Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- 512MB
#38601 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dakle Pompeo ukida vize HZHB omladini?

- spreca
#38602 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vi samo sprovodite ono sto su Franjo i slobo crtali
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-o ... /200926023
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-o ... /200926023
- spreca
-
Novak20
#38604 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Što nakiti Dodik u Večernjem. Mislim da će do kraja dana biti neki rekord u komentarima. Dobra zabava za dijasporski vikend.
Uglavnom, rekao je sve što Hrvati u ovom trenutku žele čuti.
https://www.vecernji.hr/vijesti/intervj ... ji-1433995
S Miloradom Dodikom, vođom Srba iz BiH, uvijek znate na čemu ste. Jasan i otvoren, pragmatičan i poduzetan. Njegova nacionalna i politička agenda je Republika Srpska. Nedavni posjet Zagrebu izazvao je brojna reagiranja bošnjačkih stranaka. Ali i rasvijetlio poziciju Hrvata u BiH jer bi ih bez njegove potpore bošnjačke stranke pretvorile u manjinu.
a Kako to da ste vi bili u Zagrebu, a Komšić i Džaferović nisu?
Komuniciram s predsjednikom Milanovićem, kojega sam zvao i kada je inauguriran te mu čestitao. Telefonirao sam mu i kada je Zagreb i okolicu pogodio potres i izrazio žaljenje zbog toga što se događa. Već tada smo razgovarali o tome da se moramo vidjeti. Potrebna nam je normalna komunikacija. Budući da se tih dana saznalo da stižem u Zagreb, iznimno mi je bilo drago da sam se susreo i s premijerom Plenkovićem. Nije to bilo usmjereno ni protiv koga, posebice ne protiv nekoga trećeg.
Niste mi odgovorili zašto u Zagrebu nisu bili Komšić i Džaferović?
To treba pitati domaćine. Mislim da se Komšića, koliko ja to vidim kod Hrvata, doživljava kao nekoga tko eksploatira hrvatska nacionalna konstitutivna prava u BiH na vrlo podmukao način. Komšić ekskluzivno ta prava daje bošnjačkoj političkoj eliti. Moj je dojam da je, nakon duljeg vremena, hrvatski državni vrh postao svjestan te činjenice i da je potporom konstitutivnosti naroda apsolutno definirao svoju politiku odnosa prema BiH. U toj politici očigledno nema mjesta za Komšića. A odgovor zašto ih također nema u Zagrebu leži i u činjenici da stalno izazivaju krize sa Srbijom, a onda i s Hrvatskom. Mislim da se ne može prijeći preko izjave Bakira Izetbegovića da će Hrvatima, nakon nametanja Komšića, nametati predstavnike i na nižim razinama vlasti.
Izetbegović je rekao da su vašim posjetom Zagrebu pogoršani odnosi Hrvatske s BiH?
Te odnose kvare oni koji su osporavali Hrvatskoj pravo da gradi Pelješki most i mnoge druge stvari zbog čega nije bilo službene komunikacije. Ali, postoje i realna pitanja Trgovske gore oko odlagališta radioaktivnog otpada na što mi imamo prigovore. Zbog toga je potrebno otvoriti komunikaciju. A moj posjet doprinos je boljem razumijevanju. Izetbegovićeva izjava zapravo govori kako smatra da Bošnjaci predstavljaju BiH, a to nije istina. Ja u Zagrebu nisam govorio ni protiv koga, uključujući Bošnjake. Govorio sam isključivo o konstitutivnosti naroda, o potrebi da se ta prava poštuju. Moji sugovornici u Zagrebu jako su dobro u to upućeni. DRAGAN ČOVIĆ:'Mora se stati s projektom Komšić, a s Dodikom ne želim razgovarati o podjeli BiH'
O čemu ste razgovarali s Plenkovićem?
Bio je to jako konstruktivan susret jer smo otvoreno razgovarali o gradnji mosta na Savi koji čekamo desetak godina. Premijer je rekao da će Hrvatska napraviti spoj kod Okučana prema Savi. Otvoreno smo razgovarali i o Trgovskoj gori.
Ali, bošnjačke stranke tvrde da je to bio susret protiv trećega?
Ma oni imaju u glavi taj problem koji ih drži. Jašu na tome da se predstavljaju kao žrtve i imali su simpatije u regiji i svijetu. No, pokazalo se da to nije baš tako. Ne može netko na temelju toga što misli da je žrtva, imati pravo raditi što želi. E, tako ne može!
Mijenja li Zagreb odnos prema Hrvatima u BiH, koji su u ratu bili žrtva trgovine hrvatskog entiteta Herceg-Bosne za cjelovitu Hrvatsku?
Očigledno da je žrtva političkog statusa Herceg-Bosne bilo to da se završi rat u Hrvatskoj. No, kada eliminirate stvari iz prošlosti, možete reći da Hrvatska nije mogla, znala ili htjela boriti se za hrvatske nacionalne interese u BiH na putu u EU. Očito nije u Europi bilo popularno da se za to zauzima. Sada Hrvatska nema nijedan razlog da se aktivno ne uključi u potporu zaštite kolektivnih hrvatskih prava u BiH. U Zagrebu sam shvatio da je neprihvatljivo to bošnjačko parazitiranje na hrvatskom političkome tijelu u BiH. Predsjednik i premijer su odlučni da se poštuje Daytonski sporazum i konstitutivnost naroda.
Predsjednik Milanović je istaknuo, što je prvi put da Hrvatska na taj način govori, da neće poduprijeti jednostrane promjene Daytona na štetu Hrvata?!
To je bit. Hrvatska je članica EU i NATO-a. To je vrlo važno za poziciju Hrvata. No, ne bih ja tumačio hrvatske interese, ja ću tumačiti svoje političke interese. DAVOR IVANKOVIĆPoruka koja je iz Zagreba otišla Izetbegoviću: urazumi se, jer ima i drugih metoda
A koji su to?
Naš je interes da se očuva konstitutivnost naroda i apsolutno je neprihvatljivo da bilo koji narod drugome bira političke predstavnike. A kada dođem u Predsjedništvo BiH, tamo su dva bošnjačka člana. Komšić se samo formalno zove hrvatskim članom, no više inicijativa u interesu bošnjačkog naroda i bošnjačke političke elite dolazi od Komšića nego od Džaferovića. To nije zdravo, nije fer. Ja to ne želim Bošnjacima, ni Srbima, ali ni Hrvatima. Hrvati trebaju imati svoga autentičnog predstavnika. Ako se to ne dogodi, BiH nema razloga dalje nastaviti živjeti.
Bivši predsjednik Stjepan Mesić vaš je posjet Zagrebu okarakterizirao kao nastavak Karađorđeva, očito aludirajući na susret Tuđman – Milošević?
Jasna mi je aluzija. Ali ako ga baš zanima, u Zagrebu nismo ništa crtali. (smijeh)
Izetbegović je nedavno rekao da Bošnjaci trpe teror “manjine”, nazivajući tako Hrvate u BiH, i da neće prihvatiti izmjenu izbornog zakona. Što vam to govori?
On je već sve definirao. Ako smatra da trpi teror “manjine”, to znači da su Hrvati manjina, da nisu konstitutivni narod. Sva je bit u tome. BiH ne bi bilo da nije u njezinim temeljima ravnopravnost dvaju entiteta i triju konstitutivnih naroda. Ne manjina! Ja razumijem i gospodina Čovića, koji želi razgovarati, ali je očigledno da od tih razgovora neće biti ništa. Hrvati će morati predložiti neku varijantu od koje se neće odustati.
Da ste vi na čelu Hrvata u BiH, što bi za vas bila ta varijanta?
Nije primjereno hipotetički o tome govoriti. Povijest nas uči da smo uvijek kada se ugrožavalo pravo konstitutivnih naroda imali burna vremena. Što se tiče Hrvata, stvari su dovedene do zida. Pogubna je varijanta i podvala Hrvatima i Srbima koju guraju Bošnjaci o građanskoj državi, jer toga nikada na ovim prostorima nije moglo biti. Zamislite, stranka Alije i Bakira Izetbegovića zauzima se za građansko uređenje. Ja ne razumijem kome oni to mogu podvaliti. S druge strane, Hrvati i Srbi inzistiraju na konstitutivnosti naroda i paritetu iz Daytona dok se drukčije ne dogovorimo. Sada imate jedan narod koji želi realizaciju “građanske” priče, a druga dva naroda to ne žele. To su Srbi i Hrvati. Ako se na tome bude inzistiralo, vjerojatno će predstavnici tih dvaju naroda donijeti zajedničku deklaraciju i tražiti da iziđu iz BiH jer im se osporavaju prava zajamčena ustavom i Daytonskim mirovnim sporazumom. PREDSJEDNIK RHPotpuni zaokret Zorana Milanovića: 'Komšić parazitira na štetu Hrvata u BiH'
Znate da na to u Sarajevu odmah komentiraju da – nema raspada zemlje bez rata!
Kakav rat, kakve gluposti. Neće ovdje biti rata. To su floskule kojima Bošnjaci iz Sarajeva nastoje plašiti strance. Evo, postavljam pitanje: što bi Sarajevo učinilo da mi to napravimo?
Pa, vi to recite.
Ja bih to učinio još večeras, što se njih tiče. No, nisu oni problem, nego realni međunarodni odnosi. A zanima me i što bi učinilo Sarajevo. Evo, recimo, Izetbegović je čuo da ja i Čović ne želimo kršenje Ustava i osporavanje Daytona te povlačimo potez o izlasku iz BiH. Izetbegović ode u Predsjedništvo, tamo nema mene i ne može angažirati vojsku ni protiv Banjaluke ili Mostara. Ako bi se vojska uporabila, imali bismo posve drugu situaciju. Ne može poslati ni policiju u Mostar ili Banjaluku. Federalna policija ne može prijeći entitetsku granicu, niti iz jedne županije u drugu u S vođom bosanskih Srba i članom Predsjedništva BiH o odjecima posjeta Zagrebu Federaciji BiH. Mi ovdje želimo donositi političke odluke, a oni prijeteći ratom žele zadržati svoje pravo da budu tutori i da majoriziraju druga dva naroda u BiH. Ako žele “Bosnu” kao većinski narod, onda moraju dati mnoge koncesije.
Podsjeća li vas BiH na Jugoslaviju, uz ponavljanje istih pogrešaka većinskog naroda?
Naravno. Odnos unutarnjih snaga gotovo je identičan. Glavni narodi bivše Jugoslavije bili su Srbi, Hrvati i Muslimani, kasnije Bošnjaci. Da su Hrvati i Srbi postigli dogovor u bivšoj Jugoslaviji, ona se ne bi raspala. Hrvati sada imaju svoju državu, Srbi imaju dvije države, Srbiju i Republiku Srpsku. To su realnosti. Sada uspoređujući to stanje, vidimo aroganciju većinskog naroda. U nekim dijelovima Srbi su se toliko arogantno ponašali u godinama raspada Jugoslavije da su dali pravo drugima da pronađu razloge za izlazak iz Jugoslavije. Bošnjaci su još gori. Oni u svojoj aroganciji čak osporavaju postojanje drugih naroda. Ja preko Izetbegovićeve uvrede Hrvatima da su manjina ne bih prešao. SASTAO SE S DRŽAVNIM VRHOMDogovor oko gradnje autoceste: Dodik obećao Plenkoviću da neće rušiti kuće Hrvata u BiH
Često spominjete konstitutivne narode, ali teorija je gospodina Komšića da će to odumrijeti na putu u EU. Je li to tako?
On ima iluzije i snove. Ali to je nerealno, kao i on u svakome smislu jer pokušava opravdati vlastitu poziciju kojom provodi državni udar. On bez ikakvih skrupula krade hrvatski legitimitet i predaje ga Bošnjacima. Mnogi ljudi i u međunarodnoj zajednici sve više uviđaju da je njegov izbor poguban i da može voditi raspadu BiH. Inače, najbolji je demanti njegovim tvrdnjama Belgija koja doslovno ima identičan sustav upravljanja razlikama.
Ima još toga.....
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/intervj ... ji-1433995 - www.vecernji.hr
- 512MB
- 512MB
#38606 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako vam Dodik ne donese treći ne znam ko ćeNovak20 wrote: ↑26/09/2020 12:09 Što nakiti Dodik u Večernjem. Mislim da će do kraja dana biti neki rekord u komentarima. Dobra zabava za dijasporski vikend.
-
Novak20
#38607 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Uz Komšićevu pomoć, ti i takvi iz dijaspore.512MB wrote: ↑26/09/2020 12:16Ako vam Dodik ne donese treći ne znam ko ćeNovak20 wrote: ↑26/09/2020 12:09 Što nakiti Dodik u Večernjem. Mislim da će do kraja dana biti neki rekord u komentarima. Dobra zabava za dijasporski vikend.
https://www.vecernji.hr/vijesti/intervj ... ji-1433995![]()
- spreca
#38608 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kiti on vec 15 godina ,i kome je dokitio,Bosnjacima nije
- 512MB
#38609 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A čuj moj glas ima, tri puta je bilo dovoljnoNovak20 wrote: ↑26/09/2020 12:17Uz Komšićevu pomoć, ti i takvi iz dijaspore.512MB wrote: ↑26/09/2020 12:16Ako vam Dodik ne donese treći ne znam ko ćeNovak20 wrote: ↑26/09/2020 12:09 Što nakiti Dodik u Večernjem. Mislim da će do kraja dana biti neki rekord u komentarima. Dobra zabava za dijasporski vikend.
https://www.vecernji.hr/vijesti/intervj ... ji-1433995![]()
![]()
![]()
-
Novak20
#38610 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Intervju koji vrijedi pročitati i komentirati, a ne bez veze se prepucavati. Možda Dodik nije u pravu ? Možda jeste ?
Političkih reakcija iz Sarajeva će svakako biti.
- spreca
#38611 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dodik obecao Plenkovicu da nece rusiti hrvatske kuce,pa zar ih je ostalo nesrusenih
,ma bravo za bratstvo
- vaučer
#38612 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pročitao.
Standardne Dodikove gluposti.
Republika Srpska je država.
Ako može Kosovo možemo i mi.
Otcjepit ću se sutra ne mogu mi ništa.
Hrvati se trebaju otcjepiti (čitaj trebaju validirati otcjepljenje Republike Srpske).
Bla bla bla.
Ista priča već 20 godina a nije ni milimetar bliže otcjepljenju nit je za milimetar popravio standard naroda koji predstavlja. Kao i ostali ‘lideri’ u BiH, Dodik opstaje i može opstati samo u prostoru koji je mješavina apstraktnih teorija, spina, magle i laži. Ako se zbilja osjeća tako komotan u svojoj poziciji - nek proglasi neovisnost i napusti institucije BIH te prestane uzimati novac iz državne kase. Jednako vrijedi i za ostala dva ‘lidera’. Dok ne iskorače djelima na vjetrometinu gdje postoji rizik da se ugrozi njihov opstanak - sve što govore je samo truli spin i preseravanje. Oni samo rizikuju da građanima BIH bude gore, kad se krenu kockati vlastitim pozicijama da bi ostvarili nešto za te iste građane - zaslužit će da ih se uzme ozbiljno. Dotad - 50 shades of bullshit.
Standardne Dodikove gluposti.
Republika Srpska je država.
Ako može Kosovo možemo i mi.
Otcjepit ću se sutra ne mogu mi ništa.
Hrvati se trebaju otcjepiti (čitaj trebaju validirati otcjepljenje Republike Srpske).
Bla bla bla.
Ista priča već 20 godina a nije ni milimetar bliže otcjepljenju nit je za milimetar popravio standard naroda koji predstavlja. Kao i ostali ‘lideri’ u BiH, Dodik opstaje i može opstati samo u prostoru koji je mješavina apstraktnih teorija, spina, magle i laži. Ako se zbilja osjeća tako komotan u svojoj poziciji - nek proglasi neovisnost i napusti institucije BIH te prestane uzimati novac iz državne kase. Jednako vrijedi i za ostala dva ‘lidera’. Dok ne iskorače djelima na vjetrometinu gdje postoji rizik da se ugrozi njihov opstanak - sve što govore je samo truli spin i preseravanje. Oni samo rizikuju da građanima BIH bude gore, kad se krenu kockati vlastitim pozicijama da bi ostvarili nešto za te iste građane - zaslužit će da ih se uzme ozbiljno. Dotad - 50 shades of bullshit.
- 512MB
#38613 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vrijedi se samo pokenjat na njega. Uobičajene gluposti koje nemaju veze sa realnosću.Novak20 wrote: ↑26/09/2020 12:37 Intervju koji vrijedi pročitati i komentirati, a ne bez veze se prepucavati. Možda Dodik nije u pravu ? Možda jeste ?
- spreca
#38614 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jutarnjim u printanom izdanju nemozes iskoristiti ni za guzicu obrisati512MB wrote: ↑26/09/2020 13:23Vrijedi se samo pokenjat na njega. Uobičajene gluposti koje nemaju veze sa realnosću.Novak20 wrote: ↑26/09/2020 12:37 Intervju koji vrijedi pročitati i komentirati, a ne bez veze se prepucavati. Možda Dodik nije u pravu ? Možda jeste ?
- nosara
#38615 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije lako citati. Taj covjek je, dok mu magarci nisu pljunuli u facu odbijanjem aprilskog paketa, bio sasvim ok, dapace joker bh integracija.Novak20 wrote: ↑26/09/2020 12:37 Intervju koji vrijedi pročitati i komentirati, a ne bez veze se prepucavati. Možda Dodik nije u pravu ? Možda jeste ?
Sta je tu je.
- animus
#38616 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne gradi se Federacija pravljenjem koalicije sa negatorima genocida.Novak20 wrote: ↑26/09/2020 12:37 Intervju koji vrijedi pročitati i komentirati, a ne bez veze se prepucavati. Možda Dodik nije u pravu ? Možda jeste ?
Nista on novo nije rekao sto nismo culi milion puta do sada. Mirno razdruzenje koje bi trebali i hrvati napraviti. Bosnjake ko jebe ne smiju protiv dva naroda. Super eto samo mogu poruciti neka sto prije krene a i vi za njim kao i 1993. Necemo vam nista, obećavam. Nemojte biti pic.e i samo prijetiti.
- 512MB
#38617 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čović i HDZ su također negatori genocida, tako da u tom braku sve štima.
- Maraschino
#38618 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
animus wrote: ↑26/09/2020 14:28Ne gradi se Federacija pravljenjem koalicije sa negatorima genocida.Novak20 wrote: ↑26/09/2020 12:37 Intervju koji vrijedi pročitati i komentirati, a ne bez veze se prepucavati. Možda Dodik nije u pravu ? Možda jeste ?
Nista on novo nije rekao sto nismo culi milion puta do sada. Mirno razdruzenje koje bi trebali i hrvati napraviti. Bosnjake ko jebe ne smiju protiv dva naroda. Super eto samo mogu poruciti neka sto prije krene a i vi za njim kao i 1993. Necemo vam nista, obećavam. Nemojte biti pic.e i samo prijetiti.
-
mishic
#38619 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
DoDickove nebuloze su toliko kontradiktorne da i svako njihovo komentarisanje vodi kontradikciji.
O aroganciji Srba u SFRJ, što sva srpska politika decenijama osporava i za raspad Jugoslavije i krvoprolića na ovim postorima optužuju svakog drugog a za sebe tvrde da su branili tu državu, DoDick će sutra tvrditi drugačije.
JNA koja je postla stranom vojnom silom na teritorijama Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine mogla se kretati i djelovati na tim prostorima i to zajedno sa paravojnim formacijama u svom sastavu i pod komandom GŠ u Beogradu i nakon preimenovanja te zloglasne fašističke armade a sada bi bilo nezakonito da OS ukoraci u RS. A zakonito je da genocidom napravljeni (č)etnitet postane država.
To što DoDick sa Čovićem šuruje na štetu Sarajeva stoti dio je daleko krupnijeg i važnijeg problema koji se zove odnos Beograda i Zagreba ili Srba i Hrvata generalno, i sutra će DoDick i Čović isto kao Karadžić i Boban postati niko i ništa, postati nebitni i žrtvovani od strane BG i ZG. Daleko više su se žrtvovali Karadžić i Boban, više uložili i rizikovali, za opšte interese Srba i Hrvata nego što to čine tajkuni DoDick i Čović pa su na kraju umalo izbjegli atentate organizirane od Beograda i Zagreba.
Nacionalizam i nacifašizm koji zajedno ispoljavaju i forsiraju ova dva ratna profitera uz tlapnje o evropskom putu BiH toliko su anticivilizacijske i toliko retrogradne da mi se čini da bi svi probosanski političari trebali pustiti da to prođe i da Zagreb u Briselu brani i pravda takva rješenja kada već stoji iza njih i kiti se svojim europejstvom.
I na kraju šta drugo reći na sve ovo sem onoga da će historija i sav progresivni svijet i za ove persone naći definiciju i imenovati ih kao što je i ostale agresore, zločince, tajkune, UZP-ovce i genocidaše...
O aroganciji Srba u SFRJ, što sva srpska politika decenijama osporava i za raspad Jugoslavije i krvoprolića na ovim postorima optužuju svakog drugog a za sebe tvrde da su branili tu državu, DoDick će sutra tvrditi drugačije.
JNA koja je postla stranom vojnom silom na teritorijama Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine mogla se kretati i djelovati na tim prostorima i to zajedno sa paravojnim formacijama u svom sastavu i pod komandom GŠ u Beogradu i nakon preimenovanja te zloglasne fašističke armade a sada bi bilo nezakonito da OS ukoraci u RS. A zakonito je da genocidom napravljeni (č)etnitet postane država.
To što DoDick sa Čovićem šuruje na štetu Sarajeva stoti dio je daleko krupnijeg i važnijeg problema koji se zove odnos Beograda i Zagreba ili Srba i Hrvata generalno, i sutra će DoDick i Čović isto kao Karadžić i Boban postati niko i ništa, postati nebitni i žrtvovani od strane BG i ZG. Daleko više su se žrtvovali Karadžić i Boban, više uložili i rizikovali, za opšte interese Srba i Hrvata nego što to čine tajkuni DoDick i Čović pa su na kraju umalo izbjegli atentate organizirane od Beograda i Zagreba.
Nacionalizam i nacifašizm koji zajedno ispoljavaju i forsiraju ova dva ratna profitera uz tlapnje o evropskom putu BiH toliko su anticivilizacijske i toliko retrogradne da mi se čini da bi svi probosanski političari trebali pustiti da to prođe i da Zagreb u Briselu brani i pravda takva rješenja kada već stoji iza njih i kiti se svojim europejstvom.
I na kraju šta drugo reći na sve ovo sem onoga da će historija i sav progresivni svijet i za ove persone naći definiciju i imenovati ih kao što je i ostale agresore, zločince, tajkune, UZP-ovce i genocidaše...
-
mishic
#38620 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zagrebačka i Čovićeva logika idu za činjenicom da ako je Dejton na jednoj strani nagradio agresiju, zločin i genocid, zašto to isto nebi uradio i na drugoj strani gdje je agresija, zločin i UZP.
A kada govore o pravima naroda onda je to selektivno. Traže se prava za sebe a na štetu drugog bez obzira na broj. DoDick srbuje negirajući i najelementarnija prava Bošnjaka i u RS i u BiH a Čović ga slijedi... Projekti etničkog čišćenja traže svoj legitimitet.
A kada govore o pravima naroda onda je to selektivno. Traže se prava za sebe a na štetu drugog bez obzira na broj. DoDick srbuje negirajući i najelementarnija prava Bošnjaka i u RS i u BiH a Čović ga slijedi... Projekti etničkog čišćenja traže svoj legitimitet.
- House
#38621 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
hrvati zajedno sa dodikom žele srušiti državu.
nek' ostane zapisano
nek' ostane zapisano
-
DonieBrasco
#38622 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sad neka SDA pozuri da im dadne jos pozicija, ministarstava, da obavezno dadne Covicu izborni zakon kakav zeli, sve moguce neka im daju !
- House
#38623 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
neka... ovo je odlično. nema više "naša domovina" i kmečanja o ugroženosti, sada otvoreno staju na stranu dodika.
dobit ćete kurac, a ne izborni zakon
dobit ćete kurac, a ne izborni zakon
-
DonieBrasco
#38624 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jasno je to odavno samo je problem sto na to mogu da reaguju samo stranci, SAD prije svega, pa onda EU, međunarodna zajednica, OHR i svi ti ostali strani qurci.
Od domacih pro-bosanski, pa i bosnjaka nece niko jer nemaju to moc, nije ni da nemaju mocu nego nece.
A ovim od srca zelim da nacine neke velike korake pa da se ovo zvrsi vec jednom cjepanjem BiH ili da konacno dođe sve na svoje i bude kako treba.
Od domacih pro-bosanski, pa i bosnjaka nece niko jer nemaju to moc, nije ni da nemaju mocu nego nece.
A ovim od srca zelim da nacine neke velike korake pa da se ovo zvrsi vec jednom cjepanjem BiH ili da konacno dođe sve na svoje i bude kako treba.
-
Nikola Testa
#38625 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Imamo jedan zanimljiv detalj koji se dešava u Hrvatskoj zadnjih par godina, sve jače stranke štite interese Hrvatske u Bosni i Hercegovini bez obzira na njihove ideološke razlike i zbog toga ih niko nije nazvao radikalima, ustašama itd. osim par bezveznih likova koji ostavljaju komentare po portalima. To se vidjelo prilikom donošenja nekih rezolucija u evropskom parlamentu gdje su SDPovi zastupnici gurali ne HDZov već hrvatski interes u BiH, spomenuta je federalizacija, obavezna implementacija odluka US itd itd. Meni je to nekako logično bilo, nema razlike kad se borimo za interes koji nam je zajednički. Naravno tu i tamo bilo je suprotnih mišljenja ali ne kod onih koji odlučuju.
U Bosni i Hercegovini se nikad ali nikad nije desilo da SDA, SDP (i svi silni ogranci DF SD GS), NS, SBB zajedno nastupe po pitanju Izbornog zakona, pitanjem koje bi se mogla uporediti sa bitkom za Sarajevo, zvuči patetično ali od tog izbornog zakona zavisi budućih 50 godina ove države ako preživi toliko. Kad je SDP 2011 izbacio HDZ svi mogući mediji su oprali SDP od SDAovih do Hdzovih pa sve to nezavisnih analitičara. U ovom presudnom momentu koji će možda odrediti budućnost ove zemlje te tzv. probosanske stranke nemaju jasan stav iako se nekad učini da zajedno nastupaju. Danas 2020 SDA djelimično provodi SDPovu politiku iz 2011. iako su pljuvali potez SDP, totalni paradoks. Pojedine stranke uopšte nisu izašle sa jasnim mišljenjem, prijedlogom ili nečim sličnim iako mi uveliko svjedočimo pregovorima, ne onim klasičnim ali vidimo pozicioniranje pred buduće pregovore. Naša stranka ni ne pomišlja da iznese jasan stav o tako bitnom pitanju, SDP kao nešto stidljivo, SBB se zajebava šukajući Bakiru gdje mogu i ne mogu dok nam SDA jebe živce potpuno nejansom strategijom, sve se dešava daleko od očiju javnosti jer niko nije objasnio javnosti značaj izbornog zakon. Ova Konakoviceva stranka čini mi se i nema kapacitet za tako krupne stvari makar ne jos uvijek, naravno Dino je u stanju napisat par jakih rečenica da se predstavi kao zainteresovan ali ne više od toga.
U onom trenutku kad svi oni zajedno izađu sa zajedničkim stavom prozvace ih islamistima, SDA ovim priljepcima, onima koji su izdali ljevicu. Sve te probosanske stranke nemaju jasnu crvenu liniju, ona postoji naravno ali nikad neće biti zajednički predstavljena javnosti. Sasvim je normalno da SDP predsjednik Hrvatske i HDZove premijer Hrvatske imaju jasan stav o Bosni i Hercegovini ali je nenormalno da probosanske stranke imaju isto tako jasan stav iako se tiče politike u državi u kojoj djeluju. Čak Dodik i Covic imaju jasan stav i jasno i precizno ga artikulisu. Primjetićete da NS i SDP indirektno podržavaju trenutni izborni zakon kad kritikuju da je SDA dala mandat SNSD u državnom Domu naroda i HDZu u entitetskom ali neće izaći sa jasnim stavovom gdje oni stoje po tom pitanju. Čini mi se da nisu dorasli trenutku jer izmjenom Izbornog zakona po mjeri HDZ oni svi mogu da se ugase jer glasat za njih neće imati ikakvog smisla. Mi ćemo glasat a HDZ će birat jel mu odgovara više Suljo, Mujo a može i Damir, pa će povremeno zarotirat čisto da se nesto dešava.
U Bosni i Hercegovini se nikad ali nikad nije desilo da SDA, SDP (i svi silni ogranci DF SD GS), NS, SBB zajedno nastupe po pitanju Izbornog zakona, pitanjem koje bi se mogla uporediti sa bitkom za Sarajevo, zvuči patetično ali od tog izbornog zakona zavisi budućih 50 godina ove države ako preživi toliko. Kad je SDP 2011 izbacio HDZ svi mogući mediji su oprali SDP od SDAovih do Hdzovih pa sve to nezavisnih analitičara. U ovom presudnom momentu koji će možda odrediti budućnost ove zemlje te tzv. probosanske stranke nemaju jasan stav iako se nekad učini da zajedno nastupaju. Danas 2020 SDA djelimično provodi SDPovu politiku iz 2011. iako su pljuvali potez SDP, totalni paradoks. Pojedine stranke uopšte nisu izašle sa jasnim mišljenjem, prijedlogom ili nečim sličnim iako mi uveliko svjedočimo pregovorima, ne onim klasičnim ali vidimo pozicioniranje pred buduće pregovore. Naša stranka ni ne pomišlja da iznese jasan stav o tako bitnom pitanju, SDP kao nešto stidljivo, SBB se zajebava šukajući Bakiru gdje mogu i ne mogu dok nam SDA jebe živce potpuno nejansom strategijom, sve se dešava daleko od očiju javnosti jer niko nije objasnio javnosti značaj izbornog zakon. Ova Konakoviceva stranka čini mi se i nema kapacitet za tako krupne stvari makar ne jos uvijek, naravno Dino je u stanju napisat par jakih rečenica da se predstavi kao zainteresovan ali ne više od toga.
U onom trenutku kad svi oni zajedno izađu sa zajedničkim stavom prozvace ih islamistima, SDA ovim priljepcima, onima koji su izdali ljevicu. Sve te probosanske stranke nemaju jasnu crvenu liniju, ona postoji naravno ali nikad neće biti zajednički predstavljena javnosti. Sasvim je normalno da SDP predsjednik Hrvatske i HDZove premijer Hrvatske imaju jasan stav o Bosni i Hercegovini ali je nenormalno da probosanske stranke imaju isto tako jasan stav iako se tiče politike u državi u kojoj djeluju. Čak Dodik i Covic imaju jasan stav i jasno i precizno ga artikulisu. Primjetićete da NS i SDP indirektno podržavaju trenutni izborni zakon kad kritikuju da je SDA dala mandat SNSD u državnom Domu naroda i HDZu u entitetskom ali neće izaći sa jasnim stavovom gdje oni stoje po tom pitanju. Čini mi se da nisu dorasli trenutku jer izmjenom Izbornog zakona po mjeri HDZ oni svi mogu da se ugase jer glasat za njih neće imati ikakvog smisla. Mi ćemo glasat a HDZ će birat jel mu odgovara više Suljo, Mujo a može i Damir, pa će povremeno zarotirat čisto da se nesto dešava.