Hajde, znamo da Vucko drzi sve medije u Srbijiespn wrote: ↑11/10/2020 18:13Ali su vrlo jeftini. A zar ste previdjeli cinjenicu da je Turska odlucila prodati bespilotne letjelice Srbiji?Guadalajara wrote: ↑11/10/2020 17:50Rusi imaju loše automobile, ali dobre tenkove, rakete i avione. Ne mrzim ja Turke, ali mi je draži Iran jer smo od Irana imali više selameta.HarTar wrote: ↑11/10/2020 13:35 @mba, šta se pravdaš? Sve on to zna, samo je zlonamjeran, ubi ga mržnja, a ništa ne može uraditi protiv mrskih Turaka. I porediti ove balkanske vukojebine sa Turskom je vic, da ne kažem neku težu riječ. Što se tiče ruske tehnologije, uporedi Ladu Kalinu 2006 godište i golf 2 1989, golf je za njega space shuttle iako je razlika između njih gotovo 20 godina. Bolje i nemati auto nego imati onakav kao Lada. Toliko o ruskoj tehnologiji![]()
![]()
Republika Turska
-
Guadalajara
#26576 Re: Republika Turska
- salik79
#26577 Re: Republika Turska
Ali nam i njih svojataju, cim su uspjesni. Nije Bosnjak nego Turcin.Guadalajara wrote: ↑11/10/2020 18:13Ja sam Bošnjak i musliman...I jebeš Turke ja samo naše Bošnjake u Turskoj begenišemHarTar wrote: ↑11/10/2020 18:07Ne trebaš više ništa rećiGuadalajara wrote: ↑11/10/2020 17:50
Rusi imaju loše automobile, ali dobre tenkove, rakete i avione. Ne mrzim ja Turke, ali mi je draži Iran jer smo od Irana imali više selameta.![]()
![]()
![]()
![]()
Allahu na amanet
![]()
![]()
-
Guadalajara
#26578 Re: Republika Turska
Znam. Ja imam rodjaka i nekoliko rodica u Turskoj...A gledao sam i naše ljude Bošnjake u nekim selima i u Bursi, mislim da su iz krajine...Nece da se asimiliraju i gotovo, stariji ljudi dede i nane...u kućama bosanski pricaju, a prezimena su Turska...Ima i klip na YouTubeu...
Turska ovo, Turska ono...pa sto nam nisu pomogli kao sto je Iran kad su sila...Vidimo Tursku silu u Siriji i Libiji...Cim se malo jaci ili približno jaki igraci ukljuce podviju rep...
- salik79
#26579 Re: Republika Turska
Imam i ja rodjake koji su se, uglavnom, asimilirali. Slabo ko i govori bosanski. Ja i nemam nekog kontakta s njima, mati je imala, dok je jos bila mlada su se obilazili, i tada je jedino ova starija generacija govorila bosanski. Zadnji put kada je otac bio u Istanbulu i razgovarao sa jednim od rodjaka (potomaka), razgovarali su na njemackom. Jabi nisam imao priliku upoznati ih...Guadalajara wrote: ↑11/10/2020 18:35Znam. Ja imam rodjaka i nekoliko rodica u Turskoj...A gledao sam i naše ljude Bošnjake u nekim selima i u Bursi, mislim da su iz krajine...Nece da se asimiliraju i gotovo, stariji ljudi dede i nane...u kućama bosanski pricaju, a prezimena su Turska...Ima i klip na YouTubeu...salik79 wrote: ↑11/10/2020 18:17Ali nam i njih svojataju, cim su uspjesni. Nije Bosnjak nego Turcin.Guadalajara wrote: ↑11/10/2020 18:13
Ja sam Bošnjak i musliman...I jebeš Turke ja samo naše Bošnjake u Turskoj begenišem![]()
![]()
Turska ovo, Turska ono...pa sto nam nisu pomogli kao sto je Iran kad su sila...Vidimo Tursku silu u Siriji i Libiji...Cim se malo jaci ili približno jaki igraci ukljuce podviju rep...![]()
Ali me je iznenadilo to svojtanje, odnosno prikrivanje stvarnog porijekla, od strane Turaka... Ali, to je samo u slucaju ako je neko izuzetno uspjesan u necemu, inace nisi Turcin, tamam da si u ne znam kojoj generaciji tamo.
A sto se Irana tice, vec sam sve rekao, da ne ponavljam, osim ustat' pa spomenut'.
- Kikibombona
#26580 Re: Republika Turska
Je li ove Bosnjake sto sramno proslavise pobjedu CHP u Stambolu?Guadalajara wrote: ↑11/10/2020 18:13Ja sam Bošnjak i musliman...I jebeš Turke ja samo naše Bošnjake u Turskoj begenišemHarTar wrote: ↑11/10/2020 18:07Ne trebaš više ništa rećiGuadalajara wrote: ↑11/10/2020 17:50
Rusi imaju loše automobile, ali dobre tenkove, rakete i avione. Ne mrzim ja Turke, ali mi je draži Iran jer smo od Irana imali više selameta.![]()
![]()
![]()
![]()
Allahu na amanet
![]()
![]()
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bosn ... /190625032
-
Guadalajara
#26581 Re: Republika Turska
Kikibombona wrote: ↑11/10/2020 18:59Je li ove Bosnjake sto sramno proslavise pobjedu CHP u Stambolu?Guadalajara wrote: ↑11/10/2020 18:13Ja sam Bošnjak i musliman...I jebeš Turke ja samo naše Bošnjake u Turskoj begenišem![]()
![]()
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bosn ... /190625032
Ali pazi komentara na clanku
- Kikibombona
#26582 Re: Republika Turska
Guadalajara wrote: ↑11/10/2020 19:09Kikibombona wrote: ↑11/10/2020 18:59Je li ove Bosnjake sto sramno proslavise pobjedu CHP u Stambolu?Guadalajara wrote: ↑11/10/2020 18:13
Ja sam Bošnjak i musliman...I jebeš Turke ja samo naše Bošnjake u Turskoj begenišem![]()
![]()
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bosn ... /190625032![]()
Ali pazi komentara na clanku![]()
SDA seljoberima 100 upitnika iznad glave, ne mogu skontati da Bosnjaci ne vole Erdogana.
...
A zapravo, Bosnjaci u Turskoj su uglavnom urbano stanovnistvo i mahom glasaju za CHP. Za AKP uglavnom glasaju seljaci, isto kod nas za SDA.
- salik79
#26583 Re: Republika Turska
Nemoj se ti radovati i misliti da je Imamoglu kjafir, pa kao takav "urban"... Covjek je itekako u vjeri.Kikibombona wrote: ↑11/10/2020 19:18Guadalajara wrote: ↑11/10/2020 19:09Kikibombona wrote: ↑11/10/2020 18:59
Je li ove Bosnjake sto sramno proslavise pobjedu CHP u Stambolu?![]()
![]()
![]()
SDA seljoberima 100 upitnika iznad glave, ne mogu skontati da Bosnjaci ne vole Erdogana.![]()
![]()
![]()
...
A zapravo, Bosnjaci u Turskoj su uglavnom urbano stanovnistvo i mahom glasaju za CHP. Za AKP uglavnom glasaju seljaci, isto kod nas za SDA.
-
Guadalajara
#26584 Re: Republika Turska
Sta bi tek rekli za naše što podržavaju Haftara u Libiji ili Sisija u Egiptu...Kikibombona wrote: ↑11/10/2020 19:18Guadalajara wrote: ↑11/10/2020 19:09Kikibombona wrote: ↑11/10/2020 18:59
Je li ove Bosnjake sto sramno proslavise pobjedu CHP u Stambolu?![]()
![]()
![]()
SDA seljoberima 100 upitnika iznad glave, ne mogu skontati da Bosnjaci ne vole Erdogana.![]()
![]()
![]()
...
Naši su im utvrđivali linije u Libiji.
- @mba
#26585 Re: Republika Turska
uh, sta ce mo sad?
Turska: Proglašen novi NAVTEX za seizmički brod Oruč Reis
Plutajućeg gorostasa "Oruč Reis" u toj mediteranskoj regiji kod Kipra prate i brodovi "Ataman" i "Cengiz Han".
Turski namjenski brod za seizmička istraživanja "Oruč Reis" provodit će planirane aktivnosti na istočnom Mediteranu do 22. oktobra.
Turske nadležne vlasti su posredstvom Navtex sistema proslijedile informaciju svim relevantnim adresama da će istraživačka misija broda trajati od danas do 22. oktobra.
Plutajućeg gorostasa "Oruč Reis" u toj mediteranskoj regiji kod Kipra prate i brodovi "Ataman" i "Cengiz Han".
Turska je zemlja s najdužom obalom na Sredozemnom moru i odlučna je u zaštiti svojih prava i epikontinentalnog pojasa na istočnom Mediteranu.
"Oruč Reis" ima kapacitet da vrši trodimenzionalna snimanja do dubine od osam kilometara, a dvodimenzionalna i do 15 kilometara.
Riječ je o jednom od rijetkih namjenskih brodova na svijetu koji vrši dvodimenzionalna i trodimenzionalna geološka i seizmička istraživanja.
- MorningStar
#26586 Re: Republika Turska
Ja mislio italija , kad ono nije reko brko turska@mba wrote: ↑12/10/2020 12:40 uh, sta ce mo sad?
![]()
![]()
Turski namjenski brod za seizmička istraživanja "Oruč Reis" provodit će planirane aktivnosti na istočnom Mediteranu do 22. oktobra.
Turske nadležne vlasti su posredstvom Navtex sistema proslijedile informaciju svim relevantnim adresama da će istraživačka misija broda trajati od danas do 22. oktobra.
Turska je zemlja s najdužom obalom na Sredozemnom moru i odlučna je u zaštiti svojih prava i epikontinentalnog pojasa na istočnom Mediteranu.
"Oruč Reis" ima kapacitet da vrši trodimenzionalna snimanja do dubine od osam kilometara, a dvodimenzionalna i do 15 kilometara.
Riječ je o jednom od rijetkih namjenskih brodova na svijetu koji vrši dvodimenzionalna i trodimenzionalna geološka i seizmička istraživanja.
- @mba
#26587 Re: Republika Turska
MorningStar wrote: ↑12/10/2020 12:42Ja mislio italija , kad ono nije reko brko turska@mba wrote: ↑12/10/2020 12:40 uh, sta ce mo sad?
![]()
![]()
![]()
pa jel glavni baja il nije u mediteranu?
sad ozbiljno, grcka krajnost i tvrdoglavost i umisljenost je rezultirala tursku reakciju, vrlo jednostavno!
- MorningStar
#26588 Re: Republika Turska
Jasta je@mba wrote: ↑12/10/2020 12:46
pa jel glavni baja il nije u mediteranu?![]()
sad ozbiljno, grcka krajnost i tvrdoglavost i umisljenost je rezultirala tursku reakciju, vrlo jednostavno!
-“pravimo pojas u siriji duz cijele granice” - zapelo
-“Ocistit cemo libiju bla bla” - dje pocelo tu i stalo.
- “ buUsit cemo bla bla- evo jedva istrazuju vec eu za vratom.
- “Nema prestanka dok se ne oslobodi karabakh” - primirje potpisano.
E al nema veze haghia sofija je dzamija opet uraaa nas sultaneee
Mislim vokalno jes glavni baja definitivno
- salik79
#26589 Re: Republika Turska
Ne ce mo ni sta.@mba wrote: ↑12/10/2020 12:40 uh, sta ce mo sad?
![]()
![]()
- HarTar
#26590 Re: Republika Turska
Rekordan izvoz Turske namjenske industrije u Azerbejdžan ove godine od gotovo 400 miliona Dolara. https://www.savunmasanayist.com/eylul-s ... -ihracati/
- @mba
#26591 Re: Republika Turska
MorningStar wrote: ↑12/10/2020 12:48Jasta je
-“pravimo pojas u siriji duz cijele granice” - zapelo
-“Ocistit cemo libiju bla bla” - dje pocelo tu i stalo.
- “ buUsit cemo bla bla- evo jedva istrazuju vec eu za vratom.
- “Nema prestanka dok se ne oslobodi karabakh” - primirje potpisano.
E al nema veze haghia sofija je dzamija opet uraaa nas sultaneee![]()
![]()
Mislim vokalno jes glavni baja definitivno![]()
od kako je baja u siriji i u libiji zna se ko je „game changer“ u tim konfliktima
a azarbaijan da i ne spominjem, imas temu puna je video zapisa kako bajraktar roka, i tamo ce promjenuti tok rata u korist azera!
bila dzamija ili ne ne igra ulogu!
- @mba
#26592 Re: Republika Turska
e ovo pravi razliku!
Projektom ”Dom dobrote“ koji je uz pomoć donatora, provela Turska Fondacija Diyanet (TDV), 600 porodica u Idlibu, u Siriji, dobilo je krov nad glavom, javlja Anadolu Agency (AA).
Prilikom predaje ključeva, u ime TDV-a govorio je Ihsan Acik, koji je kazao kako su završili prvu etapu projekta pokrenutog u cilju pomoći porodicama koje žive u teškim uslovima, a koji su zbog rata bile primorane napustiti svoje domove, navodi se u saopćenju Fondacije.
Acik je rekao kako namjeravaju završiti ukupno 5.000 stambenih jedinica za porodice slabijeg imovinskog stanja.
”Danas smo porodicama predali ključeve 600 jedinica. Nadamo se da će od sada lagodnije živjeti. Zaista je veoma teško boraviti u šatorima, kako ljeti, tako i zimi. Svjesni toga, pokrenuli smo projekt ‘Domovi dobrote”, rekao je Acik.
Dodao je kako su veliku podršku pružili donatori.
”Za veoma kratko vrijeme smo završili 600 stanova. Nadamo se da ćemo uz aktivnosti drugih nevladinih organizacija koje su aktivne na tom području, omogućiti svim porodicama da bolje žive i da neće biti onih koji će boraviti u šatorima”, rekao je Acik.
Prema njegovim riječima pomenute jedinice se sastoje od dvije sobe, kupatila, toaleta i kuhinje, a završena je i sva potrebna infrastruktura.
Pozvao je sve ljude dobrog srca da se uključe u kampanju i pomognu sirijskim porodicama da dobiju krov nad glavom.
Ceremoniji primopredaje ključeva prisustvovali su i drugi predstavnici TDV-a, kao i muftije iz Istanbula i Ankare.
Delegacija je posjetila i kamp Iman-Zemzem u kojem se nalaze djeca bez roditelja te školu Ammar Bin Yasir.
- HarTar
#26593 Re: Republika Turska
Trans Adriatic Pipeline/ TAP plinovod završen nakon 4 i po godine. Turska postaje glavno energetsko čvorište.

- @mba
#26594 Re: Republika Turska
#BREAKING Erdogan najavio posjetu turskom brodu za sondažna istraživanja Fatih: Tokom posjete u subotu saopćit ću i nove količine rezervi gasa
- HarTar
-
Miloduh
#26596 Re: Republika Turska
Republika Turska je novi svjetski policajac.
Gdje god dođu riješe problem: Kipar, Sirija, Libija, Karabah...
Jedva čekam novi hilafet 2023. godine "Ankara-Islamabad-Kuala Lumpur".

Gdje god dođu riješe problem: Kipar, Sirija, Libija, Karabah...
Jedva čekam novi hilafet 2023. godine "Ankara-Islamabad-Kuala Lumpur".
- @mba
#26597 Re: Republika Turska
"Na terenu ćemo nastaviti davati zaslužene odgovore Grčkoj i Južnom Kipru, koji nisu održali svoja obećanja data u razgovorima održanim na platformama EU i NATO-a", poručio je Erdogan.
- @mba
#26598 Re: Republika Turska
mislim da je crno more, oruc reis je kralj mediterana
- Lincoln-Burrows
#26599 Re: Republika Turska
ZABRANA UVOZA
Saudijska Arabija ponovila: Bojkotirajte sve tursko
https://www.dnevnik.ba/vijesti/saudijsk ... sve-tursko
Nešto su se zainatili Turcima a nisam baš sve upratio.
Saudijska Arabija ponovila: Bojkotirajte sve tursko
https://www.dnevnik.ba/vijesti/saudijsk ... sve-tursko
Nešto su se zainatili Turcima a nisam baš sve upratio.
- Kikibombona
#26600 Re: Republika Turska
Bolesno jbt
Saudi banuju Tursku!
Lira se raspada, prosto nevjerovatno
Saudi banuju Tursku!
Lira se raspada, prosto nevjerovatno