Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MorningStar wrote: ↑25/10/2020 22:54
Na'ci tamo 89 je negdje 4 000 000 ljudi zivilo u tih 4200 km2 zabiti (ako je 800 000 azera protjerano a armenci su cinili 70+% populacije):
On 29 November 1989, direct rule in Nagorno-Karabakh was ended and the region was returned to Azerbaijani administration.[65] The Soviet policy backfired, however, when a joint session of the Armenian Supreme Soviet and the National Council, the legislative body of Nagorno-Karabakh, proclaimed the unification of Nagorno-Karabakh with Armenia. In 1989, Nagorno-Karabakh had a population of 192,000.The population at that time was 76 percent Armenian and 23 percent Azerbaijanis, with Russian and Kurdish minorities
al neJ'ma veze kazu 800 iljada nasi naci 800 iljada
Mislim da si polupao loncice.
Nije tih 800.000 protjerano iz NK, nego sa svih okupiranih teritorija.
Opet znaci na teritoriji van gornjo kaRabaka dje nema niti jednog grada.. ima onaj Dzibrail sta vec (2 ulice ) je zapravo zivilo 600 000 azera tj. 3x veca populacija nego sto je imao NK koji ima eto 5x vise sela i tih "gradova" Jel ozbiljno ono vjerujete u to ili ima trunka sumnje ... ono malo kad razmislite .. ako mozete ? (odnosi se na ove navijace i generale )
I onda su skupili sve tablice i odnijeli u selo koje lici na Srebrenik onako po slikama i napravili zid?
Piše: After expelling 800,000 #Azerbaijanis from the #Karabakh...
Wiki podaci:
Area
• Total
4,400 km2 (1,700 sq mi)
• Water (%)
negligible
Population
• 2013 estimate
146,573[1]
• 2010 census
141,400[2]
• Density
29/km2 (75.1/sq mi)
Pa sad sta je tacno?
Iz ovog razloga objave na Twitteru treba provjeravati kao i sve ostale izvore informacija. Znam da je svrha odredenih postova da se potvrde vlastiti stavovi i diskusija onemoguci ali neke objave su uvrede za inteligenciju.
corolla02 wrote: ↑25/10/2020 23:06
bolest nakon bolesti
Sto je bolest necije vjersko opredjeljenje ? Jel bolesno ako Azeri klanjaju i to ? Opet se vracamo na onaj sustinski faktor koji "pali" ovdje ove navijace a to je naravno vjera. NOsi vs njiOvi
Nisu Armeni bili toliko drcni u svim ovim zajebanim trenutcima bez pokrica. Iako su jaci fajteri bez sumnje od Azera. Znali su da imaju kec u rukavu. A Putin I obaj njegov drug sa brkovima....pokazali m gdje im je stolica.
Znao sam daje neka igra....ito sam potencirao. Ali nisam se nadao ovakvom raspletu. Epilig da...ali ovi potezi ne bas
Zakljucak....Da su ti Rusi i Turci savjeznici...jebao si jeza
Znas vec gdje
MorningStar wrote: ↑25/10/2020 23:08
Opet znaci na teritoriji van gornjo kaRabaka dje nema niti jednog grada.. ima onaj Dzibrail sta vec (2 ulice ) je zapravo zivilo 600 000 azera tj. 3x veca populacija nego sto je imao NK koji ima eto 5x vise sela i tih "gradova" Jel ozbiljno ono vjerujete u to ili ima trunka sumnje ... ono malo kad razmislite .. ako mozete ? (odnosi se na ove navijace i generale )
Trolaš i prosipaš gluposti. Imaš podatke na Wikipediji, nemoj smarat ljude.
Pa upravo sam izmedju ostalog to i citao. To je sindrom " I want to believe"
Sta da nesmetano se povracotine tipa radovanja ubijanju nekih tamo vojnika neke drzave koju vecina na karti nije vidila se prosipaju ? Jer eto jedni su "nasi" a drugi nisu "nasi"
I onda su skupili sve tablice i odnijeli u selo koje lici na Srebrenik onako po slikama i napravili zid?
Piše: After expelling 800,000 #Azerbaijanis from the #Karabakh...
Wiki podaci:
Area
• Total
4,400 km2 (1,700 sq mi)
• Water (%)
negligible
Population
• 2013 estimate
146,573[1]
• 2010 census
141,400[2]
• Density
29/km2 (75.1/sq mi)
Pa sad sta je tacno?
Iz ovog razloga objave na Twitteru treba provjeravati kao i sve ostale izvore informacija. Znam da je svrha odredenih postova da se potvrde vlastiti stavovi i diskusija onemoguci ali neke objave su uvrede za inteligenciju.
tacno je to da lachin, shusha, agdam, fuzuli. zelgelan, yebrail, gubadli i jos par tih regija nisu bili u pokrajini NK anci nemoj nekadasnju autonomiju poistovjecivat sa okupiranim prostorom
bolest nakon bolesti
Sto je bolest necije vjersko opredjeljenje ? Jel bolesno ako Azeri klanjaju i to ? Opet se vracamo na onaj sustinski faktor koji "pali" ovdje ove navijace a to je naravno vjera. NOsi vs njiOvi
azeri ne klanjaju ako ti je lakše
Pa sta vec rade mlate kandilima il cesu krave za srecu
Elem primirje koje nece ni biti primirje, nagledalo se toga u proslosti kolko hoces, naprotiv moze se ocekivati jos veca tarapana, azeri kontrolisu igricu.
Last edited by The 51st State on 25/10/2020 23:17, edited 1 time in total.
The 51st State wrote: ↑25/10/2020 23:16
Elem primirje koje nece ni biti primirje, nagledalo se toga u proslosti kolko hoces, naprotiv moze se ocekivati jos veca tarapana, azeri kontrolisu igricu.
Hajde, ne za*ebavaj. Kontroliše Tajip, ali su mu počeli puŠĆati elektro-šokove. Kreni, stani, stani, kreni...
MorningStar wrote: ↑25/10/2020 23:09
ovo je vec vidjeno na brdovitom balkanu i znamo kako je zavrsilo; ubijati, rovariti, satanizirati sve sto je drugacije i drugo i onda kod popa ici da ti oprosti ovaj ili onaj grijeh, naziva se mitomanija ili bolest
bolest nakon bolesti
Pa u biti to i jeste problem, da se ne lažemo i taj rat je zbog vjere, dobro hajde ne primarno i samo zbog vjere ali jeste zbog toga. Zato jeste bolest da se ljudska vrsta ubija zbog različitog vjerovanja a toga su Abrahamske religije pune. Meni je ovo isto kao kada je pop krstio tenkove i topove pred put za Bosnu i Hrvatsku, bolesno mi je to, onaj u kojeg vjeruju sigurno ne podržava ubijanje bez obzira na motiv - ali nikako. Zar to nije bolest haj ti meni reci? Isto mislim za sve abrahamske religije da ne bude zabune.
Last edited by Milenkov buraz on 25/10/2020 23:23, edited 1 time in total.
bolest nakon bolesti
Pa u biti to i jeste problem, da se ne lažemo i taj rat je zbog vjere, dobro hajde ne primarno i samo zbog vjere ali jeste zbog toga. Zato jeste bolest da se ljudska vrsta ubija zbog različitog vjerovanja a toga su Abrahamske religije pune. Meni je ovo isto kao kada je pop krstio tenkove i topove pred put za Bosnu i Hrvatsku, bolesno mi je to, onaj u kojeg vjeruju sigurno ne podržava ubijanje bez obzira na motiv - ali nikako. Zar to nije bolest haj ti meni reci?
Itekako, i to na obje strane gdje god se poziva na Boga i ciji je "pravi" ili "ispravniji" ili "mi smo pravi vjernici oni su u zabludi" bla bla.
Licno privatno misljenje je da Bog je odavno ostavio ta mjesta gdje se proljeva krv posebno u njegovo ime i nema nasi njihovi nego ljudi.
Ali religija je odlican alat. Itekako efikasan i koristen nebrojeno puta do sada u ratovima,sistemima uprave itd.
Last edited by MorningStar on 25/10/2020 23:24, edited 1 time in total.
The 51st State wrote: ↑25/10/2020 23:16
Hajde, ne za*ebavaj. Kontroliše Tajip, ali su mu počeli puŠĆati elektro-šokove. Kreni, stani, stani, kreni...
Svejedno, alijev, tajip uopste nije bitno, prosta logika nalaze da se ne staje dok se kotrlja kako treba, a azeri melju na frontu i unistavaju armenske oruzane snage na nivo gerile, nisu ludi da ispuste priliku koju sada imaju te da otkantaju armence kao bilo kakvu prijetnju u buducnosti i pri tom se nacionapno uzdignu kroz oslobadjanje okupiranih terittorija, dakle diplomatske sarade su tu samo da se odrzi privid zainteresovanosti medjunarodne zajednice.