Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#34051 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

Mogy87 wrote: 23/10/2020 09:54
Zaboravljas da su Bajrami i Neumi bili u ljetnom periodu koji je itekako povoljniji u odnosu na jesen/zimu.

Znam ja da se kod nas ne pridrzavaju mjera, zato imamo po 20 mrtvih dnevno.
Ja ne razumijem zasto vam je maska toliki problem, pa strategiju koju su naucnici nazvali "grotesknom" potencirate kao spas.
nije maska problem, problem je konstantno jebanje u mozak nekim mjerama od kojih ocigledno nema ništa
bio sam na dvije svadbe u septembru, dosta ljudi je tad i otkazalo, bilo je cca 60 ljudi i hvala bogu ništa...

jutros covjek na HRT objasnjava kako se ide na to da se pooštri test na koronu
npr sad ako ti nađe 10 nekih jedinica u nosnici ti si pozitivan, ali si bezopasan
isto tako je pozitivan i onaj sa 10 000 tih jedinica koji je opasan i može širiti virus dalje

virus će odraditi svoje bez obzira na mjere
imunitet što jači, te neke osnovne mjere, i sve ostalo je bespotrebno jer se sacuvati ne možeš, jedino da se izoluješ u šumu na igmanu :mrgreen:
Trappist

#34052 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"Radman: U Hrvatskoj je skoro dvije hiljade smrti manje nego prošle godine, više štete pravi panika"

Teoreticar zavjere ?
Mogy87

#34053 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

mk ultra wrote: 23/10/2020 10:05
Zaboravljas da su Bajrami i Neumi bili u ljetnom periodu koji je itekako povoljniji u odnosu na jesen/zimu.

Ja ne razumijem zasto vam je maska toliki problem, pa strategiju koju su naucnici nazvali "grotesknom" potencirate kao spas.
nije maska problem, problem je konstantno jebanje u mozak nekim mjerama od kojih ocigledno nema ništa
bio sam na dvije svadbe u septembru, dosta ljudi je tad i otkazalo, bilo je cca 60 ljudi i hvala bogu ništa...

jutros covjek na HRT objasnjava kako se ide na to da se pooštri test na koronu
npr sad ako ti nađe 10 nekih jedinica u nosnici ti si pozitivan, ali si bezopasan
isto tako je pozitivan i onaj sa 10 000 tih jedinica koji je opasan i može širiti virus dalje

virus će odraditi svoje bez obzira na mjere
imunitet što jači, te neke osnovne mjere, i sve ostalo je bespotrebno jer se sacuvati ne možeš, jedino da se izoluješ u šumu na igmanu :mrgreen:
Itekako maska stiti, sto je dokazano u brojnim naucnim radovima.
Maska u zatvorenom, distanca, ne ici na posao ako si bolestan i to je to. Nije nuklearna fizika.
Nadzorna_ploca

#34054 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Joj argumenata, Neum, Bajrami i svadbe :mrgreen:
Mogy87

#34055 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

laik1981 wrote: 23/10/2020 10:03
laik1981 wrote: 23/10/2020 09:45
Pa dobro te kolege ne podrzavaju, a ove podrzavaju.. Ovi sto podrzavaju su nesto novo, s obzirom iz kojeg "svijeta" dolaze..

A stari ce se cuvati kako su se i do sada cuvali.. Mjere nisu postovane citavo ljeto i dio jeseni do uvodjenja kazni, pa stari nisu nastradali kako se to mjesecima najavljivalo.. Bajrami, Neumi, svadbe sa po 500 zvanica, razni skupovi, ma bio raspasoj totalni, a citavo vrijeme imali masu pozitivnih, visoke procente pozitivnih u odnosu na testirane i sve mane naseg zdravstva, pa opet nista dramaticno.. To je ralnost kojoj smo svi svjedocili, a price i najave citavo vrijeme nisu bile u skladu sa onim cemu smo svjedocili u realnosti.. Mjere zastite se i danas postuju samo u vecim sredinama.. Ne znam koliko si upoznata, ali u manjim sredinama virus je jedino tema na kafama, a i tu rijetko.. U praksi se niko ne obazire.. Citavo vrijeme sam na tockovima, prije svega na terenu Hercegovine i Istocne Bosne. U tim djelovima korona nije postojala. Nije se moglo uopste primjetiti da je stanje epidemije i da je nesto drugacije u odnosu na vrijeme prije korone. I danas je u tim sredinama tako.

Jednostavno realnost se ne podudara sa onim sto svakodnevno slusamo..

Ja ne kontam kako ti neces da shvatis da je ta maska spansko selo u svim manjim sredinama.. To je tako, bilo da je maska spasonosna ili ne.. Tako je i sa ostalim mjerama zastite.. Jednostavno ne postoje u tim sredinama..

I koliko se sjecam naucnici su svojevremeno govorili da to sto je ljeto ne igra neku bitniju ulogu.. Imamo i konkretnu situaciju da smo citavo ljeto imali visoke brojeve i visoke procente pozitivnih, u jednom momentu preko 80 pacijenata na Podhrastovima, pa opet se smirilo.. Divljaju brojevi i u drzavama gdje se ljudi pridrzavaju mjera.. Rekordi padaju i u Njemackoj, kao i u svim evropskim drzavama..
Ponavljam: zato i imamo 20 umrlih dnevno.
Ljeto je bitno radi boljeg imuniteta, D vitamina i boravka vani. Sto je dokazano jer u gotovo svim evropskim zemljama smrtnost je drasticno pala tokom ljeta.
Itekako se u inostranstvu ne pridrzavaju. Pa zasto neke drzave uvode obavezne maske? Kaznu uvodis kad se neko necega pridrzava?
laik1981

#34056 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Nadzorna_ploca wrote: 23/10/2020 10:09 Joj argumenata, Neum, Bajrami i svadbe :mrgreen:
Pa na osnovu toga su se najavljivale apokalipse od strane struke i eksponencijalni rastovi.. Samo sto realnost opali samar, a onda se ti prognozeri poklope usima..
Naslovnica

#34058 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 23/10/2020 10:05
Naslovnica wrote: 23/10/2020 09:58
Mogy87 wrote: 23/10/2020 09:50
Samo ta 3 su provjerena. Sve ostalo je upitno jer su se javljali ljudi da su lazno potpisani.
John Snow memo ima 5.300 POTVRDJENIH potpisa.
Nije tačno.
3 su kreatori, a ispod njih na naslovnoj stranici su supotpisnici, što svako može i da provjeri.
Na stranu to što je i za tih 5300 način provjere vjerovatno podložan prevari, ali ja ne dovodim u pitanje tih 5300 potpisa, ja vjerujem a ti konstanto trubiš o samo 3 potpisa na deklaraciji, ali neće moći. ;-)
Svako ko ima pristup internetu može da provjeri za sebe ko stoji iza obje deklaracije je to.
Svi koji su supotpisnici GBD se ne provjeravaju.

Sta kazes podlozno prevari :lol:

Lancet

https://www.thelancet.com/journals/lanc ... X/fulltext

Medscape

https://www.medscape.com/viewarticle/939161
Ja, i? Podložno prevari, zašto da ne?
Ali ja kažem da vjerujem da su svi potpisi legitimni.
Ti naučnici koji su kreirali GBD (i glavni supotpisnici) su sigurno znali šta potpisuju i sigurno su pametniji od Mogy87 i Naslovnice.
To isto važi za ove druge.
Što se tiče imuniteta krda, mene interesuje kako se ugasi epidemija Španske gripe? Mutacijom ili imunitetom? Ili oboje?
Imunitet krda je prirodni fenomen i nije nepoznat u nauci. Prevashodno se postiže vakcinacijom, ali i na prirodan način, zarazom.
Da li je opasno? Jeste.
Da li je nemoguće? Ko zna?
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#34059 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

Hoće Janša da uvodi lockdown u SLO :evil: Dabogda im uveo sutra ujutro na tri mjeseca da im sva ekonomija ode u vražiju mater! Nije mi žao ni sekunde...
Nadzorna_ploca

#34060 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

kakavdanakneiskustvu wrote: 23/10/2020 10:14 1867 novozarazenih u hrvatskoj
Jadran, crkva, Njemci i Cesi i Austrijanci..
Jadni oni ako imaju svoj klix forum i dezurne strucnjake. :shock:
laik1981

#34061 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Mogy87 wrote: 23/10/2020 10:10
laik1981 wrote: 23/10/2020 10:03

Ja ne kontam kako ti neces da shvatis da je ta maska spansko selo u svim manjim sredinama.. To je tako, bilo da je maska spasonosna ili ne.. Tako je i sa ostalim mjerama zastite.. Jednostavno ne postoje u tim sredinama..

I koliko se sjecam naucnici su svojevremeno govorili da to sto je ljeto ne igra neku bitniju ulogu.. Imamo i konkretnu situaciju da smo citavo ljeto imali visoke brojeve i visoke procente pozitivnih, u jednom momentu preko 80 pacijenata na Podhrastovima, pa opet se smirilo.. Divljaju brojevi i u drzavama gdje se ljudi pridrzavaju mjera.. Rekordi padaju i u Njemackoj, kao i u svim evropskim drzavama..
Ponavljam: zato i imamo 20 umrlih dnevno.
Ljeto je bitno radi boljeg imuniteta, D vitamina i boravka vani. Sto je dokazano jer u gotovo svim evropskim zemljama smrtnost je drasticno pala tokom ljeta.
Itekako se u inostranstvu ne pridrzavaju. Pa zasto neke drzave uvode obavezne maske? Kaznu uvodis kad se neko necega pridrzava?
Ti si ta koja je hvalila evropski mentalitet, a vidimo da i u Njemackoj rekordi padaju iz dana u dan.. Mjere u praksi kod nas postoje u 6-8 gradova, a i tu je to mozda 50% na udarnijim lokacijama gdje se upozorava, u trznim centrima, glavnim ulicama, bankama i sl. Udjes u neki lokalni granap, benzinsku pumpu i vidis da niko ne haje ni 2%.. I to se nece promijeniti.. U manjim sredinama niti se testira niti se ko pridrzava.. Najbolje se to moze vidjeti iz izvjestaja za RS jer oni detaljnije pobroje sva mjesta u kojima imaju pozitivne.. Po 1-2 slucaja u mjestima u Istocnoj Bosni, a niko o virusu i neprica, a kamo li da praktikuje neke mjere zastite..
Mogy87

#34062 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Naslovnica wrote: 23/10/2020 10:17
Naslovnica wrote: 23/10/2020 09:58
Nije tačno.
3 su kreatori, a ispod njih na naslovnoj stranici su supotpisnici, što svako može i da provjeri.
Na stranu to što je i za tih 5300 način provjere vjerovatno podložan prevari, ali ja ne dovodim u pitanje tih 5300 potpisa, ja vjerujem a ti konstanto trubiš o samo 3 potpisa na deklaraciji, ali neće moći. ;-)
Svako ko ima pristup internetu može da provjeri za sebe ko stoji iza obje deklaracije je to.

Lancet

Medscape

Ti naučnici koji su kreirali GBD (i glavni supotpisnici) su sigurno znali šta potpisuju i sigurno su pametniji od Mogy87 i Naslovnice.
Što se tiče imuniteta krda, mene interesuje kako se ugasi epidemija Španske gripe? Mutacijom ili imunitetom? Ili oboje?
Imunitet krda je prirodni fenomen i nije nepoznat u nauci. Prevashodno se postiže vakcinacijom, ali i na prirodan način, zarazom.
Da li je opasno? Jeste.
Evo i da ga postignemo, kako mislis "odrzavati" taj kolektivni imunitet?
Za bolest kod koje imunitet traje 6 mjeseci?
Ljudi se konstantno radjaju takodjer?
Nismo imali kolektivni imunitet "prirodnim putem" ni za bolesti koje se preboluju jednom u zivotu poput morbila i varicela. A ti bi ga ostvario za bolest gdje je reinfekcija dokazana.
Ja razumijem da tebi normalizacija zivota, posebno skolstva, super zvuci. I meni isto. Ali ovi ljudi nisu dali odgovor na pitanje KAKO.
O tome i samo o tome se radi. Kako ovo provesti u praksi.
laik1981

#34063 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Mogy87 wrote: 23/10/2020 10:30

Lancet

Medscape

Da li je opasno? Jeste.
Nismo imali kolektivni imunitet "prirodnim putem" ni za bolesti koje se preboluju jednom u zivotu poput morbila i varicela. A ti bi ga ostvario za bolest gdje je reinfekcija dokazana.
Ja razumijem da tebi normalizacija zivota, posebno skolstva, super zvuci. I meni isto. Ali ovi ljudi nisu dali odgovor na pitanje KAKO.
Svjesno izostavljas odgovor T memorijskih stanica?
Mogy87

#34064 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

laik1981 wrote: 23/10/2020 10:31
Mogy87 wrote: 23/10/2020 10:30
Da li je opasno? Jeste.
Svjesno izostavljas odgovor T memorijskih stanica?
To su vrlo komplikovani mehanizmi koje ne razumijemo ni za mnogo ozbiljnije bolesti. Imas taj odgovor i za morbile pa zasto nije postignut kolektivni imunitet prirodnim putem?
Jedna od najkompleksijih oblasti imunologije, ali ti garantujes da stiti :roll:
laik1981

#34065 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Diplomirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao je na sveučilištu u Bruxellesu. Poslijedoktorski studij je nastavio u Francuskoj i SAD-u. Izvanredni je od 1972. godine, a poslije i redoviti profesor genetike na Sveučilištu u Bruxellesu, a od 1988. profesor stanične biologije. Voditelj je Laboratorija za evolucijsku i molekularnu biologiju. Savjetnik je premijera Republike Hrvatske za znanost i direktor MedILS-a, jedinstvenog instituta u Splitu koji okuplja sjajne znanstvenike u Hrvatskoj.

Objavio je 177 radova, opisao 25 originalnih otkrića citiranih više tisuća puta, te je dobitnik 12 svjetskih nagrada. U Jutarnjem je izabran za vodećeg hrvatskog intelektualca.

Dana 4. srpnja 2011. uručena mu je europska nagrada za mikrobiologiju, koju mu je u sklopu proslave srebrnog jubileja Federacije europskih mikrobioloških društava (FEMS) u Ženevi uručio predsjednik FEMS-a, profesor Bernhard Schink.[2] Riječ je o nagradi koju dodjeljuje Federation of European Microbiological Societies (FEMS), a nosi ime profesora Andréa M. Lwoffa, prvog FEMS-ovog predsjednika. Nagrada se od 2000. godine dodjeljuje za vrhunska znanstvena postignuća u mikrobiologiji i predstavlja najprestižniju mikrobiološku nagradu koju pojedinac ili skupina znanstvenika mogu dobiti u tom području. Profesor Radman tek je peti dobitnik ovog iznimnog priznanja.[
Radman: U Hrvatskoj je skoro dvije hiljade smrti manje nego prošle godine, više štete pravi panikaNel Pavletic/PIXSELL
Čuveni hrvatski naučnik akademik Miroslav Radman za RTL Direkt je govorio o epidemiji koronavirusa.

Rekao je da su sve veće brojke zaraženih svakako zabrinjavajuće, a kada je riječ o rigoroznim mjerama nekih evropskih zemalja, kaže da se njihov rezultat još ne može znati.

"Veoma je teško kritizirati opreznost onih koji su odgovorni. Ne možemo znati rezultat tih mjera, ali do sada su one dobro radile. A koja je dimenzija ovog problema javnog zdravlja, ja sam ne znam, ali kad pogledam podatke Hrvatskog zavoda za statistiku, onda se fino može pročitati da u ovom dijelu godine ima 1.967 smrti manje nego u istom periodu prošle godine", kazao je on.

Čovjek se onda zdravim razumom pita gdje je tako strašan problem, nastavio je.

"Ne znam koji je nivo inžinjerstva ovog puta i zašto je Covid postao takva zvijezda, celebrity, kad imamo manje smrtnih slučajeva nego u isto doba prošle godine", rekao je Radman.
Ravnozemljas? Covjek guster?
Last edited by laik1981 on 23/10/2020 10:40, edited 1 time in total.
Naslovnica

#34066 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

@Mogy87
Pretpostavljam da ćemo se vakcinisati svakih 6 mjeseci, mada bi neki ovdje to i voljeli. :lol:
Ne znam samo kako prestadoše one silne pandemije kojekakvih H1N1&co virusa u prošlosti? Neke od tih pandemija su trajale godinama, bez vakcina, pa opet se završile. 🤔
Mnogi virusi su kroz istoriju izgubili na snazi kroz mutacije. Pretpostavljam da je tu djelimičnu ulogu odigrao i kolektivni imunitet, preko kojeg je virus oslabio i na kraju nestao.
Uostalom, ne mislim ja ništa, ko sam ja da mislim?
Pitajte ove glupe naučnike i nobelovce kako su mogli zaboraviti na tu sitnicu...
:thumbup:
armin071

#34067 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

laik1981 wrote: 23/10/2020 10:35
Radman: U Hrvatskoj je skoro dvije hiljade smrti manje nego prošle godine, više štete pravi panikaNel Pavletic/PIXSELL
Čuveni hrvatski naučnik akademik Miroslav Radman za RTL Direkt je govorio o epidemiji koronavirusa.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Rekao je da su sve veće brojke zaraženih svakako zabrinjavajuće, a kada je riječ o rigoroznim mjerama nekih evropskih zemalja, kaže da se njihov rezultat još ne može znati.

"Veoma je teško kritizirati opreznost onih koji su odgovorni. Ne možemo znati rezultat tih mjera, ali do sada su one dobro radile. A koja je dimenzija ovog problema javnog zdravlja, ja sam ne znam, ali kad pogledam podatke Hrvatskog zavoda za statistiku, onda se fino može pročitati da u ovom dijelu godine ima 1.967 smrti manje nego u istom periodu prošle godine", kazao je on.

"Ne znam koji je nivo inžinjerstva ovog puta i zašto je Covid postao takva zvijezda, celebrity, kad imamo manje smrtnih slučajeva nego u isto doba prošle godine", rekao je Radman.
Pa gdje nadje tog gustera i ravnozemljasa pored zivog Faucija i Drostena?? Nije niko lud da slusa tog anonimusa koji sigurno negdje u stanu ima svastiku sakrivenu ispod jorgana....
Mogy87

#34068 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Naslovnica wrote: 23/10/2020 10:37 Pretpostavljam da ćemo se vakcinisati svakih 6 mjeseci, mada bi neki ovdje to i voljeli. :lol:
Ne znam samo kako prestadoše one silne pandemije kojekakvih H1N1&co virusa u prošlosti? Neke od tih pandemija su trajale godinama, bez vakcina, pa opet se završile. 🤔
Mnogi virusi su kroz istoriju izgubili na snazi kroz mutacije. Pretpostavljam da je tu djelimičnu ulogu odigrao i kolektivni imunitet, preko kojeg je virus oslabio i na kraju nestao.
Uostalom, mislim ja ništa, ko sam ja da mislim?
Pitajte ove glupe naučnike i nobelovce kako su mogli zaboraviti na tu sitnicu...
Pa upravo zato je izazov napraviti vakcinu za koju ce imunitet trajati duze od 6 mjeseci. Na tome rade ovi "glupani".
Ne bi ti da komentarises, ali ipak si dao svoje misljenje.

Ja bi prije svega pitala ove naucnike KAKO misle provesti svoju strategiju. Jer o tome nista nisu rekli.

A opet 5.300 provjerenih naucnika kaze da je taj pristup opasno pogresno razmisljanje koje nije zasnovano na naucnim dokazima.

E sad vjerovati 3 ili 5.300 koji daju dokaze za svoju tvrdnju...

The arrival of a second wave and the realisation of the challenges ahead has led to renewed interest in a so-called herd immunity approach, which suggests allowing a large uncontrolled outbreak in the low-risk population while protecting the vulnerable. Proponents suggest this would lead to the development of infection-acquired population immunity in the low-risk population, which will eventually protect the vulnerable. This is a dangerous fallacy unsupported by scientific evidence.
Naslovnica

#34069 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 23/10/2020 10:43
Naslovnica wrote: 23/10/2020 10:37 Pretpostavljam da ćemo se vakcinisati svakih 6 mjeseci, mada bi neki ovdje to i voljeli. :lol:
Pa upravo zato je izazov napraviti vakcinu za koju ce imunitet trajati duze od 6 mjeseci. Na tome rade ovi "glupani".

Ja bi prije svega pitala ove naucnike KAKO misle provesti svoju strategiju. Jer o tome nista nisu rekli.

A opet 5.300 provjerenih naucnika kaze da je taj pristup opasno pogresno razmisljanje koje nije zasnovano na naucnim dokazima.

The arrival of a second wave and the realisation of the challenges ahead has led to renewed interest in a so-called herd immunity approach, which suggests allowing a large uncontrolled outbreak in the low-risk population while protecting the vulnerable. Proponents suggest this would lead to the development of infection-acquired population immunity in the low-risk population, which will eventually protect the vulnerable. This is a dangerous fallacy unsupported by scientific evidence.
Uuuu, ali si se našpanovala jutros, mako je reći...
Jesam li te to triggerovao prije druge kafe ili šta?!
:kiss:
Nije 3, više ih je. ;-)
I nije ih 5300, manje ih je.
Nema potrebe da porediš kruške i jabuke i da dovodiš ljude u zabludu.
Svako ko zna koristiti internet može pogledati prve stranice dokumenta, tu su glavni potpisnici i supotpisnici. ;-)
I ne zaboravi, appeal to authority. :kiss:
Hej, a šta ćemo ako se u dogledno vrijeme ne pronađe efikasna vakcina za period duži od 6 mjeseci? Pa onda te mutacije, doduše sporije nego sezonska gripa, ali opet... 🤔
Mogy87

#34070 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Naslovnica wrote: 23/10/2020 10:56

Nije 3, više ih je. ;-)
Svako ko zna koristiti internet može pogledati prve stranice dokumenta, tu su glavni potpisnici i supotpisnici. ;-)
Hej, a šta ćemo ako se u dogledno vrijeme ne pronađe efikasna vakcina za period duži od 6 mjeseci? Pa onda te mutacije, doduše sporije nego sezonska gripa, ali opet... 🤔
Kako su kruske i jabuke kad je John Snow memo odgovor naucne zajednice na GBD?

Kako ih je manje od 5.300? Slobodno ih prebroji.

Isto sto i do sad: maska u zatvorenom, distanca, pranje ruku, ostanes kuci ako si bolestan i to je to.
Trappist

#34071 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

laik1981 wrote: 23/10/2020 10:35 Diplomirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao je na sveučilištu u Bruxellesu. Poslijedoktorski studij je nastavio u Francuskoj i SAD-u. Izvanredni je od 1972. godine, a poslije i redoviti profesor genetike na Sveučilištu u Bruxellesu, a od 1988. profesor stanične biologije. Voditelj je Laboratorija za evolucijsku i molekularnu biologiju. Savjetnik je premijera Republike Hrvatske za znanost i direktor MedILS-a, jedinstvenog instituta u Splitu koji okuplja sjajne znanstvenike u Hrvatskoj.

Objavio je 177 radova, opisao 25 originalnih otkrića citiranih više tisuća puta, te je dobitnik 12 svjetskih nagrada. U Jutarnjem je izabran za vodećeg hrvatskog intelektualca.

Dana 4. srpnja 2011. uručena mu je europska nagrada za mikrobiologiju, koju mu je u sklopu proslave srebrnog jubileja Federacije europskih mikrobioloških društava (FEMS) u Ženevi uručio predsjednik FEMS-a, profesor Bernhard Schink.[2] Riječ je o nagradi koju dodjeljuje Federation of European Microbiological Societies (FEMS), a nosi ime profesora Andréa M. Lwoffa, prvog FEMS-ovog predsjednika. Nagrada se od 2000. godine dodjeljuje za vrhunska znanstvena postignuća u mikrobiologiji i predstavlja najprestižniju mikrobiološku nagradu koju pojedinac ili skupina znanstvenika mogu dobiti u tom području. Profesor Radman tek je peti dobitnik ovog iznimnog priznanja.[

Ravnozemljas? Covjek guster?
Ima li on 2-3 profila na forumu da nam pojasni neke stvari? Nema! Sto bi ga onda slusali, nebitan totalno lik
Naslovnica

#34072 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 23/10/2020 11:04
Naslovnica wrote: 23/10/2020 10:56

Nije 3, više ih je. ;-)
Kako su kruske i jabuke kad je John Snow memo odgovor naucne zajednice na GBD?

Kako ih je manje od 5.300? Slobodno ih prebroji.

Isto sto i do sad: maska u zatvorenom, distanca, pranje ruku, ostanes kuci ako si bolestan i to je to.
Miješaš broj kreatora i glavnih supotpisnika prve deklaracije sa brojem potpisa na drugoj deklaraciji.
Poređenje brojeva 3 i 5300 na način na koji ti to predstavljaš će nekoga ko ne zna o čemu se radi dovesti u zabludu.
Nema potrebe za poluistina i uvijek imaj na umu appeal to authority. :thumbup:
geralt

#34073 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

Trappist wrote: 23/10/2020 10:07 "Radman: U Hrvatskoj je skoro dvije hiljade smrti manje nego prošle godine, više štete pravi panika"

Teoreticar zavjere ?
Izgradis betonski bunker oko kuce jer je najavljeno granatiranje. kuca ti prezivi granatiranje sa minimalnom stetom, i onda ti neko dodje i kaze "jesi budala sto si pravio bunker, vidis da ti kuci nije nista bilo".
Trappist

#34074 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

geralt wrote: 23/10/2020 11:30
Trappist wrote: 23/10/2020 10:07 "Radman: U Hrvatskoj je skoro dvije hiljade smrti manje nego prošle godine, više štete pravi panika"

Teoreticar zavjere ?
Izgradis betonski bunker oko kuce jer je najavljeno granatiranje. kuca ti prezivi granatiranje sa minimalnom stetom, i onda ti neko dodje i kaze "jesi budala sto si pravio bunker, vidis da ti kuci nije nista bilo".
Odlicno poredjenje, nema sta. Sto onda ne uvedu trajni lockdown 365 dana u godini, spasili bi onda miliona zivota po tvojoj logici.
Dozer

#34075 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Osim onih sto umru od raka, malarije, ebole, side, cigara, itd...
Locked