Nagorno Karabah
-
neko_sa_strane
#6201 Re: Nagorno Karabah
Kancelarija nije oficijelna ali postoje. I ja sam se iznenadio kad sam to pročitao.
-
Capljina74
#6202 Re: Nagorno Karabah
I veoma rasistički raspoloženi prema drugima.spreca wrote: ↑09/10/2020 20:52Jevrejska dijaspora je 14-16miliona,samo u SAD zivi oko 6miliona a Jevrejska dijaspora ima oko 8 miliona,Armenska dijaspora je stara oko 1700 godina.....Jevrejska dijaspora odnosno Jevreji drze svjetske finansije a Armeni nemaju nista slicno tome....sumnjam da oficijalno imaju kancelariju za vezu u SAD i Francuskoj.u Fr Armeni imaju naj brojniju dijasporuneko_sa_strane wrote: ↑09/10/2020 20:28 Meni jedna stvar nikako ne ide u glavu. Jermenska dijaspora brojnija je od jevrejske a do sada nisu ni približno ako su i ikako ulagali u maticu kao Jevreji u Izrael. Svaki Jevrej van Izraela čak ako se ne slaže sa vladajućom garniturom u Jerusalimu ne radi protiv Izraela. Jedanput sam negdje naletio na članak da jermenska dijaspora uglavnom kupuje nekretnine u Jerevanu. Za ovih 30 godina imali su dosta vremena da ulože i poboljšaju ekonomski razvoj matice. Možda nije do kvantiteta već do kvaliteta. Neko je jedanput Jermeniju opisao da je kao Crna Gora samo bez mora.
Samo da dodam iako nijedna zemlja uključujući Jermeniju ne priznaje nezavisnost Nagorno Karabaha, ta odmetnuta teritorija, Republika Artsakh ima kancelariju za vezu u Jermeniji, Rusiji, Francuskoj i SAD-u.
- spreca
#6204 Re: Nagorno Karabah
Koja zajednicaCapljina74 wrote: ↑09/10/2020 21:15I veoma rasistički raspoloženi prema drugima.spreca wrote: ↑09/10/2020 20:52Jevrejska dijaspora je 14-16miliona,samo u SAD zivi oko 6miliona a Jevrejska dijaspora ima oko 8 miliona,Armenska dijaspora je stara oko 1700 godina.....Jevrejska dijaspora odnosno Jevreji drze svjetske finansije a Armeni nemaju nista slicno tome....sumnjam da oficijalno imaju kancelariju za vezu u SAD i Francuskoj.u Fr Armeni imaju naj brojniju dijasporuneko_sa_strane wrote: ↑09/10/2020 20:28 Meni jedna stvar nikako ne ide u glavu. Jermenska dijaspora brojnija je od jevrejske a do sada nisu ni približno ako su i ikako ulagali u maticu kao Jevreji u Izrael. Svaki Jevrej van Izraela čak ako se ne slaže sa vladajućom garniturom u Jerusalimu ne radi protiv Izraela. Jedanput sam negdje naletio na članak da jermenska dijaspora uglavnom kupuje nekretnine u Jerevanu. Za ovih 30 godina imali su dosta vremena da ulože i poboljšaju ekonomski razvoj matice. Možda nije do kvantiteta već do kvaliteta. Neko je jedanput Jermeniju opisao da je kao Crna Gora samo bez mora.
Samo da dodam iako nijedna zemlja uključujući Jermeniju ne priznaje nezavisnost Nagorno Karabaha, ta odmetnuta teritorija, Republika Artsakh ima kancelariju za vezu u Jermeniji, Rusiji, Francuskoj i SAD-u.
-
Capljina74
#6205 Re: Nagorno Karabah
Jevrejska.
Imao sam cimera. Oko njega i ekipe sto su bili jarani tek skontas koliko nadmen stav imaju.
I anegdota kada su se crnci useljavali u zgradu, izlazi stariji jevrejski bračni par, vrti glavom i govori: ne, samo ne, nigeri.
Imao sam cimera. Oko njega i ekipe sto su bili jarani tek skontas koliko nadmen stav imaju.
I anegdota kada su se crnci useljavali u zgradu, izlazi stariji jevrejski bračni par, vrti glavom i govori: ne, samo ne, nigeri.
Last edited by Capljina74 on 09/10/2020 21:31, edited 2 times in total.
-
sandzokan
#6206 Re: Nagorno Karabah
A viĐu druga Čapljine...nije te bilo ovih dana
Nego za koga si ti u ovome ratu, jesi li za fake hrišćane ili fake muslimane?
Nego za koga si ti u ovome ratu, jesi li za fake hrišćane ili fake muslimane?
-
Capljina74
#6207 Re: Nagorno Karabah
Žao mi ovih što ginu, a nisu pošteno ni močili...
Ovo sranje da stane, pa neka za stolom riješe.
Postavljam jermenske snimke jer drugi handre azerske.
Samo smarači pištanje Tvitera...
A sada mi šalje i neki Del boj snimke... Ko zna kako i šta sam pritisnuo...
Treba se lakapo izvlačiti iz toga...
-
sandzokan
#6208 Re: Nagorno Karabah
Ma sve pet.Capljina74 wrote: ↑09/10/2020 21:30Žao mi ovih što ginu, a nisu pošteno ni močili...
Treba se lakapo izvlačiti iz toga...
Lijepo što se se ponovo aktivirao na forumu, ne preskačem tvoje postove iako se ne slažem sa svime što napišeš ali argumentacija ti je na nivou.
-
Capljina74
#6209 Re: Nagorno Karabah
Vjeruj da nemam zle namjere.sandzokan wrote: ↑09/10/2020 21:42Ma sve pet.Capljina74 wrote: ↑09/10/2020 21:30Žao mi ovih što ginu, a nisu pošteno ni močili...
Treba se lakapo izvlačiti iz toga...![]()
Lijepo što se se ponovo aktivirao na forumu, ne preskačem tvoje postove iako se ne slažem sa svime što napišeš ali argumentacija ti je na nivou.
Živio!
- spreca
#6210 Re: Nagorno Karabah
sCapljina74 wrote: ↑09/10/2020 21:25 Jevrejska.
Ovdje ima i Jevreja i Armena i Jevreji su puno druzeljubivije od Armena koji obicno druze samo sami sa sobom,Armeni su ovdje bili poznati i nihove i gruzijske grupe koje su se ranijih godina bavili auto kradjom,dzeparenjem i drugim obmanama dok Jevreji se time nisu nikad bavili...ja sam dok sam bio u Odessi imao shlaf kolegicu Jevrejku i to su njeni znali i nikad nije bilo problema zabog toga sto sam ja musliman i slicno,dok kod Armena je to drugo,mozda bi nekad po noci i batine popio.....ovdje sa njima izbjegavam bilo kakve poslove jer su me svaki put zajebali,zadnji put na vikendici narucim drva narezana i nacijepana 4mkubnih,kad sam slozio bilo je 3m kubnih,da sam znao da ce oni dovuci otkazao bih ,kad sam narucivao tamo je bio rus na tel...kad su dovezli nisam htio komplikovati da ih vratim ali sam bio siguran da su mi jedan kubik drva maznuli,raja ih izbjegava zbog toga
-
Capljina74
#6211 Re: Nagorno Karabah
To kao Srbi sa KiM?
Bukvalno dobar dan mi nijedan nije rekao, a da me nije zajebao.
- spreca
#6212 Re: Nagorno Karabah
Capljina74 wrote: ↑09/10/2020 21:51 To kao Srbi sa KiM?
-
boshniak
#6213 Re: Nagorno Karabah
Izrael nije bio dio komunistickog projekta. Korupcija, nepotizam, politika licnog interesa, su zaostavstina iskvarenog komunizma, pa ne cudi da su najkorumpiranije zemlje upravo one koje su izasle iz komunistickih/socijalistickih rezima. Armenska dijaspora je sigurno ulozila milijarde, slicno kao i nasa dijaspora i brojne svjetske donacije koje su donirane u BiH, pa vidite i sami gdje su zavrsile. Tako je i u Armeniji, bogatili su se jedni te isti, a ostatak naroda je teska bijeda.neko_sa_strane wrote: ↑09/10/2020 20:28 Meni jedna stvar nikako ne ide u glavu. Jermenska dijaspora brojnija je od jevrejske a do sada nisu ni približno ako su i ikako ulagali u maticu kao Jevreji u Izrael. Svaki Jevrej van Izraela čak ako se ne slaže sa vladajućom garniturom u Jerusalimu ne radi protiv Izraela. Jedanput sam negdje naletio na članak da jermenska dijaspora uglavnom kupuje nekretnine u Jerevanu. Za ovih 30 godina imali su dosta vremena da ulože i poboljšaju ekonomski razvoj matice. Možda nije do kvantiteta već do kvaliteta. Neko je jedanput Jermeniju opisao da je kao Crna Gora samo bez mora.
-
emirolini
#6214 Re: Nagorno Karabah
Jeste, meni je svejedno ko je sta, iskreno. Samo mi je bilo zanimljivo za sluzenje vojske.turgut wrote: ↑09/10/2020 22:04dobar ti neki prijateljemirolini wrote: ↑09/10/2020 20:48Izrael je projekat, pazljivo planiran, izveden i uspjesan, jer im niko trenutno ne moze apsolutno nista i tu ce ostati na stetu Palestine.neko_sa_strane wrote: ↑09/10/2020 20:28 Meni jedna stvar nikako ne ide u glavu. Jermenska dijaspora brojnija je od jevrejske a do sada nisu ni približno ako su i ikako ulagali u maticu kao Jevreji u Izrael. Svaki Jevrej van Izraela čak ako se ne slaže sa vladajućom garniturom u Jerusalimu ne radi protiv Izraela. Jedanput sam negdje naletio na članak da jermenska dijaspora uglavnom kupuje nekretnine u Jerevanu. Za ovih 30 godina imali su dosta vremena da ulože i poboljšaju ekonomski razvoj matice. Možda nije do kvantiteta već do kvaliteta. Neko je jedanput Jermeniju opisao da je kao Crna Gora samo bez mora.
Svaki jevrej ima tradicionalnu vezu sa Izraelom po djetinstvu i sticanju punoljestva, znam prijatelja iz Tuzle koji je otisao sluziti vojsku u Izraelu, zavrsio obuku i vratio se nazad u Tuzlu. To je uradio bez ikakvih problema sto se tice administracije i bez obzira sto nema Izraelsko drzavljanstvo. Naravno poslije je odselio u Ameriku - i to je uradio bez ikakvih problema i dobio vizu. To se u nasim uslovima ne moze zamisliti![]()
btw.
Tesko da ce ovo nesto pomoci, Azerima bi bio poraz da sada dogovore prekid vatre a da Armeni ne urade neke ustupke.7th hour of consultations of the Foreign ministers of Armenia, Azerbaijan and Russia on Karabakh
- _Reds_
#6215 Re: Nagorno Karabah
https://www.youtube.com/channel/UCvlE5g ... lFlEm-c_Ow
Jesu ova djeca Armeni ? Par puta sam skontao da kod mene dijete ove gleda, kontao neki rusi po imenu i obzirom da su plavi, veceras dijete prebacilo na tv, kad skontam da imaju ova neka luda slova i da nisu RUsi
i djeca nekih bogatuna bas...
Jesu ova djeca Armeni ? Par puta sam skontao da kod mene dijete ove gleda, kontao neki rusi po imenu i obzirom da su plavi, veceras dijete prebacilo na tv, kad skontam da imaju ova neka luda slova i da nisu RUsi
-
emirolini
#6216 Re: Nagorno Karabah
Rusi, i moji ih gledaju_Reds_ wrote: ↑09/10/2020 22:20 https://www.youtube.com/channel/UCvlE5g ... lFlEm-c_Ow
Jesu ova djeca Armeni ? Par puta sam skontao da kod mene dijete ove gleda, kontao neki rusi po imenu i obzirom da su plavi, veceras dijete prebacilo na tv, kad skontam da imaju ova neka luda slova i da nisu RUsii djeca nekih bogatuna bas...
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#6217 Re: Nagorno Karabah
Kako neće biti bogatuni kada se procjenjuje da po videu zarade 312.000 USD._Reds_ wrote: ↑09/10/2020 22:20 https://www.youtube.com/channel/UCvlE5g ... lFlEm-c_Ow
Jesu ova djeca Armeni ? Par puta sam skontao da kod mene dijete ove gleda, kontao neki rusi po imenu i obzirom da su plavi, veceras dijete prebacilo na tv, kad skontam da imaju ova neka luda slova i da nisu RUsii djeca nekih bogatuna bas...
Ovaj par je iz garsonjere prešao u novu prelijepu kuću zahvaljujući YT prihodima.with an estimate putting their revenues at US $312,000 per video
"Mačak" im donio bruku love za ruske prilike.
-
Maliodmene
#6218 Re: Nagorno Karabah
Fino, fino, samo naprijed
- _Reds_
#6219 Re: Nagorno Karabah
Ma na jednom video ova neka luda slova čudna, pa sam pomislio da nisu gdje u Armeniji, ili su tamo klipove snimali. Ili da nije mali nabasao na neke klipove za Armeneemirolini wrote: ↑09/10/2020 22:27Rusi, i moji ih gledaju_Reds_ wrote: ↑09/10/2020 22:20 https://www.youtube.com/channel/UCvlE5g ... lFlEm-c_Ow
![]()
-
Guadalajara
#6220 Re: Nagorno Karabah
CiciChallenger_ wrote: ↑09/10/2020 22:32Kako neće biti bogatuni kada se procjenjuje da po videu zarade 312.000 USD._Reds_ wrote: ↑09/10/2020 22:20 https://www.youtube.com/channel/UCvlE5g ... lFlEm-c_Ow
Ovaj par je iz garsonjere prešao u novu prelijepu kuću zahvaljujući YT prihodima.with an estimate putting their revenues at US $312,000 per video
"Mačak" im donio bruku love za ruske prilike.
- Nadzornik
#6221 Re: Nagorno Karabah
Greta kaze da ih je vidjala pored pruge tokom svog proputovanja u blizini NK ali da ona nije obracala paznju na to i da je ona iskljucivo posvecena borbi protiv globalnog zagrijavanja planete i bolje i sretnije buducnosti za naredne generacije.Porodice Foht wrote: ↑09/10/2020 17:14
Gdje su ti te gomile mrtvih Azera, izuzev na pocetku nakon one zasjede jedne gdje su iz Gorske unistili neke oklope?
-
siljka
#6223 Re: Nagorno Karabah
Ono sto sam do sada skuzio je sljedece:
A. Rusi mogu zaustaviti rat pritiskom da se Armeni povuku iz NK i prestane sa mrcvarenjem ruske tehnike od strane turskih dronova a onda polako zapoceti dug put odlaska rusije sa Kavkaza
B. Nastaviti tajno pomagati armence smecem of tehnike i nastaviti agoniju
C. Uletiti u sukob i izazvati uletanje Turske. Nastao bi picvajz velikih razmjera sa istim rezultatom...Turska bi na Kavkazu pregazila Rusiju kao plitak potok.
Objasnjenje za C je sljedece....Rusija nije u Idlibu uspjela zastititi Pancire i saveznike koje je Bayraktar tamanio i sokirao svijet. Jos gore je bilo u Libiji gdje je unisteno 9 Pancira za 3 dana a Erdogan dozvolio da se Rusi povuku kamionima na Istok...mogao ih je sve ugljenisati jer...pogadjate, nisu se mogli zastititi.
U NK je opet isti scenario...Rusi jesu na PVO i uspjeli su oboriti nesto izraelskih Orbitera (kao i u Libiji) ali kapitalca...Bayraktar TB2 nisu ni vidjeli a kamo li oborili. Da ANKU ne pominjem.
A. Rusi mogu zaustaviti rat pritiskom da se Armeni povuku iz NK i prestane sa mrcvarenjem ruske tehnike od strane turskih dronova a onda polako zapoceti dug put odlaska rusije sa Kavkaza
B. Nastaviti tajno pomagati armence smecem of tehnike i nastaviti agoniju
C. Uletiti u sukob i izazvati uletanje Turske. Nastao bi picvajz velikih razmjera sa istim rezultatom...Turska bi na Kavkazu pregazila Rusiju kao plitak potok.
Objasnjenje za C je sljedece....Rusija nije u Idlibu uspjela zastititi Pancire i saveznike koje je Bayraktar tamanio i sokirao svijet. Jos gore je bilo u Libiji gdje je unisteno 9 Pancira za 3 dana a Erdogan dozvolio da se Rusi povuku kamionima na Istok...mogao ih je sve ugljenisati jer...pogadjate, nisu se mogli zastititi.
U NK je opet isti scenario...Rusi jesu na PVO i uspjeli su oboriti nesto izraelskih Orbitera (kao i u Libiji) ali kapitalca...Bayraktar TB2 nisu ni vidjeli a kamo li oborili. Da ANKU ne pominjem.
-
siljka
#6224 Re: Nagorno Karabah
Kad ne mozes zastititi vojsku na zemlji a ne mozes vidjeti i unistiti protivnika...ti postajes glineni golub.
Bayraktar i ANKA mogu goniti Ruse do Moskve....nismo vidjeli kako bi ih Rusi zaustavili.
Bayraktar i ANKA mogu goniti Ruse do Moskve....nismo vidjeli kako bi ih Rusi zaustavili.
-
siljka
#6225 Re: Nagorno Karabah
Nakon ovog sukoba...slijedi ili Ukrajina ili Bosna (RS).