ali budući da je danas 137 novih slučajeva, uvećanih za ovih 85, dobijemo rezultat da je danas u sarajevo 222 novozaražena. skoro kao u cijeloj srbiji ili crnoj gori.
strašno.
Moderator: O'zone
Prati ili klix ili Avaz i Faktor. Klix objedini za 24 sata i objavljuje jednom, ova dva druga objavljuju ujutru i navece.malakh wrote: ↑16/10/2020 23:25 večernji izvještaj govori da je u sarajevu novih 85 slučajeva. oni će preptostavljam ući u sutrašnju statistiku?
ali budući da je danas 137 novih slučajeva, uvećanih za ovih 85, dobijemo rezultat da je danas u sarajevo 222 novozaražena. skoro kao u cijeloj srbiji ili crnoj gori.
strašno.možda sam ja nešto pogrešno shvatio.
i koliko si ti izbrojala za danas?Mogy87 wrote: ↑16/10/2020 23:27Prati ili klix ili Avaz i Faktor. Klix objedini za 24 sata i objavljuje jednom, ova dva druga objavljuju ujutru i navece.malakh wrote: ↑16/10/2020 23:25 večernji izvještaj govori da je u sarajevu novih 85 slučajeva. oni će preptostavljam ući u sutrašnju statistiku?
Koliko je na klixu bilo..137. S obzirom na to koliko testiramo taj broj je sigurno veci. Bitno je koliko je hospitalizirano (52) i broj umrlih. Dok broj hospitaliziranih se ne blizi maksimumu (100) situacija je koliko-toliko pod kontrolom.malakh wrote: ↑16/10/2020 23:51i koliko si ti izbrojala za danas?Mogy87 wrote: ↑16/10/2020 23:27Prati ili klix ili Avaz i Faktor. Klix objedini za 24 sata i objavljuje jednom, ova dva druga objavljuju ujutru i navece.malakh wrote: ↑16/10/2020 23:25 večernji izvještaj govori da je u sarajevu novih 85 slučajeva. oni će preptostavljam ući u sutrašnju statistiku?
Zato što ima jako puno nježnih cvjetića koji ne mogu da prihvate realnost i onda rade svakakvu mentalnu gimnastiku da se izvuku iz te nelagode.el_bake007 wrote: ↑16/10/2020 23:38 Zasto se opsjedate time hoce li biti ubrojani u danasnju ili sutrasnju statistiku, ljudi su zarazeni u svakom slucaju i postoji velika vjerovatnoca da su jos nekome prenjeli virus
malakh wrote: ↑16/10/2020 23:51
večernji izvještaj govori da je u sarajevu novih 85 slučajeva. oni će preptostavljam ući u sutrašnju statistiku?
Nisu ti tacni brojevi....Edin H. wrote: ↑16/10/2020 20:32Ironmen wrote: ↑16/10/2020 20:13 Italija 10k Njemacka 7k Francuska 25k a sve im moguce mjere na snazi, dosla promjena vremena hladnije vrijeme i dzaba ti sve vrste mjera dezinfekcije, maske, socijalne distance i ostalo...Problem korone je sto niko ne zna dovoljno o ovome viruse a i testovi si sigurno bara bara.
Ako govoris o novim slucajevima u zadnja 24 sata UK 43 milje (136 osoba preminule) Italija je 36 milja (55), Francuska 33 milje (122) , Spanija 33 milje (222)
Dzaba ti mjere ako ih raja ne postuju
odluka o nosenju maski i vazi do 31.12., tekst odluke, 4. tackaLakat Jebić wrote: ↑16/10/2020 15:21Dr. Aida Pilav je kazala da je MUP insistirao da nova naredba bude na snazi do 31. decembra, a da se ona nije složila, da je tražila da bude 15 danadaddy-kool wrote: ↑16/10/2020 12:08Trappist wrote: ↑16/10/2020 12:04 https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... aja-597832
"Šefica Kriznog štaba KS: Možemo još neke mjere zategnuti i napraviti restrikciju, ovo je slijed događaja"
GLedaj bahatluka, popišam joj se na doktorsku diplomu. Kad je krenuo drugi val gospoja na ljetovanje otisla u tursku a kad se vratila savjetovala narodu da ne putuje izvan granica BiH. I trebam slusati takvu osobu i misliti da se ona brine za moje zdravlje?-Naredbe treba poštovati, ne treba ih komentarisati.![]()
A kakve veze ima MUP sa epidemioloskim mjerama? Za sta se oni pitaju? Sto je njihovo misljenje vazno?
odluka o ogranicavanju broja okupljenih u ztvorenom vazi 15 danaOva Naredba stupa na snagu danom donošenja, i ista će se primjenjivati od 15.10.2020. godine do 31.12.2020. godine.
Nisam ih ja brojaokonektovan wrote: ↑17/10/2020 00:42Nisu ti tacni brojevi....Edin H. wrote: ↑16/10/2020 20:32Ironmen wrote: ↑16/10/2020 20:13 Italija 10k Njemacka 7k Francuska 25k a sve im moguce mjere na snazi, dosla promjena vremena hladnije vrijeme i dzaba ti sve vrste mjera dezinfekcije, maske, socijalne distance i ostalo...Problem korone je sto niko ne zna dovoljno o ovome viruse a i testovi si sigurno bara bara.
Ako govoris o novim slucajevima u zadnja 24 sata UK 43 milje (136 osoba preminule) Italija je 36 milja (55), Francuska 33 milje (122) , Spanija 33 milje (222)
nije ti niko naredio da natovaris 50 kg na leda i pjesacis 20 kmaldinjo wrote: ↑15/10/2020 23:05Te "šuplje" priče možeš pisati naivcima koji vjeruje tim glupostima. I znaš koliko me interesuje Turska ili neka država u svijetu. Ja živim u BiH i ne želim biti "ovca" koja će raditi sve što joj narede. Dva puta sam ovdje na pdf-u upitao koja je to naučna studija dokazala da brnjice spriječavaju virus. Niko mi nije ponudio dokaz. Neki su rekli da ne postoji dokaz. Postoje podijeljenja mišljenja u svijetu. A u tom savremenom svijetu konstantno više od pola godine zakjučavaju cijele gradove i regije, pa zašto onda nisu iskorijenili virus, ako rade ispravno? U onim državama u kojima su rigorozne mjere najveći je rast zaraženih ljudi. Zašto ako rade ispravno?aerodinamika wrote: ↑15/10/2020 22:16cijeli svijet se slaze da postivanje mjera cini zastitu od virusa, u jednoj turskoj 90 miliona ljudi moze nosit maske, ne od juce, ili prekuce, a nade se antimasker u Bosni od 2.5 miliona stanovnika i zagovara proteste, zasto, zbog cega?
Nece vam kruna sa glava spast ako stavis masku, ima ih raznih, tanjih debljis, sa filterom ili bez nebitno, stavi je, ne radi sebe, radi drugih, krajem marta bice vakcina, do kraja iduce godine ce vjerovatno sve biti manje vise vraceno u normalu,
ako mozes svojim ponasanjem spasit barem jedan zivot stavi nesto preko nosa, sad ce zrak zbog lozenja biti sve losij, i da nema virusa makar neki sal, bilo sta, moze pomoc, ako neko je bolestan a nema simptoma, bar nece sirit kapljice virusa po zraku, kad dode kuci, oprace masku, sal, i koliko toliko pomoc da ne siri virus
uostalom mozes biti i antimasker, ni meni nije drago nosat masku, ali odluku su donijeli skolovani ljudi, na osnovu cinjenica,
ali zanemari i to, nek te ne interesuju ni tvoje zdravlje ni zdravlje drugih, ako ti se daje 500 KM-izvoli hodaj bez maske, izaces jednom, drugi pit sigurno neces
nije ni na zapadu disciplina (generalno, bacanje smeca , reciuklaza itd) zato sto vole vec sto ih lupi po dzepu, kod nas je vako sto se ne postuje sistem i struka, u bilo cemu
Ovako
Mogu biti samo veci od 222 ... Uskoro cemo vjerovatno poceti biljeziti i reinfekcije. To be seen naravno, ali za ocekivati je da ce se pojaviti ljudi koji ce se iznova zarazit i razvit bolest...konektovan wrote: ↑17/10/2020 00:42Nisu ti tacni brojevi....Edin H. wrote: ↑16/10/2020 20:32Ironmen wrote: ↑16/10/2020 20:13 Italija 10k Njemacka 7k Francuska 25k a sve im moguce mjere na snazi, dosla promjena vremena hladnije vrijeme i dzaba ti sve vrste mjera dezinfekcije, maske, socijalne distance i ostalo...Problem korone je sto niko ne zna dovoljno o ovome viruse a i testovi si sigurno bara bara.
Kakvih ti gluposti izrece to je strasno. Sta je popunjeni, koji kapaciteti? U podhrastovima 56 pacijenata, situacija ista kao i citave godine. Svugdje u svijetu povecan broj testiranja, logican slijed jeste povecanje otkrivenih zarazenih. Smrtnost ne raste i relativno niska. Za sada isto kao i sto je bilo, presranite dramiti bezveze.freelancerBIH wrote: ↑17/10/2020 10:16Mogu biti samo veci od 222 ... Uskoro cemo vjerovatno poceti biljeziti i reinfekcije. To be seen naravno, ali za ocekivati je da ce se pojaviti ljudi koji ce se iznova zarazit i razvit bolest...
Ovo je trenutno najgori trenutak za zarazit se, sto neko gore rece, ona zmija je 100% zatvorila KCUS i podhrastove.... Kapaciteti vecinom popunjeni na maksimum vjerovatno, ne smijem ni zamislit tek sta ce da bude kad krene jos jaca sezona gripe... Cuvajte se ljudi
Pod smrtnost misliš na procenat umrlih u odnosu na inficirane, ili brojke umrlih?Medobrundo25 wrote: ↑17/10/2020 10:29Kakvih ti gluposti izrece to je strasno. Sta je popunjeni, koji kapaciteti? U podhrastovima 56 pacijenata, situacija ista kao i citave godine. Svugdje u svijetu povecan broj testiranja, logican slijed jeste povecanje otkrivenih zarazenih. Smrtnost ne raste i relativno niska. Za sada isto kao i sto je bilo, presranite dramiti bezveze.freelancerBIH wrote: ↑17/10/2020 10:16Mogu biti samo veci od 222 ... Uskoro cemo vjerovatno poceti biljeziti i reinfekcije. To be seen naravno, ali za ocekivati je da ce se pojaviti ljudi koji ce se iznova zarazit i razvit bolest...
Ovo je trenutno najgori trenutak za zarazit se, sto neko gore rece, ona zmija je 100% zatvorila KCUS i podhrastove.... Kapaciteti vecinom popunjeni na maksimum vjerovatno, ne smijem ni zamislit tek sta ce da bude kad krene jos jaca sezona gripe... Cuvajte se ljudi
Halo ba, šta će mi maska na Velikom Polju na Igmanu?!aerodinamika wrote: ↑17/10/2020 02:49nije ti niko naredio da natovaris 50 kg na leda i pjesacis 20 kmaldinjo wrote: ↑15/10/2020 23:05Te "šuplje" priče možeš pisati naivcima koji vjeruje tim glupostima. I znaš koliko me interesuje Turska ili neka država u svijetu. Ja živim u BiH i ne želim biti "ovca" koja će raditi sve što joj narede. Dva puta sam ovdje na pdf-u upitao koja je to naučna studija dokazala da brnjice spriječavaju virus. Niko mi nije ponudio dokaz. Neki su rekli da ne postoji dokaz. Postoje podijeljenja mišljenja u svijetu. A u tom savremenom svijetu konstantno više od pola godine zakjučavaju cijele gradove i regije, pa zašto onda nisu iskorijenili virus, ako rade ispravno? U onim državama u kojima su rigorozne mjere najveći je rast zaraženih ljudi. Zašto ako rade ispravno?aerodinamika wrote: ↑15/10/2020 22:16
cijeli svijet se slaze da postivanje mjera cini zastitu od virusa, u jednoj turskoj 90 miliona ljudi moze nosit maske, ne od juce, ili prekuce, a nade se antimasker u Bosni od 2.5 miliona stanovnika i zagovara proteste, zasto, zbog cega?
Nece vam kruna sa glava spast ako stavis masku, ima ih raznih, tanjih debljis, sa filterom ili bez nebitno, stavi je, ne radi sebe, radi drugih, krajem marta bice vakcina, do kraja iduce godine ce vjerovatno sve biti manje vise vraceno u normalu,
ako mozes svojim ponasanjem spasit barem jedan zivot stavi nesto preko nosa, sad ce zrak zbog lozenja biti sve losij, i da nema virusa makar neki sal, bilo sta, moze pomoc, ako neko je bolestan a nema simptoma, bar nece sirit kapljice virusa po zraku, kad dode kuci, oprace masku, sal, i koliko toliko pomoc da ne siri virus
uostalom mozes biti i antimasker, ni meni nije drago nosat masku, ali odluku su donijeli skolovani ljudi, na osnovu cinjenica,
ali zanemari i to, nek te ne interesuju ni tvoje zdravlje ni zdravlje drugih, ako ti se daje 500 KM-izvoli hodaj bez maske, izaces jednom, drugi pit sigurno neces
nije ni na zapadu disciplina (generalno, bacanje smeca , reciuklaza itd) zato sto vole vec sto ih lupi po dzepu, kod nas je vako sto se ne postuje sistem i struka, u bilo cemutrazi se jednostavno da stavis komad platna na usta i nos kad boravis na otvorenom i zatvorenom javnom porvrsini, ako ti je tesko da ispostujes jednostavne mjere nekoliko mjeseci, neznam sta da ti reknem, vakcina ce prema najavama biti registrovana vrlo brzo, i najvjerovatnije dostupna od marta.
pitas zasto je najveci broj rast zarazenih/ objasnicu ti, zato, sto se velika kolicina ljudi nije ni pridrzavala mjera, u evropi imas jednu lieralnu tradiciju koja je na mnogo nacina pogoduje sirenju virusa, mnoge evropske zemlje nisu ni poduzimale drasticne mjere, uvijek je bila doza zadrske prilikom propisivanja mjera zastite, al nebitnoi, sad je propisana jednostavna mjera/nosi masku i odma kuknjava
zaista ne razumijem toliki otpor maskama, gledam antimaskere/objavljuju neke nebuloze, odvajaju slojeve maski koje su ionako tanke, buse ih iglamamaterijal za psihijatrije i psihijatrijska promatranja, hajd sto ugrozavaju sebe ali ugrozavaju i druge, a jednostavno nemaju na to pravo.
u pocetku ni sam nisam najoybiljnije shvatao stanje sa virusom, ali sada vidimo da je jednostavno, odgovornost je na svakom od nas, zivim u viseclanom domacinstvu, najmladji clan 3 godine, najstarija clanica 90 godina, nije nam tesko da postujemo mjere, jer znamo da navece dolazimo kuci, a nase ponasanje vani ima direkne posljedice na nase najmilije u kuci, nije tesko ni postavit mjere u kuci,boravak u zajednickim prostorijama je "kontroloisan" zna se ko kad jede, svako pere svoje sude i dezinfikuje prostor (kuhinja, kupatilo), rukavice ne koristim vani, ali redovno pranje ruku praktikujem, svako ima mogucnost da odluci da li vrednuje zivote drugih ili na yivot gleda kao na zajebanciju.
Mozes tako gledat na svoj, ali nemas pravo ugroyavati druge, ybog toga su i donijete mjere
Moze zatvaranje ugostiteljskih objekata ali da u roku od 30 dana punu platu onome kome su zabranili rad.