Pisalo je 100Mbps , uradio sam reinstal drivera, restart rutera i sada fercera

Benq legendo, hvala na pomoći
Moderator: Benq
Pisalo je 100Mbps , uradio sam reinstal drivera, restart rutera i sada fercera

S obzirom da je RTRS kupio prava nad emitovanjem u BiH svi drugi koji prenose bi trebali biti zamraceni. Takvu nam logiku ovdje nude godinama. Sto se mene tice bez zamracenja pa neka svatko bira kanal.
RTRS je kupio samo ekskluzivna prava za zemaljsko emitovanje. Na kablovskoj/satelitu pored njih i Eurosport takodjer ima prava emitovanja.
A ja stvarno ne mogu da vjerujem da npr. HRT svaki put pise Telemachu da ih zamrace. Pa to zaborave prosle sedmice kad je Ppd Zagreb igrao Ligu prvaka u rukometu.
@Telemach ak'mere jos je'no pitanjce

Nedjelja je, pa ću ti ja objasniti.semirsar wrote: ↑11/10/2020 19:03
@Telemach ak'mere jos je'no pitanjce![]()
https://telemach.ba/eon-paketi/eon-duo-paketi/
na ovom gori linku pise da u EON PREMIUM DUO paketu idu 246 TV kanala (79 HD)
ali, kad se ode na naruci u shop-u iskoci da je to zapravo 195 TV kanala (64 HD)
sta bi od ovog bilo tacno?
Dalje, ako pretpostavimo da se EON box u startu vodi kao glavni uredjaj i dobije se besplatno uz paket, kao drugi uredjaj mi u startu nudi PDS 2100, dok ako izaberem D3cam cijena je 5KM, a ne 3.5KM kao u cjenovniku... sta li je sad tacno?
EON smart tv app(promo)?!! Cega promo? Tacno je da je stiklirano i pise da app ide uz paket, ali... koji ce vam... oto promo, zbunjujete raju?
Et'... pa ak' vam ne bi mrsko bilo da mi razjasnite ote gore navedene dileme![]()
Zahvalan unaprijed
United Media ima eskluzivna prava emitovanja utakmica Lige Nacija za teritoriju BiH. Oni salju zahtjev za zatamnjenje svih kanala koji nemaju prava emitovanja na teritoriji BiH. Taj zahtjev ide prema svim operaterima. I tako je za sav sadrzaj. Dakle vlasnik prava emitovanja dostavlja zahtjev prema operaterima a operater je duzan postupiti prema zahtjevu, u suprotnom dobijaju enormne kazne od RAK-a.
Što telemah ne uputi zahtjev telemahu da zatamni kad igra srbija na NOVA S a repriza te utakmice ide na NOVA BiH?
NOVA BH i NOVA S su vlasnistvo UnitedGrupe. NOVA S nema prava emitovanja npr emisije 24 minute... na teritorili BiH vec samo za Srbiju, a isti sadrzaj se emituje na NOVA BH.
Ovdje nije u pitanju Liga nacija nego Rolan Garos.Godinama me ubjedjuju da HRT sam trazi zamracenje.Ali vidi vraga,Liga prvaka u rukometu i nema zamracenja? Ili koja je logika da zamracuju Kesica a ne zamracuju Ivanivica ili Pljiz?Luciano88 wrote: ↑11/10/2020 19:14United Media ima eskluzivna prava emitovanja utakmica Lige Nacija za teritoriju BiH. Oni salju zahtjev za zatamnjenje svih kanala koji nemaju prava emitovanja na teritoriji BiH. Taj zahtjev ide prema svim operaterima. I tako je za sav sadrzaj. Dakle vlasnik prava emitovanja dostavlja zahtjev prema operaterima a operater je duzan postupiti prema zahtjevu, u suprotnom dobijaju enormne kazne od RAK-a.
A imaju za Ivanovica ili Pljiz? Cisto sumnjam u to. Dok se nije pojavia Nova S Kesica nisu zamracivali a isto tako nisu imali prava za BiH.Luciano88 wrote: ↑11/10/2020 19:24NOVA BH i NOVA S su vlasnistvo UnitedGrupe. NOVA S nema prava emitovanja npr emisije 24 minute... na teritorili BiH vec samo za Srbiju, a isti sadrzaj se emituje na NOVA BH.
Isti sadržaj se smituje nekad poslije kao repriza na NOVA BiH, jelde pa je zato zatamljeno.Luciano88 wrote: ↑11/10/2020 19:24NOVA BH i NOVA S su vlasnistvo UnitedGrupe. NOVA S nema prava emitovanja npr emisije 24 minute... na teritorili BiH vec samo za Srbiju, a isti sadrzaj se emituje na NOVA BH.
Nije bitno sta je u pitanju, bilo koji sadrzaj (sport, film, serija...) ako je vlasnik prava otkupio za teritoriju XY drzave samo se u toj drzavi smije emitovati. Ne pratim tenis ali mislim da je kod nas RTRS otkupio prava za Rolan Garos i oni salju zahtjev operaterima da se ostali programi koji emituju isti sadrzaj zatamne.Liska wrote: ↑11/10/2020 19:26Ovdje nije u pitanju Liga nacija nego Rolan Garos.Godinama me ubjedjuju da HRT sam trazi zamracenje.Ali vidi vraga,Liga prvaka u rukometu i nema zamracenja? Ili koja je logika da zamracuju Kesica a ne zamracuju Ivanivica ili Pljiz?Luciano88 wrote: ↑11/10/2020 19:14United Media ima eskluzivna prava emitovanja utakmica Lige Nacija za teritoriju BiH. Oni salju zahtjev za zatamnjenje svih kanala koji nemaju prava emitovanja na teritoriji BiH. Taj zahtjev ide prema svim operaterima. I tako je za sav sadrzaj. Dakle vlasnik prava emitovanja dostavlja zahtjev prema operaterima a operater je duzan postupiti prema zahtjevu, u suprotnom dobijaju enormne kazne od RAK-a.
Reprize su druga prica kad je u pitanju sportski sadrzaj, ko gleda reprizu utakmice realno ?Nedzada wrote: ↑11/10/2020 19:30Isti sadržaj se smituje nekad poslije kao repriza na NOVA BiH, jelde pa je zato zatamljeno.
Kako onda može ići utakmica srbije ako je išla repriza odmah poslije na NOVA BiH.
I ponavljam .... evo i dnevnik zatamljen ....koja je poenta takvog kanala?