Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Eto ti 1.6 TDI, ja nisam skidao usisnu glavu mrsko mi bilo da skidam CR granu i vakum crijeva.
Sve u svemu nakon ciscenja leti.
Najveca mana kao sto sam rekao ne dovoljno forsiranje auta, pa se sva garez nakuplja, a kada ga stisces bude u tecnijem stanju pa nekako i sagori. Kako god DPF trpi.
- Poboljsan hladan start
- Poboljsan odaziv na gas, kao i sama kontrola
- Bolje ubrzava
- Nema neravnomjernog rada motora pri DPF regeneraciji
ovo je 2016 6 2.2D 210kkm..nas ti kolko se goriva potrosi kad prEtisnes
Moze li mi neko obajsniti, ali bez svađe na 500 stranica, prilikom mijenjanja filtera goriva na nepunih 9000 predjenih dakle filter je crn ko katran...msm ok nema problema sa autom uglavom je 90% otvorene voznje sitno po gradu... Bosov filter stavljen, sad je Mahle...dizel gorivo i to jos na EP sipano u 98% slucajeva sipanja...
Pozdrav ljudi. Imam jedan problem pa ako može neko da mi pomogne ? Imam Škodu Octavia A7 2013 godina 1.6 TDI 77 KW. U zadnjih možda 6 mjeseci mi sve izbacuje grešku na board-u : The infotament System is switched off, pa mi se dešava da uopšte mi ne daje zvučni signal za nevezan pojas od suvozača itd. Ugasim auto i nakon par minuta upalim ne pali se to upozorenje. Prije par dana sam zamjenio i akumulator, kupio novi ali i dalje mi se javlja taj problem. Ako ima neko savjet da mi kaže šta mi je činiti ?
rename wrote: ↑23/10/2020 10:26
Pozdrav ljudi. Imam jedan problem pa ako može neko da mi pomogne ? Imam Škodu Octavia A7 2013 godina 1.6 TDI 77 KW. U zadnjih možda 6 mjeseci mi sve izbacuje grešku na board-u : The infotament System is switched off, pa mi se dešava da uopšte mi ne daje zvučni signal za nevezan pojas od suvozača itd. Ugasim auto i nakon par minuta upalim ne pali se to upozorenje. Prije par dana sam zamjenio i akumulator, kupio novi ali i dalje mi se javlja taj problem. Ako ima neko savjet da mi kaže šta mi je činiti ?
...ovo je do gazde 'bolikhurca' sto vozi 'kola' dok nesto ne otpadne...gledajte obrve iznad tocka...svak normalan bi to sredio na samu pojavu hrdje a on pustio da se poluraspadne i jos snima...isto da kucanica ne ocisti stan godinu dana i onda kaze nevalja Jupol...
Kataklinger wrote: ↑25/10/2020 12:49
Sta bi sa onom temom "Lopovske auto kuce....." Da nije Kramar podmazao nekome iz Klixa da se ukine tema jer se toboze njihovo ime naslo na istoj
Jucer presao 150km i parkirao auto,nikakvih problema nije bilo. Danas upalim auto,izbaci mi na kontrolnoj tabli da fali rashladne tecnosti i da ugasim auto. Ugasim auto,otvorim haubu kad nema cepa na posudi,nadjem ga dole ispod motora U posudi nije bilo tragova ulja,nasuo sam oko 500ml antifriza i zavrnuo cep. Nakon toga sve normalno,presao sam 20km temperatura ne prelazi 90°C,grijanje radi normalno,auto nije izgubio na vuci... Jos da napomenem da su mi prije 10 dana u servisu mjerili do koliko stepeni drzi antifriz,jel moguce da nisu dobro zavrnuli cep? Sta vi mislite?
Paulaner wrote: ↑26/10/2020 18:24
Jucer presao 150km i parkirao auto,nikakvih problema nije bilo. Danas upalim auto,izbaci mi na kontrolnoj tabli da fali rashladne tecnosti i da ugasim auto. Ugasim auto,otvorim haubu kad nema cepa na posudi,nadjem ga dole ispod motora U posudi nije bilo tragova ulja,nasuo sam oko 500ml antifriza i zavrnuo cep. Nakon toga sve normalno,presao sam 20km temperatura ne prelazi 90°C,grijanje radi normalno,auto nije izgubio na vuci... Jos da napomenem da su mi prije 10 dana u servisu mjerili do koliko stepeni drzi antifriz,jel moguce da nisu dobro zavrnuli cep? Sta vi mislite?
Naravno da je moguce, klosari su te mogli kostati para i zivaca. Meni su tako na prethodnom autu zeznuli crijevo, nisu ga fino vratili i skocila temperatura (upozorenje se upalilo tek kad je temp bila 120-130) i belaj sa dihtungom. U svakom slucaju prati nivo anifriza ujutro kad je motor skroz hladan i na ravnom.
Naravno da je moguce, klosari su te mogli kostati para i zivaca. Meni su tako na prethodnom autu zeznuli crijevo, nisu ga fino vratili i skocila temperatura (upozorenje se upalilo tek kad je temp bila 120-130) i belaj sa dihtungom. U svakom slucaju prati nivo anifriza ujutro kad je motor skroz hladan i na ravnom.
jel to i ford srao sa pokazivacem temperature ko i mazda?? ,fol ima lampica plava,crvena i treptajuca crvena
S vremena na vrijeme javlja da mi je svjetlo na registraciji "defective". Sijalica je pregorila i onaj jedan limic ispao pa sijalica ne moze ni stajati. Izvadio sam taj limic i sijalicu i vratio onaj umetak kako je i bio i zavrnuo. Sad mi javlja tu gresku. Ne razumijem sto onda stalno ne gori to upozorenje nego samo ponekad. I ima li da se taj umetak cijeli promjeni?
konektovan wrote: ↑21/10/2020 10:39
Kia sorento 2005, voda od pedala do sjedista na vozacevom mjestu, bas natopljeno, cak i ispod sjedista, na desnoj strani volan??
Meni bila voda ispod suvozacevih nogu, zacepili se bili odvodi iza motora brisaca, skin'o sve i procack'o kanale, nije se vise javljalo
konektovan wrote: ↑21/10/2020 10:39
Kia sorento 2005, voda od pedala do sjedista na vozacevom mjestu, bas natopljeno, cak i ispod sjedista, na desnoj strani volan??
Meni bila voda ispod suvozacevih nogu, zacepili se bili odvodi iza motora brisaca, skin'o sve i procack'o kanale, nije se vise javljalo