Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Romanista 101%
#976 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Meni je Bajevica zao. Dosao je u najnezgodniji trenutak, smjena generacija + ova dosadna corona. Sve se pomjesalo. Ali mislim da on nije za ovaj posao. U martu pocinju nove kvalifikacije, i treba vec sad traziti novog trenera.
- Romanista 101%
#977 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Nakon svakog poraza citam ovakve ili slicne tekstove. Bilo je bas dosta zadnjih 6 godina. Ali na kraju sve isto, iste greske se ponavljaju.
- Logovan
#978 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Sami Bog zna kada ćemo opet otići na neko takmičenje.
Pape, hvala ti po hiljaditi put.
Pape, hvala ti po hiljaditi put.
-
palermo
#979 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Romanista 101% wrote: ↑09/10/2020 18:39
Nakon svakog poraza citam ovakve ili slicne tekstove. Bilo je bas dosta zadnjih 6 godina. Ali na kraju sve isto, iste greske se ponavljaju.
-
al-em
-
svi u napad
#981 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Ista ova ekipa bi sa Cirom kao trenerom dala 3 komada Ircima. Razocaran totalno u Duska kojeg sam licno smatrao kao odlicnu varijantu za nas. No vrijeme cini svoje. Dakle 120 minuta za najvecu ublehu naseg fudbala Viscu koji ne zna centrirati a kamo li preci igraca je katastrofa nad katastrofama selektora. Nekad sam napadao sto se u ekipi nalazi Vrsajevic kojeg ni rodjeni otac ne bi zvao u repku ali isti taj Vrsko je uglavnom sjedio na klupi dok ova ubleha nas jebo konstantnim igrama u prvih 11 vise od 5 godina. Malo dijete koje je gledalo 3-4 tekme zna da u 65 minuti ubacujes jos jednog spica i veznog u 70 minuti jer zelis pobjediti, a on Dusko ceka sa izmjenama do kraja i tacno se vidilo da zeli penale kako bi imao alibi za neodlazak. Nikad lakse grupe i lakseg protivnika u barazu nismo imali i necemo imati. kako smo se samo obrukali. Kad se sjetim samo Finske kad smo imali samo 1 sut na gol povraca mi se. Zao mi je sto smo gol primili krivicom nasa dva nabolja igraca sinoc i kad fudbalski znalci pocnu ovdje pisati lose o igracima iz nase lige a zaboravljaju da je Cipetic iz iste te lige odigrao 2 odlicne tekme. Sinoc bi Djuric da je dobio sansu lego ko budali samar jer bi on i Dzekson dominirali u vazduhu i izvrsili pritisak na zadnju liniju. I to je jedna od velikih gresaka Duska sinoc, jer Djuric je uvijek igrao dobro i nadasve borbeno za repku. Onda ovdje na forumu stalna borba izmedju navijaca dva sarajevska kluba umjesto da se pise o repci. Napada se Pjanic a ni rjeci o Dzeki koji nije u formi jedno izvjesno vrijeme. Ja ne krivim Dzeku cak ni za onaj promasaj sinoc jer svako moze promasiti ali ovdje se napada Pjanic koji je stvorio tu sansu, imao 4-5 fantasticnih dodavanja i precku i opet je on kriv. Jucer je kriv selektor koji nije nabrijao igrace i koji se nije pripremio za penale. Njemu nije jasno da mi nismo jebena Grcka koja kad dadne gol zatvori se, prenemaze se i na kraju pobjedi. Mi samo znamo napadati i to su Ciro i donekle Pape jedino radili.
Sta je raditi?. To svako zna osim govana u Savezu. Dovedi mladog trenera iz druge Njemacke lige i pustiga 5-6 godina da radi i promjeni stanje u ekipi i oko ekipe. Bez obzira na sve nismo mi toliko losi da ne budemo medju 24 najbolje repke u Evropi. Sad je kasno plakati za prolivenim mlijekom ali hajmo bar pokusati da nesto promjenimo. I kao sto se kaze riba uvijek smrdi od glave. Dakle mi lopovu sa aerodroma dajemo titulu pocasnog predsjednika koji ne zna cipele svezati a kamo li organizovati Savez na nekom evropskom nivou. Zivjeli.
Sta je raditi?. To svako zna osim govana u Savezu. Dovedi mladog trenera iz druge Njemacke lige i pustiga 5-6 godina da radi i promjeni stanje u ekipi i oko ekipe. Bez obzira na sve nismo mi toliko losi da ne budemo medju 24 najbolje repke u Evropi. Sad je kasno plakati za prolivenim mlijekom ali hajmo bar pokusati da nesto promjenimo. I kao sto se kaze riba uvijek smrdi od glave. Dakle mi lopovu sa aerodroma dajemo titulu pocasnog predsjednika koji ne zna cipele svezati a kamo li organizovati Savez na nekom evropskom nivou. Zivjeli.
- Edin H.
#982 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Je'l prvih 10 minuta?Romanista 101% wrote: ↑09/10/2020 17:15Melbourne_Australia wrote: ↑09/10/2020 17:09Po tvome onda najbolje je igrati u sto slabijem klubu i onda dobiti poziv.Pjanica ne bi zvao ali bi zvao Stilu ili Tatara na primjer.Romanista 101% wrote: ↑09/10/2020 17:07 Da sam trener napravio bi spisak od 30 fudbalera. Sad je vrijeme interneta, za sve se moze naci informacija. Od tih 30, napravio bi uzi krug fudbalera koji su u zadnja 3 kola odigrali 270 min. za svoj klub. Dakle, igraci koji su zadnje 3 utakmice odigrali 90 min. za svoj klub. Nije vazno koji klub. Znaci meni bi najvaznije bilo koliko su standarni, i koliko su minuta proveli u igri. I samo ti igraci bi meni konkurisali za prvih 11 i za reprezentaciju. A opet ponavljam nije vazno klub, ime igraca ili koliko dugo igra u reprezentaciji. Svi trebaju biti tretirani na isti nacin.
Izmedju nekih pojedinih igraca sto igraju vani ne vidim da su nesto puno bolji od domacih igraca.
Imam ja jarana, 42 godine, redovno igra u engleskoj 14-toj ligi, moze li on?
Ne moze to tako, postoje razliciti nivoi.
Ne mozes frajera koji nikada nije iskusio kompetitvnu utakmicu protiv ozbiljnog protivnika odjednom ubaciti u vatru, ni u jednom poslu,pa ni u fudbalu.
Druga je stvar sto i nemamo previse izbora, ali sam uvjeren da Cviko koristi savremene kompjuterske metode da prati perfomanse svih potencijalnih reprezentativaca.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#983 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
He Pape...jeste bez daljnjeg odveo nasu reprezentaciju jedini negdje ali.....kao prvo niakda u zivotu on ne bi preuzeo tu reprezentaciiju da nije vidio da je beton kao sto je niakda prije nije htio preuzeti i napraviti vlastiti uspjeh sa njom. Ta reprezentacija je Cire Blazevica, od igraca do euforije. Ciro je stvorio kostur, stvorio je nesto sasvim novo u glavama igraca, kada smo igrali s manjima nismo ih pobjedjivlai sa 1:0 nego gurali po 7/8 golova. Ciro je imao izvanrednu interakciju sa navijacima a i igraci su ga postovali. Na nesrecu naletio je na prejebene Portugalce. Onda je Pape em doobio gotov prozivod em dobio ubjedljivo najlasku grupu ikada i opet nie prosetao kroz kvalifikacije ali su igraci u sebi imali Cirin pobjednicki mentalitet. Imao je srecu sto u reprezentaciji ima konstatno jednog Misketa i dzeku, Spahica i hvala mu sto je to znao iskoristiti. Ali pricati o nekakvom velikom treneru Papetu je smijesno. pa covjek u prosjeku trenira svake godine drugi klub. Nikada nije prije htio preuzeti reprezentaciju jer nije bio siguran u uspjeeh. Ja vise cijenim i Hadzibegica a pogotovo Muzurovica sto nisu nikada kalkulisali kada je to bilo potrebno reprezentaciji nego Papeta. Kakav je trener pokazoa je na SP i poslije njega. Tako da se on ni u mislima ne moze porediti sa Cirom.
- Logovan
-
Tipicoti
#985 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
BiH u istoriji fudbala nije nikada pobijedila protiv velike momcadi npr. GER, ITA, FRA, ENG, ARG, SPA, POR, NL .. nerjeseno je bio uspjeh (i to sudija nas zajebao ?)
A znali su nas istamburati i Armenci, Kiprani, Finci, Grci, Rumuni itd..
Dzeko i Pjanic jos 2-3 godine ... i Tschüß, Adio, Cao bela.
Za EP 2024 ih nece biti u kvalifikacijama, a SP 2022 u Kataru vec sad zaboravimo jer samo 1. na tabeli ide direktno (o barazu necu ni da pisem).
Zato narode nemojte se cuditi i nervirati .. meni je samo zao navijaca koji zadnji Euro daju za putovanja po bijelom svijetu, a nase balerine boli qRac.
Za EP 2024 ih nece biti u kvalifikacijama, a SP 2022 u Kataru vec sad zaboravimo jer samo 1. na tabeli ide direktno (o barazu necu ni da pisem).
Zato narode nemojte se cuditi i nervirati .. meni je samo zao navijaca koji zadnji Euro daju za putovanja po bijelom svijetu, a nase balerine boli qRac.
- Edin H.
#986 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Nema bas mnogo trenera poput Cire, takvi se ne radjaju cesto. Sa nasih prostora jos Ivica Osim (kojeg je i Ciro uvijek pitao za savjet) i to je to.LSD wrote: ↑09/10/2020 18:06 SušićBaždarević
Prosinečki
Bajević
![]()
Pogledajte vi samo taj niz neznalica koji su preko 10 godina opterećavali našu selekciju svojim ogromnim neznanjem i turirali 10 godina naciji živce. Sve neke bivše legende iz 70-tih, 80-tih, nigdje modernog trenera.
A svima je zajednički poslodavac bio Elvedin Begić i njegova ekipitza nesposobnih bandita. Naravno, navedene neznalice su letile, ali Elevedin je sve te godine ostajao stameno na svom mjestu![]()
Jedino je Ćiro bio ozbiljan trener.
Ciro je jos mnogo ranije dokazao da ima taj neki x faktor - recimo kada je digao Pristinu ili nakon dugo vremena osvojio titulu sa Dinamom.
Covjek je manipulator par excellence - pa on je Zvezdinim navijacima pred hotelom davao besplatne ulaznice prije one cuvene utakmice koja je zavrsila neredima, jer je htio u Zvezdu, znao je da su jaki i da mogu nesto osvojiti.
Nazalost nasa javnost je stala na stranu Misimovica nakon sto ga je Ciro opravdano optuzio za slabu igru, a onda ga je Misimovic prakticno otjerao, premda je odbio da igra u revansu. Bez obzira ono u Portugalu je najbolja utakmica koju smo ikada odigrali, nesretni poraz, a zavrsili sa tri napadaca i stativama, preckama...u sred Lisabona...nikada tu utakmicu necu zaboraviti.
-
Crvena Tifoza
-
Crvena Tifoza
#988 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Kako nismo? uzeli Italiju 1996.Tipicoti wrote: ↑09/10/2020 20:00 BiH u istoriji fudbala nije nikada pobijedila protiv velike momcadi npr. GER, ITA, FRA, ENG, ARG, SPA, POR, NL .. nerjeseno je bio uspjeh (i to sudija nas zajebao ?)
- dale cooper
#989 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Nije da ne znaju, nego neće, ovo stanje im u potpunosti odgovara. Jer, kao i u našoj politici, i u nogometnom savezu vlada opšti javašluk,palermo wrote: ↑09/10/2020 19:05Romanista 101% wrote: ↑09/10/2020 18:39
Nakon svakog poraza citam ovakve ili slicne tekstove. Bilo je bas dosta zadnjih 6 godina. Ali na kraju sve isto, iste greske se ponavljaju.pa kao i u našoj politici....svoi znaju kako ne treba i znaju šta treba samo niko ne zna kako to postići.
nepotizam i korupcija.
To je jedna stvar, a druga stvar je da mi objektivno trenutno nemamo nekog kvaliteta. Naši najbolji igrači su već prošli svoj zenit i polako
ušli u zadnju fazu svoje karijere. A i ovo što ima potencijala se srozava ovim stanjem u savezu i nedostatku sistema u izgradnji igrača
i ekipe.
- ExNihilo
#990 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Na bivšim selektorima najbolje se vidi sav opseg naših mitova.
- P.Starck
#991 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Razbili Belegiju u po Belgije
Dansku, Noćnu 
-
palermo
#992 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Govorio sam o ovim što bi da mijenjaju i pišu o tome šta bi trebalo, još samo da nam dadnu recept za kako (al realan i ostvarljiv recept)dale cooper wrote: ↑09/10/2020 21:44Nije da ne znaju, nego neće, ovo stanje im u potpunosti odgovara. Jer, kao i u našoj politici, i u nogometnom savezu vlada opšti javašluk,palermo wrote: ↑09/10/2020 19:05Romanista 101% wrote: ↑09/10/2020 18:39
Nakon svakog poraza citam ovakve ili slicne tekstove. Bilo je bas dosta zadnjih 6 godina. Ali na kraju sve isto, iste greske se ponavljaju.pa kao i u našoj politici....svoi znaju kako ne treba i znaju šta treba samo niko ne zna kako to postići.
nepotizam i korupcija.
To je jedna stvar, a druga stvar je da mi objektivno trenutno nemamo nekog kvaliteta. Naši najbolji igrači su već prošli svoj zenit i polako
ušli u zadnju fazu svoje karijere. A i ovo što ima potencijala se srozava ovim stanjem u savezu i nedostatku sistema u izgradnji igrača
i ekipe.
Inače, ostalo sve pet
- luckylaka
#993 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Kakav god da je ostace upisan u istoriji BiH fudbala ovi ostali Ciri,Mesha,Robi su samo bili cirkus za sire narodne mase a izgleda da i Dule ide njihovim stopama.Ustvari Dule je jos jutros trebao biti bivsi sa svojim asistentima a reprezentaciju da preuzmu Osim&MusemicCrvena Tifoza wrote: ↑09/10/2020 21:15E svašta.
Zar je moguće da još ovi likovi tvrde kako je Brazil zasluga Ćire.![]()
PAPE![]()
-
Crvena Tifoza
#995 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Pomjeri se sa mjesta. Nedo Bog.luckylaka wrote: ↑09/10/2020 22:24Kakav god da je ostace upisan u istoriji BiH fudbala ovi ostali Ciri,Mesha,Robi su samo bili cirkus za sire narodne mase a izgleda da i Dule ide njihovim stopama.Ustvari Dule je jos jutros trebao biti bivsi sa svojim asistentima a reprezentaciju da preuzmu Osim&MusemicCrvena Tifoza wrote: ↑09/10/2020 21:15E svašta.
PAPE![]()
- Edin H.
#996 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Koja bi tu konkretno bila Husrefova uloga?
Skaut?
Skaut?
- Point.
#997 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Kakav Osim i Musemić, šta vam je ljudi, dva trenera komunističke škole. Treba nam moderan selektor koji je u toku sa sadašnjim fudbalom.
-
channel10
#998 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Nama ne moze pomoci nijedan selektor. Nama trebaju igraci, a toga nema i ko god ih bude vodio, isti qrc je..Ne treba Bajevica tjerati, nego treba sklapati novi tim i ne treba se puno nadati narednih par godina.
Sto prije to shvatimo, bice nam svima lakse...
edit: evo gledam tipicoti slicno napisao... to je taj presjek stanja i ne treba tu puno truniti. Zivot ide dalje...
Sto prije to shvatimo, bice nam svima lakse...
edit: evo gledam tipicoti slicno napisao... to je taj presjek stanja i ne treba tu puno truniti. Zivot ide dalje...
- luckylaka
- Logovan
#1000 Re: Baraž za EP 2021: BiH - Sjeverna Irska
Ma izgleda svi imaju veće zasluge od Papeta. I Ćiro i savez i Hajrović i Džeko i stoper i drugi stoper i ofanzivni veznjak i igrači sa klupe i BHF i BH Legion i ti i ja i marsovci i Trump i Putin, itd.Crvena Tifoza wrote: ↑09/10/2020 21:15E svašta.
PAPE![]()