesec
Zamisli samo kad ponosno stanes pred svoje gazde, nalogodavce, rodbinu, prijatelje, poznanike, komsije i ostale ine poznane i nepoznane ljude i neljude, runde brunde i njihove lutke koje vole nase Sarajevo vise od svojih zivota, dignes glavu, uzdahnes duboko, i kazes im; ''JA SAM NJEGA BANOVAO'', kakav ce to sok za sve njih biti. I koliko ponosan ces biti ti koji si imao tu cast da banujes nekog ko vodi nas najveci klub prema iskoraku iz ove kaljuze. Pa kad te gazda foruma pogladi i pomiluje iza vrata i mozda ti cak pruzi citavu tablu keksa PETIT BEURRE jer si mu bio vjeran. I dok uzivas u okusu tog divnog biskvita pogled ti skrene prema tvom uzoru i nalogodavcu, tuznom rundi, i njegovom ucviljenom keru usreufu koji zvace tebi dobro poznatu kiflu i kao da se pita zasto ste svi tuzni u ovim lijepim trenucima i vremenima za nas najveci klub-FK SARAJEVO..
MNOGO MI VAS JE ZAO :lol: :kiss: :lol: :lol:
OVO JE SAMO UVOD U VELIKE STVARI KOJE SMO VAM OBECALI I KOJE CE TEK DOCI. CRKNITE DUSMANI-VOLIM TE SARAJEVO!!!
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
0038733

#115891 Re: Premijer liga BiH

Post by 0038733 »

Moj hrasno, kako je skoro pa isti sastav VAŠ? O čemu pričaš?

Mi smo samo uradili upgrade na postojeće od prošele sezone i sad se vide rezultati... Kod vas opšte rasulo kad porediš sastave!

I imati muda najaviti sigurnu pobjedu.. Aferim! :mrgreen:

Samo nemojte da isparite u srijedu oko 21h. :skoljka:
Analiticarr

#115892 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

Zeljeznicaru je utakmica protiv FK SARAJEVA postala najveci dozivljaj u zivotu ili karijeri, nesto kao nama play off LS i zato ne treba da se neko od nasih navijaca prepucava sa njima u vezi tog njihovog dozivljaja. Za nas je to jos jedna utakmica protiv nekog, od nas mnogo manjeg kluba, koju bi trebali i morali dobiti. Ali cuda se uvjek desavaju, nismo dobili ni Mladost ni Velez ali opet smo tu na vrhu gdje i pripadamo, jer mi smo FK SARAJEVO-nas najveci klub. A vi, maleni jedino sto mozete da sanjate, mastate i slavite, su pobjede protiv nas jer to vam je najveca utjeha i uspjeh. Kad god nas pobjedite, potrudite se da to ostane zapamceno, npr u to ime napravite neke specijalne majice, zastave ili salove. Da ostane zapisano. A mi cemo osvajati titule i napredovati kao sto to radimo i sada.
CMOKIC SVIMA SA VRHA! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#115893 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

Al' Boga ti kako oni prave mitove skupa sa Amarom. Imali tri gola vise i odmah najefikasnija ekipa i ekipa koja najvise obecava te su samim time i drasticno :lol: osteceni. To sto mo mi bili prvi i sto smo (pazi sad) imali tri boda vise to ofc nista ne znaci. Hop, eto ga mitic stvoren da ga njeguju i da raste s' godinama.
Cmokic vam ne dam imate Analiticara... :mrgreen:
Ricken

#115894 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

O derbiju tek kad mi završimo sa Radnikom.

Ukratko, Sarajevo djeluje puno bolje i tu nema priče. Nisam ih gledao u posljednje vrijeme puno, kao i inače fudbal, ali otprilike imaju dobra krila, i tu je najveća snaga. Zadnji vezni (nikako mu ne mogu upamtiti ime) je ono što im je trebalo da to izgleda potpuno drugačije.

Što se derbija tiče favoriti su i ja se nadam da će navaliti. Bilo bi normalno da pokušaju sprati gorak okus degeneka kojeg su dobili prošle sezone. Tako da očekujem ultra ofanzivnu igru. Mi realno šta nam bog da, ali nam je trenutno puno veća briga Radnik.
hrasno38

#115895 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Analiticarr wrote: 31/10/2020 07:44
Tomahawk11 wrote: 09/09/2020 09:11 Banned user for reason “Kršenje pravila foruma, trolanje”
» Analiticarr

Mjesec
Zamisli samo kad ponosno stanes pred svoje gazde, nalogodavce, rodbinu, prijatelje, poznanike, komsije i ostale ine poznane i nepoznane ljude i neljude, runde brunde i njihove lutke koje vole nase Sarajevo vise od svojih zivota, dignes glavu, uzdahnes duboko, i kazes im; ''JA SAM NJEGA BANOVAO'', kakav ce to sok za sve njih biti. I koliko ponosan ces biti ti koji si imao tu cast da banujes nekog ko vodi nas najveci klub prema iskoraku iz ove kaljuze. Pa kad te gazda foruma pogladi i pomiluje iza vrata i mozda ti cak pruzi citavu tablu keksa PETIT BEURRE jer si mu bio vjeran. I dok uzivas u okusu tog divnog biskvita pogled ti skrene prema tvom uzoru i nalogodavcu, tuznom rundi, i njegovom ucviljenom keru usreufu koji zvace tebi dobro poznatu kiflu i kao da se pita zasto ste svi tuzni u ovim lijepim trenucima i vremenima za nas najveci klub-FK SARAJEVO..
MNOGO MI VAS JE ZAO :lol: :kiss: :lol: :lol:
OVO JE SAMO UVOD U VELIKE STVARI KOJE SMO VAM OBECALI I KOJE CE TEK DOCI. CRKNITE DUSMANI-VOLIM TE SARAJEVO!!!
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Pod hitno mijenjaj terapiju....ali znaci pod hitno! Niti ste najveci BH klub niti cete ikada biti...jedino sto je najvece je stadion na kojem igrate a koji naravno nije vas. Niti imate veci broj bilo kojih titula, niti ste bolji u medjusobnim susretima, niti imate veci uspjeh u Evropi....e da trenutno imate vise para i usput dvije poklonjene i jednu nesteljanu titulu u bivsoj drzavi! Ajde sad vozdrica.....banovo je i mene @Charuga 42 dana pa nisam plakao po forumu ko ti. Ali dobro za vas je standardno ili placete ili ste u misijim rupama cim nije sve po tabijatu (naravno uvijek cast izuzecima). Ja sam tu 04.11 pobjedili ili izgubili a vidjet cemo za tebe.
hrasno38

#115896 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Analiticarr wrote: 31/10/2020 08:10 Zeljeznicaru je utakmica protiv FK SARAJEVA postala najveci dozivljaj u zivotu ili karijeri, nesto kao nama play off LS i zato ne treba da se neko od nasih navijaca prepucava sa njima u vezi tog njihovog dozivljaja. Za nas je to jos jedna utakmica protiv nekog, od nas mnogo manjeg kluba, koju bi trebali i morali dobiti. Ali cuda se uvjek desavaju, nismo dobili ni Mladost ni Velez ali opet smo tu na vrhu gdje i pripadamo, jer mi smo FK SARAJEVO-nas najveci klub. A vi, maleni jedino sto mozete da sanjate, mastate i slavite, su pobjede protiv nas jer to vam je najveca utjeha i uspjeh. Kad god nas pobjedite, potrudite se da to ostane zapamceno, npr u to ime napravite neke specijalne majice, zastave ili salove. Da ostane zapisano. A mi cemo osvajati titule i napredovati kao sto to radimo i sada.
Heheheheh najdiskutabilnije u tvom tekstu je ovo uvecano jer vi uglavnom ne osvajate nego vam se poklanja a to je ogromna razlika. Na terenu se osvaja a u savezu se poklanja!
kokuz_sa

#115897 Re: Premijer liga BiH

Post by kokuz_sa »

Hrasno ne nerviraj se toliko..srcani ce te opalit prije derbija
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#115898 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

Pitar sa Kariba wrote: 31/10/2020 09:11 Al' Boga ti kako oni prave mitove skupa sa Amarom. Imali tri gola vise i odmah najefikasnija ekipa i ekipa koja najvise obecava te su samim time i drasticno :lol: osteceni. To sto mo mi bili prvi i sto smo (pazi sad) imali tri boda vise to ofc nista ne znaci. Hop, eto ga mitic stvoren da ga njeguju i da raste s' godinama.
Cmokic vam ne dam imate Analiticara... :mrgreen:
Ne bi me cudilo da za nekih 20tak godina to evoluira u to da su bili prvi na tabeli a nama dodjeljena titula. Politika, sistem, borba i ta sranja za polusvijet...
nosara

#115899 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

Analiticarr wrote: 31/10/2020 08:10 Zeljeznicaru je utakmica protiv FK SARAJEVA postala najveci dozivljaj u zivotu ili karijeri, nesto kao nama play off LS i zato ne treba da se neko od nasih navijaca prepucava sa njima u vezi tog njihovog dozivljaja. Za nas je to jos jedna utakmica protiv nekog, od nas mnogo manjeg kluba, koju bi trebali i morali dobiti. Ali cuda se uvjek desavaju, nismo dobili ni Mladost ni Velez ali opet smo tu na vrhu gdje i pripadamo, jer mi smo FK SARAJEVO-nas najveci klub. A vi, maleni jedino sto mozete da sanjate, mastate i slavite, su pobjede protiv nas jer to vam je najveca utjeha i uspjeh. Kad god nas pobjedite, potrudite se da to ostane zapamceno, npr u to ime napravite neke specijalne majice, zastave ili salove. Da ostane zapisano. A mi cemo osvajati titule i napredovati kao sto to radimo i sada.
...kurca! :lol:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#115900 Re: Premijer liga BiH

Post by bordo gandalf »

Nosara predosjeca debakl pa se na vakat gura u banovice :lol:
Locked