Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

User avatar
Nisrin
Posts: 5489
Joined: 26/04/2009 15:40
Location: Bistrik, RajvoSA

#43951 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Nisrin »

Image
User avatar
exliberal-ex
Posts: 7707
Joined: 11/04/2013 00:01

#43952 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by exliberal-ex »

Nisrin wrote: 14/10/2020 00:21 Image
taman :thumbup:
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#43953 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

Nisrin wrote: 14/10/2020 00:21 Image
Divno :thumbup:
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#43954 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

Image

Evo od sinoc, bila je i dzigerica zasebno ali to sam vec postavljao. Ima i ovih pogacica s mlijekom :-D
User avatar
zlo zlo
Posts: 4485
Joined: 28/10/2012 16:01

#43955 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by zlo zlo »

đee je ta jetra... da ja i moni popravimo krv :D
immuno
Posts: 2027
Joined: 07/04/2010 11:05

#43956 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by immuno »

Sanabija wrote: 14/10/2020 14:01 Image

Evo od sinoc, bila je i dzigerica zasebno ali to sam vec postavljao. Ima i ovih pogacica s mlijekom :-D
Molim detaljan opis ovog 😍 izgleda bomba 👍
User avatar
zlo zlo
Posts: 4485
Joined: 28/10/2012 16:01

#43957 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by zlo zlo »

kao i sve sanbijino :lol: :lol: momak za ženidbu definitivno..di je ona @SaraFina da je udamo :mrgreen:
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#43958 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

@immuno

Pečena plećka od divokoze. Odstrane se kozice i izvadi se lakatna kost. Meso osolis, pobiberis, lagano namazes senfom i stavis u nauljenu tepsiju(posudu za pecenje), u kojoj prethodno nasjeckas 3 glavice luka, 3 mrkve, 2 tikvice, 4 čehna bijelog luka. Dodaš kadulju, majčinu dušicu i 4 lista lovora, takođe lagano posoliš i ovo povrće. Rernu na 250 zagrijati, ubaciti tepsiju pa okrenuti meso poslije 20 minuta. Nakon još 20 minuta smanjiti na 180, naliti 2 dl bijelog vina preko mesa i peći još 2,5 sata. Kad izvadiš meso, sos malo samo viljuškom zgnječiš (uglavnom se sve raspadne) ili procijediš ako je volja, dosoliš po potrebi i na sto :-D Kuhani krompir je bio prilog a može šta želiš.
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#43959 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

zlo zlo wrote: 14/10/2020 18:15 đee je ta jetra... da ja i moni popravimo krv :D
Image

Evo je nesrećo :D
User avatar
BarbaDue
Posts: 63359
Joined: 03/02/2008 22:28
Location: pogledaj iza sebe

#43961 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by BarbaDue »

Sanabija wrote: 14/10/2020 19:25
zlo zlo wrote: 14/10/2020 18:15 đee je ta jetra... da ja i moni popravimo krv :D
Image

Evo je nesrećo :D
Kako ti pripremiš ovako džigi džigi :mrgreen: extra izgleda
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#43962 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

BarbaDue wrote: 14/10/2020 19:46

Kako ti pripremiš ovako džigi džigi :mrgreen: extra izgleda
Najprije dosta luka ( 3 glavice) u tavu sa uljem i da se dinsta. Džigericu izrežeš na komade, štapiće ili kako već želiš, uvaljaš u brašno pomiješano sa jednom kašikom crvene paprike, dodaš kad je luk staklast, ubaciš još lovorov list, ruzmarin, propržiš sve pa doliješ malo vode i kašičicu senfa i dinstaš jedno 25 min. Na kraju posoliš i pobiberiš po ukusu. (nikad džigericu ne solim odmah veća na kraju da ostane mekana) :)
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#43963 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by moonca »

:roll:
ajjjj.. najbolje sastojke ima .. i sve ih upropasti- kuvanjem.. pripremom, prezentacijom...Image
User avatar
zlo zlo
Posts: 4485
Joined: 28/10/2012 16:01

#43964 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by zlo zlo »

što fali mu pola paradajzica i 3 kapi ulja? :lol:
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#43965 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by moonca »

. zivi bili pa videli.. :lol:
immuno
Posts: 2027
Joined: 07/04/2010 11:05

#43966 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by immuno »

Sanabija wrote: 14/10/2020 19:24 @immuno

Pečena plećka od divokoze. Odstrane se kozice i izvadi se lakatna kost. Meso osolis, pobiberis, lagano namazes senfom i stavis u nauljenu tepsiju(posudu za pecenje), u kojoj prethodno nasjeckas 3 glavice luka, 3 mrkve, 2 tikvice, 4 čehna bijelog luka. Dodaš kadulju, majčinu dušicu i 4 lista lovora, takođe lagano posoliš i ovo povrće. Rernu na 250 zagrijati, ubaciti tepsiju pa okrenuti meso poslije 20 minuta. Nakon još 20 minuta smanjiti na 180, naliti 2 dl bijelog vina preko mesa i peći još 2,5 sata. Kad izvadiš meso, sos malo samo viljuškom zgnječiš (uglavnom se sve raspadne) ili procijediš ako je volja, dosoliš po potrebi i na sto :-D Kuhani krompir je bio prilog a može šta želiš.
Zacini 👍 kako ih volim super sve izgleda mada sam rijetko imala priliku divljac jesti al ovu tvoju bi sigurno probala mmm🤗
high_volume
Posts: 5916
Joined: 09/06/2010 22:51

#43967 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by high_volume »

zlo zlo wrote: 14/10/2020 18:50 kao i sve sanbijino :lol: :lol: momak za ženidbu definitivno..di je ona @SaraFina da je udamo :mrgreen:
Trebamo li skupljati darove za miraz :D
User avatar
zlo zlo
Posts: 4485
Joined: 28/10/2012 16:01

#43968 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by zlo zlo »

high_volume wrote: 14/10/2020 22:23
zlo zlo wrote: 14/10/2020 18:50 kao i sve sanbijino :lol: :lol: momak za ženidbu definitivno..di je ona @SaraFina da je udamo :mrgreen:
Trebamo li skupljati darove za miraz :D


ne bi bilo loše da skupimo za novu Marlinku Elmeru i tako neće mlada ostat gladna :lol: :lol:
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#43969 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by SaraFina »

Server bi pao da se ja udam @zlo zlo 🙃🙃🙃🙃

Nego evo bamja. Da poduplam to meso kod Sanija.

Image
User avatar
zlo zlo
Posts: 4485
Joined: 28/10/2012 16:01

#43970 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by zlo zlo »

SaraFina wrote: 14/10/2020 22:37 Server bi pao da se ja udam @zlo zlo 🙃🙃🙃🙃

Nego evo bamja. Da poduplam to meso kod Sanija.


neka muž kuha..ti možeš peglati :mrgreen:
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#43971 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by SaraFina »

zlo zlo wrote: 14/10/2020 22:40
SaraFina wrote: 14/10/2020 22:37 Server bi pao da se ja udam @zlo zlo 🙃🙃🙃🙃

Nego evo bamja. Da poduplam to meso kod Sanija.


neka muž kuha..ti možeš peglati :mrgreen:
Sto? Ne valja bamja?
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#43972 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

immuno wrote: 14/10/2020 21:15
Sanabija wrote: 14/10/2020 19:24 @immuno

Pečena plećka od divokoze. Odstrane se kozice i izvadi se lakatna kost. Meso osolis, pobiberis, lagano namazes senfom i stavis u nauljenu tepsiju(posudu za pecenje), u kojoj prethodno nasjeckas 3 glavice luka, 3 mrkve, 2 tikvice, 4 čehna bijelog luka. Dodaš kadulju, majčinu dušicu i 4 lista lovora, takođe lagano posoliš i ovo povrće. Rernu na 250 zagrijati, ubaciti tepsiju pa okrenuti meso poslije 20 minuta. Nakon još 20 minuta smanjiti na 180, naliti 2 dl bijelog vina preko mesa i peći još 2,5 sata. Kad izvadiš meso, sos malo samo viljuškom zgnječiš (uglavnom se sve raspadne) ili procijediš ako je volja, dosoliš po potrebi i na sto :-D Kuhani krompir je bio prilog a može šta želiš.
Zacini 👍 kako ih volim super sve izgleda mada sam rijetko imala priliku divljac jesti al ovu tvoju bi sigurno probala mmm🤗
Hvala :)
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#43973 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

SaraFina wrote: 14/10/2020 22:37 Server bi pao da se ja udam @zlo zlo 🙃🙃🙃🙃

Nego evo bamja. Da poduplam to meso kod Sanija.

Image
Odlična! :thumbup:
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#43974 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by SaraFina »

Sanabija wrote: 14/10/2020 23:10
SaraFina wrote: 14/10/2020 22:37 Server bi pao da se ja udam @zlo zlo 🙃🙃🙃🙃

Nego evo bamja. Da poduplam to meso kod Sanija.

Image
Odlična! :thumbup:

Uz meso 👍 Da prilozim.
User avatar
zlo zlo
Posts: 4485
Joined: 28/10/2012 16:01

#43975 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by zlo zlo »

SaraFina wrote: 14/10/2020 22:45
zlo zlo wrote: 14/10/2020 22:40
SaraFina wrote: 14/10/2020 22:37 Server bi pao da se ja udam @zlo zlo 🙃🙃🙃🙃

Nego evo bamja. Da poduplam to meso kod Sanija.


neka muž kuha..ti možeš peglati :mrgreen:
Sto? Ne valja bamja?
noop :run:
Post Reply